Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο εμπειρια ξερω οτι καποιες απο τις βλαβες του Ιντερνετ ειναι ειτε οτι δεν συγχρονιζει το ρουτερ,ειτε υπαρχουν πολλες αποσυνδεσεις ειτε δεν μπορει καποιος να παρει IP. 
Θα μπορουσατε να μου εξηγησετε σε καθε περιπτωση τι πρεπει να κανει καποιος για να του λυθει το προβλημα?

Ξερω και για το SNR margin(που ειναι το περιθωριο θορυβου της γραμμης) οτι πρεπει να ειναι σχετικα μεγαλο και το Attenuation να ειναι σχετικα μικρο. Αλλα εχω μπερδευτει με ολα τα νουμερα! Αν το SNR ειναι πιο μικρο απο το φυσιολογικο που λογικα θα υπαρχουν πολλες αποσυνδεσεις τι πρεπει να γινει για να ανεβει? 
Γενικα σε καθε μια απο τις περιπτωσεις που ανεφερα παραπανω τι μπορει να φταιει και τι μπορει να κανει ο ΟΤΕ για παραδειγμα για να λυσει τη βλαβη? Και επισης σχετικα με τις ταχυτητες,ποτε πρεπει ο ΟΤΕ να κλειδωσει σε χαμηλοτερη ταχυτητα για να μην υπαρχει προβλημα?
Ευχαριστω πολυ! 

Υ.Γ. παρακαλω να ειστε λιγο επιεικης μαζι μου γιατι ειμαι λιγο ασχετη με αυτα και ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε forum!

Δημοσ.

Δεν ξερω και εγω πολλα για να σου εξηγησω με λεπτομερειες, ειχα προβληματα απο παντα στην γραμμη μου και το ειχα ψαξει παλια με attenuation/noise κτλπ, αλλαξα αρκετα router δοκιμασα διαφορες ρυθμισεις και τιποτα δραστικο δεν εγινε. Απο τοτε καταλαβα οτι ειναι περισσοτερο θεμα τυχης η ποιοτητα του χαλκου και το DSLAM που εισαι και δεχθηκα τη μοιρα μου.. :P

Εξαρταται βεβαια και για ποσο συχνες αποσυνδεσεις μιλαμε, εγω εχω 1-2 τη μερα σχεδον σιγουρα, σπανια να κλεισω 2 μερες χωρις αποσυνδεση. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα καλο router αν δεν εχεις και να εχεις optimal settings τα υπολοιπα ειναι θεμα τυχης που θα πεσεις.

Δημοσ.

Οταν εχεις αποσυνδεσεις, σου ανεβαζουν το margin του SNR για να εισαι πιο σταθερος και σα συνεπεια, πτωση ταχυτητος.

Δημοσ.

mary_p Καλως ηρθες στο forum.

ας τα παρουμε ενα ενα απο τα ευκολα στα πιο δυσκολα με απλα λογια.

α προβλημα να μην παιρνεις Ip.εδω μπορει να ισχυουν τα παρακατω.

α.να εχεις βαλει λαθος στοιχεια στο ρουτερ.βαζεις τα σωστα και μπαινεις

β.αντι για 8/35 να εχεις βαλει κατι αλλο οποτε δεν θα παιξει. βαζεις τα σωστα και θα παιξει,

γ.σε μη ιδιοκτητο δικτυο να εχεις ξεχασει στο Username Να βαλεις το @otenet.gr @forthnet.gr @hol.gr κτλ.βαζεις το @κτλ και παιζει

δ.να εχει κολλησει η καρτα του παροχου στο αστικο κεντρο.την κανει Reset ο οτε η την αλλαζει αμα ειναι πιο μεγαλο το προβλημα

ε.σε νεες συνδρομες πιο παλια γιατι πλεον δεν ισχυει ο οτε δεν ειχε περασει τις ρυθμισεις για να παρει ip.Πλεον σπανια ισχυει.περναει ο οτε τις ρυθμισεις και παιζει.

στ.ασυμβατοτητα του ρουτερ και για χ υ λογο δεν μπορει να παρει Ip.εκει δοκιμαζεις ειτε αλλο firmware ειτε δοκιμασεις απο Pppoe/llc σε Pppoa/vcmux και αναποδα

να μην παιζει ο radius του παροχου και να μην σε κανει authenticate.μαζικο προβλημα οποτε δεν κανεις τιποτα εσυ.

να εχεις στο Password καποιο παραξενο συμβολο που το ρουτερ σου να μην μπορει να το στιλει στον παροχο σωστα οποτε να σου βγαζει οτι παιρνεις λαθος password.Πχ παλια τα speedtouch δεν δεχονταν την διεση.

να εχεις βαλει static ip οτι εχεις ενω δεν εχεις .

συνεχιζουμε στοδευτερο προβλημα

δεν συγχρονιζει.

α.προβλημα του ρουτερ σου.αλλαζεις ρουτερ.

β.παλιο firmware .περνας αλλο firmware.

γ.λαθος ρυθμιση στον ρουτερ.εβαλες πχ το ρουτερ καταλαθος σε annex m ενω δεν εχεις.

δ.η καρτα στο αστικο κεντρο του παροχου εχει προβλημα.

ε.εχειις λαθος καλωδιωση στο σπιτι.το λαθος μπορει να ειναι οτιδηποτε.φιλτρο πριν το router.λαθος splitter.χαλασμενο splitter.χαλασμενο πριζακι.συναγερμος χωρις φιλτρο,οξειδωμενα καλωδια.γενικα οτιδηποτε εχει να κανει με το καλωδιο.εκει θελει διορθωση η καλωδιωση.

στ.εχεις λαθος ρουτερ.πχ εχεις γραμμη adsl over isdn αλλα πας ναπαιξεις με adsl over pstn.

για καποιο λογο ο παροχος σου εχει ξεχασει το οριο σου Locked οποτε εκει πρπει να σε κανει unlocked.

αποσυνδεσεις.

προβλημα στο καλωδιο οπως και πιο πανω.πρπεει να φτιαχτει.

προβλημα στην καρτα στο αστικο κεντρο.το φτιαχνει ο παροχος.

καποια συσκευη τηλεφωνικη χωρις φιλτρο η συναγερμος χωρις φιλτρο.

τωρα για το margin μπορεις να δδεις και αυτο

http://www.insomnia.gr/topic/468701-snrnoise-marginprofiles-παρόχων-και-αλλαγές-profiles-για-σταθερότητα/?hl=profiles

απο εκει και περα μπορεις να δεις και τα 2 θεματα στην υπογραφη μου που θα σου λυσουν αρκετα τις αποριες ειδικα το ενα με το adsl πως δουλευει.

αν θες να σου εξηγησουμε κατι αλλο πιο αναλυτικα οπως πχ για το margin κτλ Just ask

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...