Προς το περιεχόμενο

hdmi ή dvi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν δεν έχει ενσωματωμένα ηχεία και δεν θες να συνδέσεις πάνω της κάποια κονσόλα,κάποιο tablet,κάποιο homecinema δεν υπάρχει λόγος να πας σε hdmi.Διαφορά στην εικόνα δεν υπάρχει καμία.

Ποια οθόνη σκέφτεσαι?

Δημοσ.

Οπως ειπε και ο προλαλησαντας διαφορα στην ποιοτητα/εικονα , δεν υπαρχει καμια.
Η μονη διαφορα ειναι οτι το HDMI μεταφερει ηχο και εικονα μαζι ενω το DVI μονο εικονα. Οποτε αν εχεις οθονη με ενσωματωμενα ηχεια , πας σε HDMI , αν οχι πας σε DVI.

Οχι οτι αν χρησιμοποιησεις HDMI θα εχεις προβλημα απλα ειναι ανουσιο.

Δημοσ.

Ειστε σιγουροι οτι το dvi δεν εχει διαφορα με hdmi; Εγω εχω μια 24αρα led που την εχω συνδεδεμενη με hdmi καλωδιο. Επειδη μερικες φορες δινω το καλωδιο στην αδερφη μου για το λαπτοπ της ωστε να το συνδεσει με προτζεκτορα, βαζω dvi και η διαφορα ειναι κατι παραπανω απο εμφανης με γυμνο ματι. Και το καταλαβαινω ακομα περισσοτερο οταν συνδεω παλι το hdmi μετα απο λιγες ωρες χρησης dvi.

Δημοσ.

εμένα πάλι το καλώδιο dvi δεν μου επιτρέπει ανάλυση πάνω απο 1600*900, ενώ το hdmi φτάνει μέχρι 1920*1080p, αλλά με κακή εικόνα πάνω απο το 1600*900

Δημοσ.

Ειστε σιγουροι οτι το dvi δεν εχει διαφορα με hdmi; Εγω εχω μια 24αρα led που την εχω συνδεδεμενη με hdmi καλωδιο. Επειδη μερικες φορες δινω το καλωδιο στην αδερφη μου για το λαπτοπ της ωστε να το συνδεσει με προτζεκτορα, βαζω dvi και η διαφορα ειναι κατι παραπανω απο εμφανης με γυμνο ματι. Και το καταλαβαινω ακομα περισσοτερο οταν συνδεω παλι το hdmi μετα απο λιγες ωρες χρησης dvi.

Απόλυτα σίγουροι (τουλάχιστον εγώ προσωπικά).Η διαφορά dvi με hdmi είναι ότι το πρώτο δεν περνάει ήχο ενώ το δεύτερο περνάει.Στην εικόνα ότι ποιότητα έχεις με ένα καλό hdmi την ίδια θα έχεις και με ένα εξίσου καλό dvi.

Εάν έχεις ένα καλώδιο hdmi των 20 ευρώ και ένα καλώδιο dvi των 2 ευρώ,τότε λογικό μου φαίνεται η ποιότητα να αλλάζει (αν και δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αυτό,υπάρχουν και καλά καλώδια που κοστίζουν πολύ λιγότερο από άλλα 'ποιοτικά' και έχουν την ίδια ποιότητα).Μάλλον ιδέα σου είναι...ή η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στα 2 καλώδια σου είναι χαοτική.

εμένα πάλι το καλώδιο dvi δεν μου επιτρέπει ανάλυση πάνω απο 1600*900, ενώ το hdmi φτάνει μέχρι 1920*1080p, αλλά με κακή εικόνα πάνω απο το 1600*900

Κάτι άλλο γίνεται με εσένα και δεν νομίζω να φταίει το καλώδιο.Τσέκαρε τους drivers της κάρτας γραφικών ή των ενσωματωμένων γραφικών σου και της οθόνης.

• Super Moderators
Δημοσ.

ίσως να είναι διαφορετικά ρυθμισμένη η οθόνη για το κάθε input, κοινώς δεν "φταίει" το καλώδιο αλλά οι ρυθμίσεις στο OSD...
Δημοσ.

ίσως να είναι διαφορετικά ρυθμισμένη η οθόνη για το κάθε input, κοινώς δεν "φταίει" το καλώδιο αλλά οι ρυθμίσεις στο OSD...

Καποια λογικη εξηγηση θα υπαρχει. Το dvi καλωδιο ειναι της οθονης που δεν ηταν φθηνη. Το ειχα απορια παντως γιατι οπως σας ειπα βλεπω μεγαλη αλλαγη.

• Super Moderators
Δημοσ.

η μόνη λογική εξήγηση είναι οι διαφορετικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της οθόνης ανά port...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...