Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για τον σχεδιασμό layout για android μιας και το eclipse στον σχεδιασμό δεν με βολεύει καθόλου.

Φυσικά να μπορεί το Xml να εισαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στο eclipse, αλλιώς κάποιο πρόγραμμα που να παρέχει και ένα ικανοποιητικό περιβάλλον εργασίας.

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Υπαρχει το InelliJ το οποιο ειναι IDE, σαν το eclipse, δεν θα χασεις κατι αν του ριξεις μια ματια ;)

Συμβολη μου: Ισως ειναι καλυτερα να φτιαχνεις το xml layout στον text editor και τον Graphical layout editor να τον χρησημοποιεις μονο για να βλεπεις το mockup

Δημοσ.

Γνώμη μου, πράγματι δεν πρόκειται για το καλύτερο εργαλείο αλλά από την άλλη πλευρά όσο περισσότερο ασχολείσαι μαζί του τόσο περισσότερο θα μαθαίνεις τις ιδιοτροπίες του - επίσης δώσε μεγάλη σημασία στα Layout του λειτουργικού, την δυνατότητα σύνθεσης τους και στα properties κάθε UI control.

Σταδιακά θα το συνηθίσεις και θα κάνεις την δουλειά σου μαζί του ακόμα και αν τώρα σου φαίνεται για πέταμα.

Καλή συνέχεια!!

Δημοσ.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι πως γράφω τον κωδικά και μετά τακτοποιώ το layout, αν βάλω το ένα αντικείμενο που βρισκόταν σε μια θέση σε μια άλλη πετάει σφάλμα....
​Εκεί τρελαίνομαι... :-P

Δημοσ.

Τι σφαλμα;; "Κανονικα" ο κωδικας δεν πρεπει να βασιζεται στη δομη του xml. Εφ οσον δεν αλλαξεις τα IDτων Views και να παιρνεις ClassCastException, δεν μου εχρεται καποιο αλλο σφαλμα...

Δημοσ.

Δεν μου βγάζει στον κωδικά σφάλμα αλλά στο layout to xml δηλαδή.

Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω τι έγραφε, ωστόσο μπορώ να σου πω πως μόλις έκανα Ctrl+Z και το έκανα compile αμέσως έτρεχε κανονικά...

Το πρόβλημα είναι ότι μου παίρνει πολύ χρόνο ο σχεδιασμός κυρίως λόγο του κόμπλεξ της eclipse και μετά χάνω χρόνο από τον κώδικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...