Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τέλος, μη δίνετε φακελάκια και μην αφήνετε και τους γονείς σας να δίνουν. Ναι, οι μισθοί στο δημόσιο είναι άθλιοι, χάλια, σκατά και ό,τι άλλο θέλετε, αλλά το μαύρο χρήμα δεν είναι η λύση. Αν θέλετε να ευχαριστήσετε τον γιατρό, πάρτε του γλυκά και γράψτε του μια κάρτα, όχι μαύρα λεφτά.

Συμφωνώ, αν και είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις αυτό.

Όσες φορές δώσαμε φακελάκι, ουσιαστικά μας ανάγκαζε ο γιατρός με τον τρόπο του Και δεν μιλάω για ειδικευόμενο αλλά για διευθυντή χειρούργo. Η ανάγκη, ειδικά εφόσον έχει να κάνει με την υγεία σου, δεν αφήνει πολλές φορές περιθώρια.

Δημοσ.

Τέλος, μη δίνετε φακελάκια και μην αφήνετε και τους γονείς σας να δίνουν. Ναι, οι μισθοί στο δημόσιο είναι άθλιοι, χάλια, σκατά και ό,τι άλλο θέλετε, αλλά το μαύρο χρήμα δεν είναι η λύση. Αν θέλετε να ευχαριστήσετε τον γιατρό, πάρτε του γλυκά και γράψτε του μια κάρτα, όχι μαύρα λεφτά.

Έχει ριζώσει η λογική "αν δεν λαδωσω θα πεθάνω" και επειδή με την υγεία του δεν παίζει κανείς, το φακελάκι θα πάρει χρόνια πολλά για να εξαλειφθεί.

Σε τιμά το γεγονός ότι σε όλα τα θέματα τέτοιου περιεχομένου δεν σταματάς να επαναλαμβάνεις την θέση σου.

Τέλος, αν κρίνω από το avatar σου, δουλεύεις στον 8ο όροφο του Ευαγγελισμού, στο team του Σεραφείμ :)

Δημοσ.

Ναι αυτό που περιμένει πώς και πώς ο γιατρός είναι το κουτί με τα εκλεράκια και τα κοκάκια :P

Δεν νομίζω κανείς απο αυτούς που δίνει φακελάκι σε δημόσιο νοσοκομείο να είναι κάνας που του περισσεύουν ούτε να μη ξέρει ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο (μαύρο χρήμα)...

Για να σε κοιτάξουν το δίνεις όμως  για να έχεις το κεφαλάκι σου πιο ήσυχο. Δεν νομίζω ότι ποτέ θα εξαλειφθεί το φακελάκι... Μόνο αν κάνει  τπτ σοβαρό το κράτος και το ελέγχει...

Γιατί για να πάψει ο ασθενής να δίνει ή να μη ζητάει ο γιατρός (γιατί ναι είναι και πολλοί που με τον τρόπο τους το ζητάνε) πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας γενικά  => αδύνατο.

Δημοσ.

chill, όχι, αν και ξέρω άτομα από το team του.

Παιδιά, το καταλαβαίνω ότι αν σου πει ο γιατρός "δώσε γιατί αλλιώς θα χειρουργηθείς σε ένα μήνα" δεν είναι εύκολο να πεις όχι. Το κατανοώ ότι δεν μπορείς να ρισκάρεις την υγεία του ανθρώπου σου. Αν και πιστεύω ότι οι γιατροί που όντως δε θα σε προσέξουν αν δε δώσεις λεφτά είναι πραγματικά λίγοι. Ασχέτως αν αυτοί που εμμέσως ζητάνε φακελάκι είναι περισσότεροι. Κανείς δε θέλει να στραβώσει ο ασθενής του για πολλούς λόγους -όχι απαραίτητα ανθρωπιστικούς.

Αλλά ξέρω πολλά περιστατικά που, ειδικά μεγαλύτεροι άνθρωποι, δίνουν λεφτά εκ των υστέρων, γιατί θεωρούν ότι "έτσι πρέπει". Έχω φίλους ειδικευόμενους και μη που συζητάνε για ανθρώπους που τους έβαζαν το κατοστάρικο στην τσέπη, αυτοί το έδιναν πίσω και οι ασθενείς ένιωθαν θιγμένοι! Όταν παίρνεις 2 ευρώ την ώρα για να εφημερεύεις και σε πιέζει ο άλλος να πάρεις λεφτά ή στα βάζει κρυφά στην τσέπη, μπορεί τελικά να τα πάρεις κι ας μην έχεις διανοηθεί ποτέ να ζητήσεις.

Τουλάχιστον αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να τις αποφέυγουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Σωστό αυτό.

Πάντως έχω ακούσει και εγώ περιστατικό που έδωσε κάποιος 100 ευρώ  σε γιατρό και τους κοίταζε με μισό μάτι γιατί του φάνηκαν λίγα και για πολλά άλλα περιστατικά που περιμένουν πώς και πώς να πάρουν το φακελάκι φυσικά...

Αλλά είναι και το άλλο... Πολλοί άνθρωποι μπρος στην υγεία τους μπορούν να δώσουν πολλά αρκεί να γίνουν καλά... Τώρα θα μου πεις  γιατί δεν του παίρνουν ένα κουτί γλυκά όπως σωστά είπες αλλά ισχύει το "δίνω αυτό που παίρνω" στις περισσότερες των περιπτώσεων...

Εγώ αυτό νομίζω.

Με την ευκαιρία.... Ισχύει ότι μπορείς να κάνεις σε δημόσιο πλαστικές επεμβάσεις τύπου lifting. αυξητική στήθους, ή ανόρθωση μύτης;;; Με τι δικαιολογία στα καλύπτει αυτά ένα δημόσιο νοσοκομείο;

• 6 χρόνια αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημερα, αναβιωνω αυτη τη συζητηση. Για να μην τα πολυλεω:

1. Ημουν εξωτερικο μεχρι περσι, ανασφαλιστη σε μαυρη εργασια Γερμανια, ειμαι λιγο πριν τα 40.

2. Ηρθα πισω το 2018, εχω υποστηριξη απο συνταξιουχους γονεις, ανασφαλιστη επισης, δεν εχω καν το λεγομενο 'βιβλιαριο ανασφαλιστου, δεν γνωριζω εαν το δικαιαμαι αυτο ή το χαρτι αποριας. Επειδη ημουν εξωτερικο μαλλον δεν εχω δικαιωμα ουτε σε αυτα ουτε σε πολλα αλλα.

3. εχω εισοδημα απο ενοικιαση ιδιοκτητου διαμερισματος πισω στη Γερμανια (κατω των 1000 ευρω) και με αυτο βιοποριζομαι μεχρι να βρω μια δουλεια, και δεν εχω καταθεσεις / καβατζα. Βεβαια καποιοι συγγενεις ισως με βοηθησουν αλλα και αυτο δεν ειναι σιγουρο μετα την κριση.

4. πριν ενα χρονο απο τυχη σε πρωτες βοηθειες  εδω Ελλαδα, μου βρηκαν πετρες στη χολη και μου ειπαν να δω χειρουργο εγω ομως δεν πηγα ποτε σε γιατρο λογω απενταριας, σε μια κλινικη που δοκιμισα να παω μου ειπαν 3.000-4000 ευρω για λαπαροσκοπηση αφαιρεση χολης.... και μαλιστα με τρομαξαν οτι αν δεν την κανω 'αυριο' θα πεθανω (αυτο ηταν πριν μηνες).

5, μεχρι προσφατως ημουν σχετικα οκ, αλλα εδω και 3 βδομαδες εχω πονο καθε μερα (χωρις αλλα συμπτωματα, χωρις εμετους , μοναχα πονο ειδικα αφου φαω συγκεκριμενα φαγητα και αεριουχα ποτα)

6. Τωρα λοιπον ψαχνω να βρω ενα καλο γιατρο, σε κρατικο , οπου μεχρι 1000 μπορω να δωσω (εαν κοστισει παραπανω δεν με βλεπω σοι), αλλα δεν ξερω ΠΟΙΟΝ να επιλεξω. Εαν καποιος εδω εχει να προτεινει ενα ονομα πειτε μου ιδιωτικα. 

ΔΙαβαζω οτι καλα ισως ειναι να παω σε ιδιωτη και αυτος εφοσον συνεργαζεται με κρατικη κλινικη θα με στειλει εκει για την εγχειρηση. Λεω να παρω αυτη την οδο... Οτι συμβουλες εχετε ειδικα οσοι το περασατε ολο αυτο, ευχαριστως να τις διαβασω εδω ή ιδιωτικα.

Αννα

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, athensowl είπε

Καλημερα, αναβιωνω αυτη τη συζητηση. Για να μην τα πολυλεω:

1. Ημουν εξωτερικο μεχρι περσι, ανασφαλιστη σε μαυρη εργασια Γερμανια, ειμαι λιγο πριν τα 40.

2. Ηρθα πισω το 2018, εχω υποστηριξη απο συνταξιουχους γονεις, ανασφαλιστη επισης, δεν εχω καν το λεγομενο 'βιβλιαριο ανασφαλιστου, δεν γνωριζω εαν το δικαιαμαι αυτο ή το χαρτι αποριας. Επειδη ημουν εξωτερικο μαλλον δεν εχω δικαιωμα ουτε σε αυτα ουτε σε πολλα αλλα.

3. εχω εισοδημα απο ενοικιαση ιδιοκτητου διαμερισματος πισω στη Γερμανια (κατω των 1000 ευρω) και με αυτο βιοποριζομαι μεχρι να βρω μια δουλεια, και δεν εχω καταθεσεις / καβατζα. Βεβαια καποιοι συγγενεις ισως με βοηθησουν αλλα και αυτο δεν ειναι σιγουρο μετα την κριση.

4. πριν ενα χρονο απο τυχη σε πρωτες βοηθειες  εδω Ελλαδα, μου βρηκαν πετρες στη χολη και μου ειπαν να δω χειρουργο εγω ομως δεν πηγα ποτε σε γιατρο λογω απενταριας, σε μια κλινικη που δοκιμισα να παω μου ειπαν 3.000-4000 ευρω για λαπαροσκοπηση αφαιρεση χολης.... και μαλιστα με τρομαξαν οτι αν δεν την κανω 'αυριο' θα πεθανω (αυτο ηταν πριν μηνες).

5, μεχρι προσφατως ημουν σχετικα οκ, αλλα εδω και 3 βδομαδες εχω πονο καθε μερα (χωρις αλλα συμπτωματα, χωρις εμετους , μοναχα πονο ειδικα αφου φαω συγκεκριμενα φαγητα και αεριουχα ποτα)

6. Τωρα λοιπον ψαχνω να βρω ενα καλο γιατρο, σε κρατικο , οπου μεχρι 1000 μπορω να δωσω (εαν κοστισει παραπανω δεν με βλεπω σοι), αλλα δεν ξερω ΠΟΙΟΝ να επιλεξω. Εαν καποιος εδω εχει να προτεινει ενα ονομα πειτε μου ιδιωτικα. 

ΔΙαβαζω οτι καλα ισως ειναι να παω σε ιδιωτη και αυτος εφοσον συνεργαζεται με κρατικη κλινικη θα με στειλει εκει για την εγχειρηση. Λεω να παρω αυτη την οδο... Οτι συμβουλες εχετε ειδικα οσοι το περασατε ολο αυτο, ευχαριστως να τις διαβασω εδω ή ιδιωτικα.

Αννα

Εεις προσωπικο μυνημα Αννα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...