Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εχω το παρακατω laptop με τα εξης:

cpu intel core 2 duo T7500 2.20GHz

ram memory 2 GB

καρτα γραφικων nvidia geforce 8600 gt

Τον αγορασα πριν 6 χρονια με vista και εγκατεστησα τα xp.

Δουλευει ασταματητα (σε χρονικη διαρκεια μπορει να ειναι κ 5 χρονια ανοικτο)

Οταν εβαζα καποιο παιχνιδι μερικες φορες κολλουσε και δεν ανταποκρινοταν.

τελευταια δεν αναγνωριζε σκληρο δισκο και λεω θα τ παιξε, ισως λογικο μετα απο τοσο καιρο. Αν και με ενα φορματ ισως εφτιαχνε, προτιμησα να αλλαξω σκληρο δισκο.

Αλλαξα με ενα ταχυτερο, (απο 5400 rpm σε 7200)

Περασα τα windows 7, και το προβλημα συνεχιζει.

Δεν παιζω παιχνιδια με δυνατες απαιτησεις για το συστημα μου.

Παιζω ενα on line το οποιο φορτωνει και απο το browser (τον chrome εχω, το game ειναι το drakensang). 

Οχι παντα, αλλα μερικες φορες κολλαει στα καλα καθουμενα και δεν αποκρινεται παλι ο υπολογιστης. κανενας συνδιασμος πληκτρω δεν πιανει.

μονο restart.

Τι μπορει να φταιει? αν αλλαξω ή αναβαθμισω τη μνημη θα κανω δουλεια? 

Μηπως ειναι η καρτα γραφικών? εχω ενημερωσει με τη τελευταια εκδοση του λογισμικου της.

Τι μπορω να κανω?

Δημοσ.

η ραμ σου ειναι μικρη καταρχην.....δες αμα επεκτεινεται κι αλλο και καντο,επισης βαλτου και εναν ssd....αν θες να κρατησεις αυτο το συστημα τα μονα που μπορεις να κανις ειναι αυτα αφου οπως λες δεν παιζεις απαιτητικα παιχνιδια........

Δημοσ.

Εχει δυο slot μνήμης και τα δυο ειναι πιασμένα. Θα τα αναβαθμίσω αν είναι.

Όσο για καθάρισμα, εχω αφαιρέσει σκόνη απο πίσω στις υποδοχές. 

Τι αλλο να καθαρίσω?

Διαβασα πως μετα απο τοσο καιρο θελει κ αλλαγη ψυκτρας κ να βαλεις νέα παστα (κατι τετοιο)

Δημοσ.

Καθάρισμα εννοούμε να το λύσεις και να το καθαρίσεις. Και να βάλεις νέα πάστα σε cpu και gpu(επεξεργαστή και κάρτα γραφικών αν  δεν είναι ενσωματωμένη.

Επίσης κατέβασε στο hdsesnsitel να δείς την υγεία του σκληρού σου, είναι καινούργιος αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορείς να κατεβάσεις και το memtest για να τεστάρεις τις μνήμες σου. Και τέλος με το hwmonitor δες τι θερμοκρασίες πιάνει. Απέκλεισε σκληρούς και μνήμες και μετά προχωράς σε ποιο δύσκολα.

Δημοσ.

Αυτο δεν το εχω κανει..

Θα δοκιμασω τα παραπανω βηματα και θα αναφερω τα αποτελεσματα. ευχαριστω

καί πολύ το άφησες,αν το έχεις τόσο καιρό να το καθαρίσεις μέσα θα έχει "πράμα" στο εσωτερικό.

επίσης μπορείς(εκτός από αλλαγή πάστας σε gpu/cpu) να αγοράσεις ένα πινέλο με μαλακές τρίχες(σαν και αυτό που έχουμε και βάφουμε) να ακουμπάς για να φύγει η σκόνη και να μην φοβάσαι μην κάνει ζημιά  στην μητρική.

κατά τ' άλλα με κάλυψε ο greekerkyra.

κάνε αυτά και εδώ είμαστε ;)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον, δοκιμασα τη μνημη και δεν βρισκει καποιο σφάλμα, δειχνει να δουλευει σωστα.

Στο σκληρο δεν ανιχνευτηκε κανενα bad sector και η ''υγεια'' του ειναι αριστη, καινουργιος ειναι, αυτο ελειπε :)

Οσο για τη θερμοκρασια, του επεξεργαστη, ειναι απο 50c εως 60c, εβαλα ενα παιχνιδι κ παραλληλα να τρεχει το προγραμμα απο πισω για να δω τη διαφορα, επαιξα λιγο αλλα εκανε επανεκκινηση. (Κανει κ λιγο δυνατο θορυβο καμια φορα, μαλλον το ανεμιστηρακι)

Οταν το ανοιξα, ηταν κατι παραπανω απο 70c. (και οι 2 πυρηνες)

Μαλλον θα θελει εκεινη τη παστα.

Οποτε ρωτω.. Ειναι ευκολο να τη κανω εγω αυτη τη δουλεια? Υπαρχει καποιος οδηγος η να αρχισω να ψαχνω στο utube?

Τι ειδους παστα να προμηθευτω? Με μια γρηγορη αναζητηση στο web εμαθα πως τα λαπτοπ θελουν αλλου ειδους παστα απο τους επιτραπεζιους.

Δημοσ.

Λοιπον, δοκιμασα τη μνημη και δεν βρισκει καποιο σφάλμα, δειχνει να δουλευει σωστα.

Στο σκληρο δεν ανιχνευτηκε κανενα bad sector και η ''υγεια'' του ειναι αριστη, καινουργιος ειναι, αυτο ελειπε :)

Οσο για τη θερμοκρασια, του επεξεργαστη, ειναι απο 50c εως 60c, εβαλα ενα παιχνιδι κ παραλληλα να τρεχει το προγραμμα απο πισω για να δω τη διαφορα, επαιξα λιγο αλλα εκανε επανεκκινηση. (Κανει κ λιγο δυνατο θορυβο καμια φορα, μαλλον το ανεμιστηρακι)

Οταν το ανοιξα, ηταν κατι παραπανω απο 70c. (και οι 2 πυρηνες)

Μαλλον θα θελει εκεινη τη παστα.

Οποτε ρωτω.. Ειναι ευκολο να τη κανω εγω αυτη τη δουλεια? Υπαρχει καποιος οδηγος η να αρχισω να ψαχνω στο utube?

Τι ειδους παστα να προμηθευτω? Με μια γρηγορη αναζητηση στο web εμαθα πως τα λαπτοπ θελουν αλλου ειδους παστα απο τους επιτραπεζιους.

αν κάνεις αναζήτηση με το μοντελο σου στο youtube σίγουρα θα βρείς.

η πάστες βγαίνουν διάφορες "εκδόσεις",

Link.png Site: http://www.okcomputer.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_css.tpl&product_id=4037&category_id=191&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56">ARCTIC MX-4 4gr

αυτή είναι πολύ καλή

καθαρισμός καλά βγάζοντας την παλιά(με καθαρό οινοπνεύμα και πανάκι) και προσθέτεις την καινούρια

όπου έχει thermal pad(σαν τσίχλα "brooyklin" είναι) μπορείς να ξανά βάλεις το ίδιο ΑΝ δέν βρείς

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου. Προσοχή γιατί καταλαβαίνω ότι είναι πρώτη σου φορά.

1.Αφαιρείς το τροφοδοτικό και την μπαταρία για να μην έχει καθόλου ρεύμα το λάπτοπ.

2. Πατάς το κουμπί του power για 10-20 δευτερόλεπτα ώστε να "αδειάσει" από ρεύμα.

Μετά ακολούθησε τις όποιες οδηγίες βρεις.

Πάστα μην τρελαίνεσαι όλες οι θερμοαγώγιμες κάνουν πάρε μια στα 4-5ε δεν χρειάζεται να χαλάσει πολλά λεφτά.

Για τα pads κλπ (τετράγωνα σαν τσίχλα παλιά θα είναι :P) κάνε ότι σου είπε ο coolerman.

Εδώ είμαστε για όποια απορία σου.

• Like 1
Δημοσ.

επειδη και εμενα ειναι παλιο σαν το δικο σου και εχει περιπου τα ιδια με εσενα δοκιμασε κανενα προγραμα για καθαρισμο του pc πχ ccleaner,speedupmypc (το οποιο χρειαζετε key αλλα βρησκεις στο youtube σε σχολιο κατω απο το βιντεο) και εαν θελεις για τα  παιχνιδια δοκιμασε το razer game booster.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά η κάρτα χάλασε..

Υπάρχει τροπος να την αντικαταστησω? Εχω ρωτησει σε μαγαζια με ειδη η/υ αλλα ειναι δυσκολο μ λενε.

Εδω εχω βαλει κπ φωτογραφιες απο τη καρτα, http://www.insomnia.gr/topic/500748-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-laptop/

αν εχει κπ ιδεα ευχαριστως να τν ακουσω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...