Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αυτές τις μέρες φτιάχνω μια εφαρμογή λόγο ανάγκης ,για την καφετέρια μου.

Το πρόβλημα είναι ο χρόνος που χάνουμε από την στιγμή που ο σερβιτόρος παίρνει την παραγγελία, μέχρι να την δώσει για υλοποίηση (η απόσταση του Α με τον Β είναι σχετικά μεγάλη) .

Η λύση μου είναι να φτιαχτεί μια εφαρμογή βασισμένη σε HTML 5 και canvas η οποία μέσω κάποιας συσκευής που θα υποστηρίζει HTML 5 (πιθανώς κάποιο android κινητό) ο υπάλληλος θα "γράφει" την παραγγελία του πελάτη και θα στέλνεται στον Server .

Λόγω όμως, της έλλειψης ενός καλού smartphone έχω αρκετά προβλήματα στο testing.

Πιο αναλυτικά , η έκδοση android 2 (και κάποιες άλλες) δεν έχουν υλοποιήσει το function toDataUrl() της javascript με αποτέλεσμα να είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ custom script και να περιμένω έως και 1 λεπτό από την στιγμή που το canvas θα αρχίσει να μετατρέπεται έως να φτάσει στον server (Link.png Site: Περισσότερα εδώ )

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι πρέπει να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά το μέγεθος του canvas και την σωστή ανταπόκριση του server.

Για τους παραπάνω λόγους έφτιαξα έναν apache server και αυτά που χρειάζονται test είναι ανεβασμένα στο

-Αυτό που θα ήθελα από σας , αν είναι εφικτό, είναι να:

• Μπείτε στην σελίδα.
  • Δώστε ένα όνομα (το οποίο να το θυμάστε):

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%

• Στην επόμενη σελίδα να σχεδιάσετε έναν σταυρό που να φτάνει σε όλα τα άκρα της οθόνης σας, κάτω από τη γραμμή:
    bgJA2yj.jpg
  • Πατήστε το submit!
  • Θα δώσει μηνύματα επιβεβαίωσης:

YKZoRVm.jpg

Η εικόνα σας θα σταλεί στον server και ύστερα θα μεταφερθείτε πάλι στην σελίδα που σχεδιάζεται.

Επαναλαβετε αυτα τα βήματα 4-5 φορές σχεδιάζοντας κάτι διαφορετικό κάθε φορά (είναι αναγκαίο για τα επόμενα τεστ).

Μολις στειλετε και την τελευταία εικόνα και ξανα μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα ,αυτή την φορα πατήστε το κουμπί "Edit" :

4PS18KW.jpg

Πατώντας το, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα παρόμοια με αυτή :

Dzqr1Bz.jpg

Οι εικόνες που θα δείτε είναι αυτές που σχεδιάσετε πριν λίγο.

Πατώντας πάνω σε μια από αυτές θα πάτε στην οθόνη επεξεργασίας, όπου θα μπορείτε να σχεδιάσετε κάτι πάνω στην υπάρχον εικόνα :

NO7gzLy.png

Κάντε μια - δυο αλλαγές και πατήστε το κουμπί Submit. Αυτό θα σας πάει πάλι στην αρχική σελίδα.

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μερικές φορές , αλλάζοντας διαφορετική εικόνα κάθε φορά

Έπειτα απαντήστε μου σε αυτό το topic λέγοντας μου το όνομα και τα τυχόν προβλήματα που βρήκατε

Πχ :

Δεν μπορούσα να φτάσω μέχρι το τέρμα δεξιό μέρος της οθόνης.

ή

Μετά την αλλαγή της εικόνας , οι αλλαγές δεν διατηρήθηκαν.

Το application αυτό θα το δώσω και σε σας στο μέλλον (μόλις τελειώσει) και θα είναι ανοιχτού κώδικα.

Ίσως κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα με μένα!

Να σημειώσω ότι αν προσπαθήσετε να "γράψετε" από pc δεν θα δουλέψει.
Διαβάζει μόνο οθόνες αφής οπότε μόνο κινητά/tablets.

Όλα όμως θα δουλέψουν κανονικά, απλά η εικόνα που θα φτάσει στον σερβερ θα είναι κενή.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εαν κατάλαβα καλά θέλεις να κανεις ασύρματη παραγγελιοληψία.

Για ποίο λόγο δεν το κάνεις με κουμπάκια ?

Δημοσ.

Και όμως, αυτή θα είναι η τελική μορφή!

Πιο συγκεκριμένα :

Ας υποθέσουμε ότι ο πελάτης πέρα από μια κλασική παραγγελία του στυλ "Έναν φραπέ μέτριο με γάλα" , ίσως θελήσει "'Έναν φραπέ με 1.5 κουταλιά καφέ, μισή ζάχαρη και 1 παγάκι".

Όπως βλέπεις, εκεί δημιουργείται μια ανάγκη σχολίων, μιας και δεν γίνεται να έχεις βάλει σαν κατηγορίες όλες τις πιθανές περιπτώσεις.

Η λύση είναι να μπορεί ο υπάλληλος να επισυνάπτει ένα σχόλιο αναλύοντας το πως ακριβώς θέλει ο πελάτης τον καφέ του.

Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους.

Α) Γράψιμο σχόλιου με το keyboard του κινητού (είτε αφής είτε κλασικό)

Β)” Ζωγράφισμα” του σχόλιου.

Οπότε, μιας και το “ζωγράφισμα” του σχολίου είναι πιο γρήγορο, η τελική μορφή θα είναι ο κατάλογος σε μορφή επιλογών συν την δυνατότητα σχολίου σε κάθε μια επιλογή.

Για αρχή όμως αυτό που χρειάζομαι να δοκιμαστεί στην πλευρά του client είναι η ορθή λειτουργία του canvas σε διάφορες αναλύσεις  και η αποστολή του στον server.

Σύντομα και εφόσον έχω μαζέψει τις πληροφορίες που χρειάζομαι, θα γίνει η ένωση του καταλόγου με την δυνατότητα εισαγωγής σχολίου.

Δημοσ.

Καλησπέρα Dark_Sage!

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται internet.

Αυτό μας αφήνει με το πρόβλημα του router ή και πρόβλημα του server.

Οι παραγγελίες θα αποθηκεύονται και τοπικά με την δυνατότητα που μας δίνει η HTML 5 , το Local Storage.

Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις,  οι παραγγελίες που είχαν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αποστολής αλλά απέτυχαν θα μπορούν να διαβαστούν από τον client μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη.

Δημοσ.

Εγώ απορώ στο που θα βρεις συσκευές που θα είναι για 8-10 ώρες (ίσως και παραπάνω) ανοιχτές και το Wifi να ξεζουμίζει την μπαταρία. 

Δημοσ.

Η προσωπική μου συσκευή (Huawei u8120) με factory settings, wifi  και λειτουργία τηλεφώνου αντέχει γύρο στις 6 ώρες.

Μπορείς να υπολογίσεις σε μια συσκευή με λίγο  μεγαλύτερη μπαταρία , απενεργοποιημένη λειτουργία τηλεφώνου και κλειστά τα διάφορα services που δεν χρειάζονται

Επίσης από τη στιγμή βασίζεσαι σε συσκευή που εξαρτάται από την μπαταρία του, αγοράζεις και μια εφεδρική μπαταρία.

Δημοσ.

Ο server προς το παρόν θα είναι κλειστός. Σύντομα θα ζητήσω κάποια τεστ και σε άλλα κομμάτια της εφαρμογής.
Ευχαριστώ όσους βοήθησαν!

Δημοσ.

εγω νομιζω τοσο custom με σχολια δεν προκειται ποτε να παιξει στην πραγματικοτητα... Π.χ

εστω μαι παραγγελια για μια παρεα 6-7 αοτμων

Έναν φραπέ με 1.5 κουταλιά καφέ, μισή ζάχαρη και 1 παγάκι".

Έναν φραπέ με 1.5 κουταλιά καφέ, μισή ζάχαρη και 2 παγάκι".

Έναν φραπέ με 1.5 κουταλιά καφέ, 1 και  μισή ζάχαρη και 1 παγάκι".

....

κτλ... Που θα τα γραψει ολα αυτα??

Γιατι δεν δοκιμαζεις με VOice Recording και αποστολη αρχειου???

Δημοσ.

Καταρχάς, όσον αφορά το voice recording που πρότεινες θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν είναι εφικτό Οι λόγοι είναι πολλοί και ο κυριότερος είναι ότι αν αυτός που πρέπει να φτιάξει τους καφέδες ξεχάσει κάτι τότε πρέπει να χάσει αρκετό χρόνο για να ξανακούσει την ηχογράφηση

Όσον αφορά την απορία σου για το “που θα τα γράψει αυτά” , θα σου εξηγήσω πώς είναι πάνω-κάτω η διαδικασία παραγγελίας.

Ας πούμε ότι έχουμε δυο κατηγορίες προϊόντων και μερικά προϊόντα σε κάθε κατηγορία.

Α) Καφέδες

1)Φραπέ

2)Ελληνικός

Β)Αναψυκτικά

1)Πορτοκαλάδα

2)Λεμονάδα

Ο υπάλληλος (έχοντας κατα νου την παραγγελία που ανέφερες) θα κάνει το εξής:

1) Θα επιλέξει την κατηγορία Α

2) Θα επιλέξει τον Φραπέ

3) Εφόσον η παραγγελία δεν είναι κάτι “φυσιολογικό” (πχ φραπέ μέτριος με γάλα) τότε ο υπάλληλος θα επιλέξει κατευθείαν την επιλογή σχόλιου και θα γράψει το τι θέλει ο πελάτης. Να σημειώσω ότι όλες οι καφετέριες δουλεύουν με συντομογραφίες

Εγώ προσωπικά, για τον πρώτο καφέ που ανέφερες, θα έγραφα 1.5κ 1/2ζ 1π .

4)θα κάνει την ίδια διαδικασία και για τις επόμενες “περίεργες” επιλογές των πελατών.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχουν γίνει αλλαγές στην εφαρμογή και χρειάζεται να αλλάξω το αρχικό μου post.

Πως μπορώ να το κάνω; Δεν βλέπω κάποια επιλογή για επεξεργασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...