nickvas19 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Καταρχην καλησπερα…εχω ένα συστημα motherboard:asus p5q3,cpu:intel quad 8200 2.33ghz,ram:4gb Kingston 1066mhz,vga:msi oc nvidia gtx260. Ram…ενδιαφερομαι να την κανω 8gb στην μεγιστη δυνατη ταχυτητα…οκ 8gb αλλα ταχυτητα?!εξω από το κουτι της μητρικης γραφει ότι υποστηρίζει 1600mhz…αλλα στο βιβλιαρακι λεει και για 1800mhz…δεν βγαζω ακρη…υστερα λεει για τα channels…ενώ είναι χωρισμενα σε χρωματα οπου τα πορτοκαλη τα αναφερει για o.c. πιο πριν γραφει πχ channel_a1: slots dimm_a1 and dimm_a2 οπου αυτά τα slots τα εχει με διαφορετικο χρωμα…εχω που να τις βαλω για να εχω dual channel ?τελος αυτές που εχω πιανουν τπτ εάν τις πουλησω?! Cpu…ανοιξα και καθαρισα μεσα ολο το κουτι αλλαξα και ένα ανεμηστηρακι που καηκε…όταν ανοιξα το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη ειδα ότι η κρεμα δεν υπηρχε πια.σημαινει κατι αυτό?!οι θερμοκρασιες μου είναι στα 35c και το κουτι 50c.γιατι σκεφτομαι να το ανεβασω στα 2.5ghz…θα υπαρχει καποια διαφορα?!αξιζει?!εχει ένα προγραμμα η μητρικη που το κανεις oc από τα windows…τοσο απλα. Ssd…εχω έναν ssd 60gb που φετος ειπα να τον βαλω στο pc μιας και δουλευε σαν εξωτερικος τοσο καιρο.πηγα λοιπον να κανω εγκατασταση τα windows και εκει που διαλεγεις τον σκληρο δισκο που θες να κανεις εγκατασταση στον ssd εγραφε 0.00mb και unallocated space…και από κατω ουτε format με αφηνει να κανω ουτε τπτ…γτ?! Και στην μητρικη εχει κατι άλλες επιλογες j micron ξερει κανεις να μου πει εάν ειναι χρησιμο καπου?!και τι είναι?! Και τελος αναμεσα σε ide,raid,ahci…εγω τι μπορω να επιλεξω για καλυτερα αποτελεσματα?!μηπως για τον ssd θέλει και άλλη επιλογη?!...α και εχει κατι θυρες που τις ονομαζει sata_e1 & sata_e2 και λεει οτι ειναι για j micron serial ata raid connectors...εκει μπορω να βαλω τον ssd για ταχυτερα?!... και στην vga ειδα ενα καλωδιο 2 pin λογικα το οποιο δεν ειναι καπου συνδεμενο...πειραζει?! Αυτά για αρχη J
evagelou Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 για αρχη η μητρικη σου ναι παιρνει ddr3 μνημες! οι διαφορες μεταξυ 1333Mhz ,1600,1866 κλπ ειναι απειροελαχιστες!παρακατω τα χρωματα που βλεπεις 2πορτοκαλι 2 μαυρα ειναι οι υποδοχες των ραμ για να μπορεις να εχεις το dual channel βαζεις τις ραμ στο ιδιο χρωμα! τωρα η μητρικη αυτη υποστιριζει τις 1600αρες μνημες μονο στα πορτοκαλι σλοτ και οχι στα μαυρα! απο τα 2.33 στα 2.5 διαφορα δεν θα δεις!οσον αφορα το unallocated space διαβασε εδω http://www.ehow.com/how_8738031_up-unallocated-space.html τον ssd παντα θα τον βαζεις σε ahci mode!
trek Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Cpu…ανοιξα και καθαρισα μεσα ολο το κουτι αλλαξα και ένα ανεμηστηρακι που καηκε…όταν ανοιξα το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη ειδα ότι η κρεμα δεν υπηρχε πια.σημαινει κατι αυτό?!οι θερμοκρασιες μου είναι στα 35c και το κουτι 50c. ...Και στην μητρικη εχει κατι άλλες επιλογες j micron ξερει κανεις να μου πει εάν ειναι χρησιμο καπου?!και τι είναι?! Και τελος αναμεσα σε ide,raid,ahci…εγω τι μπορω να επιλεξω για καλυτερα αποτελεσματα?!μηπως για τον ssd θέλει και άλλη επιλογη?!...α και εχει κατι θυρες που τις ονομαζει sata_e1 & sata_e2 και λεει οτι ειναι για j micron serial ata raid connectors...εκει μπορω να βαλω τον ssd για ταχυτερα?!... ...και στην vga ειδα ενα καλωδιο 2 pin λογικα το οποιο δεν ειναι καπου συνδεμενο...πειραζει?! Στο πρώτο που ρωτάς, όταν λες "άνοιξα το ανεμιστηράκι", εννοείς έβγαλες όλη την ψύκτρα και είδες οτι δεν έχει θερμοαγώγιμη πάστα? Γιατί αν βγάλεις μόνο το ανεμιστηράκι δεν φαίνεται ο επεξεργαστής (και εδώ που τα λέμε μου φαίνεται περίεργο να εξαφανίστηκε εντελώς η πάστα)Αν όντως όμως ισχύει, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις. Μην σε ξεγελάει επειδή ανεβάζει μόνο μέχρι 35c στο standby. Yπο φόρτο έχει σημασία να δεις πόσο ανεβαίνει. Eπίσης για τσέκαρε λίγο την ροή του αέρα στο κουτί σου, γιατί 50c εσωτερική θερμοκρασία κουτιού, είναι αρκετά τσιμπημένη για τέτοια εποχή. Στο δευτερο που ρωτάς, οι jmicron θύρες, είναι ένας έξτρα sata controller, περισότερο για raid. Eίναι λίγο δύσκολο να προβλέψεις, αν θα τα πηγαίνει καλύτερα ο ssd σε σχέση με τις θύρες του chipset, οπότε λύσε πρώτα το πρόβλημα του unallocated space, βάλε το λειτουργικό σου και μετά δοκιμάζεις να τον συνδέσεις με τις jmicron θύρες, για να δεις αν τα πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Τέλος, σχετικά με το έξτρα καλώδιο, μάλλον το τροφοδοτικό έχει 6+2 pin βύσμα για pcie και η κάρτα παίρνει μόνο τα έξι, με αποτέλεσμα να "κρέμονται" τα άλλα δύο. Μην σε ανησυχεί. Στα υπόλοιπα που ρώτησες, σε κάλυψε ο evagelou.
nickvas19 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 ρωταω οχι μονο για να το κανω αλλα και για να μαθω διοτι οτι φορουμ ειδα ειναι στα αγγλικα για ide,raid k ahci.λοιπον τον ssd σε ahci...οι j micron slots απο οτι καταλαβα ειναι οι sata_e1 και sata_e2 σωστα?!αφου το χει για καλυτερο γιατι να μην το βαλω κατευθειαν εκει?!και εαν τις βαλω εκει ο ssd παλι ahci θα είναι?! οσο για cpu στον φορτο που λες δεν ζοριζεται η αληθεια ειναι για να δω θερμοκρασιες...οποτε θα το δω και θα πραξω.ισως να μην ειχε και ποτε ξερω γω!!!ενταξει 50c δεν ειναι αλλα 45-46 εκει περα παει...σε stand by...τι να το κανω να το βαλω κατω απο ανεμηστηρα δωματιου?! τωρα για το καλωδιο της vga ειναι μονο του,δεν έχει αλλα σε εκεινο το βισμα...εχει δυο λεπτα καλωδια σαν εκεινα του cooler της cpu.. α και κατι αλλο...γινεται πχ να εχω στον ssd windows και παραλληλα σε και αλλον σκληρο ετσι?!ή ειναι καποια διαδικασια?! σας ευχαριστω πολυ παντως παιδια
trek Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δεν γνωρίζω αν οι jmicron υποστηρίζουν ahci. Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι οτι η κύρια λειτουργία του συγκεκριμένου μοντέλου που έχει η μητρική σου, αφορά κυρίως δίσκους σε διάταξη raid (πολλαπλοί δίσκοι σε παράλληλη διάταξη). Στο θέμα της θερμοκρασίας κουτιού, θα μπορούσες ας πούμε να τακτοποιήσεις τα καλώδια στο εσωτερικό, να βάλεις ίσως και κανα επιπλέον ανεμιστήρα. Ψάξε στο google για άρθρα σχετικά με "pc case airflow" και θα πάρεις αρκετές ιδέες. Για το "μυστήριο" καλώδιο, αν είναι ανέβασε μια φώτο για να δούμε τι είναι ακριβώς. Τέλος, ναι..γίνεται να έχεις λειτουργικά σε δυο ή και περισότερους δίσκους στο ίδιο pc. Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Aπλά κάνεις την εγκατάσταση σε κάθε έναν ξεχωριστά και κάθε φορά που θα ανοίγεις το pc, θα σε ρωτάει απο ποιό δίσκο να φορτώσει λειτουργικό.
nickvas19 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 ποιος ξερει για j micron να μου πει τι παιζει?!thanx
nickvas19 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 και κατι αλλο...στα bios λεει καπου storage configuration αλλα δεν εχει να διαλεξω τον ssd ειναι σαν να διαλεγω για ολους...οποτε πως θα γινει ahci ο ssd?!
conkal Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 για αρχη η μητρικη σου ναι παιρνει ddr3 μνημες! οι διαφορες μεταξυ 1333Mhz ,1600,1866 κλπ ειναι απειροελαχιστες!παρακατω τα χρωματα που βλεπεις 2πορτοκαλι 2 μαυρα ειναι οι υποδοχες των ραμ για να μπορεις να εχεις το dual channel βαζεις τις ραμ στο ιδιο χρωμα! τωρα η μητρικη αυτη υποστιριζει τις 1600αρες μνημες μονο στα πορτοκαλι σλοτ και οχι στα μαυρα! απο τα 2.33 στα 2.5 διαφορα δεν θα δεις!οσον αφορα το unallocated space διαβασε εδω http://www.ehow.com/how_8738031_up-unallocated-space.html τον ssd παντα θα τον βαζεις σε ahci mode! Συμπληρωνω το κομματι με το bold : ειναι ελαχιστες για την πλατφορμα στην οποια βρισκεσαι . Αποψη μου ειναι ομως αν η διαφορα ειναι μικρη ή καθολου στην τιμη παρε 1600 ΜΗΖ ή και περισσοτερα. Για 2 λογους: 1. Να ειναι αξιοπρεπως γρηγορες για το επομενο πισι σου και τοτε να μην αγορασεις και μνημες. 2. Αν κανεις περισσοτερο OC απο 2.33-> 2.5 και θες πχ να πας στα 3.0 να μην εχεις τις μνημες να ασχοληθεις {τι ρευμα θα δωσεις , τι συχνοτητα θα αντεξουν κτλ } να ειναι απο μονες τους στην φυσικη τους συχνοτητα ωστε να εχεις μια σκοτουρα λιγοτερη Εχω ψαξει πααααρα πολυ το θεμα . και ουσιαστικα σε ολες τις μητρικες που δοκιμασα σε καμια δεν βλεπεις κερδος σε ταχυτητα στην ραμ (σε σοκετ 775 παντα ε...) αν εχεις ddr3 .σε σχεση με ddr2 εκτος απο το οτι εινια πιο φτηνες και εχεις να λες οτι ειναι πιο καινουργια τεχνολογια. μερικες φορες οι καλες ddr2 ηταν και σοβαρα γρηγοροτερες απο ονομαστικα ταχυτερες ddr3 επισης ξεχνα το sata της jmicron ειναι χαλι ή τελοσπαντων πιο σωστα μονο προβληματα ειχα απο αυτο.
nickvas19 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Καλως σε ευχαριστω Τωρα οσο αφορα τον ssd…εχω εναν sata II 2.5 vertex plus+ OCZ…και δεν μπορω να τον περασω windows…μπαινω bios αλλαζω σε ahci…και κανω boot από το cd ….δεν φαινεται πουθενα…ενώ στα bios φαινεται
nickvas19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 disk management...για να κανω διαμορφωση?!...τον εκανα φορματ κανονικα...στα windows φαινεται...αλλα για να κανω εγκατασταση λογισμου στον ssd δεν τον εχει σαν επιλογη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα