Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα πριν λίγο καιρό άλλαξα jack  στο συγκεκριμένο λάπτοπ, είχαν  χαλάσει τα δοντάκια και με το παραμικρό κούνημα του βύσματος  του τροφοδοτικού έκλεινε, δούλεψε κανονικά χωρίς να σβήσει καθόλου   για 10 μέρες σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου που έχει το λάπτοπ και μου είπε ότι δεν ανάβει  καθόλου, εχθές  το βράδυ δεν έκανε πάλι καλή επαφή  αλλά αυτή την φορά το βύσμα ήταν καλά τοποθετημένο οπότε θεώρησα ότι ίσως χάλασε το βύσμα στην άκρη από την πίεση που του ασκούσε τόσο καιρό, μου είπε πως δοκίμασε  άλλο τροφοδοτικό και πάλι δεν άναβε,(δεν έχει μπαταρία πάνω)

αν ήταν εξαρχής πρόβλημα μητρικής δεν νομίζω να άναβε καθόλου ούτε με το κούνημα του βύσματος, 

τι μπορεί να φταίει αυτή την φορά?

Δημοσ.

αυτό δέν είναι απόλυτο..ίσως κάποιος πυκνωτής τροφοδοσίας σου κάνει νέρα! ΑΝ ο πυκνωτής είναι στα τελευταία του ανάβει και κλείνει σε δλπ.ίσως και καθόλου δέν ανάβει της περισσότερες φορές 

Δημοσ.

μπορεί να είναι και πυκνωτής όπως λες , απλά όταν κουνούσε το βύσμα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση έπιανε και άναβε γιαυτό το μυαλό μου πάει η στο jack η στο βύσμα, θα περιμένω να μου των ξαναφέρει να των κοιτάξω και για φουσκωμένους πυκνωτές 

Δημοσ.

μπορεί να είναι και πυκνωτής όπως λες , απλά όταν κουνούσε το βύσμα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση έπιανε και άναβε γιαυτό το μυαλό μου πάει η στο jack η στο βύσμα, θα περιμένω να μου των ξαναφέρει να των κοιτάξω και για φουσκωμένους πυκνωτές 

αν άναβε και έσβηνε μετά απο μερικά sec το λαμπάκι είναι πυκνωτής κατά 90%.

συνήθως η μητρικές λάπτοπ χρησιμοποιούν (λόγο ύψους) smd Πυκνωτές γιά να το δείς αν είναι υγιείς θέλει καπασιτόμετρο!

έπισης η μητρικές επάνω έχουν σάν "βερνίκι" για προστασία,αν δέν προσέξεις δεν πατάει καλά με το καλάι..θέλει με πολύ ψιλό γυαλοχαρτάκι γυάλισμα να "φανερωθεί' λίγο  ο χαλκος που βρίσκεται ποιό μέσα.

Δημοσ.

έκλεινε όταν κουνιότανε το βύσμα σαν να έχανε επαφή, τώρα δεν ανοίγει  καν, είχε καιρό που του το έκανε αυτό κάνα 3μηνο, αλλά πάλι μετά την αλλαγή του jack λειτούργησε  αμέσως χωρίς να ξανακλείσει για 10 μέρες αν ήταν πυκνωτής δεν έπρεπε να το ξανακάνει πιο σύντομα?  

Δημοσ.

κοίταξε πρώτα το power jack,αν έχει "ψυχρή" κόλληση θα σου ξανά βγάλει πρόβλημα,θέλει ζεστή "μύτη" για να εισχωρίσει καλά για να δουλέψει σωστά!

κάνε και αυτό με το γυαλοχαρτάρισμα για να "πιάσει" καλύτερα το καλάι επάνω στην μητρική με το power jack!

με προσοχή πάντα όλα αυτά  ^_^

**50-50 πιστεύω.. πρώτα Power jack έλενχος,μετά πάμε σε πυκνωτές κλπ

• Like 1
Δημοσ.

το jack δεν είναι καρφωτό πάνω στην μητρική, κάτι μου έλεγε ένας φίλος ότι μπορεί να έκανε τσαφ και να έχουν μαυρίσει τα pin και να θέλουν καθάρισμα, υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι τέτοιο ? 

Δημοσ.

το jack δεν είναι καρφωτό πάνω στην μητρική, κάτι μου έλεγε ένας φίλος ότι μπορεί να έκανε τσαφ και να έχουν μαυρίσει τα pin και να θέλουν καθάρισμα, υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι τέτοιο ? 

οπότε είναι με καλώδιο...καλύτερα απο θέμα πρακτικότητας/αλλαγής  ^_^

αν δέις κάτι παράξενο στα πίν.. καθάρισμα.

ο πυκνωτής όταν θα παραδίδει "πνεύμα" κάνει διάφορα τρελά..+ ίσως ακούγεται κάποιος αχνός ήχος μέσα στο εσωτερικό του(κλείστος, με ρεύμα και με μπαταρία επάνω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...