Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
Λοιπόν θα ήθελα να δημιουργήσω μια γεννήτρια τυχαίων Strings με συγκεκριμένο εύρος
π.χ.(Κώστας, Νίκος, Δημήτρης, Γιάννης) σε java όπου θα εκτελείται 2 φορές ας πούμε
και θα εμφανίζει 2 Strings από αυτά αλλά να μην εμφανίζει διπλοεγγραφές
π.χ. Νίκος, Νίκος, ότι εμφανίζει να είναι μοναδικό...
Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Δεν έχω κάνει κάτι η αλήθεια είναι.

Αυτό που περιμένω είναι εντολή/εντολές σχετικά με την υλοποίηση των random μοναδικών Strings, δεν θέλω τα loop για παράδειγμα, ούτε τα λοιπά στοιχεία του κώδικα...

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις αρχικά τα Stings σου και να επιλέγεις τυχαία με τη βοήθεια του Math.random(), όσο για την μοναδικότητα μπορείς να το λύσεις με ένα hashtable αν και κάτι μου λέει οτι και με ένα απλό πίνακα θα κάνεις τη δουλειά που θέλεις...

Δημοσ.

Αυτό δεν το σκέφτηκα καθόλου φίλε μου.

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, λες να κάνω έναν μονοδιάστατο πίνακα 2 X 2 και να γεμίζω τα 4 αυτά κελιά με τυχαίους αριθμούς τους οποίους με συνθήκες θα έχω αντιστοιχίσει σε Strings...

Αυτό εννοείς;;;

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι λές, αυτό είναι το κακό της φυσικής γλώσσας :P, για αυτό υπάρχει ο κώδικας... 

ArrayList<String> names = new ArrayList<String>();
names.add("george");
names.add("bill");
names.add("helen");

το names.get(0) επιστρέφει george, αν κάνεις

names.get(Math.random()), θα σου επιστρέψει ένα τυχαίο όνομα

Επισυμάνσεις:

1)έχω καιρό να γράψω java δεν θυμάμαι αν είναι η σύνταξη αυτή κυρίως για το arraylist...

2) το Math.random() λογικά επιστρέφει τιμή στο διάστημα 0 έως 1 οπότε πρέπει να το κάνεις Math.floor(names.getlengh()*Math.random()) 

• Like 2
Δημοσ.

αυτά που λέει ο από πάνω και κάθε φορά που θα κάνεις get ένα στοιχείο της λίστας θα το κάνεις και remove για να μην σου έρθει πάλι σε επόμενη επανάληψη

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας..

Warlock9_0 χρησιμοποιώ την remove πριν την εμφάνιση αλλά δεν έχω καταφέρει να αφαιρέσω ακόμη πραγματικα το στοιχείο που εμφανίστηκε.

Μπορείς να βοηθήσεις ;;

Δημοσ.
int position = Math.floor(names.getlengh()*Math.random()) 
String item = names.get(position)
names.remove(position)

αυτό κάθε φορά που θες να φέρεις ένα όνομα από τη λίστα

Δημοσ.

Επειδή δεν το κατάφερα θα πω τι θέλω να κάνω και όποιος μπορεί και θέλει ας βοηθήσει.

Λοιπόν, αρχικά αναφέρομαι σε Netbeans, θέλω να έχω 4 αντικείμενα (στυλό, κατσαβίδι, κινητό, βιβλίο), αυτά τα 4 αντικείμενα θέλω πατώντας ένα button να εμφανίζεται 1 αντικείμενο σε κάθε click, όταν εμφανιστούν και τα 4 από μια και μόνο φορά το κάθε ένα τότε το button να γίνεται αόρατο, τα αντικείμενα θέλω να εμφανίζονται με τυχαία σειρά.

Δημοσ.

θα δηλώσεις την λίστα να την βλέπουν όλες οι συναρτήσεις

θα κάνεις add τα ονόματα της λίστας στην main

και μετά θα βάλεις αυτό που σου έγραψα στο onclick του κουμπιού

Δημοσ.

Ερωτηση που παιζει να ειναι και κουλη αλλα εχω ζαλιστει και δεν στροφαρω πολυ.

Να φορτωσω image σε gui στην java και να εχω πανω του κουμπια, fields κτλ δεν γινεται χωρις την χρηση NetBeans κτλ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...