Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήσπερα σε όλους και από εμένα, έναν ακόμα νεοσύλλεκτο.  :P

Λοιπόν, για να ξεκινήσω θέλω να πω πως κανώ πολύ gaming (Hi-end μεχρι λιώσιμου :P) και όσο να 'ναι editing (Adobe After Effects, Photoshop, Premiere) όμως όχι πολλά πολλά, δεν θα τα χαρακτήριζα intense όπου να φτάσω σε κατάσταση αγοράς ένος τέρατος. 

Για να μην πολυλογώ, ορίστε η δημιουργία μου: http://pcpartpicker.com/p/MTzo

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αλλαξε μνημες και απο 1333 πηγαινε σε 1866mhz..

και φευγεις απο ΑΤΙ και κοιτας nvidia gtx 680..

τωρα απο κει και περα μια χαρα θα εισαι με τον fx 8350 αλλα μπορεις να πας και στον fx8320  που ειναι ακριβως ιδιος αλλα λιγο χαμηλοτερα χρονισμενος και με μια αλλαγη πολλαπλασιαστη γλυτωνεις την χρηματικη διαφορα και τον εχεις οσο ο 8350

ssd  ψαξε κανεναν samsung 840

• Like 1
Δημοσ.

PanosJJ Καλώς όρισες στο Insomnia καταρχήν.

Για τις μνήμες θα συμφωνήσω με τον απο πάνω, όπως και για τον 8320 έναντι του 8350.

Για την κάρτα δες το ενδεχόμενο να πας σε nvidia ειδικά αν ασχολήσε με τα προγράμματα που λες έστω και λίγο. Θα σου δώσει επιπλέον ώθηση σε αυτά.

Αρα όταν την χρειαστείς θα είναι εκεί να σπρώχνει και όχι να κάθεται.

Πες μας όμως και το βασικό. Αυτό το pc σε ποια οθόνη θα το έχεις; Πες είτε το μοντέλο, είτε τη μέγιστη ανάλυσή της.

ps Είσαι Ελλάδα ή εξωτερικό; Αν είσαι Ελλάδα και σκέφτεσαι την αγορά απο το μαγαζί που έχεις παραθέσει το λινκ, να έχεις υπόψιν σου το θέμα τελωνίου.

• Like 1
Δημοσ.

PanosJJ Καλώς όρισες στο Insomnia καταρχήν.

Για τις μνήμες θα συμφωνήσω με τον απο πάνω, όπως και για τον 8320 έναντι του 8350.

Για την κάρτα δες το ενδεχόμενο να πας σε nvidia ειδικά αν ασχολήσε με τα προγράμματα που λες έστω και λίγο. Θα σου δώσει επιπλέον ώθηση σε αυτά.

Αρα όταν την χρειαστείς θα είναι εκεί να σπρώχνει και όχι να κάθεται.

Πες μας όμως και το βασικό. Αυτό το pc σε ποια οθόνη θα το έχεις; Πες είτε το μοντέλο, είτε τη μέγιστη ανάλυσή της.

ps Είσαι Ελλάδα ή εξωτερικό; Αν είσαι Ελλάδα και σκέφτεσαι την αγορά απο το μαγαζί που έχεις παραθέσει το λινκ, να έχεις υπόψιν σου το θέμα τελωνίου.

Ευχαρίστω.  :P

Όντως και εγώ σκεφτόμουν την αγορά μνήμης σε 1866MHz που μάλλον προς τα εκεί έχω κλίση. Όμως δεν είμαι σίγουρος τι μοντέλο να πάρω. Έψαξα το ίντερνετ και τα Benchmarks έβγαζαν την G.Skill στην πρωτία. Είναι αξιόπιστες;

Όσο για τους επεξεργαστές, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους 8350 και 8320? Μόνο 20 ευρώ διαφορά έχουν οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην πάρω τον 8350.  :lol:

Ήθελα πολύ να πάρω μια Lightning GTX 680 άλλα παιρνάει τον προϋπολογισμό μου και φοβάμαι πως θα πρέπει να περιοριστώ σε μια χαμηλότερης τιμής κάρτα. Ή φθηνότερη Gigabyte Radeon 7970 που βρήκα ήταν στα 400 ευρώ ενώ η φθηνότερη Gigabyte GTX 680 που βρήκα κυμαίνονταν στα 480 εύρω. Αξίζει τα λεφτά της; H οθόνη βρίσκεται σε 1920px1080p, θα έχει διαφορά στην 680 που είναι στα 2GB σε αντίθεση με την 7970 που βρισκεται στα 3GB;

Βρίσκομαι στην Ελλάδα, και τα έφτιαξα σε αυτό τον σύνδεσμο για λόγους διευκόλυνσης. 

Δημοσ.

Ο 8320 απο τον 8350 έχει διαφορά 20 ευρώ όπως και διαφορά ενός κλικ στο bios. Αν νομίζεις ότι ένα κλικ κοστολογείται 20ευρώ τότε πάρε τον 8350 :P

Για τις μνήμες σε έσπρωξε σε 1866 ο sobi προφανώς για την ευκολία στο ανέβασμα του επεξεργαστή. Δεν ξέρω όμως αν θα ασχοληθείς. Αν δεν ασχοληθείς πάρε 1600άρες και ας είναι και ρόγες.

Διαφορές στο game δε θα δεις, σε προγράμματα τύπου premiere όμως θα δεις. Οπως στο Premiere θα καταλάβεις ότι όση μνήμη και να του δώσεις θα την καταπιεί. Το ίδιο θα κάνει και στον επεξεργαστή σου.

Για την κάρτα τα πράγματα είναι απλά.

Ή θες να δουλεύεις και τα δύο (games + premiere) γρήγορα και πας σε Nvidia (670/680 πληρώνεις και τα παραπάνω καθώς η ATI είναι πιο vfm σε games) ****670/680 Στο rendering δεν έχουν διαφορές

ή δίνεις βάση στα games και στο premiere, αφήνεις τον επεξεργαστή σου και τις μνήμες σου να κάνουν δουλειά. Θα τα καταφέρουν αν μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση, απλά θα καθυστερεί σε σχέση με το να είχε μία Nvidia :)

Δημοσ.

Θα περιμένω 1 με 2 μήνες μέχρι να βγει η σειρά καρτών 8000 της AMD, και έτσι προφανώς θα πέσουν οι τιμές των nVidia και όχι μόνο. Tώρα αν μιλάμε για μιας ώρας διαφορά rendering μεταξύ των δύο καρτών τότε δεν είναι και μεγάλο θέμα, εκτός και αν η διαφόρα είναι τεράστια. Όσο για το gaming πιστεύω πως δεν θα μπόρεις να προσέξεις άμα είναι 5fps πάνω-κάτω. Όντως, άμα έκανα μόνο gaming τοτε ή απόφαση θα ήταν no-brainer. Και ναι, η χρήση των προγραμμάτων αυτών θα είναι ερασιτεχνίκη οπότε είμαι σε δίλημμα. Αν και προσωπικά έχω μεγαλύτερη κλίση προς την 7970, όμως είναι αναποφάσιστος και η γνώμη μου μπορεί να αλλάξει ξαφνικά. :P

Δημοσ.

το πόση θα είναι η διαφορά βρε καμάρι εξαρτάται απο την διάρκεια του βίντεο που επεξεργάζεσαι, την ποιότητα που θα επιλέξεις, κλπ δε μπορώ να σου πω θα είναι μία ώρα ή 10 λεπτά :)

Η γνώμη μου αφού δεν σε απασχολεί ούτε η μία ώρα όπως είπες πήγαινε σε ATI. Εκτός αν θες να περιμένεις 2 μήνες που εκεί ίσως έχουν αλλάξει και τα δεδομένα στα υπόλοιπα κομμάτια.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, νομίζω πως αποφάσισα.

Mίας και η επέξεργασία δεν θα είναι τόσο δυναμική και έντονη θα πάω με την 7970. Όσο για τα άλλα κομμάτια θα δίαλέξω σχετικά κάλυτερα από αυτά. Ευχαρίστω.  :P

ΥΓ. Άμα υπάρχει κάποια συμβουλή η πρόταση από οποιόδηποτε για την καλυτέρευση του συστήματος ας μη διστάσει να την εκφράσει, εδώ θα είμαι να το συζητήσω.  ^_^

Δημοσ.

Ισως το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν ο Seagate. Όχι τόσο λόγο μάρκας (αν και έχω καεί παλιά) αλλά για την εγγύηση.

Ο ένας χρόνος ρε γαμώτο μου κάθεται στο λαιμό. :-(

Η Hitachi δίνει κάπου 5? Τσέκαρε μία αν μπορείς (ibm δίσκοι)

Οπως και οι WD black έχουν 5 χρονάκια.

Βέβαια ανεβαίνει το μαλλί αλλά...... εγγύηση είναι αυτή, όχι τόσο για τα δεδομένα σου όσο για τη τσέπη σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...