Προς το περιεχόμενο

wildcards στο hosts file ή κάτι ανάλογο?

mandos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να κάνω αυτόματα resolve όλα τα *.dev στο localhost. Εξηγώ:

όταν δουλεύω πάω στο /etc/hosts και βάζω 127.0.0.1 pelatis1.dev έτσι ώστε στον browser όταν γράφω pelatis1.dev να με πάει στο /srv/http/pelatis1 (το αναλαμβάνει ο webserver αυτό).

Αλλά δεν θέλω να βάζω entries για κάθε τι, θέλω αν γίνεται αυτόματα όταν γράφω kati.dev να το πηγαίνει στην 127.0.0.1

Δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω να γίνεται αυτό που θες.

Φτιάξε ένα script να σου βάλει x εγγραφές του στυλ "pelatisXXX.dev 127.0.0.1" στο hosts - δεν είναι και το πιο βολικό βέβαια.

Δες τι βρηκα

"You need to set up a DNS server and have each client use it for resolution. The server itself can be something as "light" as dnsmasq or as heavy as BIND."

"Install dnsmasq (I do this on all my Linux desktops as a DNS cache anyways). In dnsmasq.conf add the line "address=/localhost.com/127.0.0.1". Done."

Εχει μια λογικη..αλλα δεν ξερω αν λυνει το προβλημα..εννοω να βαλεις καποιο wildcard στο dnsmasq.conf.

Δηλαδή να τρέχω ένα δικό μου dns-server, και να ρυθμίσω ως dns του ethernet το ίδιο το pc? Κατάλαβα καλά?

Πάντως από περιέργεια και μόνο θα δοκιμάσω να στήσω το απλό (masq).

@macabre δεν τους βαφτίζω pelatisXXX οπότε το script δεν θα βοηθήσει και πολύ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...