murcielago580 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Πριν λιγο εκανα φορματ για νααλλαξω απο windows 7 se windows xp λογω του οτι ειναι παλιος ο υπολογιστης και δεν τα σηκωνε.Ενω ολα πηγαν καλα εγινε το φορματ του δισκου και αντιγραφηκαν τα πρωτα αρχεια (στην μπλε οθονη) οταν μου ειπε οτι θα κανει επανεκινηση σε 15" αφου ξαναξεκινησε σταματησε στην πρωτη οθονη που λεει τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη και γραφει prim master το ονομα του δισκου και επειτα S.M.A.R.T. capable but disabled.... Απο εκει και περα δεν μπορω να κανω τπτ,ουτε να πατησω το κουμπι για να μπω στα bios ουτε f8 η οτιδηποτε αλλο για να προχωρησει το pc.Ο δισκος ειναι και αυτος παλιος παραπανω απο 8ετια maxtor 120gb ide. Καμια ιδεα για το τι μπορει να επαθε και τι μπορω να κανω?
karmen1983 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 loooooong shot μήπως έχεις συνδέσει κανένα usb δίσκο/φλασάκι στο Pc; Αν ναι αφαίρεσε το και δες. Αν όχι για να μπεις στο Bios αποσύνδεσε τον δίσκο και δες πάλι.
murcielago580 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Οχι δεν υπαρχει κανενα φλασακι η οτιδηποτε αλλο συνδεδεμενο.Αν βγαλω τον δισκο?Δεν υπαρχει κατι αλλο να κανει το pc μετα,θα μεινει εκει.Απλα για να δω αν το προβλημα ειναι ο σκληρος?
karmen1983 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 ναι αλλά πιο πολύ για να μπεις bios και να αλλάξεις σε enable την επιλογή S.M.A.R.T. μέσα (είναι σε κάποια απο τις καρτέλες λογικά που έχουν να κάνουν με τους δίσκους) Κάτι σε στυλ HDD SMART capability πρέπει να λέει και να είναι disable. εσύ θα το κάνεις enable θα σώσεις θα βγεις, θα κλείσεις το pc και θα βάλεις το σκληρό πάλι πάνω. Δες αν ανοίξει.
murcielago580 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Οκ ευχαριστω,θα δοκιμασω και θα σου απαντησω!
murcielago580 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Το εκανα και τωρα λεει capable and status ok και παλι κολλανε τα παντα σε αυτο το σημειο...αρα ειναι προβλημα του σκληρου?
karmen1983 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Εκανες και reset το bios που σου είπα πιο πάνω? Αν όχι κάνε το και αυτό. Λίγο που το έψαξα πριν λίγο άλλοι το λύσανε με αφαίρεση μπαταρίας και Load defaults του Bios και άλλοι με αλλαγή μπαταρίας. Δε βρήκα κάτι άλλο (για να είμαι ειλικρινής δεν έψαξα και πολύ βέβαια). Δοκίμασε και αυτό και περίμενε και κάποιον άλλον για βοήθεια. Σου παραθέτω και ένα ποστ που έλυσε το πρόβλημα σε κάποιον άλλον 1. Shut down and disconnect power cord. Open case.2. Remove the CMOS battery from its holder.3. Move the jumper on the pins marked "CMOS Reset" from their normal position on 2 pins to fit over the other 2 pins. Leave it that way about 10 sec., then put the jumper back in normal storage position.4. Replace the battery. Close up the case and reconnect the power cord.5. Turn on the machine, and go immediately into BIOS Setup. You must restore a reliable set of BIOS parameters to be sure it will work. Look on the main menu tabs near the end for a place where you can Load BIOS Settings. Load either the Factory default set or the Optimized Default set. When done, Save and Exit so the machine finishes booting into Windows.
murcielago580 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Λοιπον εκανα ολα τα παραπανω και το προβλημα παραμενει στο ιδιο σημειο capable and status ok η capable but disabled αναλογα τι εχω επιλεξει απο τα bios εγω.Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να δοκιμασω σε αλλο pc τον δισκο γτ ειναι ide και εγω εχω μονο ενα λαπτοπ.δεν βρισκω κατι αλλι να δοκιμασω γτ μπαινω κ απο κινητο οποτε ειμαι καπως περιορισμενος.εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο???
trek Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δοκίμασε να αλλάξεις την θέση των jumper (πίσω απο τον δίσκο). Σε ide, καμιά φορά βοηθάει.
murcielago580 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δυστυχως ουτε αυτο δουλεψε και το προβλημα παραμενει.Το θεμα μου ειναι οτι εχω καποια αρχεια μεσα στον σκληρο οπως μουσικη και καποια βιντεο που τα χρειαζομαι.Εχω μια εξωτερικη θηκη για σκληρους δισκους η οποια συνδεεται με usb,ειναι ομως για sata ενω ο δικος μου ειναι ide.Υπαρχει περιπτωση με κατι σαν και αυτο http://www.ebw.gr/el/Product/13590/2-in-1-IDE-TO-SATA-100-133-HDD-CD-DVD-Converter-Adapter-IDE-to-2-X-SATA-(or-SATA-to-IDE)-100-133-Converter-Adapter-Metatrepsete-opo Να μπορεσω να το συνδεσω και με τον μετατροπεα να τον διαβασει η θηκη ετσι ωστε να συνδεθει με usb και μεσα απο τα windows ενος αλλου υπολογιστη να παρω οτι θελω ειτε κανονικα αν ανοιγει ειτε με καποιο προγραμμα recovery αν οντως τα εχει παιξει ο σκληρος?
trek Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Mέσα απο το bios (ή αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, σύνδεσε τον δίσκο του laptop στο pc, ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις λειτουργικό), κάνε πρώτα ένα rescue στα αρχεία που χρειάζεσαι και μετά ένα regenerate ή format στον ide. Yπάρχει μια πιθανότητα να δουλεύει καλύτερα μετά και να μην χρειαστεί να αγοράσεις τίποτα. Προγράμματα για αυτή την δουλειά υπάρχουν αρκετά. Αν δεν επανέλθει παρα ταύτα, θα δοκίμαζα τέλος και ένα bios update (ή ακόμα και να μην υπάρχει update, ένα reinstall απο το τελευταίο), αλλιώς..μάλλον πας για καινούργιο δίσκο. Οι τιμές τους επανήλθαν σε νορμάλ επίπεδα και βλέπω παίζουν και αρκετές προσφορές.
murcielago580 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Γενικοτερα δεν με πολυαπασχολει να χασω τον δισκο αυτο ειναι το λιγοτερο.τα αρχεια θελω να παρω οπως ειπες.Δεν καταλαβα ομως πως να κανω rescue μεσω bios?ειναι εφικτο κατι τετεοιο? Επισης σημερα συνδεσα τον δισκο σε υπολογιστη ενος φιλου και κανει ακριβως τα ιδια κολλαει δλδ στην πρωτη οθονη.Οποτε δεν παιζει προβλημα εμ την μητρικη μου η με κατι αλλο πανω στο pc αλλα ειναι προβλημα του δισκου. Οποτε περα απο τον converter που ανεφερα παραπανω δεν βλεπω νομιζω αλλη λυση. Αν και δεν καταλαβα πως να κανω rescue μεσω bios?ειναι εφικτο κατι τετοιο?Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα