Catalyst Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Βρίσκομαι σε διαδικασία αναζήτησης νέου σκληρού στα 2ΤΒ. Η αρχική επιλογή μου θα ήταν ο F4 της Samsung, καθώς έχω έναν και είμαι ευχαριστημένος. Καθώς δεν τον βρίσκω πια πρέπει αναγκαστικά να κοιτάξω κάτι άλλο. Θέλω να είμαι ύσυχος όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε με ενδιαφέρει να είναι αξιοπιστος ο δίσκος, αλλά να μην δώσω και πολλά, καθώς οι τιμές είναι πολύ υψηλές (σε σχέση με 2 χρόνια πριν). Ο δίσκος θα χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση μόνο. Δύο βδομάδες πριν (μπορεί και παραπάνω) που ακόμα υπήρχε ο F4 (είχα κοιτάξει στο skroutz), είχε περίπου 130Ε. Αυτό με έχει βάλει σε σκέψεις μήπως αντί να πάρω σκληρό στα 2ΤΒ να πήγαινα στα 3ΤΒ. Οι πρώτοι ξεκινάνε από τα 85Ε και οι δεύτεροι από 110Ε. Με λίγα λόγα αν υπάρχει αξιόπιστος σκληρός 3ΤΒ με σχετικά μικρή διαφορά από έναν αντίστοιχο 2ΤΒ θα με ενδιέφερε.
makfil Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Είχα ανοίξει παρόμοιο θέμα χθες αλλά δεν πήρα τις απαντήσεις που ήθελα. Έχω εντοπίσει ένα δίσκο Seagate Barracuda 2ΤΒ στο Amazon με 66,60 λίρες (με ελληνικό ΦΠΑ) και στην ελληνική αγορά τον Toshiba 2TB με 82,43 ευρώ, που τον αγόρασα πριν μια βδομάδα στα 89,90 !!!
Catalyst Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Το είδα το θέμα σου, αλλά δεν έλυσα και εγώ τις απορίες μου. Το κυρίοτερο μου ερώτημα είναι αν επιλέξεις να πάρεις όχι τον φθηνότερο 2ΤΒ αλλά π.χ. αυτόν, που έχω ακούσει ότι είναι καλύτερης κατασκευής και ποιότητας από αυτόν, τότε αξίζει να δώσεις περισσότερα και να πάρεις έναν 3ΤΒ;
makfil Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι η εγγύηση, που είναι 3 και 2 χρόνια αντίστοιχα. Για το θέμα των 3ΤΒ, δεν έχω πειστεί ότι μπορούν να λειτουργούν σε όλες τις συσκευές και γι' αυτό δεν τους βάζω στα υπόψη. Εγώ θέλω τους δίσκους, κυρίως, για backup άλλων παλαιότερων δίσκων, τους οποίους χρησιμοποιώ όταν θέλω να πάρω δεδομένα απ' αυτούς, οπότε δεν δίνω βαρύτητα στην ποιότητα κατασκευής τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα