Superpie Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Ο Κ είναι ξεκλείδωτος ώστε να επιδέχεται o/c. Μικρή διαφορεά έχει στην τιμή. Με μια ψύκτρα των 30 ευρώ θα είσαι οκ. Παρτο πρώτα εσύ και μετά ανοίγεις θέμα για το πως θα το κλοκάρεις. 20 ευρω ειναι η διαφορα,οποτε αν δεν θελει μπορει να παει στον απλο..Παντως σε αυτο το ποσο που διαθετεις καλυτερο θα ηταν να πας σε amd ή αν μπορεσεις να μαζεψεις λιγα ακομα χρηματα ωστε να πας σε intel
Rebirth Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 H αλήθεια είναι ότι και τα 750 με ζορίζουν. Ψάχνω ωστόσο να δω αν μπορεί να γίνει κάτι με AMD ή αν στο μέλλον (χλωμότατο) μαζέψω κάτι παραπάνω.
Ashmadia Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Η κάρτα γραφικών είναι πολύ αδύναμη. Ο i5 είναι ό,τι πρέπει για το cubase και τα παιχνίδια αλλά στο fsx θα σου έδινε πολύ μεγάλο boost ένας i7. Το πρόβλημά σου έγκειται τόσο στο οικονομικό σκέλος με τον i7, όσο και στο ότι για τις απαιτήσεις σου δεν έχεις επιλογές amd επεξεργαστών. Eπίσης λόγω fsx πας αναγκαστικά σε nvidia κάρτα γραφικών, όχι κάτω από την gtx 660. Περιορίζεται πολύ έτσι το πράγμα και ανεβαίνει το μπάτζετ, γι αυτό σου είπα να προσπαθήσεις να το ανεβάσεις. Αν δεν τα καταφέρεις, πας σε i5 με 660 το λιγότερο και προσπαθείς πάση θυσία να χωρέσεις 120αρη ssd δίσκο. μεγαλο boost ενας i7 στο FSX εναντι του i5? ειναι παλιο το game και απ οτι διαβασα με service pack 1 εγινε ενα μικρο optimization για multi-core cpu οχι πανω απο 4 ομως.. η διαφορα του i5 με τον i7 (εκτος αν απατωμαι οικτρα) ειναι το multi-threading και 100mhz συχνοτητας απο την οποια εξαρταται και το FSX κατα κυριο λογο. Οποτε αυτο που λες για boost δεν στεκει εως οτου το αποδειξεις φιλε μου. (ενα συγκριτικο bench πχ μιας και δεν επεσα σε κανενα) i5 + 660 απλη ή 660ti μια χαρα θα τα πανε και σε νεοτερα games, το FSX ακομα και με πολλα add-ons τελεια θα τρεχει. Φθηνοτερη εναλλακτικη σε AMD οσο και να με κραξουν καποιοι, δεν ειναι οι νεοι FX αλλα ο λιγο παλιοτερος FX 4170 στα 4,2Ghz παντα με το FSX ως η no1 προτεραιοτητα. Καρτα γραφικων εισαι περιορισμενος σε καθε περιπτωση σε 660 ή 660ti.
Rebirth Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Σ' ευχαριστώ Ashmadia. Να κάνω ένα update. Ζήτησα και έλαβα προσφορές από ελληνικά καταστήματα για μηχανήματα βασισμένα τόσο σε 1155, όσο και σε FSX cpu. (θα σας τις κοινοποιήσω εν ολίγοις, καθώς είμαι στο γραφείο τώρα). Από τις επαφές που είχα με τα καταστήματα διαπίστωσα (ξανά) την τρομακτική ποιοτική διαφορά ανάμεσα στα "μικρά" ελληνικά καταστήματα και στους δήθεν "κολοσσούς" που σε μεταχειρίζονται σα να παραγγέλνεις 2 big mac. ΥΓ: Μια ακόμη (τελευταία) ερώτηση περί της "λύσης" laptop: Μηχάνημα όπως αυτό http://www.amazon.co.uk/Samsung-350E7C-17-3-inch-Laptop-Black/dp/B009SJCX68/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1365593792&sr=1-5 δε μπορεί να παίξει παιχνίδια σαν το FSX;
Suleiman-Magnificent Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 μεγαλο boost ενας i7 στο FSX εναντι του i5? ειναι παλιο το game και απ οτι διαβασα με service pack 1 εγινε ενα μικρο optimization για multi-core cpu οχι πανω απο 4 ομως.. η διαφορα του i5 με τον i7 (εκτος αν απατωμαι οικτρα) ειναι το multi-threading και 100mhz συχνοτητας απο την οποια εξαρταται και το FSX κατα κυριο λογο. Οποτε αυτο που λες για boost δεν στεκει εως οτου το αποδειξεις φιλε μου. (ενα συγκριτικο bench πχ μιας και δεν επεσα σε κανενα) i5 + 660 απλη ή 660ti μια χαρα θα τα πανε και σε νεοτερα games, το FSX ακομα και με πολλα add-ons τελεια θα τρεχει. Φθηνοτερη εναλλακτικη σε AMD οσο και να με κραξουν καποιοι, δεν ειναι οι νεοι FX αλλα ο λιγο παλιοτερος FX 4170 στα 4,2Ghz παντα με το FSX ως η no1 προτεραιοτητα. Καρτα γραφικων εισαι περιορισμενος σε καθε περιπτωση σε 660 ή 660ti. Ο i7 έχει περισσότερη cache η οποία κατά κοινή ομολογία παίζει το ρόλο της στο fsx. Άλλαξε αν θες το "μεγάλο boost" με το σκέτο boost. Κατά σειρά, αν σκοπεύει να ασχοληθεί με o/c θα πρότεινα: i7 3770K, i5 3570K, i7 3770. Αν δεν ασχοληθεί i7 3770. Rebirth: Δεν υπάρχει η επιλογή του λαπτοπ.
Rebirth Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Οκ δε θα επανέλθω στο θέμα laptop Θα σας βάλω σε λίγο τις προσφορές, να μου πείτε καμία γνώμη. ΥΓ: O λόγος που ανέφερα το laptop (εκ νέου) είναι το εξής βίντεο:
Rebirth Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Λοιπόν τα 3 συστήματα που μου προτάθηκαν είναι τα εξής: Κουτί: Thermaltake Commander GS-III Μobo: Gigabyte 990XA-UD3 Cpu: AMD FX 8350 x8 Ram: Corsair Vengeance 1600MHz 2 x 4Gb VGA: Gigabyte GTX 660 2Gb HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue SATA III SSD: SanDisk 128Gb SSD Drive SATA III PSU: Inter-Tech Nitrox FP-750W v2.2 Κόστος: 852 ευρώ Κουτί: Thermaltake Commander GS-III Μobo: Gigabyte Z77-D3H Cpu: Intel Core i5-3570K Ram: Corsair Vengeance 1600MHz 2 x 4Gb VGA: Gigabyte GTX 660 2Gb HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue SATA III SSD: SanDisk 128Gb SSD Drive SATA III PSU: Inter-Tech Nitrox FP-750W v2.2 Κόστος: 880 ευρώ Κουτί: Thermaltake Commander GS-III Μobo: Gigabyte Z77Χ-D3H Cpu: Intel Core i5-3570K Ram: Kingston HyperX Beast 8Gb (2x4Gb kit) 1600MHz VGA: Gainward GeForce GTX 660 Golden Sample, 2Gb GDDR5 HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue SATA III SSD: PSU: Corsair Builder Series CX600 V2, 600 Watt 80+ Κόστος: 891 ευρώ Σημείωση: Σε όλα φυσικά περιλαμβάνεται ένα DVD-RW Στα δυο πρώτα μου τονίστηκε ότι έχει γίνει ...έκπτωση στην ποιότητα του τροφοδοτικού. Τι λέτε λοιπόν; Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ώστε να πάμε λίγο προς τα κάτω; Ή ...δεν;
nikos1982 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 nitrox psu? wtf......τπτ ποιο σαπιο δεν μπορουσαν να βαλουν?δλδ βγαλανε pc με 891 ευρο χωρις ssd και δεν μπορουσαν να βαλουν ενα τροφοδοτικο στα 2 πρωτα pc?απο πλαισιο ειπαμε σου τις κανανε?
Rebirth Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Όχι. Τις προτάσεις τέτοιου τύπου καταστημάτων δεν τις έλαβα υπόψιν. Παρεμπιπτόντως στην ίδια τιμή με το ...nitrox είναι και το 600άρι της Corsair στο ίδιο κατάστημα.
Rebirth Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Να τα πάρω κομμάτι-κομμάτι, αλλά επαναλαμβάνω δεν έχω ιδέα για τη συναρμολόγηση. Γι' αυτό και κοιτάζω από ένα κατάστημα. Ακόμη πάντως δεν έχω καταλήξει. Διαβάζω και στο άλλο τόπικ τις προτάσεις για AMD (σε σύνθεση με max 700 ευρώ) και μπλέκομαι ακόμη περισσότερο.
Ashmadia Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Βρηκα αυτο για να ξεκαθαρισεις το θεμα του fsx και να δεις και μονος τις διαφορες και να τις κρινεις (αν αξιζει δηλαδη να επενδυσεις καπου και γιατι). Δεν νομιζω οτι αντιπροσωπευει 100% την πραγματικοτητα αλλα καπου εκει κυμαινονται (Δεν εχει και τους καινουριους AMD οποτε καλυτερα intel γιατι δειχνει να τρεχει πιο γρηγορα εκει και συγκεκριμενα i5 3570 ή i5 3470) Site: http://www.jetlinesystems.com/performance.php">FSX performance comparison Ο i7 έχει περισσότερη cache η οποία κατά κοινή ομολογία παίζει το ρόλο της στο fsx. Άλλαξε αν θες το "μεγάλο boost" με το σκέτο boost. Κατά σειρά, αν σκοπεύει να ασχοληθεί με o/c θα πρότεινα: i7 3770K, i5 3570K, i7 3770. Αν δεν ασχοληθεί i7 3770. Rebirth: Δεν υπάρχει η επιλογή του λαπτοπ. Οσο γιαυτο και την γενικη ομολογια ακομα αμφιβαλλω γιατι και η περισσοτερη cache για να γινει εκμεταλευσιμη στους πυρηνες του HT βασιζεται, αν καθονται θα καθεται και η cache. Επιμενω οτι πιο πολυ ρολο θα παιξει η συχνοτητα μεχρι να με διαψευσεις με κατι απτο. (ενα bench καποιου χρηστη θα ηταν ιδανικο γιατι στο νετ πολλα λεγονται, αλλιως ας σφαχτουμε για 100Ε τα οποια καλυτερα να πανε σε τροφοδοτικο και case ή 900Ε εσυ vs 800Ε εγω, λογω περιορισμενου budget)
Millennium Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Ναι βέβαια ο vishera είναι και 15-20% καλύτερος από zambezi στα παιχνίδια λόγω διορθώσεων στο TLB κυρίως.
Ashmadia Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Ναι βέβαια ο vishera είναι και 15-20% καλύτερος από zambezi στα παιχνίδια λόγω διορθώσεων στο TLB κυρίως. Προτεινα τον 4170 απο AMD ως η πιο value for money εκδοχη για ποιοτικο συστημα στο συνολο του μιας και ειναι φθηνοτερος. Με την λογικη που εξηγησα σε προηγουμενα ποστ οτι δηλαδη το FSX χρησιμοποιει 4 πυρηνες μεγαλης συχνοτητας κατα προτιμηση, ειναι προτιμοτερος και απο το νεο αδερφι του τον 4300 μαλλον οριακα, ακομα παραμενει φθηνοτερος ομως. Οι αλλαγες που λες υφιστανται, αλλα μιλαμε με βαση το FSX οπου λογικα δεν θα ισχυουν οσο αλλου, μιας και το παιχνιδι ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι optimized για ιντελ και τελος. EDIT: φτιαξτε στο παιδι 2 σωστα συστηματα (amd-intel) να δει που κινειται και τι να ζητησει και απο που. Δυστυχως πρεπει να επιστρεψω στα τριγωνα ισχυος μου!
Rebirth Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Κουτί: Thermaltake Commander GS-III CPU: AMD FX 8350 MOBO:Gigabyte 990XA-UD3 GPU: Gigabyte GTX 660 2GB RAM 8Gb: Kingston 2x4Gb 1600MHz SSD: SanDisk 128GB SSD Drive SATA III SDSSDP-128G-G25 PSU: Corsair CX Series 600 Builder 600W HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue SATA III +το Samsung DVD-RW Συνεχίζω τις αγωνιώδεις μου προσπάθειες. (τόσο που δεν έβγαλα καν σύνολο για αυτό το μηχάνημα). Έχω καταλήξει να αγοράσω είτε από MSystems, είτε VisionStudio ή MG. Τι λέτε για τούτο; ΥΓ Το παιδί σε ευχαριστεί Ashmadia!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα