protel Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Καλησπερα σε ολους παιδια. Σκεφτομαι ν'αγορασω εξωτερικο σκληρο και ημουν αναμεσα σ'αυτους τους δυο: http://www.amazon.co.uk/Samsung-Slimline-Portable-Hard-Drive/dp/B008PABFX8/ref=zg_bs_430544031_1 http://www.amazon.co.uk/Passport-1TB-Portable-Hard-Drive/dp/B007UOW818/ref=zg_bs_430544031_2 Διαβασα και καποια θεματα που εψαχναν αλλα παιδια για σκληρους και ειδα οτι μια πολυ καλη περιπτωση ειναι να παρω εναν εσωτερικο σκληρο και μια θηκη και να τον χρησιμοποιω σαν εξωτερικο. Αξιζει λετε να το κανω αυτο? Απλα σε μεγεθος οι ετοιμοι οπως οι 2 παραπανω που ανεφερα ειναι αρκετα πιο μικροι και πιο ανετοι για μεταφορα. Καποια πραγματα που θελω να ρωτησω ειναι αν παω σε εσωτερικο: Να επιλεξω σε 2.5 ή σε 3.5 και ποιες οι διαφορες(πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα αν υπαρχουν)? Οι 2.5 εχουν τροφοδοσια μεσω usb και οι 3.5 κανονικα με καλωδιο που μπαινει στην πριζα? Απο θηκες για να ειναι σε usb 3.0 τι επιλογες υπαρχουν? Κανουν περισσοτερο θορυβο οι εσωτερικοι οταν τους κανεις εξωτερικους σε σχεση μ'εναν ετοιμο? Δεν ξερω αν πρεπει να ρωτησω κατι αλλο ισως να ρωτησα και πολλα αλλα αν μπορειτε δωστε μου κι εσεις μερικες πληροφοριες για το τι ειναι καλο να κανω. Αν παω σ'εσωτερικο η πρωτη επιλογη πιστευω ειναι αυτος http://www.skroutz.gr/s/257361/Western-Digital-Caviar-Black-1TB.html Κατι τελευταιο και κλεινω.Λετε ν'αξιζει να παρω αυτον να τον βαλω στο pc και να βγαλω εναν 500αρι που εχω τωρα και να παρω και μια θηκη και να εχω εναν 500αρι εξωτερικο σκληρο? Κανω και την δουλεια μου με τον 500αρι και εχω και καλυτερο δισκο στο pc. sorry για τα πολλα που εγραψα και ευχαριστω σε οσους βοηθησουν!
mascuale Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Πρώτα απ' όλα, πρέπει να αποφασίσεις ποιες είναι ακριβώς οι ανάγκες σου, ώστε να κατευθυνθείς στην αντίστοιχη αγορά. Τον εξωτερικό δίσκο τον θέλεις για back-up αρχείων (δηλαδή θα τον έχεις παρκαρισμένο κάπου δίπλα και θα τον ανοίγεις μια φορά στο τόσο) ή τον χρειάζεσαι για μεταφορά αρχείων (πχ δουλειά/σχολή); Αν τον μεταφέρεις συνεχώς, προφανώς πηγαίνεις για 2.5", λόγω μικρού μεγέθους και μη απαίτησης για εξωτερική τροφοδοσία. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να πας στους έτοιμους που ανέφερες, αλλά αν σε παίρνει οικονομικά, καλύτερα να προτιμήσεις την 5ετή εγγύηση των WD Scorpio Black, πχ http://www.skroutz.gr/s/320886/Western-Digital-Scorpio-Black-500GB-WD5000BPKT.html ή http://www.skroutz.gr/s/319811/Western-Digital-Scorpio-Black-750GB-SATA-WD7500BPKT.html που θα βάλεις σε κουτί μόνος σου. Αν δε σε ενδιαφέρει τόσο η φορητότητα, μπορείς να πας σε 3.5", που φτάνουν σε αρκετά μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και απαιτούν εξωτερική τροφοδοσία. Σ' αυτή την περίπτωση, αν σε παίρνει οικονομικά, ο WD Caviar Black 1TB είναι εξαιρετική λύση (τον έχω κι εγώ). Βάζεις αυτόν στο σύστημά σου και τον τωρινό σε κουτάκι και είσαι έτοιμος. Έχεις αρκετές επιλογές, απλά αποφάσισε τί ακριβώς χρειάζεσαι και τα ξανασυζητάμε. Κανουν περισσοτερο θορυβο οι εσωτερικοι οταν τους κανεις εξωτερικους σε σχεση μ'εναν ετοιμο? Όχι
protel Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Αρχικα τον ηθελα περισσοτερο για να περασω ταινιες μεσα και να τον εχω συνδεδεμενο μ'ενα media player.Αλλα τωρα σκεφτομαι πως αυτο μπορω να το κανω και με τον σκληρο που εχω τωρα στο pc. Οποτε πιστευω ειναι καλυτερα να παρω εναν 2.5 ή 3.5 ν'αναβαθμισω λιγο και το pc και να εχω τον αλλον για τις ταινιες. Τι ειναι καλυτερα ομως 2.5 ή 3.5?
Giorgos09 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ο σκορπο μπλακ μπορει να παρει ρευμα απο usb? Εχει ψηλη καταναλωση
mascuale Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Αρχικα τον ηθελα περισσοτερο για να περασω ταινιες μεσα και να τον εχω συνδεδεμενο μ'ενα media player.Αλλα τωρα σκεφτομαι πως αυτο μπορω να το κανω και με τον σκληρο που εχω τωρα στο pc. Οποτε πιστευω ειναι καλυτερα να παρω εναν 2.5 ή 3.5 ν'αναβαθμισω λιγο και το pc και να εχω τον αλλον για τις ταινιες. Τι ειναι καλυτερα ομως 2.5 ή 3.5? Αφού τον θέλεις για το σπίτι, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για 2.5". Μπορείς να πας σε 3.5" καινούργιο για το desktop, και τον τωρινό σου σε κουτάκι για εξωτερικό. Για το media player, δε βολεύουν και φλασάκια; Αυτά των 32GB είναι στα 20€ . Επίσης, ανάφερέ μας αν θες και τί σύστημα έχεις για να έχουμε μια ιδέα, ειδικά για το σκληρό δίσκο. Ο σκορπο μπλακ μπορει να παρει ρευμα απο usb? Εχει ψηλη καταναλωση Nαι, απ' όσο ξέρω ισχύει αυτό. Δεν είναι ότι δε δουλεύει, αλλά εχει πολύ μικρότερες ταχύτητες μεταφοράς. Νομίζω θέλει Υ-cable usb. Τα κουτιά με σύνδεση usb3 δίνουν αυξημένη τροφοδοσία (σχεδόν διπλάσια) σε σχέση με τα usb2, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό. Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε 2.5", αφού ο δίσκος δε θα βγαίνει από το σπίτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα