Pathiaris Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω διαβάσει αρκετά topics για διάφορα gaming pc σε διάφορα budget και επειδή το υπάρχον pc τα έχει φτύσει μιας και σε μία εβδομάδα κλείνει τα 11 χρόνια του αποφάσισα να προβώ σε κάτι ποιοτικό και ότι πιο vfm γίνεται. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τις γνώσεις των ειδικών, διαβάζοντας τα διάφορα topics στο φορουμ έκανα μια σύνθεση και θέλω τη γνώμη σας. Το pc το θέλω κυρίως για gaming και για να βλέπω ταινίες και δεν θα τρέχω κάποιο ειδικό πρόγραμμα. Θα κάνω τη παραγγελία από εξωτερικό για να γλυτώσω μερικά ψηλά από το http://www.hardwareversand.de. Ορίστε μια σύνθεση στα 750€. Σύνολο 754€ Το optical drive να το πάρω retail ή έχει τα απαραίτητα το κουτί; Και οι τιμές από Ελλάδα για όσους ενδιαφέρονται για κάτι παρόμοιο από εδώ: case:CoolerMaster-Silencio-550 79€ cpu:AMD-FX-6300-Box 129€ mobo:Gigabyte-GA-970A-UD3 81€ ram:G-Skill-RipjawsX-F3-12800CL9D-8GBXM-4GB-x-2 69€ psu:XFX-ProSeries-650W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze 82€ gpu:apphire-Radeon-HD7870-2GB-XT 250€ hdd:Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA 65€ sdd:Samsung-840-Series-120GB-2-5-inch-SSD 91€ opt/d:Samsung-SH-224BB 15€ Σύνολο:861€ Επίσης θέλω και τη βοήθειά σας στην επιλογή μιας οθόνης. Αυτή είναι εκτός του παραπάνω budget μιας και θα αγοραστεί σε κανα μήνα που θα ξαναπληρωθώ. Είμαι ανάμεσα σε 4 monitors μετά από αρκετά reviews. https://www.skroutz.gr/s/381216/Dell-UltraSharp-U2312HM.html https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html https://www.skroutz.gr/s/2661003/Asus-MX239H.html https://www.skroutz.gr/s/2445092/Eizo-Foris-FS2333.html Να σημειώσω ότι για τα Dell έχω διαβάσει σχετικά για ένα φαινόμενο dust image λόγω του anti-glare coat οπότε ρωτάω μήπως ξέρετε αν ισχύει. Επίσης οι διαφορές στις τιμές δεν με ενοχλούν καθώς οθόνη δεν θα αλλάξω για την επόμενη 10ετία οπότε θέλω κάτι ικανοποιητικό. Επίσης το προηγούμενο desktop το πήρα έτοιμο μαζί με μια 17'' οθόνη και το έχω επιδιορθώσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια οπότε είπα να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος. Περιμένω με ανυπομονησία τις γνώμες και τις συμβουλές σας. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2013 από Pathiaris
giokou Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Η σύνθεση είναι ο ορισμός του vfm και τα χώρεσες όλα τέλεια, άρα έμαθες καλά το μάθημά σου! Από περιέργεια, πόσο θα κοστίσει μαζί με τα μεταφορικά??? Εγώ για οθόνη προτείνω την Dell UltraSharp U2412M από αυτές. Δε χρειάζεσαι κάτι πιο εξεζητημένο ή/και ακριβό, είναι εξαιρετικά ποιοτική. 1
Pathiaris Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 754€+25€ μεταφορικά Έρχονται στην Αθήνα και από εκεί με μεταφορική (UPS) με την οποία συνεργάζονται στα φέρνει στο σπίτι σου. Τώρα τίποτα extra χρεώσεις για βαριά δέματα τα ρωτάς στην μεταφορική. Αλλά και 50€ να πάνε τα μεταφορικά δεν με ενοχλεί πάλι πιο φθηνά μου βγαίνει. Και σε ευχαριστώ giokou για την επιβεβαιωσή σου θα προβώ σε παραγγελία τη Δευτέρα γιατί πρέπει να καταθέσω τα χρήματα στη τράπεζα. 1
Pathiaris Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Ακόμα προβληματίζομαι με την αγορά του monitor. Είμαι επιφυλακτικός γιατί έχω διαβάσει αρκετά reviews σχετικά με την U2412M και παραθέτω και μία κριτική από το skroutz που επιβεβαιώνει τις ανυσηχίες μου. Αξιολόγηση χρήστη: Πολυ καλα χρωματα και σωστα ρυθμισμενη out of the box.To 16:10 format δινει 33 εκατοστα ωφελιμου υψους σε αντιθεση με το16:9 το οποιο δινει 30 κι ετσι δινει αρκετο ευρος κατα την αναγνωση και το browsing γενικοτερα.Ο κυριος σκοπος που τις χρησιμοποιω ειναι το web development και ο προγραμματισμος γενικοτερα οποτε η λειτουργεια pivot την καθιστα ενα πολυ χρησιμο εργαλειο.Σ'αυτη τη θεση(pivot) το ωφελιμο υψος ειναι 52 εκατοστα και επιτρεπει την αναγνωση τουλαχιστον 170 γραμμων κωδικα καθε στιγμη -οι οποιες μπορει να ειναι και περισσοτερες αναλογα την γραμματοσειρα-.Επισης το ωφελιμο πλατος στη θεση pivot ειναι 33 οποτε μπορουνε να χωρεσουν μεγαλες γραμμες κωδικα χωρις scrolling.Οσον αφορα το gaming το μονο που παιζω και ειναι προφανως το μονο που δοκιμασα ειναι το company of heroes και η οθονη ανταποκριθηκε αριστα στην αποδοση των χρωματων και του παιχνιδιου γενικοτερα χωρις ghosting και καθυστερησεις.Επισης φαινομενα ips glow και backlight bleeding δεν υπαρχουν.Στα αρνητικα τωρα για καποιους ειναι η ελλειψη θυρας HDMI κατι το οποιο ευκολα αλλαζει με ενα καλωδιο displayport σε HDMI. To μονο πραγματικο αρνητικο που μπορω να πω ειναι το anti glare coating.Δινει μια αισθηση σαν να υπαρχουν σκονες στην οθονη κατι που φαινεται ιδιαιτερα οταν γινεται αναγνωση σε λευκο φοντο.Παρ'ολαυτα μετα απο 2-3 μερες χρησης συνηθιζεται και δεν αποτελει ιδιαιτερο προβλημα.Δε γνωριζω ομως αν μακροχρονια μπορει να επιφερει καποιες βλαβες στα ματια.Θετικά: 16:10 format,Πολυ καλα χρωματα,pivot function και γενικοτερα δυνατοτητες ρυθμισης θεσης,μεγαλες γωνιες θεασης.Αρνητικά: Anti glare coating Μήπως την έχει κανείς από εδώ και ξέρει αν τυχαίνει σε ορισμένα κομμάτια ή είναι γενικό το πρόβλημα? Συμβιβάζομαι έυκολα με τις αποδόσεις στο hardware αλλά σε θέμα εικόνας είμαι λιγάκι ψείρας
Millennium Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Σε οθόνες τέτοιων τιμών θα πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις.Ειδικά αν είσαι ψείρας.Έτσι είναι τα πράγματα στις lcd δυστυχώς. Η u2412m είναι μάλλον η καλύτερη all-around οθόνη σε αυτά τα χρήματα.Είναι πολύ καλή αλλά μη περιμένεις τη τελειότητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα