axlgol Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Καλησπερα παιδια, εχω το εξης προβλημα, όταν ανοιγω μια ταινια μου την δειχνει κανονικα στο μικρο παραθυρο που την βγαζει (capture1) μολις την βαλω σε fullscreen μου αλλοιώνει την ποιοτητα και από την ταινια και από τους υποτιτλους (capture2), σε οποιον player και να χρησιμοποιήσω (gom, km bs) επισης παρατήρησα ότι σε καποιους player δε μου φορτωνει και τους υποτιτλους. Ριξτε μια ματια στις εικονες από κατω . Καμια γνωμη; Ευχαριστω.
Demon Lord Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Καλησπέρα φίλε μου... για δοκίμασε και με vlc player...
GnsP Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 μολις την βαλω σε fullscreen μου αλλοιώνει την ποιοτητα Λογικό αφού αλλάζεις την ανάλυση. Η 2η φωτό είναι 1200x619 σε βίντεο που είναι 720x404.
axlgol Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Καλησπέρα φίλε μου... για δοκίμασε και με vlc player... Δοκιμασα με vlc και μου τις δειχνει μια χαρα, το θεμα ειναι οτι δε με βολευει σαν player και μου βγαζει και σε καποιες ταινιες τους υποτιτλους με ερωτηματικα... Μπορει να ειχα κανει uninstall το dirextx αλλα το εκανα ξανα εγκατασταση, τι αλλο μπορει να φταιε;
Cloud_7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Βάλε mpc homecinema + ffdshow filters. Μόλις τρέξει το βίντεο, ανοίγεις τα φίλτρα του ffdshow για την εικόνα (από την taskbar) και πηγαίνεις στην επιλογή Resize & Aspect. Εκεί τικάρεις το Resize στο πάνω αριστερό μέρος κι επιλέγεις το Specify horizontal size ακριβώς από κάτω θέτοντας τη μέγιστη ανάλυση που παίρνει η οθόνη σου μόνο στον οριζόντιο λόγο εικόνας:
axlgol Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Λογικό αφού αλλάζεις την ανάλυση. Η 2η φωτό είναι 1200x619 σε βίντεο που είναι 720x404. Στην εικονα 3 (capture3) ειναι με τον vlc στην εικονα 4 (capture4) ειναι με mpc οπως βλεπεις τα εχω και τα 2 σε σχεδον fullscreen και η αναλυση απο τον mpc ειναι με κυβακια... Φιλε μου οταν ανοιγω το mpc homecinema δεν μου ανοιγει μαζι και το ffdshow video στο taskbar αλλα ανοιγει το ffdshow audio και αλλα 2 LAV(capture5). To ανοιξα ξεχωριστα το ffdshow video εκανα την ρυθμιση που μου ειπες αλλα δεν αλλαξε κατι, ασε που δε μου φορτωνει τους υποτιτλους. Φοβαμαι μην πειραξα κατι σε κανα μητρωο (.reg) ειχα βαλει ενα προγραμμα και κατι ειχε πειραξει αλλα δε ξερω αν εχει σχεση με τους player.
Cloud_7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Φιλε μου οταν ανοιγω το mpc homecinema δεν μου ανοιγει μαζι και το ffdshow video στο taskbar αλλα ανοιγει το ffdshow audio και αλλα 2 LAV(capture5). To ανοιξα ξεχωριστα το ffdshow video εκανα την ρυθμιση που μου ειπες αλλα δεν αλλαξε κατι, ασε που δε μου φορτωνει τους υποτιτλους. Φοβαμαι μην πειραξα κατι σε κανα μητρωο (.reg) ειχα βαλει ενα προγραμμα και κατι ειχε πειραξει αλλα δε ξερω αν εχει σχεση με τους player. Αν θυμάμαι καλά, σου δίνεται η επιλογή για συνάφεια με τον mpc κατά την εγκατάσταση των φίλτρων, όπως και να 'χει κάν' το χειροκίνητα. Μέσα από το mpc πήγαινε στην επιλογή View/Options/External Filters και πάτα την επιλογή Add Filter πάνω δεξιά. Μόλις βάλεις το ffsdshow Video Decoder, θέσε το καλού-κακού και στο Prefer: Και από τα internal filters ξετίκαρε ό,τι βλέπεις στα Source & Transform Filters. Για την επιλογή που σου είπα, εννοείται τικάρεις και το Resize & Aspect στην αριστερή στήλη των φίλτρων, πέραν των ρυθμίσεων καθαυτών. Τους υπότιτλους θα έπρεπε να σ'τους ανοίγει, ανεξαρτήτως renderer. Βεβαιώσου ότι στην καρτέλα View/Options/Playback είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Auto-load Subtitles.
micos000 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Εγώ στον Mpc δεν χρησιμοποιώ ffdshow αλλά μόνο τους εσωτερικούς του codecs. Στο Options->Playback->Output βάζω EVR Custom Pres και τίποτε άλλο. Οι υπότιτλοι στο vlc διορθώνονται από Εργαλεία->Προτιμήσεις->Υπότιτλοι και στο Προεπιλεγμένη Κωδικοποίηση βάλε Ελληνική (Windows 1253)
Λύση Zergoulini Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Λύση Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Φιλε μου εγω στη θεση σου θα εκανα ειναι Re-Install τους Drivers απο την καρτα γραφικων. Εννοειται να περασεις τους τελευταιους που εχουν βγει.
Cloud_7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Αντιμετώπιζα κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με του φίλου μόλις πέρασα από nvidia σε ati. Συγκεκριμένα, ενώ σε μικρό παράθυρο η εικόνα φαινόταν φυσιολογική, σε full-screen υπήρχε έντονο πρόβλημα σε aliasing & ringing στα edges. Στην αρχή υποπτεύτηκα κι εγώ τους drivers, μα τελικά ήταν θέμα upscaling από τον renderer. Ο EVR CP. έχει καλό upscaler (ακόμα καλύτερο ο madvr αν και είναι κάποια κιλά πιο βαρύς) και έλυνε το πρόβλημα (ξέχασα να το αναφέρω). Παρόλα αυτά αναγκάστηκα να καταφύγω στη λύση του upscaling μέσω του ffdshow ώστε να λυθεί και στον haali που παραμένει ο αγαπημένος μου renderer αλλά και στον System Default που εξίσου χρειάζομαι επειδή φιλτράρω βιντεάκια και πρέπει να βλέπω την εικόνα στην ορίτζιναλ μορφή της. Οπότε, ας δοκιμάσει ο φίλος πρώτα τον renderer που προτείνει ο micos κι αν είναι ικανοποιημένος ας μείνει σε αυτόν χωρίς το ffdshow (το οποίο βέβαια χρειάζεται σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, μα αναλόγως τις ανάγκες του καθενός μπορεί να είναι και άχρηστο).
axlgol Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Να στε καλα παιδια για τις απαντησεις αλλα δοκιμασα οτι μου ειπε ο φιλος @Zergoulini και το προβλημα εφτιαξε! ολα δουλευουν ρολόι! + μου φτιαξανε και οι υποτιτλοι! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα