iakinthos8 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά τα δικα μου stats ειναι τα εξής: DSL Type: G.992.5_Annex_A Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1022 / 12646 Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1220 / 14140 Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 591213 / 3896153 Output Power (Up/Down) [dBm]: 10.5 / 12.5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13 / 22.5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11.6 / 6.2 Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - FEC (Up/Down): 0 / 20539 CRC (Up/Down): 0 / 279 Υπάρχει καμία επιπλέον ρύθμιση που μπορώ να κανω η να τους πώ να κανουν για να μου ανεβάσουν την ταχύτητα; (btw τις τελευταίες μερες μου αποσυνδέεται 2-3 φορές την μέρα)
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1022 / 12646 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13 / 22.5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11.6 / 6.2 Υπάρχει καμία επιπλέον ρύθμιση που μπορώ να κανω η να τους πώ να κανουν για να μου ανεβάσουν την ταχύτητα; (btw τις τελευταίες μερες μου αποσυνδέεται 2-3 φορές την μέρα) a.κανε το firmware update απο εδω για το 5130. http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954 β.δοκιμασε να βγαλεις ολα τα τηλεφωνα φιλτρα κτλ πανω απο την γραμμη και να αφησεις το ρουτερ για να δεις αν κανει disconnects.μπορει να φταιει καποια συσκευη καποιο φιλτρο καποιος συναγερμος που δεν εχει φιλτρο κτλ.επισης οχι μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια,οχι πριζακια του οτε κτλ. επισης παρε την forthnet και μαθε αν εισαι σε siemens η alcatel dslam>αν εισαι σε alcatel ζητα να σου βαλουν no rfi profile για να κερδισεις σε ταχυτητα.βεβαια φροντισε να δεις τι γινεται με τα disconnects διοτι αν σε βαλουν σε no rfi(κοινως κλεινουν το gap) που βλεπεις να λενε τοτε η γραμμη σου θα παιζει πιο οριακα οποτε ενδεχομενως να σου κανει παραπανω disconnects. γ.αν πιανουν τα χερια σου για δοκιμες σε κεντρικα πριζακια σε χωνευτες κατανεμητης κτλ εννοειται οτι τις κανεις για να εισαι σιγουρος οτι δεν χανεις στην δικια σου καλωδιωση.οχι οτι εισαι ασχημα σε θεμα ταχυτητα vs attenuation αλλα θα μπορουσε και καλυτερα η γραμμη.οποτε να δουμε με δοκιμες αν μπορεις να πας παραπανω η οχι.γιατι μια τετοια γραμμη θα μπορουσε να παιξει και 15-16 σε καλες συνθηκες. 1
creativ7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 DSL Type: G.992.5_Annex_A Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1022 / 15312 Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1236 / 16776 Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 2309 / 7187 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 19.5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15 / 26.5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12.6 / 6.3 Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - FEC (Up/Down): 0 / 1006 CRC (Up/Down): 0 / 9 Έχεις κάτι να μου προτείνεις για αυτό? Ρωτάω γιατί στο ένα μου σπίτι έχω forthnet με τα παραπάνω στοιχεία και η ταχύτητες που πιάνω είναι της τάξης του 1Mbps download, ενώ στο άλλο μου σπίτι με ΟΤΕ κατεβάζω με 1.5Mbps και άνω. Και η ταχύτητα που κλειδώνει στον ΟΤΕ δεν έχει καμιά τρελή διαφορά. 16 και κάτι ψιλά συνήθως... Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 DSL Type: G.992.5_Annex_A Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1022 / 15312 Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1236 / 16776 Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 2309 / 7187 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 19.5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15 / 26.5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12.6 / 6.3 Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - FEC (Up/Down): 0 / 1006 CRC (Up/Down): 0 / 9 Έχεις κάτι να μου προτείνεις για αυτό? Ρωτάω γιατί στο ένα μου σπίτι έχω forthnet με τα παραπάνω στοιχεία και η ταχύτητες που πιάνω είναι της τάξης του 1Mbps download, ενώ στο άλλο μου σπίτι με ΟΤΕ κατεβάζω με 1.5Mbps και άνω. Και η ταχύτητα που κλειδώνει στον ΟΤΕ δεν έχει καμιά τρελή διαφορά. 16 και κάτι ψιλά συνήθως... Ευχαριστώ! mbytes εννοεις οχι mbits.κανονικα και με την παραπανω γραμμη πρεπει να κατεβαζεις κοντα στο 1,5 Mbyte εφοσον συγχρονιζεις 15 και κατι mbits.μηπως εισαι με wireless και σε κοβει η μηπως κατι στο pc σε κοβει?κατα τα αλλα και εσυ αμα θες τυπικα ρωτα την forthnet αν εισαι σε alcatel η σε siemens με σκοπο αν εισαι σε alcatel να κλεισουν το gap για να κερδισεις σε ταχυτητα.αν και λογικα με αυτα τα χαρακτηριστικα που βλεπω θα πρεπει να εισαι σε siemens γιατι εισαι αρκετα κοντα στο max θεωρητικο.στο λεω γιατι σε γραμμη forthnet Που συγχρονιζει τα ιδια με σενα ακομα και απο τορρεντ κατεβαζω 1,5 Mbyte σχεδον.και την δικια μου γραμμη στα 12 με 13 Mbits παλι την τερματιζω.και την τερματιζω και wireless φαντασου.αλλα καλο ειναι η δοκιμη να γινεται με καλωδιο παντα και να κατεβαζεις απο καπου που μπορει να σου δωσει max ταχυτητα οπως ftp η καποιο γρηγορο site με download manager(apple,nvidia.ati,).και εννοειται οταν κανεις τα τεστ δεν θα ειναι αλλος συνδεδεμενος. και κανε και το firmware update αν εχεις το td5130.πιο πανω πρεπει να εχω δωσει Link αλλιως στην σελιδα της forthnet το βρισκεις.εκτος αν εχει ηδη το τελευταιο το ρουτερ σου
creativ7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Έκανα το upgrade πριν κάνω το πρώτο post. Γενικά το βλέπω καλύτερο. Λογικά θα φταίει το wireless παρόλο που είμαι δίπλα σχεδόν από το router (1 μέτρο) αλλά και πάλι θα έχει απώλειες. Απλά δεν περίμενα τόσο μεγάλες. Αυτό με προβλημάτισε κυρίως. Σε ευχαριστώ πάντως. Και θα πάρω και τη Forthnet έτσι για την ιστορία...
creativ7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Λοιπόν δοκίμασα και με καλώδιο σύνδεση και πάλι μέχρι 1Mbyte πάει. Όχι παραπάνω. Δεν ξέρω γιατί...
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Έκανα το upgrade πριν κάνω το πρώτο post. Γενικά το βλέπω καλύτερο. Λογικά θα φταίει το wireless παρόλο που είμαι δίπλα σχεδόν από το router (1 μέτρο) αλλά και πάλι θα έχει απώλειες. Απλά δεν περίμενα τόσο μεγάλες. Αυτό με προβλημάτισε κυρίως. Σε ευχαριστώ πάντως. Και θα πάρω και τη Forthnet έτσι για την ιστορία... με το wireless ποτε δεν ξερεις ποσες απωλειες θα εχεις και για ποιο λογο για αυτο παντα λεμε ολα τα τεστ με καλωδιο.πολλες φορες μπορει να φταιει ενα καναλι,μπορει η αποσταση,μπορει οι παλιοι drivers της καρτας. Λοιπόν δοκίμασα και με καλώδιο σύνδεση και πάλι μέχρι 1Mbyte πάει. Όχι παραπάνω. Δεν ξέρω γιατί... πολυ παραξενο μου φαινεται.δοκιμασες πχ απο ati ,nvidia Κτλ και φτανεις μεχρι ενα mbyte?και εισαι σιγουρος οτι μεσα στο μενου του ρουτερ οταν εκανες τα τεστ ησουν συγχρονισμενος στα 15 mbit η μηπως ειχε για χ ω λογο συγχρονισει λιγοτερο?
creativ7 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Status: Configured Current Line Status --- SHOWTIME Link Type --- Interleave Path Data Rate: Upstream Downstream Actual Data Rate 1023 (Kbps.) 15991 (Kbps.) Operation Data / Defect Indication: Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 13.5 dB 9.0 dB Attenuation 12.1 dB 21.3 dB Αυτή είναι η εικόνα του router από την γραμμή του ΟΤΕ. Όπως σου είπα κλειδώνουν περίπου στα ίδια. Μόνο που πολλές φορές του ΟΤΕ μπορεί να κλειδώσει και κοντά στα 20! Εδώ όμως γενικά δεν έχω θέμα. Όταν κλειδώνω στα 20 κατεβάζω με 1.9 - 2 Mbyte. Το margin εδώ που είναι 9 παίζει ρόλο? Γιατί είδα παραπάνω που ανέφερες το προφίλ το "σωστό" είναι στο 6...
poulinos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Status: Configured Current Line Status --- SHOWTIME Link Type --- Interleave Path Data Rate: Upstream Downstream Actual Data Rate 1023 (Kbps.) 15991 (Kbps.) Operation Data / Defect Indication: Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 13.5 dB 9.0 dB Attenuation 12.1 dB 21.3 dB Αυτή είναι η εικόνα του router από την γραμμή του ΟΤΕ. Όπως σου είπα κλειδώνουν περίπου στα ίδια. Μόνο που πολλές φορές του ΟΤΕ μπορεί να κλειδώσει και κοντά στα 20! Εδώ όμως γενικά δεν έχω θέμα. Όταν κλειδώνω στα 20 κατεβάζω με 1.9 - 2 Mbyte. Το margin εδώ που είναι 9 παίζει ρόλο? Γιατί είδα παραπάνω που ανέφερες το προφίλ το "σωστό" είναι στο 6... δεν υπαρχει σωστo profile Η οχι.της forthnet το default ειναι 6 margin με σκοπο να δωσει παραπανω ταχυτητα.το default του οτε ειναι 9.το default της Hol ειναι 11!!!!!.(αστα να πανε).η γραμμη που συγχρονιζει στα 16 mbit θα κατεβαζει περιπου 1,6 mbyte/sec.για 21 attenuation και 9 margin μια χαρα δηλαδη.αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε το στην forthnet γιατι σου λεω δυ γραμμες εχω forthnet σε διαφορετικα σημεια και τις τελικιαζω και τις 2 ακομα και wireless ακομα και με τορρεντ. και μαθε αν εισαι σε alcatel η σε siemens
creativ7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Το Qos που μπορώ να το βρω στο Technicolor TD5130?
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 αν εχει θα ειναι απο το cli interface Οπως οι περισσοτερες ρυθμισεις στα thomson,speedtouch,technicolor. βεβαια δεν ξερω αν εχεις προσβαση στο cli ετσι απλα η αν θα χρειαστεις να κανεις αλλαγες για να αποκτησεις προσβαση. επισης δεν ξερω ποσο ευκολα θα καταφερεις να το σεταρεις το qos απο cli.απο web interface οσο θυμαμαι δεν εχει qos.
creativ7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Ρωτάω γιατί ακόμα ψάχνω τι φταίει. Δεν έχω και άλλο router πρόχειρο, πέρα από ένα pirelli της on το οποίο είναι κλειδωμένο...
creativ7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Λοιπόν πήρα τηλέφωνο και με ενημέρωσαν πως είμαι σε alcatel dslam και πως το gap είναι ανοιχτό, ελεύθερο δηλαδή. Και ότι είναι ρυθμισμένο ώστε να κλειδώνει στην ανώτερη δυνατή ταχύτητα. Πράγμα που το πιστεύω αν κρίνω από τα νούμερα... Το download λοιπόν που λες από nvidia είναι στο 1,4-1,5. Παρόλα αυτά στο torrent παραμένω κολλημένος στο 1,1Mbyte. Ρώτησα αν υπάρχει κάποιο limitation για το p2p ή Qos ρυθμιζόμενο από τον provider και μου απάντησαν πως όχι. Οπότε back to square one... Δεν ξέρω τι φταίει.
poulinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Λοιπόν πήρα τηλέφωνο και με ενημέρωσαν πως είμαι σε alcatel dslam και πως το gap είναι ανοιχτό, ελεύθερο δηλαδή. Και ότι είναι ρυθμισμένο ώστε να κλειδώνει στην ανώτερη δυνατή ταχύτητα. Πράγμα που το πιστεύω αν κρίνω από τα νούμερα... Το download λοιπόν που λες από nvidia είναι στο 1,4-1,5. Παρόλα αυτά στο torrent παραμένω κολλημένος στο 1,1Mbyte. Ρώτησα αν υπάρχει κάποιο limitation για το p2p ή Qos ρυθμιζόμενο από τον provider και μου απάντησαν πως όχι. Οπότε back to square one... Δεν ξέρω τι φταίει. qos δεν εχουν ουτε κοβουν P2p.απο εκει και περα δοκιμασε να βαλεις ενα μικρο οριο στο Upload και επισης δοκιμασε να μειωσεις τα max connections>και μην βαλεις πολλα torrents να κατεβαινουν διοτι ετσι ανοιγεις πολλα connections πουδεν το θελουμε. τελευταια λυση στο μτορρεντ πηγαινε στα Preferences kai στο bandwidth στην μεση που εχει checked το apply limit to utp connections βγαλτο τελειως.επισης κανε και Port forward για το μτορρεντ.
kimonP Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω Disable το NAT στο Technicolor TD5130 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα