Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα το νεο λογισμικο αρχισε να κολαει κ να ζωριζεται το μηχανημα.......τα 2 gb ram που εχει ειναι λιγα μαλλον κ σκεφτικα αγορα ram να τα παραγγειλω?

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/ram/104465-kingston-kta-mb1066k2/8g?cmicc=skroutz

ευχαριστω!

(εκανα update κ το combo....).

Δημοσ.

Μετα το νεο λογισμικο αρχισε να κολαει κ να ζωριζεται το μηχανημα.......τα 2 gb ram που εχει ειναι λιγα μαλλον κ σκεφτικα αγορα ram να τα παραγγειλω?

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/ram/104465-kingston-kta-mb1066k2/8g?cmicc=skroutz

ευχαριστω!

(εκανα update κ το combo....).

αν και το site δνε λεει αναλυτικα τις προδιαγραφες εγω θα πηγαινα για crucial ή corsair νήμες μιας και τις εχω δοκιμασει και τις 2 σε πολλα μίνι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι μνήμες παίζουν πιο πολύ ρόλο στο αν κάνεις overclocking ή όχι, νομίζω σε mini που το θες δεν θα καταλάβεις καμία απολύτως διαφορά. 

Πέρα από αυτό, εγώ έχω το mini του 2009 με 4GB και έχω βάλει ένα προγραμματάκι το iStat Menus, το οποίο μου δείχνει memory usage 3,16GB εκ των οποίων τα 433mb είναι kernel_task και τα περίπου 2gb είναι ο Chrome με 9 tabs. 

Αν και δεν κάνω πολλά με το mini, πιστεύω στα 4gb θα είσαι οκ. 

Ψάξε λίγο αν παίρνει 8 και τί διαφορά στην τιμή έχουν, μήπως πας κατευθείαν στα 8 να ξεχάσεις για πάντα θέματα μνήμης μετά. 

Ασχέτως μνήμης, αν και ξεφεύω απτο θέμα σου, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ βελτίωση είδα βάζοντας έναν SSD μέσα. Οκ μου κόστισε 100ευρώ, αλλά πραγματικά ήταν τα 100 best spent ευρώ που έχω δώσει ποτέ σε hardware και το συνιστώ με κλειστά μάτια...!

EDIT: Τώρα είδα ότι κοιτάς για 8GB!! Καλά κάνεις, πιστεύω θα δεις ένα άλλο μηχάνημα όταν αναβαθμίσεις!

Δημοσ.

Το μηχάνημα σου χρειάζεται επειγόντως κατ' αρχήν SSD αλλά και RAM.. 2GB είναι πολύ λίγα πια για το Mountain..

Για τον SSD ότι κι αν βάλεις το ίδιο και το αυτό θα ναι λόγω περιορισμού του SATA2 που χει το μηχάνημα σου, οπότε διάλεξε κάποια καλή λύση τιμής/GB ;)

Για την RAM τώρα: καλύτερα να πας σε 2x4GB αν θες να χεις 8 GB λόγω Dual Channel, και όχι στην συγκεκριμένη Kingston λόγω CAS 7 που έχει.. δε τα πάνε καλά τα Apple με τα υψηλά CAS, παρά μόνο με τα χαμηλά.. πέρα απ αυτό έχουν αναφερθεί ασυμβατότητες στα Apple discussion forums για τις συγκεκριμένες..

Στα προαιρετικά:

Ενημερωτικά (και αν έχεις το κατάλληλο βαλάντιο) μπορείς να εγκαταστήσεις 16GB Ram στο συγκεκριμένο μηχάνημα και να το Maxάρεις για να μη σε νοιάζει μελλοντικά τίποτα..ανεπίσημα μεν αλλά είναι εφικτό.. ισχύει για τα: Macmini Mid-2010/ Macbook Mid-2010/ Macbook Pro 13" Mid-2010.

Link: http://blog.macsales.com/16302-some-2010-mac-owners-can-get-more-ram-than-they-thought

Αν το αποφασίσεις, στείλε μου π.μ. να σου πώ ποιες μνήμες αντίστοιχες με της OWC είναι συμβατές μιας και το χω ψάξει αρκετά και τα χω εφαρμόσει όλα αυτα στο Macbook Pro μου ;)

(120GB SSD+1TB HDD+16GB RAM)

Τέλος, μπορείς να βάλεις κάποια λύση τύπου Optibay και να χεις ουσιαστικά SSD (λειτουργικό) + HDD (δεδομένα) χωρίς όμως DVD (που κι αυτό αν θες το μετατρέπεις σε εξωτερικό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...