Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Λοιπον, εχω 8gb ram (1600mhz) της Corsair Vengeance! Οταν παω στο bios λεει οτι εχω 8gb στα 1333mhz και οχι 1600! Επισης, στο CPU-Z μου λεει Ram Frequency 667.4mhz (λιγο δηλαδη)!

Πηγα στο bios (motherboard στην υπογραφη) και ειχε μια επιλογη XPM Profile (καπως ετσι) disabled! 

Οταν το εκανα enabled, πηγε απο 1333 σε 1600 αλλα δεν εκανε βοοτ και εκλεινες μονος του μεχρι που εβαλα-εβγαλα τη μπαταρια απο τη μιτρικη για να ανοιξει με defaults! 

Tι φταιει? ειναι νορμαλ?

Υ.Γ Σε 16gb θα δω διαφορα?

ευχαριστω

Δημοσ.

Όπως είναι στο αυτόματο από την μητρική η συχνότητα της μνήμης συγχρονίζεται με το fsb του επεξεργαστή για να πηγαίνουν παρέα,με κάθε κύκλο του επεξεργαστή που ζητάει δεδομένα από την μνήμη να κάνει και η μνήμη ένα κύκλο,γιατί αλλιώς το ένα θα πρέπει να περιμένει το άλλο και θα έχεις μικρότερη ταχύτητα ενώ η συχνότητα θα είναι μεγαλύτερη.

Το 667.4mhz πάει επί δύο (ddr = double(διπλό) data rate) οπότε ~1333 έτσι είναι και είναι κανονικά.

Αν κάτσεις και μάθεις για overclocking θα μπορέσεις να ανεβάσεις την συχνότητα της μνήμης μαζί με τον επεξεργαστή,αλλά μπορεί να κάνεις και ζημία.

Δημοσ.

Για δες μηπως οι μνημες σου θελουν 1,65 ρευμα για να πανε 1600. Θελουν και καρφωτα timings μετα.

Δημοσ.

Για δες μηπως οι μνημες σου θελουν 1,65 ρευμα για να πανε 1600. Θελουν και καρφωτα timings μετα.

ειναι στα 1500 (1.5V) λεει στο bios! να το κανω 1.65 οκ αλλα οταν λες μετα καρφωτα timings?

Δημοσ.

ειναι στα 1500 (1.5V) λεει στο bios! να το κανω 1.65 οκ αλλα οταν λες μετα καρφωτα timings?

Ποια μητρική έχεις; Εμένα η μητρική της υπογραφής μου υποστηρίζει συχνότητα 1600mhz στις μνήμες μόνο όταν έχει ivy bridge επεξεργαστή. Διαφορετικά χρονίζει στα 1333.

Edit: Τώρα είδα οτι έχεις μια παρόμοια. Πολύ πιθανόν να συμβάινει το ίδιo αλλά βλέπω οτι έχεις ivy bridge.

Δημοσ.

Ποιες μνήμες ακριβώς έχεις?(Μοντέλο) μπορεί να μην χρειάζεται να αυξήσεις την τάση, και να τρέχουν μια χαρά στα 1600 με 1.5V.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να αυξήσεις  to FSB και να μειώσεις τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή(CPU RATIO), αν δεν θες να τον overclockάρεις.

αλλά πριν τα κάνεις όλα αυτά, δεν κοιτάς να κάνεις ένα update το BIOS???

Δημοσ.

Ποιες μνήμες ακριβώς έχεις?(Μοντέλο) μπορεί να μην χρειάζεται να αυξήσεις την τάσεις του για να τρέχουν μια χαρά στα 1600 με 1.5V.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να αυξήσεις  to FSB και να μειώσεις τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή(CPU RATIO), αν δεν θες να τον overclockάρεις.

αλλά πριν κάνεις όλα αυτά, δεν κοιτάς να κάνεις ένα update το BIOS???

Mε τίποτα όμως. Δεν κάνουμε τέτοια σε sany, ivy, θα κάνει μπουμ.

C0uP_d3_GrAcE

Δώσε χειροκίνητα 1600MHz και μην πειράζεις τίποτα άλλο. Δες απο κάτω τις ρυθμίσεις:

Epsiloniotakappa3CC0nualpha008_zps37cb05

Epsiloniotakappa3CC0nualpha009_zps257f4f

Epsiloniotakappa3CC0nualpha010_zps8272d2

Epsiloniotakappa3CC0nualpha011_zps145cfe

Δημοσ.

Πηγα στο bios (motherboard στην υπογραφη) και ειχε μια επιλογη XPM Profile (καπως ετσι) disabled! 

Οταν το εκανα enabled, πηγε απο 1333 σε 1600 αλλα δεν εκανε βοοτ και εκλεινες μονος του μεχρι που εβαλα-εβγαλα τη μπαταρια απο τη μιτρικη για να ανοιξει με defaults! 

Δημοσ.

Μην βάζεις xmp, ρύθμισέ τις όπως φαίνεται στις φωτο.

Δεν εχω την ιδια μιτρικη και ετσι οπως τις βλεπω μπερδευομαι ;/

P.S αν παω απο 1333 σε 1600 θα δω διαφορα?

Δημοσ.

Ασε τις μνημες ως εχουν δεν θα δεις διαφορα στα 1600 εκτος και αν μπεις στη διαδικασια του O/C η αν κανεις benchmarks (που και παλι δεν θα δεις τρελες διαφορες). 

Αν θες απλα να τις βλεπεις στα 1600 κανε οτι σου λεει ο Suleiman.

Μην πειραξεις ταση σε καμια περιπτωση και αν θες να ασχοληθεις για υπερχρονισμο μπες στη διαδικασια να διαβασεις οδηγους και να τους κατανοησεις κυριως πρωτου πειραματιστεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...