Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες και παιδισες.

Σκεφτομαι να αναβαθμισω το pc μου και ηθελα μερικες συμβουλες απο πιο εμπειρους.

το pc που εχω τωρα (και το επομενο :) ) χρησιμοποιητε  για ηχογραφισεις ακουστικων οργανων, φωνες και επεξεργασια αυτων. gaming οχι hardcore αλλα οταν παιζω θελω να το φχαριστιεμαι :) μουσικη αναπαραγωγη και ταινιες.

Η τωρινη συνθεση ειναι η εξης

PSU: coolermaster silentpro 800w gold 80+

mobo: gigabyte GA-890FXA-UD5 rev.2

CPU: amd Phenom II x6 1055T 2.8ghz

ram: 8gb

hdd: ενα wd 250gb αρχαιο sata που απορω πως δουλευει ακομα, και ενα wd 1T για backup (εσωτερικοι και οι δυο).

και gpu: Ati radeon 6870 1gb

αρχικα μαλλον ενας ssd ισως θα ηταν καλη προσθηκη αν και δεν καιγομαι αν ειναι απλα να bootαρι πιο γρηγορα και τιποτα αλλο.

Μητρικη θελω οπωςδηποτε αφου αυτη εχει καποιο θεματακι και δεν ειναι συμβατη με μια καρτα ηχου που εχω (την εχω δοκιμασει σε αλλο pc και ειναι οκ, οπως επισης εχει γινει και update της Mobo), εδω χρειαζομαι τα φωτα σας. θελω μια καλη μητρικη που να δεχεται 16gb ram (τουλαχιστον), να ειναι αξιοπιστη και να μην κοστιζει μια περιουσια.

CPU: σκεφτομουνα να αλλαξω τον 1055τ αλλα δεν εχω ιδεα με τι...να κοιταξω καποιον  6πυρηνο fx(6100-6300)? η να παω σε 8πυρηνο (8120-8320)? θα εχει καποια διαφορα? η δεν αξιζει να το κανω (οσων αφορα τον επεξεργαστη...την μητρικη θα την αλλαξω ετσι κι'αλλιως).

απο psu νομιζω ειμαι υπερ καλυμενος οπως επισης και απο καρτα γραφικων.

μνημη θα αλλαχθει με 16gb τουλαχιστον μαζι με την καινουργια μητρικη ακομα δεν εχω καταληξει σε ενα vfm σετακι.

το χρηματικο ταβανι ειναι 200-250 ευρω αντε 270.

εαν βρω Mobo k cpu (οτι θα μου προτεινετε δηλαδι) αξιζει εφοσων ειναι λειτουργικα τελεια και σε μια λογικη τιμη?

ευχαριστω.

ΥΓ. δεν ψωνιζω απο πλαισιο, multirama, eshop και λοιπους τσαρλατανους κατα τα αλλα οποιοδηποτε αλλο μαγαζι που σεβεται τον πελατη του ειναι ευπροσδεκτο.

ΥΓ 2. μην μπειτε στον κοπο να προτεινετε intel, ουτε αυτους τους γουσταρω και πολυ.

ΥΓ 3 μην με πειτε περιεργο :).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα ξερεις γιατι η καρτα ηχου σου δεν παιζει με την mobo σου?
Ετσι για καθε προταση που μπορει να σου γινει θα αποφευχθεί εκ νεου ασυμβατοτητα

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά πέρα απο το απο πάνω, δεν μας λες και με ποια προγράμματα γίνεται η επεξεργασία, καθώς είμαι πεπεισμένη ότι το σύστημά σου είναι μια χαρά τούμπανο γι' αυτή τη δουλειά;

Και δεν είναι και κακό να μας πεις και την κάρτα ήχου που δεν σου δουλεύει μπας και βγει κάποιο συμπέρασμα.

Για περι 16GB ram και απο 1055 να πας σε 8320 θα τα σχολιάσω σε επόμενο ποστ μου.

• Like 2
Δημοσ.

Η καρτα ειναι μια tascam us-122mkII στην οποια εχω δοκιμασει ολες τις εκδοσεις firmware που δινει η tascam στο site τους καθως επισης εχω κανει και τα updates της μητρικης. Γενικως κυκλοφορει μια φημη στο δυαδικτυο οτι η συγκεκριμενη καρτα εχει θεμα συμβατοτητας με καποιες μητρικες και με τα windows7 64bit...με το λειτουργικο δεν νομιζω να παιζει θεμα αφου την εχω δοκιμασει και σε αλλα pc και δουλευει οκ. Τπροβλημα που παρουσιαζει η καρτα ειναι θορυβος σαν στατικος ηλεκτρισμος σε random χρονους kai me random διαρκεια στο ιντερνετ το προβλημα περιγραφεται ως "screeching sound" υπαρχει και σχετικο βιντεο στο εσυσωληνα που ακουγεται το προβλημα. Το θεμα ειναι οτι η καρτουλα αυτη ειναι οτι πρεπει για το γραφειο μου ενω αυτη που εχω τωρα για να κανω το χομπυ μου ειναι μεγαλη και πιανει πολυ χωρο στο γραφειο και θα πρεπει να την παω στον χωρο οπου ηχογραφουμε με την μπαντα μου καποια στιγμη .

Τα προγραμματα που δουλευουμε  ειναι το cubase 7 απ'οσο ξερω ( δεν κανω εγω τις μιξεις, ο ηχοληπτης- μπασιστας της κανει αλλα το mac του εχει προβλημα με την μητρικη). Με την αποδοση του υπολογιστη δεν εχω θεμα, μια χαρα τα παει, αλλα οταν υπαρχουν στο cubase 20 καναλια με εφε εκει αργει λιγακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...