calci Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 καλησπερα, επειδη τα οικονομικα μου δεν ειναι καθολου καλα και πρεπει να κανω μια επεμβαση αφαιρεσης χολης, και η ασφαλεια μου (ιδιωτικη) δεν καλυπτει την εγχειρηση, μηπως ξερει κανεις ποσα θα μου ζητησουν σε δημοσιο νοσοκομειο και πως πληρωνονται οι ιατροι? χωρις φακελακια και μαλακιες....μπορω να διαλεξω τον χειρουργο που θελω η θα με παρουν για πειραμα και δοκιμες οι ειδικευομενοι? εχω κανει 2 επεμβασεις στο παρελθον σε ιδιωτικη κλινικη αλλα τοτε δεν ειχα θεμα με την ασφαλεια και ετσι δεν εχω ιδεα απο δημοσιο.. ευχαριστω 1
mphxths Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Eκανε η μανα μου εγχειρηση τον οκτωμβριο που μας περασε..σε δημοσιο νοσοκομειο... 1.Τι εννοεις να διαλεξεις?Τι το περασες? Συνηθως πας σε καποιον ιδιωτικο γιατρο..αυτος κρινει οτι χρειαζεσαι εγχειρηση και συνηθως αυτος σε στελνει στο νοσοκομειο στο οποιο εργαζεται...και συνηθως αυτος μαζι με το team του διεξαγουν την εγχειρηση ... Τωρα αν πας ετσι αερα πατερα στο νοσοκομειο..γεια σας θελω να εγχειριστω..δεν ξερω τι παιζει σε αυτην την περιπτωση. 2.το φακελακι κανεις σοβαρος γιατρος δεν στο ζηταει..αλλα οταν προκυψει και προφανως θα το παρει.Εμεις δωσαμε 3-4 κατοσταρικα και ηταν και υπερευχαριστημενος... 3.Το κοστος της νοσηλειας σε δημοσιο νοσοκομειο δεν μπορω να το ξερω,..την μανα μου την καλυπτε το ταμειο της...αλλα αν φανταστεις οτι σε λιγες μερες θα κανει ακομα μια εγχειρηση..απλη σχετικα...σε ιδιωτικο...και θα παει 3.500 (μαζι με τα του γιατρου) θελω να πιστευω οτι σε δημοσιο..μια σχετικα απλη εγχειρηση..θα παει λιγοτερο... 4.Υπολογισε αποκλειστικες αν χρειαστεις το βραδυ κανα 70-80αρι την βραδια... 5.Υπολογισε οτι αν θες τιποτα δικλινο ή μονοκλινο..και δεν στο καλυπτει το ταμειο το πληρωνεις (κανα 30αρι την βραδια παει νομιζω)... Εγχειρησεις δεν διεξαγουν μαθητευομενοι..ισως ειναι παροντες για να μαθαινουν..αλλα σιγουρα τις κανουν οι "κανονικοι" γιατροι...
Pa0ki Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Eκανε η μανα μου εγχειρηση τον οκτωμβριο που μας περασε..σε δημοσιο νοσοκομειο... 1.Τι εννοεις να διαλεξεις?Τι το περασες? Συνηθως πας σε καποιον ιδιωτικο γιατρο..αυτος κρινει οτι χρειαζεσαι εγχειρηση και συνηθως αυτος σε στελνει στο νοσοκομειο στο οποιο εργαζεται...και συνηθως αυτος μαζι με το team του διεξαγουν την εγχειρηση ... Τωρα αν πας ετσι αερα πατερα στο νοσοκομειο..γεια σας θελω να εγχειριστω..δεν ξερω τι παιζει σε αυτην την περιπτωση. 2.το φακελακι κανεις σοβαρος γιατρος δεν στο ζηταει..αλλα οταν προκυψει και προφανως θα το παρει.Εμεις δωσαμε 3-4 κατοσταρικα και ηταν και υπερευχαριστημενος... 3.Το κοστος της νοσηλειας σε δημοσιο νοσοκομειο δεν μπορω να το ξερω,..την μανα μου την καλυπτε το ταμειο της...αλλα αν φανταστεις οτι σε λιγες μερες θα κανει ακομα μια εγχειρηση..απλη σχετικα...σε ιδιωτικο...και θα παει 3.500 (μαζι με τα του γιατρου) θελω να πιστευω οτι σε δημοσιο..μια σχετικα απλη εγχειρηση..θα παει λιγοτερο... 4.Υπολογισε αποκλειστικες αν χρειαστεις το βραδυ κανα 70-80αρι την βραδια... 5.Υπολογισε οτι αν θες τιποτα δικλινο ή μονοκλινο..και δεν στο καλυπτει το ταμειο το πληρωνεις (κανα 30αρι την βραδια παει νομιζω)... Εγχειρησεις δεν διεξαγουν μαθητευομενοι..ισως ειναι παροντες για να μαθαινουν..αλλα σιγουρα τις κανουν οι "κανονικοι" γιατροι... 2. Γιατί δώσατε ρε αδερφέ?Φτωχαδάκι ο γιατρός? 3. Εγώ έδωσα στο Διαβαλκανικό για γιατρούς,νοσήλεια,5-6 μέρες 3χιλιάρικα 4.Δε νομίζω να χρειαστεί αποκλειστική
mphxths Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 @Παοκι οχι μαλακιες του πατερα μου..που χει την νοοτροπια..να δωσουμε στον γιατρο..για το ευχαριστω...τεσπα... οσο για τις αποκλειστικες μην το λες..δεν ξερεις ο αλλος αν την παλευει μετα..ακομα και αφαιρεση χολης..μπορει να μην μπορει να περπατησει - κινηθει ευκολα την πρωτη νυχτα... δεν ξερω καν απο αφαιρεση χολης..ποσο ευκολο ειναι το μετεγχειρητικο σταδιο..απλα αναφερω και τις αποκλειστικες να χει υποψη το εξοδο...
Pa0ki Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Γάμησε τα...σαν τη γιαγιά μου που δίνει στου παπάδες να μεγαλώνει οι κοιλιά τους TS διάβασε και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/364350-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CE%B4%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/ Και γω χωρίς χοληδόχο κύστη είμαι
BritGreek Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Αφαίρεση χολής: την έκανα κι εγώ (είναι κληρονομικό σύμφωνα με το γιατρό, καθώς λίγο καιρό μετά από μενα την έκανε και η μητέρα μου και η αδελφή της). Απολύτως κανένας πόνος, αλλά την έκανα λαπαροσκοπικά σε δημόσιο νοσοκομείο. Μόνο που μετά θα πρέπει να προσέχεις τι τρως για να δεις τι σε πειράζει, αν και με τα χρόνια σε πειράζουν λιγότερο τα φαγητά που σε πείραζαν τα πρώτα χρόνια μετά από την εγχείρηση. Εμένα με χειρούργησαν 2 γιατροί. Φεύγοντας (την επόμενη μέρα, μετά από διπλό χειρουργείο), ο ένας μου είπε να τρώω ό,τι θέλω κι ο άλλος άρχισε τους κανόνες, δηλαδή, όχι πράσινα, όχι πικάντικά κλπ. Δοκίμασα και βρήκα μόνος μου τι με πειράζει. Εγώ μέχρι και σήμερα ΔΕΝ μπορώ με τίποτα (για μέρες) να χονέψω τα τηγανητά αυγά. Βραστά τρώω 2 χωρίς πρόβλημα. Χόρτα που υποτίθεται ότι απαγορεύονται, τα χονεύω μια χαρά. Σουβλάκια (είναι το πάθος μου) τρώω μέχρι 4 αν είναι μικρά, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να περιμένω 2 ώρες πριν κοιμηθώ και να πιω μια-δύο κοκα-κόλες ή σόδες, διαφορετικά μπορεί να ξυπνήσω και να μου έχει ανέβει το φαγητό. Βέβαια εκεί φταίει περισσότερο το γεγονός ότι τρώω σαν μοσχάρι. κι ότι έχω ψύχωση με τα αρμένικα σουβλάκια από γνωστό σουβλατζίδικο, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν παχαίνω με τίποτα και πάντα ήμουν αδύνατος από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Επίσης, μετά από τη χολή δεν μπορώ να πιω κρασί, γιατί μετά από λίγο θέλω εμετό, ακόμα και με 3 ποτήρια. Μπύρες, scotch, κλπ πίνω κανονικότατα χωρίς κανένα πρόβλημα, αν και γενικά δεν είμαι του ποτού. Όταν λέω κανένας πόνος, το πολύ-πολύ να ζαλίζεσαι λίγο από τη νάρκωση, αν κι εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έκλαιγα-γέλαγα (αντίδραση νάρκωσης, σύμφωνα με τους γιατρούς) μόλις μπήκε στο δωμάτιο ο κολλητός μου και τον πέταξαν έξω γιατί είχα κάνει και κήλη μαζί (έτσι βρήκαν τη χολή και αφαίρεσαν όλη τη χοληδόχο) και φοβήθηκαν για τα ράματα. Την ώρα που θα σε παίρνουν για το χειρουργείο δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα, γιατί σου κάνουν προνάρκωση. Εγώ ζήτησα και μου έδωσαν μισό χαπάκι από κάτι, και την άκουσα κανονικά. Κανονικότατα όμως. Απορούσα γιατί έβλεπα ανήσυχους τους δικούς μου την ώρα που με πήραν με το φορείο. Πιο πολύ με πονάει ο οδοντίατρος, παρά η εγχείρηση που έκανα, την οποία ειλικρινά δεν κατάλαβα, το τονίζω, λαπαροσκοπικά. Περαστικά φίλε.
calci Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 1.Τι εννοεις να διαλεξεις?Τι το περασες? Συνηθως πας σε καποιον ιδιωτικο γιατρο..αυτος κρινει οτι χρειαζεσαι εγχειρηση και συνηθως αυτος σε στελνει στο νοσοκομειο στο οποιο εργαζεται...και συνηθως αυτος μαζι με το team του διεξαγουν την εγχειρηση ... Τωρα αν πας ετσι αερα πατερα στο νοσοκομειο..γεια σας θελω να εγχειριστω..δεν ξερω τι παιζει σε αυτην την περιπτωση. ρε φιλε πχ. στις πανεπιστημιακες κλινικες ειναι ο καθηγητης ο αναπλ. καθηγητης ο επικουρος και οι ειδικευομενοι γιατροι... ποιος θα με κανει την επεμβαση... κατι μου λεει η μανα μου οτι ο παππους μ διαλεξε (με φακελακι) τον χειρουργο που ηθελε... πριν απο 15-20 χρονια. εννοειτε οτι θα παω πρωτα στα εξωτερικα να τους δειξω τις εξετασεις μου ρε μαν. Eκανε η μανα μου εγχειρηση τον οκτωμβριο που μας περασε..σε δημοσιο νοσοκομειο... 2.το φακελακι κανεις σοβαρος γιατρος δεν στο ζηταει..αλλα οταν προκυψει και προφανως θα το παρει.Εμεις δωσαμε 3-4 κατοσταρικα και ηταν και υπερευχαριστημενος... φιλε αν ειναι να δωσω φακελακι παω και στον ιατρο μου που θα με παρει 3,5 χιλιαρικα και τελειωσαμε 3.Το κοστος της νοσηλειας σε δημοσιο νοσοκομειο δεν μπορω να το ξερω,..την μανα μου την καλυπτε το ταμειο της...αλλα αν φανταστεις οτι σε λιγες μερες θα κανει ακομα μια εγχειρηση..απλη σχετικα...σε ιδιωτικο...και θα παει 3.500 (μαζι με τα του γιατρου) θελω να πιστευω οτι σε δημοσιο..μια σχετικα απλη εγχειρηση..θα παει λιγοτερο... αυτο λεω ρε φιλε δηλ. θα πληρωσω το νοσοκομειο, τον χειρουργο, τον αναισθησιολογο και παει λεγοντας...η πληρωνω μονο το νοσοκομειο. 4.Υπολογισε αποκλειστικες αν χρειαστεις το βραδυ κανα 70-80αρι την βραδια... δεν εχω τη μανα μου 5.Υπολογισε οτι αν θες τιποτα δικλινο ή μονοκλινο..και δεν στο καλυπτει το ταμειο το πληρωνεις (κανα 30αρι την βραδια παει νομιζω)... ρε φιλε μονοκλινο στο δημοσιο... στο αχεπα που πηγα να δω τον φιλο μου τους ειχαν 8 σε ενα δωματιο και τους αλλους εξω στο διαδρομο!!! Εγχειρησεις δεν διεξαγουν μαθητευομενοι..ισως ειναι παροντες για να μαθαινουν..αλλα σιγουρα τις κανουν οι "κανονικοι" γιατροι... μια χαρα βαζουν το χερακι τους και οι ειδικευομενοι... αφου ρε φιλε πρεπει να συμπληρωσουν εγχειρησεις για να παρουν ειδικοτητα παιδια το οικονομικο κομματι με ενδιαφερει εμενα....
REDODIN7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Φιλε αμα δεν εχεις δημοσια ασφαλιση τοτε θες ενα 800αρι και δεν ξερω αν τα φαρμακα τα πληρωνεις εξτρα συν το δωματιο.
BritGreek Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Να προσθέσω ότι αν είχες ΤΕΒΕ πριν από κάποιο καιρό και το έχεις διακόψει, καλύπτεσαι κανονικά για γιατρούς και νοσηλεία για 12 μήνες από την ημερομηνία διακοπής του. Δεν ξέρω τι παίζει με τα υπόλοιπα ταμεία.
gigisoni Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 καλησπερα, επειδη τα οικονομικα μου δεν ειναι καθολου καλα και πρεπει να κανω μια επεμβαση αφαιρεσης χολης, και η ασφαλεια μου (ιδιωτικη) δεν καλυπτει την εγχειρηση, μηπως ξερει κανεις ποσα θα μου ζητησουν σε δημοσιο νοσοκομειο και πως πληρωνονται οι ιατροι? χωρις φακελακια και μαλακιες....μπορω να διαλεξω τον χειρουργο που θελω η θα με παρουν για πειραμα και δοκιμες οι ειδικευομενοι? εχω κανει 2 επεμβασεις στο παρελθον σε ιδιωτικη κλινικη αλλα τοτε δεν ειχα θεμα με την ασφαλεια και ετσι δεν εχω ιδεα απο δημοσιο.. ευχαριστω Φίλε, διευκρίνισε λίγο καλύτερα την κατάστασή σου να βοηθήσουμε. Δουλεύεις; Ασφάλεια είχες ποτέ σου; Πόσο χρονών είσαι; Μπορείς να μπεις στην ασφάλεια των γονιών σου για κάποιο διάστημα; Ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα που έκαναν αφαίρεση χολής λαπαροσκοπικά, μόλις είχα κλείσει τα 18 μου και είχα βγει από το βιβλιάριο των γονιών μου. Δυστυχώς τα οικονομικά της οικογένειας ήταν χάλια εκείνο το διάστημα, η μητέρα μου πήγε στον δήμαρχο και δεν θυμάμαι ακριβώς, πήρε ένα χαρτί απορίας με το οποίο πληρώθηκε η εγχείριση και για έναν χρόνο ήμουν ασφαλισμένος αν τύχαινε κάτι άλλο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θυμάμαι κάτι φάρμακα που είχα χρειαστεί τα είχα πάρει από το φαρμακείο του νοσοκομείου γιατί είχα το χαρτί απορίας εκείνο τον χρόνο. Μετά έπιασα δουλειά και τέλος, έκανα δική μου ασφάλεια. Ψάξτο στην πρόνοια, αν μπορείς να πάρεις χαρτί απορίας. Και αν νομίζεις θα σε έχουν του κλώτσου και του μπάτσου, ο ξάδερφός μου έναν μήνα πριν είχε πληρώσει σε κλινική για εγχείριση 1 εκατομμύριο τότε, μιλάμε για τρελά λεφτά τότε, και ήταν σε 8κλινο δωμάτιο. Εγώ της πρόνοιας, ήμουν στο Ιπποκράτειο, σε δίκλινο παρακαλώ δωμάτιο, με μπαλκόνι με θέα, μέχρι και μπανιέρα είχε η τουαλέτα, και το επισκεπτήριο αυστηρότατα 1 ώρα την ημέρα, δεν πάει να τσίριζαν οι συγγενείς από έξω....όταν ήρθε να με επισκεπτεί, δεν πίστευε με τίποτα ότι δεν είχα πληρώσει δεκάρα τσακιστή ενώ αυτός είχε δώσει τα μαλλιοκέφαλά του σε 8κλινο. Είναι όπως σου τύχει η φάση. Λοιπόν, ξαναδιαβάζω το μήνυμά σου, να συμπληρώσω. Στα νοσοκομεία, Θεσσαλονίκη ιδίως, είναι πανεπιστημιακά. Τα περισσότερα, δηλαδή οι κλινικές που έχουν είναι πανεπιστημιακές, όχι τα νοσοκομεία τα ίδια, καταλαβαίνεις. Που σημαίνει ότι ο αρχιχειρούργος να το πούμε, είναι και διδάκτορας στο πανεπιστήμιο. Όχι πάντα βέβαια. Συνήθως όλοι τους έχουν και εξωτερικά ιατρεία. Οπότε, είτε βρίσκεις κάποιον από αυτούς και πας στο ιδιωτικό του ιατρείο, πληρώνεις επισκεπτήριο και του λες το ιστορικό σου και κανονίζετε να πας για εγχείριση στο νοσοκομείο κάποια στιγμή (σε αυτήν την περίπτωση, συνήθως σε βάζει σε καλύτερο δωμάτιο, αν είσαι πελάτης του στο ιατρείο του να ξέρεις). Είτε πας στο νοσοκομείο όταν εφημερεύει και τους λες ότι σε έπιασε κολικός χολής, έχεις ιστορικό και μάλλον είναι η χολή σου πάλι, σε βλέπουν οι γιατροί εκεί και θα σου πουν από μόνοι τους μετά για εγχείριση. Συνήθως αν σε πιάσει κολικός, αφήνουν κάποιο διάστημα, γύρω στον μήνα, να περάσει ο κολικός και να ηρεμήσει η περιοχή και μετά γίνεται η επέμβαση. Τώρα, όσον αφορά το αν θα σε πιάσουν οι ειδικευόμενοι, δεν ήμουν ποτέ μέσα σε χειρουργείο, τι να σου πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ποτέ δεν κάνουν εγχειρίσεις οι φοιτητές, και συνήθως ο χειρούργος έχει στην ομάδα του 3-4 το πολύ άτομα τα οποία είναι τελειωμένοι γιατροί και τα έχει επιλέξει ο ίδιος προσωπικά. Και πάντα είναι παρόν στην εγχείριση, ποτέ δεν έχω ακούσει να λένε ότι την εγχείριση την έκανε ο βοηθός, πάντα το όνομα του αρχιχειρούργου ακούγεται σαν ο υπεύθυνος της εγχείρισης. Τα τελευταία χρόνια με τους γονείς μου είχαμε αρκετά πέρα δώσε σε δημόσια νοσοκομεία με εγχειρίσεις, από πείρα μιλάω
mphxths Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 ρε φιλε πχ. στις πανεπιστημιακες κλινικες ειναι ο καθηγητης ο αναπλ. καθηγητης ο επικουρος και οι ειδικευομενοι γιατροι... ποιος θα με κανει την επεμβαση... κατι μου λεει η μανα μου οτι ο παππους μ διαλεξε (με φακελακι) τον χειρουργο που ηθελε... πριν απο 15-20 χρονια. εννοειτε οτι θα παω πρωτα στα εξωτερικα να τους δειξω τις εξετασεις μου ρε μαν. Δεν μιλαμε για πανεπιστημιακες κλινικες ομως εδω . Εδω οπως σου ειπα , ΣΥΝΗΘΩΣ πας σε ιδιωτικο γιατρο και αυτος σε στελνει συστημενο στο νοσοκομειο του και σε αναλαμβανει αυτος..Αν πας εξωτερικα ιατρεια και εισαχθεις απο κει μετα..ισως σου "διορισουν" απο το νοσοκομειο καποιον υπευθυνο.Και να μπορουσες να διαλεξεις με το φακελακι σου καποιον που εσυ θες...με τι κριτηρια? Θα τους ζητησεις βιογραφικα και προυπηρεσια ? φιλε αν ειναι να δωσω φακελακι παω και στον ιατρο μου που θα με παρει 3,5 χιλιαρικα και τελειωσαμε αυτο λεω ρε φιλε δηλ. θα πληρωσω το νοσοκομειο, τον χειρουργο, τον αναισθησιολογο και παει λεγοντας...η πληρωνω μονο το νοσοκομειο. Το φακελακι ειπαμε αν θες δινεις αν θες οχι..ο γιατρος παντως δεν θα κανει τον δυσκολο..και θα το παρει εν ριπει οφθαλμου. Αν πληρωνει το ταμειο το νοσοκομειο...δεν σε απασχολει το κοστος της εγχειρησης..και φακελακι δινεις αν γουσταρεις και οσο γουσταρεις.Εφοσον δωσεις , ο γιατρος υποτιθεται οτι το "μοιραζει" στο team του..χειρουργο..αναισθησιολογο κλπ κλπ..σε οσους διεξαγουν δηλαδη την εγχειρηση.Δεν πας και τους ακουμπας φακελακια σε ολους εσυ δηλ. Αν δεν πληρωνει το ταμειο το νοσοκομειο για διαφορους λογους (δεν καλυπτει το ειδος της εγχειρησης , δεν εχεις ασφαλεια , ειναι ιδιωτικο κλπ) , ρωτας τον γιατρο σου ,αν πας συστημενος , ποσο θα κοστισει ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΗ και ξερεις τι βγαινει απο την τσεπη σου..που παει χεστηκες...ας πανε και στο ψιλικατζιδικο δεν σε αφορα..εσυ στηριζεσαι σε ο,τι σου πει ο γιατρος και βασει αυτου πληρωνεις και δεν φερεις καμμια ευθυνη.. ρε φιλε μονοκλινο στο δημοσιο... στο αχεπα που πηγα να δω τον φιλο μου τους ειχαν 8 σε ενα δωματιο και τους αλλους εξω στο διαδρομο!!! Υπαρχουν καταστασεις που ο νοσηλευομενος πρεπει να ειναι μονος του ή αντε με το ζορι με ακομα εναν συ-νοσηλευομενο.Εκει σε βαζουν σε μονοκλινο ή δικλινο. Αν το καλυπτει το κοστος το ταμειο...εισαι κομπλε.Αν οχι , και μπορεις να διαθεσεις τον οβολο , το επιλεγεις και αν θυμαμαι απο μια κυρια που ηταν στο ιδιο δωματιο με την μανα μου , εδινε 30ευρω την βραδια...απο την τσεπη της... Αν δεν εχεις να δωσεις , πας σε δωματιο με περισσοτερους συ-νοσηλευομενους... Αλλα οκ μπορει να ειχε την ανεση χωρου το συγκεκριμενο νοσοκομειο και να σου δινει αυτες τις επιλογες..Σε αλλες που ειναι ο ενας πανω στον αλλον , οσο και να θες μονοκλινο να τρως ακυρο ξεγυρισμενο..δεν αποκλειεται μια χαρα βαζουν το χερακι τους και οι ειδικευομενοι... αφου ρε φιλε πρεπει να συμπληρωσουν εγχειρησεις για να παρουν ειδικοτητα παιδια το οικονομικο κομματι με ενδιαφερει εμενα.... Βαζουν δεν βαζουν χερακι , εσυ εισαι ξαπλα και κοιμασαι και δεν ξερεις ποιος σε σκαλιζει εκεινη την ωρα...αρα ειναι ανουσιο να αγχωνεσαι Οικονομικο ειπαμε...κανα χιλιαρικο χοντρικα + τα εξτραδακια που σου ανελυσα...Χλωμο να σε βαλουν να πληρωσεις αναλωσιμα , ορους και τετοια..εκτος και αν πας σε κανα μπουρδελατο νοσοκομειο τελειως
javavall Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Οι τιμές είναι για κάθε επέμβαση είναι πλέον προκαθορισμένες από τα Κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια(Κ.Ε.Ν) Για παράδειγμα: Ανοικτή χολοκυστεκτομή χωρίς κλειστό χοληδόχο πόρο χωρίς καταστροφικές (συστηματικές) συνυπάρχουσες παθήσεις - επιπλοκές Μέγιστη Διάκρεια Νοσηλείας(ΜΔΚ): 6 Κόστος: 1500€
javavall Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Αυτές είναι οι τιμές που χρεώνεται η ασφαλειά σου άμα έχεις, αλλιώς τις χρεώνεσε εσύ. Σαν πακέτο είναι και περιλαμβάνουν τα πάντα(νοσηλεία, φάρματα, επέμβαση.. εκτός από το φακελάκι ) Ένα από τα κακά είναι ότι άμα πχ χρειαστεί να νοσηλευείς λιγότερες από τις προβλεπόμενες μέρες δεν θα έχεις έκπτωση.
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μια διευκρίνιση παιδιά. Στο νοσοκομείο υπάρχουν οι ειδικευόμενοι γιατροί και οι ειδικευμένοι (διαφόρων βαθμίδων). Ειδικευόμενος σημαίνει ότι έχει πτυχίο ιατρικής, συνήθως έχει κάνει και αγροτικό και κάνει την ειδικότητά του. Για χειρουργούς, αυτό σημαίνει ότι δουλεύει 5 χρόνια στο νοσοκομείο και στο τέλος δίνει κάτι εξετάσεις. Μια χαρά κανονικός γιατρός είναι και μπορεί εύκολα να είναι κάποιος στον τελευταίο χρόνο της ειδικότητας, δηλαδή άτομο 30-35 ετών με 4 χρόνια εμπειρία στη χειρουργική. Το 90% του χρόνου σου στο νοσοκομείο θα ασχολείται μαζί σου ο ειδικευόμενος. Κάθε ειδικευόμενος εποπτεύεται από ειδικευμένο γιατρό, ο οποίος έχει τον τελικό λόγο. Στις πανεπιστημιακές κλινικές θα δείτε και φοιτητές, που μπορεί να σας εξετάσουν ή να σας πάρουν αίμα, αλλά στο χειρουργείο ούτε που θα σας αγγίξουν. Το πολύ πολύ να ράψουν τίποτα απλό υπό επίβλεψη. Τώρα στο χειρουργείο, αν μιλάμε για απλές και συνηθισμένες επεμβάσεις όπως αυτή που συζητάμε, δε νομίζω να υπάρχει καθηγητής που ασχολείται. Εκτός αν είναι κανένας VIP ασθενής-πελατάκι. Ούτε όμως θα σου κάνει την επέμβαση κάποιος που δεν ξέρει χωρίς επίβλεψη. Αν κάποιος ειδικευόμενος έχει κάνει 10 χολές, μπορεί να την κάνει και μόνος του, αν έχει κάνει μία, θα είναι μαζί με πιο έμπειρο γιατρό στο χειρουργείο. Τέλος, μη δίνετε φακελάκια και μην αφήνετε και τους γονείς σας να δίνουν. Ναι, οι μισθοί στο δημόσιο είναι άθλιοι, χάλια, σκατά και ό,τι άλλο θέλετε, αλλά το μαύρο χρήμα δεν είναι η λύση. Αν θέλετε να ευχαριστήσετε τον γιατρό, πάρτε του γλυκά και γράψτε του μια κάρτα, όχι μαύρα λεφτά. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις