Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε συνφορουμίτες,

θα ήθελα να φτιάξω μια επιπλέον θύρα STB στο router ΖΤΕ που δίνει ο ΟΤΕ. Το θέλω για μπορέσω να βάλω άλλον έναν αποκωδικοποιητή έτσι ώστε να βλέπουμε στο σπίτι σε δύο τηλεοράσεις OTETV ταυτόχρονα διαφορετικά κανάλια.

Αρχικά κάποιες ερωτήσεις που θα ήθελα να κάνω είναι:

[1] Γίνεται στο ZTE? Το έχει καταφέρει κάποιος να κάνει άλλη μια πόρτα STB? Υποθέτω ότι θα γίνεται εφόσον υπάρχει ήδη μία. Παρακάτω επισυνάπτω μια εικόνα με τα PortBindings που έχω αυτή τη στιγμή.

(δλδ στην STB/LAN4 καρφωμένο ένα καλώδιο για το OTETV μέσω CONXX)

[2] Αν και λίγο εκτός θέματος. Αν κάποιος το έχει καταφέρει ήδη αυτό που θα ήθελα να κάνω ή τελικά δεν γίνεται ας πει. Πχ έχω μια αμφιβολία στο αν ο ISP αντιλαμβάνεται ότι έχω δύο αποκωδικοποιητές και κόβει τον έναν.

Σας ευχαριστώ πολύ!

post-207319-0-16647300-1364816266_thumb.png

post-207319-0-23389000-1364816271_thumb.png

Δημοσ.

Μία λύση είναι να βάλεις switch στο STB port και είναι δοκιμασμένη... Σε μερικά ρουτερ γίνεται και αυτό που θες αλλά δεν γνωρίζω πως γίνεται στο δικό σου. Έχει οδηγούς πάντως στο http://www.adslgr.com

Δημοσ.

πιο ευκολο παντως θα ειναι να δωσεις 5-10 ευρω για ενα switch της πλακας απο το να ψαχνεις να βγαλεις ακρη.τωρα αν σε αφηνει ο οτε δεν το ξερω.καποια καλα ρουτερ και καποια που εχουν cli πχ thomson κανεις οτι θες .τωρα σε zte αν εχει κονσολα δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις.....??

Επισης αν το firmware ειναι custom ισως ειναι κλειδωμενο για παραπανω αλλαγες στα bindings κτλ.

Δημοσ.

Παίδες μου ήρθε ο νέος αποκωδικοποιητής. Οπότε πήγα να κάνω τη λύση με το switch αλλά δεν..

Συνέδεσα μόνο έναν αποκωδικοποιητή προς στιγμήν για να κάνω δοκιμή αν δουλεύει έστω και με έναν αλλά δεν..

Τι έχω κάνει:

Έχω συνδέσει ένα switch με το router μέσω της STB πόρτας του router. Μετά πάνω σε μία τυχαία πόρτα Ethernet στο switch έχω καρφωσει το ethernet καλώδιο που συνδέει switch με αποκωδικοποιητή.

Τι εξοπλισμό έχω:

-2 ρουτερ που έχουν από μια STB το καθένα (δεν ξέρω μήπως μπορούμε να κάνουμε τίποτα με το 2ο ρούτερ)

-1 switch απλό

-2 αποκωδικοποιητές

-μπόλικα καλώδια ethernet

Τι θα ήθελα με την βοηθειά σας:

Να το κάνουμε να δουλέψει για έναν αποκωδικοποιητή μέσω του switch. Μετά πιστεύω για δύο θα είναι εύκολο (εκτός αν ο ΟΤΕ έχει κάνει καμιά πατέντα να μην δίνει παροχή σε 2 ταυτόχρονα).

Σας ευχαριστώ και πάλι!

post-207319-0-21952300-1365158158_thumb.png

Δημοσ.

παραξενο να μην παιζει με switch ενδιαμεσα.χλωμο το switch να κοβει κατι

Τα πακέτα που έρχονται από την STB πόρτα είναι κλασσικά IP πακέτα ή άλλο (γιατί βλέπω ATM VC)?

Το switch πως καταλαβαίνει που να προωθήσει (μήπως να δοκίμαζα hub)?

Δημοσ.

Ποτε δε θα δουλεψει το stb πανω σε switch...... δεν

Πρεπει να την κανεις assign μεσα απο το ρουτερ σου σαν LAN port, αν την εχεις αυτη την επιλογη. Στο zte νομιζω γινεται απο το Network>wan>port binding.... καπου εκει μεσα.

Δημοσ.

Ποτε δε θα δουλεψει το stb πανω σε switch...... δεν

Πρεπει να την κανεις assign μεσα απο το ρουτερ σου σαν LAN port, αν την εχεις αυτη την επιλογη. Στο zte νομιζω γινεται απο το Network>wan>port binding.... καπου εκει μεσα.

Το Port Binding Summary μου είναι ως εξής:

post-207319-0-60400300-1365531589_thumb.png

εν αντιστοιχία με τα PVC Summary που έχει ως εξής:

post-207319-0-22310300-1365531616_thumb.png

και το Status δείχνει ως εξής:

post-207319-0-86684200-1365531650_thumb.png

Οπότε εσύ λές να πάω και την e4 στο p0 και μετά θα είναι σα να έχω 4 απλές πόρτες ethernet. Πως θα γίνει το  bridge με τον server τους?

Δημοσ.

με βαση αυτο εσυ στο P1 Πρεπει να κανεις assign και την ethernet 3 εκτος απο την 4 οποτε στην 1,2 και στο wireless Να εχεις ιντερνετ ενω στην 3,4 stb

Έχεις δίκιο τραγικά απλό και δουλεύει, δλδ έχω και τους 2 αποκωδικοποιητές να παίζει OTE TV και να βλέπουν διαφορετικά κανάλια. Σε/σας ευχαριστώ πολύ!

Εγώ έφτιαχνα λανθασμένα καινούργιο PVC και μετά του έκανα assign την πόρτα που είχα βγάλει από τις αρχικές απλές ethernet.

Για τους μελλοντικούς αναγνώστες η αλλαγή που έκανα είναι αυτή που είπε ο @poulinos.

Οπότε το Port Binding Summary έχει ως εξής πια:

post-207319-0-68352600-1365597131_thumb.png

[sOLVED]

• Like 1
Δημοσ.

αφου τα ειχες ηδη ετοιμα τα pvc για ποιο λογο να φτιαξεις τριτο?επισης παιζουν και οι 2 αποκωδικοποιητες τωρα η οχι?ταυτοχρονα και οι 2?σε σκιζει σε ταχυτητα καθολου?

Δημοσ.

αφου εχει επιλογη το ρουτερ να αλλαζεις την καθε θυρα και δεν το εχει κλειδωσει ο οτε ειναι θαυμα.επισης να μας πει αν ολα παιζουν οκ γιατι θα ειναι παραξενο ο οτε να μην εχει βαλει καποιο κλειδωμα εξτρα.

Δημοσ.

αφου εχει επιλογη το ρουτερ να αλλαζεις την καθε θυρα και δεν το εχει κλειδωσει ο οτε ειναι θαυμα.επισης να μας πει αν ολα παιζουν οκ γιατι θα ειναι παραξενο ο οτε να μην εχει βαλει καποιο κλειδωμα εξτρα.

Παιζει χρονια αυτο το κολπο

Δημοσ.

πως και δεν το εχει κοψει ο οτε απορω.ενταξει θα μου πεις πληρωνεις την συνδρομη αλλα με αυτην την λογικη θα μπορουσε καποιος να δωσει σε μια πολυκατοικια και σε αλλους ;)

Παιζει χρονια αυτο το κολπο

καποιος ηθελε να το κανει να παιξει wireless αλλα δεν θυμαμαι αν ηθελε να το βγαλει σε δευτερη lan μετα η οχι οποτε δεν θυμομουν αν επαιζε η οχι ετσι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...