Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν ξερεις λιγο απο ηλεκτρολογικα ανοιξε την πριζα και δες ποσα καλωδια εχει το κυτιο μεσα αν ειναι 3 πιθανον να φτανει καλωδιο γειωσης( ετσι αλλαζεις μονο πριζα) και ειναι ενα κιτρινο εκτος αν ειναι τοσο παλια η εγκατασταση και ειναι ολα μαυρα. Καλυτερα παντος να πεις καποιον ηλεκτρολογο να το δει

Αν ξέρεις λίγο μπορείς ΑΝΕΤΑ να κάνεις το καλύτερο σου φίλο, χειρότερο εχθρό.

Και τι εννοώ. Κάποτε μου είπαν ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι το ρεύμα. Απλά δεν θέλει χάδια...

Ούτε για πλάκα να μην ανοίξει πρίζα. Σου φαίνεται να ξέρει έστω και λίγο απο ηλεκτρολογικά;

Ντροπή να καλέσει κάποιον ειδικό δεν είναι και καλό θα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις τέτοιου είδους συμβουλές να μην σκάνε στο τραπέζι ούτε για πλάκα!!!

• Like 6
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι λες;;;;

Μήπως φοράς ρουχαλάκια που φορτίζεις και αποφορτίζεις εσύ πάνω στο κουτί; Λέω μήπως;

Αν όχι να πας και εσύ σε ηλεκτρολόγο.

Κοπελιά δεν παίζει αυτό που λες είναι τεσταρισμένο, και καλό είναι να μιλάς ποιο όμορφα....
Δημοσ.

Οταν πετάς ένα τέτοιο ποσοστό σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα και δείχνεις απόλυτος έτσι απαντάνε συνήθως για να τονίσεις ότι κάτι δε πάει καλά.

Εξήγησε μου πως ένα κουτί συνδεδεμένο σε σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση ΜΕ ΓΕΙΩΣΗ, θα αδειάσει επάνω σου και μάλιστα στα 100 θα αδειάσουν τα 90!

• Like 5
Δημοσ.

Άμα έχεις διαρροή ΔΕΝ έχεις γείωση. Σ αρέσει δεν σας σ αρέσει τους νόμους της φυσικής δεν μπορεις να τούς καταργήσεις! οπότε καλά τα λέει η κοπελιά!

Δημοσ.

Οταν πετάς ένα τέτοιο ποσοστό σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα και δείχνεις απόλυτος έτσι απαντάνε συνήθως για να τονίσεις ότι κάτι δε πάει καλά.

Εξήγησε μου πως ένα κουτί συνδεδεμένο σε σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση ΜΕ ΓΕΙΩΣΗ, θα αδειάσει επάνω σου και μάλιστα στα 100 θα αδειάσουν τα 90!

υπαρχη περιπτοση και να εχει γειωση η πριζα το πολυπριζο να εχει θεμα τα την δικια του γειωση στα φις.εχει τυχη στον αδερφο μου και ειχε στατικο ηλεκτρισμο ολο το κουτι.

Δημοσ.

υπαρχη περιπτοση και να εχει γειωση η πριζα το πολυπριζο να εχει θεμα τα την δικια του γειωση στα φις.εχει τυχη στον αδερφο μου και ειχε στατικο ηλεκτρισμο ολο το κουτι.

Στο 90% των περιπτώσεων?

Δε νομίζω :)

Δημοσ.

Εγώ πάντως τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ πισιά κανένα τους δεν με "τσιμπούσε" και μιλάμε για άπειρα συστήματα οπότε ίσως υπερβάλεις.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά εσένα η εγκατάσταση στο σπίτι από το παλικάρι σου φαίνεται εντάξει...?

αφού του πολύπριζου η γείωση δεν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα αυτού του τύπου..!

Πρέπει να αλλάξει πρίζα ή φις στο πολύπριζο.

Με αυτήν την έννοια είπα ότι ένα μεγάλο ποσοστό έχουν πρόβλημα με απώλεια ρεύματος λόγο γείωσης.

(απλά δεν το διατύπωσα αναλυτικά)

Δημοσ.

Παιδιά δεν θέλει καμιά δεξιοτεχνία η ιδιαίτερη γνώση για να ξέρεις ότι πρέπει να κλείσεις τον Γενικό πριν ανοίξεις μια μπριζα .. το θέμα όμως είναι να ξέρεις τι θα κάνεις μετά..

Ούτε οτι το ρεύμα θα οδηγηθεί απο τον πιο σύντομο δρόμο στην Γη,ούτε οτι καλές γειώσεις σύμφωνα με την θεωρία υπάρχουν μόνο στο 5% των σπιτιών.. 

Μη ! Τζιζ ! που λένε.. ?

• Like 1
Δημοσ.

1. Εάν οι γειώσεις σου είναι σωστές και έχεις και ρελέ διαρροής και αυτό δε επεμβαίνει, σημαίνει ότι η διαρροή αυτή είναι πιο μικρή απο 30mA.

2. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ο ακροδέκτης της γείωσης σε μία πρίζα μπορεί να αναπτύσσει διαφορά δυναμικού σε σχέση με το έδαφος (αυτό βλέπεις με το κατσαβίδι και γι' αυτό ανάβει). Γιατί σε ένα σωστό σύστημα γειώσεων ο αγωγός γείωσης είναι ήδη γειωμένος με το έδαφος. Αρα δε θα μπορεί να αναπτύξει διαφορά δυναμικού μεταξύ εδαφους και εδάφους καθώς αυτή είναι 0 στην περίπτωση σωστής συνδεσμολογίας.

Με απλά λόγια έχεις κάποιο πρόβλημα στη γείωση aka καλείς ηλεκτρολόγο. Δεν θα γίνουν κλέφτες και αυτοί...

Αν όχι να πας και εσύ σε ηλεκτρολόγο.

Όχι το ρελέ δεν επεμβαίνει αλλά όποτε λέμε να φέρουμε ηλεκτρολόγο να το φτιάξει όλο κάτι τυχαίνει και το αναβάλουμε.  Πάντως παρόλο που δεν είναι γειωμένο :X το pc δεν με έχει τσιμπήσει καθόλου σε σχέση με του ξαδέρφου μου που είναι γειωμένο αλλά το τροφοδοτικό που έχει είναι ένα codegen.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά εσένα η εγκατάσταση στο σπίτι από το παλικάρι σου φαίνεται εντάξει...?

αφού του πολύπριζου η γείωση δεν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα αυτού του τύπου..!

Πρέπει να αλλάξει πρίζα ή φις στο πολύπριζο.

Με αυτήν την έννοια είπα ότι ένα μεγάλο ποσοστό έχουν πρόβλημα με απώλεια ρεύματος λόγο γείωσης.

(απλά δεν το διατύπωσα αναλυτικά)

Για το κόκκινο δε σε πιάνω καθόλου.

Για τα υπόλοιπα οκ δεκτό και χαίρομαι που επαναδιατυπώνεις :)

Παιδιά δεν θέλει καμιά δεξιοτεχνία η ιδιαίτερη γνώση για να ξέρεις ότι πρέπει να κλείσεις τον Γενικό πριν ανοίξεις μια μπριζα .. το θέμα όμως είναι να ξέρεις τι θα κάνεις μετά..

Ούτε οτι το ρεύμα θα οδηγηθεί απο τον πιο σύντομο δρόμο στην Γη,ούτε οτι καλές γειώσεις σύμφωνα με την θεωρία υπάρχουν μόνο στο 5% των σπιτιών.. 

Μη ! Τζιζ ! που λένε.. ?

Εγώ σου λέω φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

Το να δώσεις οδηγίες απο μακριά σε κάποιον που δεν ξέρεις καθόλου, είναι το πιο δύσκολο πράγματα στο κόσμο.

Δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα σαν δεδομένο, αν θες να τον καθοδηγήσεις.

Που όπως είπα σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι η καθοδήγηση να έχει να κάνει μέχρι το πλαστικό περίβλημα της πρίζας και όχι στο εσωτερικό αυτής.

Όχι το ρελέ δεν επεμβαίνει αλλά όποτε λέμε να φέρουμε ηλεκτρολόγο να το φτιάξει όλο κάτι τυχαίνει και το αναβάλουμε.  Πάντως παρόλο που δεν είναι γειωμένο :X το pc δεν με έχει τσιμπήσει καθόλου σε σχέση με του ξαδέρφου μου που είναι γειωμένο αλλά το τροφοδοτικό που έχει είναι ένα codegen.

Δε ξέρω αν με το φτιάξει εννοείς το ρελέ.

Το ρελέ μπορεί να μην έχει πρόβλημα και απλά η διαρροή όπως σου είπα να είναι <30mA που παίζουν συνήθως τα ρελέ.

Αλλά ένα τσεκάπ από έναν ηλεκτρολόγο δεν βλάπτει.

Δημοσ.

πολύ το κουράσαμε ας πάει σε κάποιο τεχνικό για καθαρισμό και αλλαγές  στις πάστες και να του πει για τα ρεύματα και της διαρροές,

να βγάλει και κανένας άνθρωπος μεροκάματο  :shifty:

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου για να μην μπλέξεις αρχικά με ηλεκτρολόγους δοκίμασε έναν αντάπτορα αυτού του τύπου όπου είναι και η ποιο απλή και οικονομική λύση για αρχή και χωρίς να κάνεις πειράματα μόνος σου..>

http://www.ntenko.gr/product_info.php?cPath=1_18&products_id=109&osCsid=m5clrta0qpkc17578jj53icpv5

Δημοσ.

Δε ξέρω αν με το φτιάξει εννοείς το ρελέ.

Το ρελέ μπορεί να μην έχει πρόβλημα και απλά η διαρροή όπως σου είπα να είναι <30mA που παίζουν συνήθως τα ρελέ.

Αλλά ένα τσεκάπ από έναν ηλεκτρολόγο δεν βλάπτει.

Το ρελέ είναι οκ γιατί το τσέκαρα πρόσφατα ;) Την γείωση εννοώ να έρθει να φτιάξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...