spook Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 εκει το εχω βαλει, κατω αριστερα. Ίσως να το έβαλες ανάποδα; Αν και δεν θυμάμαι κατά πόσο είναι εφικτό αυτό. Γύρισε 180 μοίρες και δοκίμασε να δεις αν μπαίνει. Στην χειρότερη μπορεί να έχεις κανα led καμένο...
jmallen3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 δεν μπαινει αλλιως αλλα δεν ειναι καμμενο μιας και ηταν αναμμενο τη πρωτη φορα που τα ειχα βαλει λαθος
spook Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Καλά θυμώμουν. Περίμενε ενημέρωση από κάποιον πιο έμπειρο μήπως και υποψιαστεί τι μπορεί να φταίει. Κατά τα άλλα απόλαυσε το νέο σου σύστημα.
jmallen3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 βασικα το εβαλα αναποδα και αναβοσβηνει συνεχως κοκκινο, ειναι φυσιολογικο; γιατι φαινεται οτι θα καει συντομα αν το αφησω ετσι
Cloud_7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ω ναι, αφού η Zalman την έκανε τη πατάτα... Για να κάνεις χρήση των μπροστινών usb 3.0 του κουτιού χωρίς να χαραμίσεις τις πίσω θύρες του back panel της μητρικής δεν γίνεται., Αν όμως θες να έχεις και usb 3.0 θύρες μπροστά και λογικότατο είναι, χρειάζεσαι αυτό που συνδέεται με καλώδιο 20pin στη μητρική εσωτερικά. Άσχετο, δεν έχω μητρική με usb3 ακόμα οπότε δεν ασχολήθηκα επί του θέματος, απορούσα όμως που όταν μου ήρθε το Z11 δεν έβλεπα αυτά τα 2 καλώδια που πρέπει να συνδεθούν στο πίσω μέρος της μητρικής για να λειτουργήσουν τα μπροστινά usb3. Τελικά διαπίστωσα ότι το κουτί είχε 20 pin καλώδιο από πίσω, έτοιμο για σύνδεση στη mobo! Σκέφτομαι πως λογικά θα το διόρθωσαν στα πιο νέα κομμάτια... βασικα το εβαλα αναποδα και αναβοσβηνει συνεχως κοκκινο, ειναι φυσιολογικο; γιατι φαινεται οτι θα καει συντομα αν το αφησω ετσι Σωστά το έβαλες. Το led αναβοσβήνει ή και μένει αναμμένο για συνεχόμενο διάστημα κάθε φορά που ο δίσκος απασχολείται με το οτιδήποτε, αναλόγως την περίπτωση. Επίσης, σε παίρνει για πολύ καλύτερο cable management, όπως είπαν τα παιδιά θα το δεις στην πορεία. Προς το παρόν βγάλε το καλώδιο του cpu και πέρνα το από πίσω, για κάποιον λόγο υπάρχει το πάνω αριστερό hole. Πρέπει όμως να ξεκουμπώσεις τη μητρική για να χωρέσει, μα είναι αμαρτία να πετάγεται έτσι ξέμπαρκο. Αν δε φτάνει, υπάρχει και extender που έρχεται μαζί με το κουτί. 1
jmallen3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Άσχετο, δεν έχω μητρική με usb3 ακόμα οπότε δεν ασχολήθηκα επί του θέματος, απορούσα όμως που όταν μου ήρθε το Z11 δεν έβλεπα αυτά τα 2 καλώδια που πρέπει να συνδεθούν στο πίσω μέρος της μητρικής για να λειτουργήσουν τα μπροστινά usb3. Τελικά διαπίστωσα ότι το κουτί είχε 20 pin καλώδιο από πίσω, έτοιμο για σύνδεση στη mobo! Σκέφτομαι πως λογικά θα το διόρθωσαν στα πιο νέα κομμάτια... Δεν βρήκα τίποτα τέτοιο μέσα στο κουτί... Επίσης, σε παίρνει για πολύ καλύτερο cable management, όπως είπαν τα παιδιά θα το δεις στην πορεία. Προς το παρόν βγάλε το καλώδιο του cpu και πέρνα το από πίσω, για κάποιον λόγο υπάρχει το πάνω αριστερό hole. Πρέπει όμως να ξεκουμπώσεις τη μητρική για να χωρέσει, μα είναι αμαρτία να πετάγεται έτσι ξέμπαρκο. Αν δε φτάνει, υπάρχει και extender που έρχεται μαζί με το κουτί. Ωραία θα το κάνω αυτό, αλλα αυτα που μου το χαλάνε και το κάνουν δύσκολο είναι τα molex (ετσι νομιζω λεγονται) του τροφοδοτικου που συνδεονται οι ανεμιστηρες του κουτιου και δεν ξερω ππως και που να τα βαλω...
giokou Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δεν βρήκα τίποτα τέτοιο μέσα στο κουτί... Ωραία θα το κάνω αυτό, αλλα αυτα που μου το χαλάνε και το κάνουν δύσκολο είναι τα molex (ετσι νομιζω λεγονται) του τροφοδοτικου που συνδεονται οι ανεμιστηρες του κουτιου και δεν ξερω ππως και που να τα βαλω... 1. Άρα έπεσες σε παλιά παρτίδα... 2. Ευρηματικότητα θέλεις! Οπουδήποτε μπορούν να περαστούν ή να γαντζωθούν με απώτερο σκοπό να κρυφτούν ή να μειωθεί το μήκος τους επαρκώς, έτσι θα τα καταφέρεις!
Cloud_7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δεν βρήκα τίποτα τέτοιο μέσα στο κουτί... Δεν πειράζει, απλά πάρε ένα τέτοιο ανταπτοράκι: http://www.amazon.com/2-Port-USB-3-0-Female-Adapter/dp/B005AJX9MW Ωραία θα το κάνω αυτό, αλλα αυτα που μου το χαλάνε και το κάνουν δύσκολο είναι τα molex (ετσι νομιζω λεγονται) του τροφοδοτικου που συνδεονται οι ανεμιστηρες του κουτιου και δεν ξερω ππως και που να τα βαλω... Το top fan και το front fan συνδέονται με 3pin καλώδιο, αυτά πάνε κατευθείαν πάνω στη μητρική, ή ακόμα καλύτερα σε fan controller αν μπορείς να διαθέσεις κάνα 20ρικο ώστε να ελέγχεις και τις στροφές τους και να μειώνεις τα επίπεδα θορύβου. Με molex συνδέεται μόνο το rear fan και οι 80άρηδες στα πλαϊνά παράθυρα, των οποίων η ύπαρξη είναι μάλλον περιττή καθώς δεν καλυτερεύουν το airflow, ούτε μειώνουν περισσότερο τις θερμοκρασίες των σκληρών + αυξάνουν & λίγο τον θόρυβο. Παρόλα αυτά συνέδεσα τον έναν για ψυχολογικούς και μόνο λόγους. Δες την αντίστοιχη υποδοχή molex του τροφοδοτικού και σύνδεσε το rear στο πιο κοντινό. Ακόμα καλύτερα πέρνα το από πίσω μαζί με όλα τα molex για να μη φαίνονται όλα στον πάτο, απ' ό,τι βλέπω δεν έχεις πρόβλημα μεγέθους στα καλώδια του psu. Δες και το δικό μου για να πάρεις μια ιδέα αν θες: που είναι ακόμα ανολοκλήρωτο στο cable management, μα δεν έχω το κουράγιο προς το παρόν για κάτι καλύτερο. Χωρίς μεράκι και προσπάθεια δε θα καταφέρεις κάτι καλό. 1
jmallen3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω, το έκανα Μένει να πάρω το ανταπτοράκι για να βάλω τα μπροστινά usb 3 μόνο. Πέρασα όλα τα molex από την πίσω πλευρά, σύνδεσα τον rear και side ανεμιστήρα, στα molex. Έβγαλα τη μητρική και την ξαναεβαλα για να περασω απο πισω το καλωδιο τροφοδοσιας του επεξεργαστη και τη συνδεση για το rear ανεμιστηρακι. Μου περισσεψε ενα καλώδιο σαν αυτο που παει στον επεξεργαστη που δεν θυμαμαι αν περισσευε και πριν, ξεχασα να το βαλω πουθενα ή οχι?? Σας ακούω....
giokou Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Cloud_7 ανολοκλήρωτο δεν το βλέπω, πάντως έχεις κάνει έξοχη δουλειά και το κουτί τα σπάει! Είναι του γούστου μου τα τουμπανιάρικα! jmallen3 αρκετά βελτιωμένο τώρα! Ποιο καλώδιο ακριβώς λες? Αφού το καλώδιο του cpu fan είναι συνδεδεμένο απ' ότι βλέπω. 1
karmen1983 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 jmallen Καλύτερα απο πριν Οσο γι' αυτό που σου περίσσεψε, αν δουλεύει το μηχάνημα καλά έκανε και σου περίσσεψε λολ
Cloud_7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Όσο πας και το καλυτερεύεις @jmallen. Τα πλοκάμια του psu στον πάτο σίγουρα μπορούν να τα τακτοποιηθούν και να κρυφτούν καλύτερα. Προσπάθησε να έχουν όλα μια ενιαία κατεύθυνση στο σημείο που είναι να περαστούν στο πίσω παράθυρο, κι έπειτα χώρισέ τα στις κατάλληλες διακλαδώσεις για να μπορεί να κλείσει και λιγότερο επώδυνα. Από airflow είσαι πολύ καλύτερα. Αν χρειαστεί να βγάλεις το μπροστινό panel για την εγκατάσταση drive πες μου να σε κατευθύνω γιατί είναι λίγο παλούκι.
jmallen3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Το ανοιξα τωρα και εκλεισε ξαφνικα μετα απο λιγα δευτερολεπτα πριν μπει στα windows., ξανδοκιμασα και φαινεται οκ. Απο τι μπορει να εγινε? Όσο πας και το καλυτερεύεις @jmallen. Τα πλοκάμια του psu στον πάτο σίγουρα μπορούν να τα τακτοποιηθούν και να κρυφτούν καλύτερα. Προσπάθησε να έχουν όλα μια ενιαία κατεύθυνση στο σημείο που είναι να περαστούν στο πίσω παράθυρο, κι έπειτα χώρισέ τα στις κατάλληλες διακλαδώσεις για να μπορεί να κλείσει και λιγότερο επώδυνα. Από airflow είσαι πολύ καλύτερα. Αν χρειαστεί να βγάλεις το μπροστινό panel για την εγκατάσταση drive πες μου να σε κατευθύνω γιατί είναι λίγο παλούκι. Το εβγαλα το μπροστινό panel και έβαλα drive, ολα οκ
Cloud_7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Οκ, τότε. Επίσης μην το βάζεις πάνω σε χαλί και πολύ περισσότερο μην το πιάνεις και το χαλί με τα χέρια σου. Καλού κακού άγγιξε και τον σωλήνα του καλοριφέρ εκεί που είσαι για να αποφορτιστείς από ενδεχόμενο στατικό.
jmallen3 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Αφου η μητρικη λεει πανω οτι προστατευεται απο στατικό ηλεκτρισμό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα