Zephyros Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά! Για την ιστορία, μου πούλησε ένας φίλος έναν projector της πλάκας (μιλάμε καινούργιος έκανε 90 λίρες από κάτι ****μάγαζα στο Λονδίνο) αλλά όσο να'ναι, πολύ τον γούσταρα. Αν και έχω μια TV 40'' (ο θεός να την κάνει HD) θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει να αγοράσω έναν projector για ολική αντικατάσταση της τηλεόρασης. Η αλήθεια είναι ότι μετακομίζω συχνά (πχ. κάθε χρόνο) και λόγο του ότι το σπίτι είναι με νοίκι, δεν μπορώ να τρυπήσω τοίχους, ταβάνια κλπ. οπότε αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλά φαντάζομαι κάποια λύση θα υπάρχει (πχ.πτυσσόμενη βάση). Τώρα για τις ιδιότητες δεν ψάχνω για κάτι ακριβό,δηλαδή Wireless HDMI/500Hz Super-Duper True Motion/ 3D δεν με ενδιαφέρουν,αλλά να έχει μια αξιοπρεπή απόδοση εικόνας, να μην είναι σαν "ξεπλυμένη". Τώρα το budget, αναλόγως. Αν θεωρητικά έπαιρνα μια καλή 42''-47'', θα ήμουν γύρω στα 600 € (500 λίρες Αγγλίας) οπότε λογικά κάπου εκεί πρέπει να είναι και η λύση του projector (με πολύ ζόρι 700€μιας και με τέτοια τιμή παίρνω κάτι απίστευτα καλό -για τα δεδομένα μου- σε τηλεόραση). Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση/διάβασμα reviews και κατέληξα ότι οι Optoma έχουν καλή σχέση απόδοσης/τιμής και πιο συγκεκριμένα, κοίταζα τον Site: http://www.amazon.co.uk/Optoma-HD230X-1080p-Cinema-Projector/dp/B006ZIVKLY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1365500170&sr=8-2&keywords=Optoma">Optoma HD230X Full HD 1080p Home Cinema Projector αλλά και τον Site: http://www.amazon.co.uk/BenQ-9H-J5777-27E-W1060-DLP-Projector/dp/B005FPQ4K0/ref=sr_1_1?s=home-theater&ie=UTF8&qid=1365501046&sr=1-1&keywords=Benq+W1060">BenQ W1060 DLP Projector . Ακούω απόψεις!
Sorath Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Με 500-600€ παίρνεις άνετα έναν προτζέκτορα 720p όπου μια χαρά θα δείχνει και θα τον ευχαριστηθείς και με το παραπάνω. Κοντά στα 1000€ όμως πας και σε 1080p. Προτίμησε τεχνολογίας DLP. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις με <300€ μεταχειρισμένους 720p σε πολύ καλή κατάσταση και με λίγες ώρες λειτουργίας. Και τα δύο μοντέλα που έχεις προτείνει, μια χαρά είναι. Πάντως, το προβόλι να το έχεις μόνο για ταινίες, γιατί για τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι κρίμα να καις την λάμπα.
TEOKOS Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Dlp μόνο αν είσαι σίγουρος ότι δεν βλέπεις rainbow effect Στον βιντεοπροβολεα υπολόγισε + πανί + βάση + καλώδια. Να αντικαταστησεις πλήρως την τηλεόραση δεν γίνεται. Πρώτον λόγω ευκολίας και δεύτερον λόγω του κόστους αντικατάστασης λάμπας . Π.χ εγώ τον ανοίγω μια-δυό φορές τον μήνα και μόνο αν θέλω να δω καμία εντυπωσιακή ταινία ,η motogp.
Sorath Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Π.χ εγώ τον ανοίγω μια-δυό φορές τον μήνα και μόνο αν θέλω να δω καμία εντυπωσιακή ταινία ,η motogp. Ειδικά προχθές που ήταν βράδυ ο αγώνας, ήταν υποχρεωτική η προβολή του στο πανί! Τον καταευχαριστήθηκα μιας και καμία σχέση δεν έχει με τη τηλεόραση (κι ας έχω 50''), αλλά κι όταν συνδιάζεται με μια τέτοια απόδοση του γιατρού
Zephyros Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Συγνώμη παιδιά για την καθυστέρηση, ταξίδι! Οπότε από ότι κατάλαβα, δεν είναι και για χόρταση. Πόσες ώρες λειτουργίας έχει μια λάμπα και πόσο περίπου κάνει το ανταλλακτικό; Γιατί αν είναι στα 60-70 ευρώ (λέμε τώρα) γιατί όχι. Το μόνο πρόβλημα είναι να γίνει πίσσα σκοτάδι στο δωμάτιο ακόμα και τις πρωινές ώρες, βέβαια πετάς δυο μαύρες κουρτίνες αλλά θα είναι το σαλόνι σαν γραφείο τελετών.
graphist83 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Οι λάμπες βγάζουν 2000 με 3000 ωρες με τα ρυθμιστικά του projector στο ρελαντι. (brightness, contrast). Αυτες ανάλογα το μοντελο του προβολιου κοστίζουν απο 150€ μεχρι και 400€. Δεν συνισταται για καθημερινή και άσκοπη χρήση.
adi32 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Ακριβως δεν μπορει σε καμια περιπτωση να αντικαταστησει την τιβι που θα την εχεις και για σουπερ οθονη pc Μονο για μια- δυο ταινιες τη μερα και αυτο για κανα χρονο H λαμπα μετα απο καποιο καιρο χανει την αποδοση της και θες αρκετα λεφτα να την αλλαξεις
Zephyros Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Οπότε τζίφος. Τώρα να δώσω κάτι κοντά στο χιλιάρικο για κάτι που θα χρησιμοποιώ μια στο τόσο, δεν τα σκάω (εκτός εαν κερδίσω το λόττο στο μεταξύ). Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια!
bluesattack Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Για ολικη αντικατασταση οχι. Μπορεις ομως να παρεις ενα μεταχειρο 720 p sta 250-300 και να παιζεις στον τοιχο.Καμμια ταινια, καμμια μπαλα , κανα game.
Zephyros Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Για ολικη αντικατασταση οχι. Μπορεις ομως να παρεις ενα μεταχειρο 720 p sta 250-300 και να παιζεις στον τοιχο.Καμμια ταινια, καμμια μπαλα , κανα game. Ναι αλλά μετά θες και πανιά, κατάρτια, κτλ, για 5 φορές τον μηνά, πολύ ιστορία. Μένω και στο μπρίκι που έχω και το βάζω να παίζει κανα Σουλειμάν
bluesattack Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Για αυτο ειπα στον τοιχο (ασπρος ειναι ? ).Χωρις πανι.Αντε στην χειροτερη ενα σπατουλοβαψιματακι . Ε ειναι ψιλοπολυτελεια ελαφρως μπελαλιδικη υποθεση.Οχι πολυ ομως , αν καποιος ειναι ευκολος τυπος Βεβαια με αυτα τα λεφτα που δινεις παιρνεις μεχρι και 60'' πλασμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα