harris21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Καλημέρα σας. Ένας φίλος μου πρόσφατα έφτιαξε desktop και στην θέση της GPU έβαλε την : http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Palit-Geforce-GTX650-2GB-DDR5-WOW-NE5X650P1341F.htm Επίσης αγόρασε και 2 οθόνες (με σκοπό να κάνει dual monitoring) τις εξής: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.157195 Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το εξής: Ενώ συνδέει την μια οθόνη με VGA (και παίζει κανονικά), προσπαθεί να συνδέσει την δεύτερη οθόνη με το καλώδιο VGA που παρέχεται μαζί με την οθόνη και έναν adaptor για DVI-I. Όποια οθόνη είναι συνδεδεμένη με την VGA θύρα της GPU, λειτουργεί κανονικά. Όποια όμως οθόνη συνδέεται με την DVI, δεν λειτουργεί (βασικά βρίσκεται σε stand-by mode και ενώ ο υπολογιστής την αναγνωρίζει κανονικά και το mouse μπορεί και πηγαίνει και από την πλευρά εκείνης της οθόνης, δεν ανοίγει και μένει "μαύρη"). Το ερώτημα λοιπόν είναι : η GPU αυτή υποστηρίζει dual monitor τελικά; Μήπως φταίει ο adaptor και να δοκιμάσει να συνδέσει την μια οθόνη μέσω HDMI; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
angmar Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μπορείς να προτείνεις στον φίλο σου να μη συνδέσει καμία απ τις 2 οθόνες στη VGA θύρα. Η μία θα πάει στο DVI και η άλλη στο HDMI, είναι ντροπή να χρησιμοποιεί αναλογικές συνδέσεις σε καινούριες IPS οθόνες το 2013 (πιθανότατα αυτό του προκαλεί και πρόβλημα).
harris21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Να αναφέρω το ότι όταν προσπαθεί να συνδέσει μόνο την μία οθόνη μέσω DVI, καμία οθόνη δεν ανοίγει, αν και ο ήχος των windows να ανοίγει ακούγεται κανονικά και απλά η οθόνη παραμένει μαύρη. (σε stand by mode)
profi Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 αν συνδέσει μία οθόνη αλλά με τον adaptor??για να δούμε αν δουλεύει ο adaptor!! αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι λειτουργούν με vga,αν προσέξεις την φωτογραφία της κάρτας ( κ αν είναι σωστή η φωτογραφία του πλαισίου κ έχει την ίδια κάρτα ο φίλος ) η θύρα vga ναι μεν υπάρχει αλλά δεν είναι "καλωδιομένη"...δεν έχει επαφές κολλημένες στο pcb!! μάλλον θέμα φωτογραφίας είναι πάντως αφού την βλέπει το pc την οθόνη!! drivers έχει τους τελευταίους ή του cd ?? EDIT ( η φωτογραφία σωστή φαίνεται μετά από λίγο googling )
ninos30 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 H κάρτα σου έχει DVI-D έξοδο, δλδ Digital και όχι DVI-I (Analogue+Digital). Οπότε δεν μπορείς να κάνεις μετατροπή από Ψηφιακή (DVI-D) σε αναλογική σύνδεση (VGA cable και αντίστοιχα είσοδο στην οθόνη) όπως το χρησιμοποιείς. Φυσιολογικό είναι να μην παίζει. Αν ήταν DVI-I θα έπαιζε. Πες τον φίλο σου να πάρει ένα καλώδιο DVI to DVI και θα είναι μια χαρά.
harris21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Το θέμα φαίνεται να λύθηκε με την χρήση mini HDMI. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα