Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερωτηση που παιζει να ειναι και κουλη αλλα εχω ζαλιστει και δεν στροφαρω πολυ.

Να φορτωσω image σε gui στην java και να εχω πανω του κουμπια, fields κτλ δεν γινεται χωρις την χρηση NetBeans κτλ?

Γίνεται και σε Notepad. Κοίτα τη SWING library. Τα Netbeans/Eclipse βέβαια θα σε διευκολύνουν.

Δημοσ.

Το εφτιαξα με NetBeans τελικα. Μια αλλη ερωτηση. Θελω να φτιαξω ενα μενου. Να παταει κουμπια πχ να του βγαζει νεες οθονες κτλ κτλ. Αλλα και οταν παταει Cancel θελω να γυρναει στην προηγουμενη οθονη. Αυτο πως θα γινει?

εχω σκεφτει να κανω frame.setVisible(false); αλλα δεν ξερω αν υπαρχει καλυτερος τροπος γιατι με αυτο 1) θα δημιουργω παρα πολλα frames και απλα δεν θα φαινονται και 2) θελω να αποθηκευω σε αρχεια δεδομενα απο frames οποτε θα γινονται διπλοεγγραφες κτλ ετσι. Ενα καθε φορα και να σβηνεται εντελως μετα θα ηταν το καλυτερο. Ξερετε καποιον τροπο?

Δημοσ.

Το εφτιαξα με NetBeans τελικα. Μια αλλη ερωτηση. Θελω να φτιαξω ενα μενου. Να παταει κουμπια πχ να του βγαζει νεες οθονες κτλ κτλ. Αλλα και οταν παταει Cancel θελω να γυρναει στην προηγουμενη οθονη. Αυτο πως θα γινει?

εχω σκεφτει να κανω frame.setVisible(false); αλλα δεν ξερω αν υπαρχει καλυτερος τροπος γιατι με αυτο 1) θα δημιουργω παρα πολλα frames και απλα δεν θα φαινονται και 2) θελω να αποθηκευω σε αρχεια δεδομενα απο frames οποτε θα γινονται διπλοεγγραφες κτλ ετσι. Ενα καθε φορα και να σβηνεται εντελως μετα θα ηταν το καλυτερο. Ξερετε καποιον τροπο?

Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να κάνεις με το 2.

EDIT: 

Με frame.dispose() κλείνεις το JFrame.

Για να κλείσεις τα resources  του προσθέτεις ένα WindowListener και στη μέθοδο WindowClosing  θα κλείσεις ότι άλλα resources θέλεις (π.χ. file streams).

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια ερωτηση. Εχω κατεβασει ετοιμο ενα παιχνιδι στην Java, και οταν το τρεχω μονο του παιζει κανονικα και μια χαρα. Εχω φτιαξει και ενα μενου. Οταν συνδεω το παιχνιδι το ετοιμο με το μενου που εχω φτιαξει μου βγαζει προβλημα. Ας πουμε εχω πει μολις παταει το κουμπι Start να ξεκιναει το παιχνιδι. Αντ'αυτου το παιχνιδι ναι μεν ξεκιναει αλλα μετα κολλαει ολο το συστημα. Και το παραθυρο απο το μενου και το νεο παραθυρο που ναι μεν εχει ανοιξει, κολλανε και τα δυο και δεν μπορω καν να τα κλεισω (κλεινω το Eclipse ολοκληρο). Το κουμπι Start δειχνει να ειναι πατημενο ολη την ωρα.

Ξερετε μηπως τι φταει? Δεν νομιζω να φταει το μενου που εχω φτιαξει, ενα απλο μενου ειναι με κουμπια κτλ. Επισης πιστευω πως δεν θα φταιει και το παιχνιδι. Μου ειχε ξανατυχει ενα παρομοιο προβλημα με τα κουμπια παλια και κατι ειχα αλλαξει στους ActionListeners θυμαμαι. Αλλα τωρα δεν μπορω να το βρω

Edit: Βασικως το προβλημα εμφανιζεται στην εντολη game.run() που μεσα εχει threads loops και δεν συμμαζευεται. Στην δημιουργια του παραθυρου και του αντικειμενου game δεν εμφανιζει προβλημα.

Edit2: Λυση βρεθηκε :P Το περασα σε ενα Thread την εντολη και εγινε.

Επεξ/σία από Voziniotis-3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...