VasKag Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 σε αυτο θα συμφωνησω. αναγκαστικα θα πρεπει να φωναξει καποιον φιλο/φιλη του. 1
panos217 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Τσέκαρε για σκασμένους -φουσκωμένους πυκνωτές! Έχει τύχει να δω 4 σκασμενους σε μητρική ( και τροφοδοτικό νομίζω) και με χτυπούσε το ρεύμα! άλλαξα μητρική (50 ε) και όλα οκ μετά! Λίγο κούφο δεν ξέρω αν έχει λογική! Δες το λίγο δεν είναι απίθανο και οπωσδήποτε ότι είπαν τα παιδιά πιο πάνω! 5 ε εχει η legrand valena σειρα εχει και πιο φτηνες (cariba)
escalator3 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Παιδια ευχαριστω. Κοιταξτε τα υπόλοιπα μου είπατε έχω φίλους που ξέρουν όσον αφορά για πάστες, ανεμιστηράκια κλπ. Το θέμα είναι τι να κάνω με το ρεύμα. Να αλλάξω πρίζα και να δω αν έχει γείωση το σπίτι και πως πρέπει να το κάνω δεν ξέρω. Είναι κανένας καταρτισμένος στο θέμα ώστε να με καθοδηγήσει για να το συννενοηθώ με τον σπιτονοικοκύρη μου. Πως μπορώ να καθαρίσω το εσωτερικό του υπολογιστή? Τι εργαλεία να χρησιμοποιήσω?
iMarilina Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Παιδια ευχαριστω. Κοιταξτε τα υπόλοιπα μου είπατε έχω φίλους που ξέρουν όσον αφορά για πάστες, ανεμιστηράκια κλπ. Το θέμα είναι τι να κάνω με το ρεύμα. Να αλλάξω πρίζα και να δω αν έχει γείωση το σπίτι και πως πρέπει να το κάνω δεν ξέρω. Είναι κανένας καταρτισμένος στο θέμα ώστε να με καθοδηγήσει για να το συννενοηθώ με τον σπιτονοικοκύρη μου. Πως μπορώ να καθαρίσω το εσωτερικό του υπολογιστή? Τι εργαλεία να χρησιμοποιήσω? Το ανεμιστηράκι με σκουπάκι ηλεκτρικο και με τα χέρια. 1
WalkerSW Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Η καλύτερη λυση για το καθάρισμα είναι το blower . Βρισκεις ανετα με 15-20Ε σε καταστήματα τύπου practiker! Οσο για την πρίζα αν δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις για να αλλάξεις την πρίζα και να δέις αν υπάρχει γείωση καλύτερ ανα πεις τον σπιτονοικοκύρη σου να φωνάξει ένα ηλεκτρολόγο! 1
veteranos123 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 και ενα δευτερο. εχεις βαλει το πολυπριζο σε πριζα που ΔΕΝ ειναι σουκο. κανονικα δεν ειναι σωστο. ειναι εγκληματικο. (fixed) Εμένα που έχει γείωση το μισό σπίτι και σε μια μπρίζα μου ανάβει το δοκιμαστικό στο σιδεράκι της γείωσης τι να πω?
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Τίποτα .. προφανώς είναι η επιστροφή απο το ψυγείο - θερμοσίφωνο. Καθάρισμα > και με ένα δυνατό πιστολάκι μαλλιών μπορείς,στο κρύο και με ένα πινελάκι σε αυτά που "επιμένουν" 1
escalator3 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Μίλησα με έναν τεχνικο IT από εταιρεία γνωστό μου και μου είπε ότι πέρα από την κακή γείωση και την πρίζα, θα έπρεπε να δοκιμάσω να κατεβάσω το pc να ακουμπάει πάτωμα(μωσαικό) ώστε να αποφορτίζει τον στατικό ηλεκτρισμό.
άδικος Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Πέρα απο τα όσα είπανε πάρε και κανένα ανεμιστήρι για το κουτί. Ενα μπροστά και ένα πίσω να δημιουργήσει μία ροή αέρα το καημένο. Χεχε το κερασάκι στη τούρτα Ας ρίξει τους 15+ πρώτους βαθμούς με τα βασικά και το συζητάμε μετά για επιπλέον 1-2
artshadows Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 μπορει να ειναι η πριζα του τοιχου αυτη με τισ 3 τρυπες? και να θελει απλως ανταπτορα
SPARTIAN Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Καλημέρα, Πάρε ένα πινέλο αφαίρεσε την ψήκτρα και την κάρτα γραφικών καθάρισε καλά και πολύ προσεκτικά την μητρική και όλο το κουτί μέσα χρησιμοποίησε κομπρεσέρ αέρος για να φυσήξεις τα πάντα ΠΡΟΣΟΧΉ μην φυσήξεις κανέναν ανεμιστήρα όταν είναι συνδεδεμένος πάνω στην μητρική γιατί παράγει ρεύμα λόγο του πηνίου του, και κατά προτίμηση να κρατάς τα ανεμιστηράκια με το χέρι κατά το φύσημα να μην γυρίζει γιατί αν πάρει περισσότερες στροφές με το φύσημα απ'όσες παράγει τότε θα καεί. βάλε θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή ( 2 κόκκους ρυζιού και άπλωσε την ) και στην κάρτα γραφικών οπωσδήποτε, αφού λύσεις τα βιδάκια από την ψήκτρα της κάρτας γραφικών το ποιο πιθανόν θα είναι κολλημένη η ψήκτρα γιατί η θερμοαγώγιμη θα έχει γίνει μπετόν αρμέ γιαυτό προσεκτικά με λίγο τράβηγμα και ελαφρώς στριφτά θα ξεκολλήσει, μετά καθώς θα καθαρίσεις την παλιά θερμοαγώγιμη πάνω από το τσιπ (κάρτας γραφικών) δώσε ΠΡΟΣΟΧΉ μην χρησιμοποιήσεις πολύ πίεση με σκληρό αντικείμενο πάνω στο γυαλί την κάρτας κατά τον καθαρισμό γιατί σπάσει για πλάκα. Και τέλος για το ρεύμα, το 90% των PCs έχουν απώλεια ρεύματος ( λόγο γείωσες ) και αυτό το καταλαβαίνουμε όταν είμαστε χωρίς παπούτσια η ακουμπάμε κάποιο μέλος μας στο έδαφος ( χέρι ) ειδικά σε σημεία που έχουμε λεπτό δέρμα όπως κάτω από το μπράτσο μας.
karmen1983 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Εμένα που έχει γείωση το μισό σπίτι και σε μια μπρίζα μου ανάβει το δοκιμαστικό στο σιδεράκι της γείωσης τι να πω? 1. Εάν οι γειώσεις σου είναι σωστές και έχεις και ρελέ διαρροής και αυτό δε επεμβαίνει, σημαίνει ότι η διαρροή αυτή είναι πιο μικρή απο 30mA. 2. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ο ακροδέκτης της γείωσης σε μία πρίζα μπορεί να αναπτύσσει διαφορά δυναμικού σε σχέση με το έδαφος (αυτό βλέπεις με το κατσαβίδι και γι' αυτό ανάβει). Γιατί σε ένα σωστό σύστημα γειώσεων ο αγωγός γείωσης είναι ήδη γειωμένος με το έδαφος. Αρα δε θα μπορεί να αναπτύξει διαφορά δυναμικού μεταξύ εδαφους και εδάφους καθώς αυτή είναι 0 στην περίπτωση σωστής συνδεσμολογίας. Με απλά λόγια έχεις κάποιο πρόβλημα στη γείωση aka καλείς ηλεκτρολόγο. Δεν θα γίνουν κλέφτες και αυτοί... Μίλησα με έναν τεχνικο IT από εταιρεία γνωστό μου και μου είπε ότι πέρα από την κακή γείωση και την πρίζα, θα έπρεπε να δοκιμάσω να κατεβάσω το pc να ακουμπάει πάτωμα(μωσαικό) ώστε να αποφορτίζει τον στατικό ηλεκτρισμό. Να πεις του τεχνικού να πάει να δει από ποια μεριά του φόρουμ έρχομαι! 1. Τα κουτιά απο κάτω έχουν λαστιχένιες επενδύσεις. Πως στο γιούδα θα αποφορτίσει; 2. Αν όπως είναι φυσικό το σασί/κέλυφος του τροφοδοτικού είναι συνδεδεμένο μέσω των βιδών στερέωσης στο κουτί, τότε το κέλυφος του κουτιού του υπολογιστή θα είναι συνδεδεμένο με το σύστημα γειώσεων της πρίζας όπως είναι και το κέλυφος του τροφοδοτικού. Είτε σε πάγκο ξύλινο έχεις το κουτί, είτε στον αέρα, είτε στο πάτωμα ΠΡΕΠΕΙ να γειώνει μέσω της ηλεκτρικής εγκατάστασης, λόγω του 2. Τελεία και παύλα. Μερικοί δηλαδή που έχουν παρκέ σπίτι τους, θα πρέπει να το ξηλώσουν να πιάσουν τσιμέντο; Αντε μη τρελαθούμε πρωί πρωί. Το πρόβλημά σου κατά πάσα πιθανότητα είναι η τριπολική πρίζα παλαιού τύπου. Το σύστημα δεν είναι γειωμένο. (απο τη φωτογραφία φαίνεται τριπολική πρίζα τοίχου -έχει 3 τρυπούλες) Δοκίμασε καταρχήν σε καποια πρίζα σούκο αν υπάρχει στο σπίτι να βάλεις το pc και να δοκιμάσεις. Αν δεν έχεις πάρε έναν αντάπτορα τριπολικό σε σούκο και βάλε το ανάμεσα σε πρίζα και πολύπριζο. Δοκιμάζεις και αν συνεχίζει καλείς ηλεκτρολόγο και εσύ. Είπαμε δε θα γίνουν κλέφτες. Χεχε το κερασάκι στη τούρτα Ας ρίξει τους 15+ πρώτους βαθμούς με τα βασικά και το συζητάμε μετά για επιπλέον 1-2 Ε να μη το ρίξω και το κεράσι; Και τέλος για το ρεύμα, το 90% των PCs έχουν απώλεια ρεύματος ( λόγο γείωσες ) και αυτό το καταλαβαίνουμε όταν είμαστε ξυπόλυτοι ειδικά σε σημεία που έχουμε λεπτό δέρμα όπως κάτω από το μπράτσο μας. Τι λες;;;; Μήπως φοράς ρουχαλάκια που φορτίζεις και αποφορτίζεις εσύ πάνω στο κουτί; Λέω μήπως; Αν όχι να πας και εσύ σε ηλεκτρολόγο. 4
άδικος Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Μίλησα με έναν τεχνικο IT από εταιρεία γνωστό μου και μου είπε ότι πέρα από την κακή γείωση και την πρίζα, θα έπρεπε να δοκιμάσω να κατεβάσω το pc να ακουμπάει πάτωμα(μωσαικό) ώστε να αποφορτίζει τον στατικό ηλεκτρισμό. Δύσκολο κουτί να πατάει σκέτο χωρίς πέλματα. Τι στο gay? edit: Too late. Με κάλυψε από πάνω
panos217 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 αν ξερεις λιγο απο ηλεκτρολογικα ανοιξε την πριζα και δες ποσα καλωδια εχει το κυτιο μεσα αν ειναι 3 πιθανον να φτανει καλωδιο γειωσης( ετσι αλλαζεις μονο πριζα) και ειναι ενα κιτρινο εκτος αν ειναι τοσο παλια η εγκατασταση και ειναι ολα μαυρα. Καλυτερα παντος να πεις καποιον ηλεκτρολογο να το δει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα