AiWaaa Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Καλησπέρα έχουμε στην κατοχή μας ένα toshiba satelite l40-164. To πρόβλημα μας θα το εξηγήσω εδώ μιας και μόνος δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Ο πρώτος δίσκος που είχε το λάπτοπ όταν το πήρα στα χέρια μου δούλεψε σύμφωνα με το hard disk sentinel 58 ολόκληρες μέρες πριν πεθάνει. Το λάπτοπ είναι της κοπέλας μου και η χρήση του είναι αποκλειστικά για microsoft οffice. Όταν μου ανέφερε οτι κολλούσε το πρώτο πράγμα που τσέκαρα ήταν ο hdd. Και τι να δω αρκετές χιλιάδες bad sectors.. Έκανα οτι μπορούσα αλλά τελικά ο δίσκος πέθανε(να τονίσω εδώ οτι το λάπτοπ είναι 5 χρονών και έχει δουλέψει πολύ λίγο) Πήρα λοιπόν και εγω εναν νέο δίσκο και συγκεκριμένα αυτόν https://www.skroutz.gr/s/320570/Hitachi-Travelstar-Z5K320-320GB.html τον έβαλα πάνω έκανα το install του λειτουργικού windows 7 64 bit και πήγαιναν όλα καλά. Ενώ τις πρώτες μέρες ο δίσκος ήταν άριστος ξαφνικά άρχισε να πέφτει η υγεία του εξαιτίας του reallocated event count αρχικά κατά ένα μικρό ποσοστό και τώρα σε 3 μέρες απο 92 τα εκατό πήγε 85. Ο δίσκος κάλλιστα μπορεί να έχει αστοχία υλικού αλλά ερωτώ αυτό δεν θα φαινόταν απο την αρχή μέσω του hard disk sentinel ? Eπειδή μου φαίνεται περίεργο για έναν δίσκο που έχει δουλέψει μόνο 58 μέρες να έχει τόσα πολλά bad sectors αναφέρομαι στον αρχικό δίσκο μήπως το λάπτοπ υπερτροφοδοτεί με ρεύμα τους hdd και τους σκοτώνει σιγά σιγά ? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Σε λίγο θα έχω και πικ για να δείτε καλύτερα την κατάσταση με τον new hdd. Καμιά ιδέα πρόταση ? Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη εαν σας κούρασα.
mikegad Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 αν έχεις πολύμετρο ,θα μπορούσες να τσεκάρεις αν είναι σώστα τα ρεύματα
warlock9_0 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 από ρεύμα έχω δει να γίνεται αυτό ή από τρελή θερμοκρασία κοίτα κι εδώ τι λένε http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=23046 το #7 και το #10
AiWaaa Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Επειδή το λαπτοπ είναι λάρισα και εγώ σαλόνικα δεν μπορώ να το τσεκάρω τώρα το τροφοδοτικό. Θα το τσεκάρω σύντομα όμως. Ο δίσκος απο temp μια χαρά είναι μέση θερμοκρασία 40c.
mikegad Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 40 βαθμούς μόνο...απίστευτη θερμοκρασία για λαπτοπ
AiWaaa Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Για λάπτοπ είναι μια χαρά.. Δεν μπορεί να τον σκοτώσουν οι 40 βαθμοί..
mpasketpro Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Για να μη χανεις χρονο,στειλε και ενα e-mail στην Toshiba να σου πουν τι γινεται. Εννοω τι να κανεις :Ρ
AiWaaa Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Να και οι φωτος που έλεγα για πείτε μου την γνώμη σας
liakjim Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 2 δίσκοι είναι μικρό δείγμα . Μπορεί απλά να αστοχησαν κ οι δυο . Sent from my iPod touch using Insomnia 1
AiWaaa Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δεν αντιλέγω απλά μου κάνει εντύπωση το όλο σκηνικο. Για τις φωτό έχετε να πείτε κάτι ?
GREGKERKYRA Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 από ρεύμα έχω δει να γίνεται αυτό ή από τρελή θερμοκρασία κοίτα κι εδώ τι λένε http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=23046 το #7 και το #10 Πολύ σωστά, "The SouthBridge (προβληματικό σε αρκετά toshiba) doesn't kill the hard drive. It writes invalid sector data which makes it a bad sector. Bad sectors in important places make drives appear to not work. Zero the drive and it will work again." Εξέτασε τα ρεύματα και κάνε zero format και μετά ξανάτσέκαρε τους σκληρούς.
AiWaaa Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Οκ θα τα κάνω δηλαδη αν τα ρεύματα ειναι οκ δεν μπορουμε να κανουμε κατι ? O αρχικος σκληρός έχει πεθάνει..
mikegad Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Για λάπτοπ είναι μια χαρά.. Δεν μπορεί να τον σκοτώσουν οι 40 βαθμοί.. βασικά δεν πρόσεξα πως έγραψες μέση θερμοκρασία 40 ,και νόμιζα πως ήταν η max που έχεις δει. αλλά και πάλι μια χαρά είναι ,δεν είναι από την θερμοκρασία η ζήμια.Πρέπει να ανέβει πολύ πιο πάνω για να θεωρηθεί πρόβλημα
PaNtErAz Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Από την στιγμή που είναι για Office μόνο το laptop γιατί δεν παίρνεις έναν φτηνό SSD για να μην έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα;
Roger Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Πολύ σωστά, "The SouthBridge (προβληματικό σε αρκετά toshiba) doesn't kill the hard drive. It writes invalid sector data which makes it a bad sector. Bad sectors in important places make drives appear to not work. Zero the drive and it will work again." Εξέτασε τα ρεύματα και κάνε zero format και μετά ξανάτσέκαρε τους σκληρούς. Και να το μηδενισει,παλι δεν θα ξαναγραψει λαθος data?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα