ssns Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Για δωσε μου μοντέλο της αντλίας. Αν είναι Molex λογικό να έχει μόνο 2 καλώδια πάνω του. Συνηθίζεται στις αντλίες και είναι για 12V. Τώρα να δουλεύει και με 220 και με 12? Δε ξέρω δε τις έχω δουλέψει τις συγκεκριμένες. Οπότε με το μοντέλο θα καταλαβω τι παίζει ακριβώς Η αντλια ειναι eheim: http://www.eheim.com/en_GB/products/technology/pumps/universal Η αντλια ειναι ακριβως ιδια με την φωτο.Πεισσοτερα δεν ξερω.Η σελιδα λεει για ενιδρυα κτλ!!Μηπως ετσι δικαιολογειτε και η υπαρξη 4πιν μολεξ αλλα και πριζας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Το έψαξα λίγο στο Site αλλά σε 3 μόντελα δεν αναφέρει μόλεξ. Μπορείς να μου δώσεις φωτογραφία απο το σημείο των καλωδίων? (sorry που σε τυραννάω αλλά δεν τις ξέρω απο κοντά αυτές τις αντλίες) Επίσης αυτό που λέει για ενυδρεία είναι επειδή αυτές οι αντλίες μπορούν ακόμα και να βυθιστούν στο νερό και να δουλέψουν και σε αλμυρό νερό για παράδειγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssns Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μπα κανενα προβλημα.Εξαλλου μαθαινω οποτε σε ευχαριστω κιολας. Ετσι ειναι στο εσωτερικο τα καλωδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bade Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 θα εχεις ολοκληρο παλουκι για να ριθμηζεις τις στροφες τις αντλιας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μπα κανενα προβλημα.Εξαλλου μαθαινω οποτε σε ευχαριστω κιολας. Ετσι ειναι στο εσωτερικο τα καλωδια Αυτό είναι ιδιοκατασκευή 100% και όχι η εργοστασιακή κατάσταση της αντλίας (είπα και εγώ WTF?) Με απλά λόγια αυτό που έχει κάνει ο τύπος είναι να κάνει ένα Mini psu για να πάρει απο τα 220V 12V Με τα λίγα που βλέπω αυτό καταλαβαίνω. Σίγουρα κάτω απο τις μονωτικές ταινίες έχει και άλλα εξαρτήματα (κάτι φαίνεται κάτω και δεξιά απο τη γέφυρα ανόρθωσης -πυκνωτής είναι; Δε μπορώ να ξέρω). Αν δε το δω απο κοντά δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει φτιάξει. Επίσης ο μετασχηματιστής αυτός (καφε κυβάκι) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστηρίξει την ισχύ που χρειάζεται μία αντλία γιατί είναι μόνο 1,5VA. Με άλλα λόγια το όλο σύστημα έχει σκοπό, παίρνοντας 220V απο το καλώδιο σούκο, να φτιάχνει μία τάση για ένα μικρό φορτίο των 12V. Τέλος υπάρχουν ένα δύο ακόμα περίεργα στοιχεία. Βλέπω ένα ρελέ (μπλε κυβάκι) και δεξιά του ένα τρανζίστορ. Τι κάνει με αυτά, Kύριος οίδε! Οι δύο πυκνωτές (μπλε βαρελάκια) που φαίνονται πάνω δίπλα δίπλα και αριστερά τους έχουν ένα άλλο ξαπλωμένο βαρελάκι εκρού (αντίσταση είναι) πιθανόν να σχηματίζουν ένα χρονικό (κύκλωμα R-C) το οποίο πιθανόν να οδηγεί το τρανζίστορ (ασημί βαρελάκι απο κάτω τους) το οποίο με τη σειρά του πρέπει να οδηγεί το ρελέ. Αλλά και πάλι τι ακριβώς κάνουν ντεν ξέρει καρντιά μου. ΙΣΩΣ να χρησιμοποιεί κάποιο χρονικό κύκλωμα για τη λειτουργία της αντλίας. edit: second thought και πιο λογικό Απο το Molex δίνει απο το τροφοδοτικό του υπολογιστή 12V από εκεί πάει στο ρελέ το οποίο κλείνοντας επιτρέπει στην αντλία να λειτουργήσει απο τα 220V και παράλληλα τα 12V αυτά φορτίζουν μέσω της αντίστασης τους 2 πυκνωτές. Αρα όταν κλείσει το pc μέχρι να αποφορτιστούν οι πυκνωτές πάνω στο πηνίο του ρελέ, αυτό θα κρατάει τις επαφές του κλειστές και η αντλία θα συνεχίζει να λειτουργεί για λίγο ΑΦΟΥ έχει κλείσει το Pc. Βέβαια αν αυτά ισχύουν δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω τι δουλειά κάνουν ο μετασχηματιστής, η γέφυρα ανόρθωσης και ο πυκνωτής που είναι αριστερά και πάνω απο το καλώδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssns Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Αυτό είναι ιδιοκατασκευή 100% και όχι η εργοστασιακή κατάσταση της αντλίας (είπα και εγώ WTF?) Με απλά λόγια αυτό που έχει κάνει ο τύπος είναι να κάνει ένα Mini psu για να πάρει απο τα 220V 12V Με τα λίγα που βλέπω αυτό καταλαβαίνω. Σίγουρα κάτω απο τις μονωτικές ταινίες έχει και άλλα εξαρτήματα (κάτι φαίνεται κάτω και δεξιά απο τη γέφυρα ανόρθωσης -πυκνωτής είναι; Δε μπορώ να ξέρω). Αν δε το δω απο κοντά δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει φτιάξει. Επίσης ο μετασχηματιστής αυτός (καφε κυβάκι) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστηρίξει την ισχύ που χρειάζεται μία αντλία γιατί είναι μόνο 1,5VA. Με άλλα λόγια το όλο σύστημα έχει σκοπό, παίρνοντας 220V απο το καλώδιο σούκο, να φτιάχνει μία τάση για ένα μικρό φορτίο των 12V. Τέλος υπάρχουν ένα δύο ακόμα περίεργα στοιχεία. Βλέπω ένα ρελέ (μπλε κυβάκι) και δεξιά του ένα τρανζίστορ. Τι κάνει με αυτά, Kύριος οίδε! Οι δύο πυκνωτές (μπλε βαρελάκια) που φαίνονται πάνω δίπλα δίπλα και αριστερά τους έχουν ένα άλλο ξαπλωμένο βαρελάκι εκρού (αντίσταση είναι) πιθανόν να σχηματίζουν ένα χρονικό (κύκλωμα R-C) το οποίο πιθανόν να οδηγεί το τρανζίστορ (ασημί βαρελάκι απο κάτω τους) το οποίο με τη σειρά του πρέπει να οδηγεί το ρελέ. Αλλά και πάλι τι ακριβώς κάνουν ντεν ξέρει καρντιά μου. ΙΣΩΣ να χρησιμοποιεί κάποιο χρονικό κύκλωμα για τη λειτουργία της αντλίας. edit: second thought και πιο λογικό Απο το Molex δίνει απο το τροφοδοτικό του υπολογιστή 12V από εκεί πάει στο ρελέ το οποίο κλείνοντας επιτρέπει στην αντλία να λειτουργήσει απο τα 220V και παράλληλα τα 12V αυτά φορτίζουν μέσω της αντίστασης τους 2 πυκνωτές. Αρα όταν κλείσει το pc μέχρι να αποφορτιστούν οι πυκνωτές πάνω στο πηνίο του ρελέ, αυτό θα κρατάει τις επαφές του κλειστές και η αντλία θα συνεχίζει να λειτουργεί για λίγο ΑΦΟΥ έχει κλείσει το Pc. Βέβαια αν αυτά ισχύουν δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω τι δουλειά κάνουν ο μετασχηματιστής, η γέφυρα ανόρθωσης και ο πυκνωτής που είναι αριστερά και πάνω απο το καλώδιο Στο περιπου καταλαβα.Οποτε τι κανουμε?Αξιζει να ασχοληθω μαζι της ή οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Η αντλία μια χαρά είναι αγορίνα μου. Η κατασκευή που έχει γίνει είναι άλλο θέμα. Την αντλία μπορείς ακόμα και τώρα να την φέρεις στην εργοστασιακή της κατάσταση. Τουμπανάτη φαίνεται. Να βγάλεις τα καλώδια της δηλαδή και να τα συνδέσεις όπως ήταν αρχικά. Βέβαια με τρώει η περιέργεια να δω τι έχει κάνει το παλικάρι στη πλακέτα. Μου φαίνεται ότι το σκέφτηκε πολύ λογικά. Αυτή η αντλία φαντάσου θα είναι στο Pc με ρεύμα απο τη πρίζα σου. Αρα όταν έσυ κλέισεις το Pc αυτή θα συνεχίσει να δουλεύει (αναφέρομαι στην εργοστασιακή της κατάσταση) Οπότε κάθε φορά εσύ πρέπει να την αποσυνδέεις απο την πρίζα. Οπότε ο παλίκαρος μάλλον της "έδωσε" με αυτη τη πλακέτα να "καταλάβει", πότε κλείνει το Pc για να σταματάει και πότε λειτουργεί για να ξεκινάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssns Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Η αντλία μια χαρά είναι αγορίνα μου. Η κατασκευή που έχει γίνει είναι άλλο θέμα. Την αντλία μπορείς ακόμα και τώρα να την φέρεις στην εργοστασιακή της κατάσταση. Τουμπανάτη φαίνεται. Να βγάλεις τα καλώδια της δηλαδή και να τα συνδέσεις όπως ήταν αρχικά. Βέβαια με τρώει η περιέργεια να δω τι έχει κάνει το παλικάρι στη πλακέτα. Μου φαίνεται ότι το σκέφτηκε πολύ λογικά. Αυτή η αντλία φαντάσου θα είναι στο Pc με ρεύμα απο τη πρίζα σου. Αρα όταν έσυ κλέισεις το Pc αυτή θα συνεχίσει να δουλεύει (αναφέρομαι στην εργοστασιακή της κατάσταση) Οπότε κάθε φορά εσύ πρέπει να την αποσυνδέεις απο την πρίζα. Οπότε ο παλίκαρος μάλλον της "έδωσε" με αυτη τη πλακέτα να "καταλάβει", πότε κλείνει το Pc για να σταματάει και πότε λειτουργεί για να ξεκινάει. Εξου και το 4πινο για την πλακετα ε?Ολοκληρη επιστημη μιλαμε!!Κατσε να βγαλω κατω απο την πλακετα φωτο αν μπορεσω να δεις αφου ειναι περιεργη!!Βεβαι το θεμα ειναι τι γινεται κατω απο την μονωτικη αλλα δεν εχω αλλη για να της ξανα βαλω θα εχεις ολοκληρο παλουκι για να ριθμηζεις τις στροφες τις αντλιας? Τι εννοεις φιλε μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Ντάξει κατάλαβα τι παίζει και αυτή η φώτο δε με πολυβοηθάει. Απλά δεν είναι και τόσο compact λύση αυτή η αντλία όπως είναι σε αυτή τη κατάσταση τώρα, αλλά είναι πρακτική. κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις. Μπράβο του πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssns Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Ντάξει κατάλαβα τι παίζει και αυτή η φώτο δε με πολυβοηθάει. Απλά δεν είναι και τόσο compact λύση αυτή η αντλία όπως είναι σε αυτή τη κατάσταση τώρα, αλλά είναι πρακτική. κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις. Μπράβο του πάντως Οποτε παραμενουμε στο αρχικο να δουμε αν δουλευει οκ η αντλια.Να την επαναφερω στην εργοστασιακη της κατασταση δεν νομιζω να τα καταφερω παντως μιας και δεν γνωριζω απο τετοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bade Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Τι εννοεις φιλε μου? η αντλια δεν εχει ενα καλοδιο που ερχετε απο ενα dvd rom? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssns Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 η αντλια δεν εχει ενα καλοδιο που ερχετε απο ενα dvd rom? Ναι και καλα dvd-rom που μεσα ομως εχει πλακετα.Τα εχω γραψει και στα προηγουμενα ποστ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bade Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 αυτο λεω ολοκλιρο παλουκι η αντλια ξερεις με τι δουλευει(βολτ)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssns Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 παλουκι ναι!Μαλλον εξωτερικο θα το ειχε γτ αμφιβαλω αν καταφερε και το εβαλε σε case αυτο.εχει σουκο μπριζα 220v αλλα και ενα 4πινο μολεξ απανω το "dvd-rom" για 12v απο οτι ειπε και η καρμεν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bade Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 12αβολτο θα συνδεσεις γιατι οταν κλινει το πισι να κλινει και η αντλια και εγω αυτο το προβλημα εχω και μιπος παρω εναν πολλαπλασιαστη απο 12 στα 220 με κανενα 20αρικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα