Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά.

Οκ, γενικά έχω πολύ βασικές γνώσεις (βλ. ημιάσχετος) για τους υπολογιστές/hardware και καθώς ψάχνοντας σε προηγούμενα τόπικ δε βρήκα τις απαντήσεις που θέλω, σκέφθηκα να σας ζητήσω για μια δυο προτάσεις. Θα προσπαθήσω με τη φόρμα να εξηγήσω τι ζητώ, αν και φοβάμαι ότι με τις δυνατότητες που θέλω στην τιμή που τις ...θέλω θα με στείλετε για ...PC.

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε:

• Ποσό που διαθέτουμε : 750 ευρώ (αν είναι μονοκοπανιά από εξωτερικό πχ) με μικρό περιθώριο προς τα πάνω αν είναι από Ελλάδα η αγορά (άτοκες/έντοκες δόσεις)
  • Χρήση υπολογιστή : Εργασία / Παιχνίδια / Μουσική παραγωγή / ταινίες-multimedia

• Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Cubase (το πιο βαρύ πρόγραμμα νομίζω που θα χρησιμοποιήσω), Flight Simulator X (θα ήθελα να το δω σε όσο πιο high settings με παίρνει!), Warcraft 3 (RTS) - Καταλαβαίνετε, όλα τα ...τελευταία παιχνίδια :D. Άντε βάλ'τε και το τελευταίο Starcraft που "ψήνω".

• Για οθόνες, πληκτρολόγια κλπ μόνο σε περίπτωση που πάμε για ...Desktop
  • Βρίσκομαι στην Αθήνα
  • Δε θα είχα πρόβλημα αγοράς από διαφορετικά καταστήματα. Δεν έχω όμως ιδέα από συναρμολόγηση.
  • Χρησιμοποιώ (για δουλειά) τα Windows 7 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τα 8 με ...φοβίζουν όπως τα βλέπω.

Είχα βρει από εξωτερικό ένα Dell Inspiron (15R SE) με i7, 8Gb Ram, νομίζω dedicated κάρτα 2Gb και full hd οθόνη στα 850 ευρώ, αλλά μονοκοπανιά δεν το 'χω. Σχεδόν ίδια φάση με ένα Samsung με 17,3 oθόνη :( Επίσης δε ξέρω τι παίζει με εγγυήσεις κλπ (από amazon.uk το είχα βρει). Γενικά, ψάχνω σχεδόν μια διετία για υπολογιστή, όμως λόγω οικονομικού ζορίσματος όλο το αναβάλλω και κοροϊδεύω τον εαυτό μου λέγοντας "οκ, άσε να ανέβει λίγο η τεχνολογία και παίρνεις τούτον (τον *αμάουα) του χρόνου που θα 'χει πέσει η τιμή". χαχα

Τέλος πάντων. Να μη σας κουράζω άλλο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντηση

Να 'στε καλά παίδες!

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τη χρήση που προορίζεται δεν υπάρχει καν σκέψη για λαπτοπ. Για τις απαιτήσεις σου πρέπει να ανεβάσεις το μπατζετ ακόμα και για desktop. Κάτω από χιλιάρικο δεν το βλέπω να βγαίνει. Υπάρχουν πολλές "ιδιαιτερότητες" που περιορίζουν την επιλογή σου στα parts.

Δημοσ.

Ωχ. Φοβάμουν κι εγώ ότι θα έπρεπε όπως και να 'χει να πάω προς desktop. Ακόμη και αν βγάζαμε εκτός τη χρήση για ηχογράφηση/σύνθεση είναι μικρό το bugdet; Ρωτώ γιατί έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που πλέον κάνω πολύ σπάνια και το ανέφερα αποκλειστικά ως "ταβάνι" απαιτήσεων.

Βλέπω πάντως αρκετοί προτείνουν το VisionStudio. Καθώς το e-shop (συγγνώμη αν παραβαίνω κανόνες) το έχω ξεγράψει (λόγω προκλητικών τα τελευταία χρόνια τιμών) υπάρχουν άλλα καταστήματα εντός εκτός Ελλάδος που εμπιστεύεστε;

Δημοσ.

Ωχ. Φοβάμουν κι εγώ ότι θα έπρεπε όπως και να 'χει να πάω προς desktop. Ακόμη και αν βγάζαμε εκτός τη χρήση για ηχογράφηση/σύνθεση είναι μικρό το bugdet; Ρωτώ γιατί έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που πλέον κάνω πολύ σπάνια και το ανέφερα αποκλειστικά ως "ταβάνι" απαιτήσεων.

Βλέπω πάντως αρκετοί προτείνουν το VisionStudio. Καθώς το e-shop (συγγνώμη αν παραβαίνω κανόνες) το έχω ξεγράψει (λόγω προκλητικών τα τελευταία χρόνια τιμών) υπάρχουν άλλα καταστήματα εντός εκτός Ελλάδος που εμπιστεύεστε;

ναι υπαρχουν πολλα αξιολογα καταστημα στην ελλαδα ακομα....οπως το msystems πχ!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω :)

Δηλαδή δεν υπάρχει laptop κάτω από 800 ευρώ που να παίξει σε high settings παιχνίδια τύπου Flight Simulator X (FSX)? Δε μιλάω για τα "κουφά" που βγαίνουν σήμερα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω :)

Δηλαδή δεν υπάρχει laptop κάτω από 800 ευρώ που να παίξει σε high settings παιχνίδια τύπου Flight Simulator X (FSX)? Δε μιλάω για τα "κουφά" που βγαίνουν σήμερα.

Δεν κοιτάς για laptop ούτε των 1300 ευρώ, πόσο μάλλον κάτω των 800. Και για desktop θα σου πρότεινα να αυξήσεις το μπάτζετ.
Δημοσ.

Ok ok! χαχα! Το αφήνω πλήρως το πλάνο laptop! :D

Λοιπόν μου προτάθηκε - μετά από ορισμένες συστάσεις μου - από κατάστημα το εξής (εντός budget):

Κουτί: Thermaltake Commander GS-III VO100K1W2N Midi Tower no PSU Black

Τροφοδοτικό: Be Quiet Power Supply 550W ATX 24 pin Dark Power Pro P10

CPU: Intel Core i5 3570 3.4 GHz Quad Core

Motherboard: Asrock Socket 1155 Z77 Pro3 GLan Audio Raid

GPU: nVidia GeForce GTX 650

HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue WD10EZEX SATA III 7200rpm

RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (kit 2x4Gb)

+ DVDάκι

Τι λέτε; :)

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών είναι πολύ αδύναμη. Ο i5 είναι ό,τι πρέπει για το cubase και τα παιχνίδια αλλά στο fsx

θα σου έδινε πολύ μεγάλο boost ένας i7.

Το πρόβλημά σου έγκειται τόσο στο οικονομικό σκέλος με τον i7, όσο και στο ότι για τις απαιτήσεις σου δεν έχεις επιλογές amd επεξεργαστών. Eπίσης λόγω fsx πας αναγκαστικά σε nvidia κάρτα γραφικών, όχι κάτω από την gtx 660. Περιορίζεται πολύ έτσι το πράγμα και ανεβαίνει το μπάτζετ, γι αυτό σου είπα να προσπαθήσεις να το ανεβάσεις.

Αν δεν τα καταφέρεις, πας σε i5 με 660 το λιγότερο και προσπαθείς πάση θυσία να χωρέσεις 120αρη ssd δίσκο.

Δημοσ.

@Superpie Όχι αυτά είναι στα 750 ευρώ.

@S-M Να δω τότε πως θα μπορέσω να τσοντάρω κάτι. Αυτό με τον i7 το λένε πολλοί καθώς το fsx βασίζεται κυρίως στην επεξεργαστική δύναμη, όχι στη GPU. :( Και ο SSD? Για να χώσω μόνο λειτουργικό εκεί; Ή θα βοηθήσει σε απόδοση γενικά; (σας το 'πα ότι είμαι σχεδόν άσχετος χαχα)

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Παιδια αν ειδατε λεει πως στην περιπτωση του desktop τα 750 ευρω αφορουν και την αγορα πληκτρολογιου και ποντικιου αλλα και την αγορα οθονης.Οποτε το καθαρο ποσο για πυργο ειναι ελαχιστο για την χρηση που το θελει ( περιπου 600 ευρω) και θα πρεπει να κανει υποχωρησεις και στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων.

edit: τωρα ειδα το μνμ σου.Στο αρχικο ποστ ομως αναφερεις οτι το ποσο που διαθετεις ειναι 750 ευρω και οτι στην περιπτωση του desktop χρειαζεσαι και πληκτρολογιο ποντικι και οθονη

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά το επισημαίνεις superpie. Όπως φαίνεται θα βολευτώ με ό,τι ήδη έχω όσον αφορά στα περιφερειακά και μετά βλέπουμε. Επομένως όλα πάνε για κουτί, για την ώρα.

Δημοσ.

Είσαι πολύ δύσκολη περίπτωση και συ βρε παιδί μου. :) Το κυριώτερο πρόβλημα όπως σου ξαναέγραψα δεν είναι το μπάτζετ αυτο καθευατό (που είναι έτσι κι αλλιώς μικρο αφού θες με 800 οθόνες κτλ) αλλά οι περιορισμένες επιλογές.

Θεωρητικά όλα γίνονται με υποχωρήσεις αλλά εδώ θα είναι τα πάντα μια υποχώρηση αν βγει μηχάνημα απλά στα μέτρα του μπάτζετ. Γι αυτό λέω ότι θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσεις να ανέβεις από το να δώσεις το ποσό και να μην είσαι και στο τέλος ικανοποιημένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...