sam sam Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 έχω λογαριασμό σε υπηρεσίες όπως το dropbox, drive (google) κ.α. αλλά το κάθε πρόγραμμα σου δίνει τη δυνατότητα να συγχρονίζεις οτι έχεις μέσα σε ένα αρχικό φάκελο και έπειτα. έχει βρει κανένας κάποιο πρόγραμμα που να σου δίνει τη δυνατότητα να συγχρονίζεις φακέλους που ειναι σε διαφορετικές διαδρομές, ίσως και σε άλλο σκληρό δίσκο. για παράδειγμα να μπορώ να συγχρονίσω στο dropbox τις διαδρομές των φακέλων: c/fsadf/φάκελος_1 c/654655/φάκελος_2 c/rwetw/564654/φάκελος_3 d/5f5fd4d5/φάκελος_4 ......
parasaser Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 εγώ τι κάνω: έχω ρυθμίσει τα cloud να μην κατεβάζει τα αρχεία στον υπολογιστή και στα κινητά κάθε φορά που ανεβάζω αρχεία. κάνω zip τους φακέλους που θέλω και τα ρίχνω στο εκάστοτε cloud
sam sam Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 για την ώρα προσανατολίζομαι σε ένα πρόγραμμα που συγχρονίζει μέσα στον εκάστοτε φάκελο στο "κεντρικό" φάκελο τις διαφορετικές διαδρομές, αλλά με αποτέλεσμα να ειναι μεν λειτουργικό αλλά να έχω διπλότυπα... βέβαια ψάχνω κάτι πιο λειτουργικό, και ίσως ένα πρόγραμμα για όλες τις υπηρεσίες,
kakofonixx Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 μια εμμεση λυση ειναι να εχεις τους φακελους στον φακελο του dropbox ωστε να συγχρονιζονται και παραλληλα να φτιαξεις συντομευσεις προς αυτους οπου ακριβως θες
parsifal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Από τα δημοφιλή σχετικά services, νομίζω πως ο desktop client του SugarSync έχει τη μεγαλύτερη ευελιξία και πρέπει να υποστηρίζει αυτό που ζητάς.
defacer Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Command prompt: mklink /j c:\....Dropbox\ChooseAName x:\whatever\source\folder Δημιουργεί ένα NTFS junction point από το source folder μέσα στο dropbox. Μπορείς να το φανταστείς σα shortcut αλλά καλύτερο. Ο,τι αλλαγές κάνεις στα αρχεία σε οποιοδήποτε από τα 2 path θα φαίνονται και στο άλλο path. Αν σβήσεις το junction point το source folder θα παραμείνει ανέπαφο. Αν σβήσεις το source folder τότε το junction point θα παραμείνει αλλά δε θα μπορείς να το προσπελάσεις και τα περιεχόμενά του βέβαια θα έχουν χαθεί. Δουλεύει μόνο σε NTFS και για τοπικά drives. Αυτά.
sam sam Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Από τα δημοφιλή σχετικά services, νομίζω πως ο desktop client του SugarSync έχει τη μεγαλύτερη ευελιξία και πρέπει να υποστηρίζει αυτό που ζητάς. αυτό ένα παρόμοιο το πρόγραμμα χρησιμοποιώ τώρα, αλλά αντιμετωπίζω το προβλημα πως συγχρονίζει και το αρχείο ιστορικού, πράγμα που δεν επιθυμώ. θα δω και αυτό και θα σας πω. άλλο νόμιζα πως κάνει το πρόγραμμα... αυτοί που μοιράζονται αρχεία μαζί μου, αλλά και εγώ που μοιράζομαι μαζί τους χρησιμοποιούμε google ή dropbox ειναι δύσκολο να τους πείσω να αλλάξουν (έως αδύνατο). το όλο προβλημα ειναι πως θέλω να έχω συγκεντρωμένα σε ένα φάκελο αρχεία που σχετιζονται με το όνομα του κάθε φακέλου. και από αυτό το φάκελο να συγχρονίζω ένα μικρο μέρος και ίσως και να το κοινοποιώ. μιλάμε για φακέλους αρκετών GB, από τους οποίους θέλω μόνο κάποιους υποφακέλους να συγχρονίζω-κοινοποιώ. τώρα όλο αυτό το θέλω να το κάνω για δέκα διαφορετικούς φακέλους. π.χ. έχω ένα φάκελο με το όνομα "σχολή" και θέλω να συγχρονίσω μόνο ένα μάθημα, έχω έναν άλλο φάκελο (σε άλλο μέρος) με το όνομα "ποδόσφαιρο" και από αυτό πάλι να συγχρονίσω μόνο ένα υποφακελο. (το να τα συγχρονίζω τους εσωτερικούς μου (στην ουσία να κάνω διπλά αρχεία) και αν και ειναι μια λύση μου κάνει ένα αρχείο "κουραστικο" ) φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που θα το επιθυμούσε... η απορία μου ήταν και ειναι όταν ξεκίνησα το θέμα, γιατί να μην μπορείς να επιλέξεις διάφορους φακέλους σε διαφορετικές διαδρομές ..(το εξηγώ πιο πάνω) ή πως και δεν έχει βγει ακόμα ένα πρόγραμμα που να "ενσωματώνει" όλους τους λογαριασμούς. defacer : δεν πολυκατάλαβα αλλά θα το ψάχνω...
flik Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που θα το επιθυμούσε... Όχι σίγουρα δεν είσαι ο μόνος. Κι εγώ είχα δει οτι δεν γίνεται ούτε με το dropbox ούτε με το skydrive και αρκέστηκα σε πρόχειρες λύσεις συνδυαστικές με shortcuts (που γενικά δεν θέλω να χρειάζομαι να χρησιμοποιώ) και διαφορετική οργάνωση των αρχείων μου. Παρακολουθώ το θέμα, αν βρεις μια καλή λύση πες.
sam sam Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Command prompt: mklink /j c:\....Dropbox\ChooseAName x:\whatever\source\folder Δημιουργεί ένα NTFS junction point από το source folder μέσα στο dropbox. Μπορείς να το φανταστείς σα shortcut αλλά καλύτερο. Ο,τι αλλαγές κάνεις στα αρχεία σε οποιοδήποτε από τα 2 path θα φαίνονται και στο άλλο path. Αν σβήσεις το junction point το source folder θα παραμείνει ανέπαφο. Αν σβήσεις το source folder τότε το junction point θα παραμείνει αλλά δε θα μπορείς να το προσπελάσεις και τα περιεχόμενά του βέβαια θα έχουν χαθεί. Δουλεύει μόνο σε NTFS και για τοπικά drives. Αυτά. http://e-pcmag.gr/doit/enallaktikes-diadromes ένα ωραίο άρθρο που βρήκα... δεν το ήξερα αν βρω κάτι φυσικά και θα ενημερώσω η πληροφορία σου μου έλυσε τα χέρια ! χρησιμοποίησα το: Symlinker [Δωρεάν, code.google.com/p/symlinker] και έκανα αυτό που ήθελα ! ευχαριστώ για την νέα γνώση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα