Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Σκεφτομαι για αγορα καινουργιου υπολογιστη. Θελω λοιπον βοηθεια γιατι απο desktop δεν σκαμπαζω τιποτα. Εχω να ασχοληθω καμια 10αρια χρονια υπο την εννοια οτι παντα αγοραζα λαπτοπ. 

Παλι λαπτοπ θα αγοραζα απλα ενας γνωστος μου επιμενει οτι με τοσα λεφτα που εχω σκοπο να δωσω σε λαπτοπ φτιαχνω τουμπανο pc που θα μπορω να παιζω και απαιτητικα παιχνιδια (που μεχρι τωρα επαιζα μονο σε κονσολα)

Το μονο που θελω να ρωτησω (πριν σας πω ποσα χρηματα διαθετω και τα σχετικα) ειναι αν ισχυει αυτο που ακουω οτι δηλαδη παιρνοντας ενα desktop δεν χρειαζεται να ξαναδωσω λεφτα για ολοκληρο συστημα παρα μονο για  να αναβαθμιζω το ηδη υπαρχον. Μεχρι τωρα ηξερα οτι παιρνοντας λαπτοπ σε 2-3 χρονια θα ηθελα αλλαγη. Με το desktop τι γινεται? Ποσο καιρο μπορει να μου βγαλει χωρις να χρειαστει να ξαναστησω νεο συστημα εξ αρχης?  Γιατι αν μιλαμε παλι για 2-3 χρονια τοτε προσωπικα θα παω παλι σε φορητο...

Στο δια ταυτα λοιπον.

Διαθετω 1000 ευρω για ολα. Εννοειται δεν εχω οθονη, πληκτρολογιο, μοναδα αναγνωσης κλπ οποτε θα πρεπει να ειναι κ αυτα στη τιμη...  (Ενταξει στην περιπτωση που βρεθει κατι καλυτερο δεν θα εχω θεμα να ανεβω κανα κατοσταρι :Ρ)

Δημοσ.

Το πόσο καιρό μπορεί να σου βγάλει, εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις. Σε γενικές γραμμές και κρατάει περισσότερο από ένα λάπτοπ και αναβαθμίζεται ευκολότερα/φθηνότερα κατά τη γνώμη μου. Με την έννοια ότι κουτί, οθόνη, περιφερειακά, τροφοδοτικό κ πιθανόν κ σκληρούς δίσκους τους κρατάς για αρκετά χρόνια και ανα διαστήματα αναβαθμίζεις cpu-mobo-ram ή/και κάρτα γραφικών.

πες καλύτερα τι χρήση κάνεις στο pc, ώστε να βοηθηθείς πιο αποτελεσματικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ok παιδια, ευχαριστω. Λοιπον:

Ποσό που διαθέτουμε : 1000-1300 ευρω

Χρήση υπολογιστή : ιντερνετ, ταινιες, gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: mathematica, solid works, autocad

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? : Ναι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? : Θα προτιμουσα απο ενα καταστημα για να το αφησω και εκει για συναρμολογηση...

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? :

Συναρμολογηση στο καταστημα.  

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Windows 7

Δημοσ.

Από http://www.computerbeast.gr στο κέντρο Αθηνών:

post-245726-0-71355000-1365511425_thumb.jpg

Οθόνη: http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html

Πληκτρολόγιο: http://www.skroutz.gr/s/261619/Microsoft-SideWinder-X4.html

Ποντίκι: http://www.skroutz.gr/s/90231/Logitech-G500.html

Ηχεία: http://www.skroutz.gr/s/315395/Logitech-Speaker-System-Z323.html

Σύνολο: 1235€

Δυνατό σύστημα με όλες τις πρόσφατες τεχνολογίες ενσωματωμένες. Μητρική με sata 3, usb 3.0 και έξοχο σύστημα τροφοδοσίας, δυνατή κάρτα γραφικών με επιδόσεις ανώτερης κατηγορίας από αυτή που υποδηλώνει η τιμή της, υπεραπαραίτητος ssd, επεξεργαστής εξαιρετικό vfm και με μελλοντική υποστήριξη και φυσικά ποιοτικά περιφερειακά στις σωστές τιμές.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο μου διέφυγε αυτό, μιας και έδωσα έμφαση σε αυτά που έγραψε στη ''χρήση υπολογιστή''.

Αλλαγή gpu λοιπόν με κάποia nVidia ίσως, αλλά και πάλι...

Δε προκρίνω όμως κάποιον Intel cpu γιατί η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη απ' τον 8320.

@Suleiman-Magnificent

Εδώ ήταν έτοιμος να πάρει laptop...

Δημοσ.

Έχεις δίκιο μου διέφυγε αυτό, μιας και έδωσα έμφαση σε αυτά που έγραψε στη ''χρήση υπολογιστή''.

Αλλαγή gpu λοιπόν με κάποia nVidia ίσως, αλλά και πάλι...

Δε προκρίνω όμως κάποιον Intel cpu γιατί η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη απ' τον 8320.

@Suleiman-Magnificent

Εδώ ήταν έτοιμος να πάρει laptop...

Παιδια αυτα τα προγραμματα θελει να τα τρεχει ο πατερας μου... Εγω δεν εχω σχεση..

Απλα μου το εθεσε ως προυποθεση για να μπει μεσα στο σπιτι desktop (ειναι αμετανοητος laptopακιας! :P )

Γιατι σνομπαρετε παντως τα φορητα? Εμενα τοσο καιρο σε φορητο 3ετιας μια χαρα τα δουλευε αυτα τα προγραμματα!

Α! Μια αλλη ερωτηση που εχω... Οταν οι ταχυτητες των usb 3.0 ανεβουν απ τα 5.0 στα 10 gbps η motherboard θα ειναι συμβατη?

Δημοσ.

Παιδια αυτα τα προγραμματα θελει να τα τρεχει ο πατερας μου... Εγω δεν εχω σχεση..

Απλα μου το εθεσε ως προυποθεση για να μπει μεσα στο σπιτι desktop (ειναι αμετανοητος laptopακιας! :P )

Γιατι σνομπαρετε παντως τα φορητα? Εμενα τοσο καιρο σε φορητο 3ετιας μια χαρα τα δουλευε αυτα τα προγραμματα!

Α! Μια αλλη ερωτηση που εχω... Οταν οι ταχυτητες των usb 3.0 ανεβουν απ τα 5.0 στα 10 gbps η motherboard θα ειναι συμβατη?

Δε νομίζω ότι είναι θέμα σνομπισμού, αρκεί να δείς ότι για να πάρεις λάπτοπ με τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης που σου έκανε ο φίλος από πάνω πρέπει να δώσεις ούτε ξέρω πόσα λεφτά...Τα λάπτοπ έχουν το καλό της φορητότητας, υπολείπονται όμως πάρα πολύ σε επιδόσεις.

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop-performance/Turbo-X-Furious-17i736-1675-60-BD.htm

Ο πατερας μου ας πουμε ελεγε γι αυτο το laptop σ αυτα τα λεφτα. Ξερω θα μου πειτε turbo x κλπ αλλα ολα τα turbox μας ειχαν βγει απροβληματιστα κ τους εχει εμπιστοσυνη.

Η αληθεια ειναι εγω το βλεπω πολυ δυνατο μηχανημα. Φυσικα δεν ξερω εννοειται ο επεξεργαστης του κ η καρτα γραφικων του με ποιαν καρτα κ επεξεργαστη αντιστοιχει σε εναν desktop αλλα σαν laptop ειναι απ τα δυνατοτερα.

Δημοσ.

Turbo-x (clevo) , 1250€ και 1 χρόνο εγγύηση ?

Όχι ευχαριστώ , προτιμώ τα desktop που αν χαλάσει κάτι δεν θα μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι ούτε θα χάσω στο τομέα της αναβάθμισης 

Δημοσ.

Φίλε μου karn, ποτέ ένα laptop δε μπορεί να φθάσει σε δύναμη και αναβαθμισημότητα ένα desktop. Ποτέ.

Μη παίρνεις Turbo X. 

Σε παρακαλώ απάντησε επακριβώς στις δύο αυτές ερωτήσεις:

1. Ο πατέρας σου θ' ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτά τα προγράμματα που παρέθεσες στο νέο pc?

2. Επίσης, μέχρι τώρα σε αυτό το laptop που ήδη έχεις, ασχολούνταν με αυτά τα προγράμματα???

Τέλος, θα ήταν θεμιτό, να μας αναφέρεις τα χαρακτηριστικά του υπάρχοντος συστήματος.

Δημοσ.

1. Ασχολειται επαγγελματικα ναι. Με το  autocad κυριως.

2. Ναι ασχολουνταν και δεν ειχε ιδιαιτερο θεμα.. Τουλαχιστον δεν ακουσα ποτε να παραπονιεται..

Λιγο για τις θερμοκρασιες που ανεβαιναν ευκολα εβριζε.

Τα specs του αν θυμαμαι ακριβως πρεπει αν ηταν αυτα:

2.5GHz Intel Core i5-460Μ

8GB ram

Nvidia GeForce GT330M

Δημοσ.

ΟΚ, τότε με την άνω σύνθεση που πρότεινα, θα είναι μια χαρά. Εντελώς άλλη φάση σε σχέση με laptop. ;)

@S-M

:X

Δημοσ.

lol νιωθω τελειως ασχετος! :lol:

Το μονο που μενει ειναι να τον πεισω, γιατι βλεπει τη ραμ του σταθερου και την ραμ του λαπτοπ και φωναζει ''που παει ωρε ολοκληρο τσουβαλι με 8αρα μνημη!?!!??'' :D

Ευχαριστω giokou!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...