panos0100 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 παιδια καλησπερα, παρατηρησα στο bios της μητρικης μου οτι η γραμμη +12ν ειναι αρκετα κατεβασμενη στα 11,230 επισης αυτο το σιγουρεψα και με το προγραμμα που εχω (easy tune) εβαλα πολυμετρο μετρησα τυχαια σε ενα molex 4pin μου βγαζει κανονικα 12.3ν αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι σε ολες τις γραμμες του τροφοδοτικου τοσο βγαζει; δηλαδη υπαρχει περιπτωση στην καρτα γραφικων να πηγαινει λιγοτερο ρευμα; γιατι οταν την ζοριζω ακουγεται ενας θορυβος, και βλεπω η +12ν γραμμη να πεφτει πως μπωρο να δω αν εχει καποιο προβλημα το τροφοδοτικο; ευχαριστω
coolerman Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 corsairTX 650W το τροφοδοτικό σου είναι ποιοτικό. το έχεις καθαρίσει καθόλου; υπάρχει tester που μετράνε(watt) τα psu και τα προγραμματα δέν λένε και την "αλήθεια" για δοκίμασε με το hw monitor και βάλε ενα screen shoot.
panos0100 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 το καθαρισα προσφατα μαζει και ολο τον υπολιγιστη τωρα αυτο που λες δεν ξερω τι ειναι εγω ενα πολυμετρο εχω και μ αυτο μετρησα ενα τυχαιο molex 4pin τοσο την 5ν οσο και την 12ν και ειναι μια χαρα αλλα το bios και το προγραμμα αλλα λενε μηπως λεω το πλακε της μητρικης δινει λιγοτερη ταση το κεντρικο καταλαβες
coolerman Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 το καθαρισα προσφατα μαζει και ολο τον υπολιγιστη τωρα αυτο που λες δεν ξερω τι ειναι εγω ενα πολυμετρο εχω και μ αυτο μετρησα ενα τυχαιο molex 4pin τοσο την 5ν οσο και την 12ν και ειναι μια χαρα αλλα το bios και το προγραμμα αλλα λενε μηπως λεω το πλακε της μητρικης δινει λιγοτερη ταση το κεντρικο καταλαβες τότε μπορεί να μην σου κάνει ¨ζημιά" το τροφοδοτικό σου και να είναι θέμα με την μητρική σου,δέν δίνει σώστη τάση στο κύκλωμα.πρώτα όμως πρέπει να σιγουρέψεις οτι δεν είναι απο τροφοδοτικό. το τεστερ Site: http://www.skroutz.gr/c/706/polymetra-organa-metrhshs.html?keyphrase=psu+tester">psu tester
panos0100 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 καπως αλλιως δεν υπαρχει καποια λυση να δουμε αν ειναι το τροφοδοτικο; με το πολυμτερο δουλεια δεν μπωρει να γινει καπως επισης αν υποθεσουμε οτι αντι για 12ν ολα λειτουργουνε με 11,200 μπωρει να γινει ζημια στο hardwere μου και κυριως στην καρτα γραφικων που σφυριζει γιατι προφανως δεν παιρνει την σωστη ταση
coolerman Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 παραπάνω απο 12v ναι,λιγότερο απο 12v δέν κάνει "καλό". έχεις κάνει o/c?
άδικος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δεν έχει νόημα η χρήση του psu tester αν υπάρχει διαθέσιμο όργανο. Ίσα ίσα που είναι λιγότερο αξιόπιστο. Αρκεί και το όργανο βέβαια να είναι καλής ποιότητας. Σημασία έχει να ελέγξεις τις τάσεις σου σε φόρτο. Δοκίμασε occt ή prime95.
panos0100 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 οχι οχι καθολου τωρα που δινει λιγοτερο δηλαδη λες οτι δεν ειναι απλα καλο, συγουρα το παραπανω θα τα καιγε ολα αν ητανε αλλα λυσε μου μια απορια το bios για της τασεις απο που ενημερωνεται απο το πλακε της μητρικης παιρνει τις τασεις; η μητρικη μου ειναι gigabyte και εχει τις τασεις +3.33 +12 δινει 11.200 και ανεβοκατεβαινει ποτε 11.300 μεχρι 11.700 φτανει 12ν θα δω οταν ανοιξω το pc στην αρχη κι αυτο ειναι 12.048 η τιμη του, να το αφησω ετσι τι μου προτηνεις να πω επισης οτι η καρτα γραφικων μου στα παιχνιδια δεν αποδιδι καθολου ολα τα παιχνιδια τα καινουρια medioum τα παιζω (8 gb ram video card gtx550ti cpu intel core 2quad 2,66 μοντελο q9400 αλλα 5v δεν εχει τι να κανω δοκιμασα οcct αλλα την γραμμη την 12ν την βγαζει 3.4 παραλογο, το μονο προγραμμα που δειχνει σωστα τις τασεις ειναι το easy tune, και επισης οταν βαζω το occt με βγαζει το easy tune 11.200 την γραμμη οταν το κλεινω ξαναπαει παλι στα 12.175 αλλα αν βαλω το πολυμετρο μου σε ενα molex λεει κανονικα 12ν αλλα και παλι αισθανομαι οτι κατι εχει το τροφοδοτικο γι αυτο ρωτησα ειναι για ολα τα καλωδια η ειδια η ταση; ή σε καποια σπειρα πχ στην καρτα γραφικων να πηγαινουνε λιγοτερα; γιατι για να σφυριζει παει να πει οτι δεν παιρνει επαρκη ταση Δεν έχει νόημα η χρήση του psu tester αν υπάρχει διαθέσιμο όργανο. Ίσα ίσα που είναι λιγότερο αξιόπιστο. Αρκεί και το όργανο βέβαια να είναι καλής ποιότητας. Σημασία έχει να ελέγξεις τις τάσεις σου σε φόρτο. Δοκίμασε occt ή prime95.
coolerman Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 οχι οχι καθολου τωρα που δινει λιγοτερο δηλαδη λες οτι δεν ειναι απλα καλο, συγουρα το παραπανω θα τα καιγε ολα αν ητανε αλλα λυσε μου μια απορια το bios για της τασεις απο που ενημερωνεται απο το πλακε της μητρικης παιρνει τις τασεις; η μητρικη μου ειναι gigabyte και εχει τις τασεις +3.33 +12 δινει 11.200 και ανεβοκατεβαινει ποτε 11.300 μεχρι 11.700 φτανει 12ν θα δω οταν ανοιξω το pc στην αρχη κι αυτο ειναι 12.048 η τιμη του, να το αφησω ετσι τι μου προτηνεις να πω επισης οτι η καρτα γραφικων μου στα παιχνιδια δεν αποδιδι καθολου ολα τα παιχνιδια τα καινουρια medioum τα παιζω (8 gb ram video card gtx550ti cpu intel core 2quad 2,66 μοντελο q9400 αλλα 5v δεν εχει τι να κανω άλλο δέν έχεις τροφοδοτικό για δοκιμή;; έστω από φίλο
panos0100 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 μπα δεν εχω αν ειχα θα δοκιμαζα ενα αλλο το τροφοδοτικο ειναι 3 χρονια αλλα δουλευε πολλες φορες και 24 ωρες συνεχομενα εγω αυτο που θελω ειναι αν εχει προβλημμα να το προλαβω πριν καει τελειως και σβησει ο υπολιγιστης, μη με καψει και τιποτα γιατι βλεπω κατεβαινει επικυνδινα προς τα κατω μεχρι και 11.100ν βλεπω στην γραμμη και λιγο στην 3ν ειναι λιγο πεσμενη καπου στα 3.200 αλλα δεν πειραζει νωμιζω, πιο πολυ και πιο συμαντικη ειναι η +12
άδικος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 δοκιμασα οcct αλλα την γραμμη την 12ν την βγαζει 3.4 παραλογο, το μονο προγραμμα που δειχνει σωστα τις τασεις ειναι το easy tune, και επισης οταν βαζω το occt με βγαζει το easy tune 11.200 την γραμμη οταν το κλεινω ξαναπαει παλι στα 12.175 αλλα αν βαλω το πολυμετρο μου σε ενα molex λεει κανονικα 12ν αλλα και παλι αισθανομαι οτι κατι εχει το τροφοδοτικο γι αυτο ρωτησα ειναι για ολα τα καλωδια η ειδια η ταση; ή σε καποια σπειρα πχ στην καρτα γραφικων να πηγαινουνε λιγοτερα; γιατι για να σφυριζει παει να πει οτι δεν παιρνει επαρκη ταση Ναι στο συγκεκριμένο μια 12άρα έχεις. Είναι λογικό να έχεις διακύμανση στην τάση, απλά στη περίπτωση σου είναι μεγάλη. Ίσως κάποια στοιχεία του έχουν γεράσει. Δοκίμασε να το στρεσάρεις για καμιά ώρα με κάποιο από τις εφαρμογές που σου πρότεινα. [..] γιατι για να σφυριζει παει να πει οτι δεν παιρνει επαρκη ταση Λάθος.
panos0100 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 παντος αδικε αν ητανε προβλημμα απο την καρτα γραφικων καποιο ολοκληρωμενο δεν θα εβγαζε γραμμες ή δεν θα εδινε καθολου σημμα, δηλαδη οταν τρεχω μια τετοια εφαρμογη οπως μου πρωτεινες ακουγεται παρα πολυ εντονα, αλλα οταν ειναι σε idle κατασταση ακουγετε πιο χαμηλα, θα δοκιμασω αν ειναι αυτα τα προγραμματα που με ειπες να δω, θα τα αφησω και μια ωρα, και αν εχει καποιο προβλημμα τι γινεται σβηνει ο υπολογιστης ή σου λεει το προβλημμα;
άδικος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Αν βγάλει πρόβλημα θα το καταλάβεις Όσο για τον ήχο, το πιθανότερο δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο εκτός από την ίδια τη κάρτα και μπορείς να το διαπιστώσεις δοκιμάζοντας άλλο τροφοδοτικό. Θα δεις πως δεν θα αλλάξει τίποτα. Τυπικό coil whine - ειδικά για την κάρτα σου. τότε μπορεί να μην σου κάνει ¨ζημιά" το τροφοδοτικό σου και να είναι θέμα με την μητρική σου,δέν δίνει σώστη τάση στο κύκλωμα.πρώτα όμως πρέπει να σιγουρέψεις οτι δεν είναι απο τροφοδοτικό. το τεστερ Site: http://www.skroutz.gr/c/706/polymetra-organa-metrhshs.html?keyphrase=psu+tester">psu tester Τι εννοείς εδώ φίλε μου; Τη τάση το τροφοδοτικό την παρέχει. Btw τα τέστερ αυτά παρέχουν απλή ένδειξη τάσεων και καμία ως προς την ισχύ του τροφοδοτικού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα