fysikos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 προφανως για να ρωτάω θα υπάρχει λόγος. τους ζήτησα παραστατικά και μου είπαν να περάσω από το γραφείο τους για να μου τα δείξουν επικαλούμενοι ότι πλέον δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. αρα ρωτώ αν υπήρξε κάποια νομοθεσία που να τους δικαιολογεί.
makfil Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Το πιο πιθανός είναι ότι στην πολυκατοικία υπάρχει Κανονισμός Λειτουργίας. Με βάση αυτόν, ο εκάστοτε διαχειριστής έχει το δικαίωμα να κάνει δαπάνες κάθε μήνα, μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, και για δαπάνες μεγαλύτερης αξίας πρέπει να ζητά τη σύμφωνη γνώμη της ΓΣ, πριν την κάνει. Στις περιπτώσεις αυτές, πρέπει να εμφανίσει τα δικαιολογητικά στην επόμενη ΓΣ. Εάν η πολυκατοικία έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του διαχειριστή σε Γραφείο, αυτό πρέπει να ακολουθεί τον Κανονισμό. Εάν έχει εκχωρήσει μόνο τη΄μηνιαία διαχείριση των δαπανών (πληρωμή δαπανών και είσπραξη κοινοχρήστων) αλλά εξακολουθεί να υπάρχει διαχειριστής, τότε αυτός πρέπει να ακολουθεί τον Κανονισμό.
punky Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, fysikos είπε προφανως για να ρωτάω θα υπάρχει λόγος. τους ζήτησα παραστατικά και μου είπαν να περάσω από το γραφείο τους για να μου τα δείξουν επικαλούμενοι ότι πλέον δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. αρα ρωτώ αν υπήρξε κάποια νομοθεσία που να τους δικαιολογεί. Μου βρωμάει λίγο η δουλειά. Δηλαδή ήρθαν κι ανήρτησαν τον πίνακα με τα κοινόχρηστα των ενοίκων, σας μοίρασαν τα ειδοποιητήρια και δεν έβαλαν τα παραστατικά των εξόδων; Γιατί δεν στα σκανάρουν να στα στείλουν με email? Εγώ θα τους έγραφα πως δεν πληρώνω το ποσό που αφορά σε έξοδα χωρίς παραστατικά. Και να περάσουν από το σπίτι να τους δείξω τα λεφτά αν θέλουν. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 9 hours ago, fysikos said: καλημέρα. γνωρίζετε αν ειναι υποχρεωμένη η διαχειριστικη εταιρεία να αναρτά τα παραστατικά πληρωμής για αποκατάσταση ζημιών σε μια πολυκατοικία; 8 hours ago, fysikos said: προφανως για να ρωτάω θα υπάρχει λόγος. τους ζήτησα παραστατικά και μου είπαν να περάσω από το γραφείο τους για να μου τα δείξουν επικαλούμενοι ότι πλέον δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. αρα ρωτώ αν υπήρξε κάποια νομοθεσία που να τους δικαιολογεί. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 της Αγορανομικής Διάταξης 02/8.4.2013 (η οποία ισχύει ακόμη, μόλις τσέκαρα), «τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων, οφείλουν να αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων της πολυκατοικίας, μαζί με τον μηνιαίο κατάλογο κοινοχρήστων, και αντίγραφα των νόμιμων παραστατικών εγγράφων, από τα οποία αποδεικνύονται οι δαπάνες που αναφέρονται σε αυτά. Στην περίπτωση έλλειψης πίνακα ανακοινώσεων, οφείλουν, μαζί με το ειδοποιητήριο πληρωμής των κοινοχρήστων να επισυνάπτουν σε αυτό και απλές φωτοτυπίες των παραστατικών των ανωτέρω δαπανών.» Υπάρχουν και κυρώσεις (παράγραφος 2 της ίδιας Αγορανομικής Διάταξης): «Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 της παρούσας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.» Εξήγησέ τους λοιπόν το νομοθετικό πλαίσιο. Και μετά τα ξαναλέτε. 1
Evaggelia1981 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε..νοικιάζω ένα διαμέρισμα 60 τμ είναι ακριβώς δίπλα από του ιδιοκτήτη που το σπίτι του είναι 150 τμ έχουμε κοινό καυστήρα πετρελαίου..βγάζει αυτός το ποσό του πετρελαίου που πληρώνουμε ο καθένας ανάλογα με τις ώρες που καίμε..αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αφαιρεί από το πόσο μόνο 15 % από το δικό μου λογαριασμό σαν διάφορα σύμφωνα με το ενεργειακό πιστοποιητικό του σπιτιού μου..η απορία μου είναι ότι αφού καίω πολύ λιγότερα σώματα δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά στην τιμή της κάθε ώρας που καίω από του ίδιου;
winawer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Evaggelia1981 είπε Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε..νοικιάζω ένα διαμέρισμα 60 τμ είναι ακριβώς δίπλα από του ιδιοκτήτη που το σπίτι του είναι 150 τμ έχουμε κοινό καυστήρα πετρελαίου..βγάζει αυτός το ποσό του πετρελαίου που πληρώνουμε ο καθένας ανάλογα με τις ώρες που καίμε..αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αφαιρεί από το πόσο μόνο 15 % από το δικό μου λογαριασμό σαν διάφορα σύμφωνα με το ενεργειακό πιστοποιητικό του σπιτιού μου..η απορία μου είναι ότι αφού καίω πολύ λιγότερα σώματα δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά στην τιμή της κάθε ώρας που καίω από του ίδιου; Προφανώς. Θα έπρεπε να κάνει και την ποσόστωση με βάσει τα τετραγωνικά σας. 1
tsaltinho Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Evaggelia1981 είπε Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε..νοικιάζω ένα διαμέρισμα 60 τμ είναι ακριβώς δίπλα από του ιδιοκτήτη που το σπίτι του είναι 150 τμ έχουμε κοινό καυστήρα πετρελαίου..βγάζει αυτός το ποσό του πετρελαίου που πληρώνουμε ο καθένας ανάλογα με τις ώρες που καίμε..αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αφαιρεί από το πόσο μόνο 15 % από το δικό μου λογαριασμό σαν διάφορα σύμφωνα με το ενεργειακό πιστοποιητικό του σπιτιού μου..η απορία μου είναι ότι αφού καίω πολύ λιγότερα σώματα δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά στην τιμή της κάθε ώρας που καίω από του ίδιου; Εξαρταται απο τον τυπο του λεβητα. Γενικοτερα σε πολυκατοικιες υπαρχει ειδικος τυπος που υπολογιζει τα ποσοστα του καθενος και την συμμετοχη ακομα και οταν δεν καψεις. Η συγκεκριμενη μελετη βγαινει απο εκθεση μηχανικου.
Joshua21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Evaggelia1981 είπε Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε..νοικιάζω ένα διαμέρισμα 60 τμ είναι ακριβώς δίπλα από του ιδιοκτήτη που το σπίτι του είναι 150 τμ έχουμε κοινό καυστήρα πετρελαίου..βγάζει αυτός το ποσό του πετρελαίου που πληρώνουμε ο καθένας ανάλογα με τις ώρες που καίμε..αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αφαιρεί από το πόσο μόνο 15 % από το δικό μου λογαριασμό σαν διάφορα σύμφωνα με το ενεργειακό πιστοποιητικό του σπιτιού μου..η απορία μου είναι ότι αφού καίω πολύ λιγότερα σώματα δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά στην τιμή της κάθε ώρας που καίω από του ίδιου; Καλησπέρα, δεν πολυβγάζουν νόημα αυτά που γράφεις, δεν εξηγείς ούτε πως βγαίνει ο δικός σου λογαριασμός, ούτε τι ακριβώς είναι το 15% που αφαιρεί από αυτόν. Επίσης το ενεργειακό πιστοποιητικό δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει με όλα αυτά. Ο σωστός τρόπος υπολογισμού είναι ένα μέρος από τη συνολική κατανάλωση (το πάγιο θέρμανσης) να το πληρώνουν όλα τα διαμερίσματα άσχετα αν έχουν γράψει ώρες και πόσες, και το υπόλοιπο να επιμερίζεται ανάλογα με το πόσες ώρες έκαψε κάθε διαμέρισμα και τα χιλιοστά θέρμανσης του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα