Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συναρμολογησω για πρώτη φορά ένα καινούριο pc αύριο κομμάτι-κομματι και θέλω να ξέρω τι χρειάζεται να προσέξω.

1) εχω κάποια γάντια ειδικά για αποφυγη στατικου ηλεκτρισμου, χρειάζονται η όχι?

2) υπάρχει κίνδυνος από λάθος σύνδεσή καλωδίων πρόκλησης βλάβης?

3) γυρνάω σε ahci τη μητρική πριν βάλω τον ssd επάνω?

4)χρειάζεται να κάνω καμία ρύθμισή στο BIOS η αλλού προβλήματά η κατά το πρώτο άνοιγμα?

5) κάτι άλλο που θέλει προσοχή η πρέπει να γίνει κατά τη συναρμολόγηση?

Αποστολή από το Galaxy Nexus με τη χρήση Insomnia App

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Αφού τα έχεις βάλε τα :P

2) Λογικά όχι καθώς είναι έτσι διαμορφωμένα τα καλώδια που για να τα βάλεις λάθος θα πρέπει να σπρώξεις πάρα πολύ ή να τα χτυπήσεις με βαριοπούλα :P

3) Βάζεις ssd bootarei το pc μπαίνεις Bios βάζεις ahci και κάνεις εγκατάσταση win

4) Πρώτες ρυθμίσεις οι απο πάνω στο 3 μαζί με το να δώσεις στο Pc να ξεκινήσει απο το DVD/usb για την εγκατ΄λασταση. Τα υπόλοιπα after

5) Το σταυρό σου χρειάζεται να κάνεις :P

• Like 7
Δημοσ.

Δες αυτό

http://www.insomnia.gr/topic/401729-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Τα υπόλοιπα είναι μόνο οι μνήμες συνήθως που απο 1333 που θα τις βλέπει λογικά θα πρέπει να τις πας 1600 αν είναι 1600άρες οι ραμ σου.

Και φυσικά να πας το boot order απο USB/DVD στο δίσκο που έχεις το λειτουργικό για να μην ψάχνει και καθυστερεί

Δημοσ.

1) Αφού τα έχεις βάλε τα :P

2) Λογικά όχι καθώς είναι έτσι διαμορφωμένα τα καλώδια που για να τα βάλεις λάθος θα πρέπει να σπρώξεις πάρα πολύ ή να τα χτυπήσεις με βαριοπούλα :P

3) Βάζεις ssd bootarei το pc μπαίνεις Bios βάζεις ahci και κάνεις εγκατάσταση win

4) Πρώτες ρυθμίσεις οι απο πάνω στο 3 μαζί με το να δώσεις στο Pc να ξεκινήσει απο το DVD/usb για την εγκατ΄λασταση. Τα υπόλοιπα after

5) Το σταυρό σου χρειάζεται να κάνεις :P

Το 5 βήμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ και όλα έχουν πάει τζάμι...

:P

• Like 9
Δημοσ.

5) κάτι άλλο που θέλει προσοχή η πρέπει να γίνει κατά τη συναρμολόγηση?

Μην κλεισεις το case αν δεν βεβαιωθεις οτι κανει boot..

• Like 2
Δημοσ.

Προσπαθώ να βάλω τη ψύχτρα στον επεξεργαστη, αλλα δεν ξερω πως παει. Διαβασα στον οδηγο εδω http://www.insomnia.gr/topic/401729-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ ότι εχει βιδες μεσα στη συσκευασια του επεξεργαστη αλλα σε μενα δεν εχει. Οριστε φωτο απο τη ψυχτρα και τη μητρικη με τον cpu. Μπορει καποιος να μου πει πως να τη βαλω και πως να τη στερεωσω??

IMG_20130409_142721.jpg?w=AABqjDWUcDRepG

IMG_20130409_142734.jpg?w=AADjf4OglBj2hp

Δημοσ.

Φίλε μου, δεν ξέρω αν φταίει ο browser μου, αλλά οι φώτο δεν ανοίγουν.
Πάντως αν η ψύκτρα που πας να βάλεις, είναι η στοκ που έρχεται μαζί με τον επεξεργαστή, δεν έχει βίδες. Στους intel έχει τέσσερα πλαστικά κλιπάκια, που αφού τα πιέσεις και τα προσαρμόσεις στην μητρική (ανα δυο σταυρωτά), τα γυρνάς δεξιόστροφα για να κλειδώσουν. Οι amd έχουν ένα μοχλάκι που αφού πάλι προσαρμόσεις την ψύκτρα πάνω στο bracket, το κατεβάζεις και κλειδώνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks, το βρήκα. Έχω το κουτί Zalman Z11 Plus και τη μητρική Gigabyte 990X-UD3. Που συνδέω αυτα τα USB3 καλωδια που είναι για μπροστά και υπαρχουν απο το κουτι?

post-121440-0-11419200-1365513771_thumb.jpg

Επεξ/σία από jmallen3
Δημοσ.

Ω ναι, αφού η Zalman την έκανε τη πατάτα...

Για να κάνεις χρήση των μπροστινών usb 3.0 του κουτιού χωρίς να χαραμίσεις τις πίσω θύρες του back panel της μητρικής δεν γίνεται.,

Αν όμως θες να έχεις και usb 3.0 θύρες μπροστά και λογικότατο είναι, χρειάζεσαι αυτό που συνδέεται με καλώδιο 20pin στη μητρική εσωτερικά.

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2527

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...