anrim27 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Υπαρχει καποιο προγραμμα που να το κανει αυτο? Εχω καποιες φωτογραφιες που θελω να τις αποθηκευσω σε μια καρτα μνημης, για να 'παιξουν' σε μια ψηφιακη κορνιζα.Εκει ομως,οι φωτογραφιες εμφανιζονται μια-μια,με την σειρα που ειναι ταξινομημενες στην καρτα μνημης(κατι που δεν θελω)Και λεω... μια καλη λυση θα ηταν να μετονομαστουν τυχαια ολες οι φωτογραφιες και μετα αφου τις αποθηκευσω στην καρτα μνημης να πατησω ταξινομηση αλφαβητικα... Υπαρχει,λοιπον,καποιο προγραμμα που να κανει αυτοματα αυτη την τυχαια μετονομασια(ειναι γυρω στις 4000 φωτογραφιες,δεν γινεται να τις μετονομασω χειροκινητα...)? Ή εχετε καμια αλλη ιδεα.(τυχαια αναπαραγωγη των φωτογραφιων απο το menou της κορνιζας, δεν υπαρχει) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2013 από anrim27
Haldol Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Πέρνα μία βόλτα από εδώ, είναι πολύ εύκολο αυτό που θες. Σκέψου όμως κάτι: την πρώτη φορά θα αναπαραχθούν τυχαία. Τη δεύτερη όμως, και κάθε επόμενη φορά, θα παίζουν με την ίδια σειρά! Σκέψου μήπως πάρεις μια κορνίζα που να υποστηρίζει τυχαία αναπαραγωγή...
anrim27 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Σωστα,τυχαια σειρα 'και καλα' θα ειναι μονο την πρωτη φορα... Επειδη την εχω ηδη ομως την κορνιζα πρεπει να συμβιβαστω. Αν υπηρχε ενα προγραμμα που κανει αυτη τη δουλεια, που λεω,γρηγορα, δεν θα ηταν και τοσο δυσκολο να κανω την διαδικασια της μετονομασιας καθε μηνα ή διμηνο. Το να μπλεξω με προγραμματισμο μου φαινεται λιγο υπερβολικο.Δεν μπορει, καποιο προγραμμα θα υπαρχει ηδη.Θα περιμενω λιγο και αν δεν υπαρχει καμια ιδεα θα ανοιξω ενα θεμα και εκει. Ευχαριστω.
nilosgr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Σωστα,τυχαια σειρα 'και καλα' θα ειναι μονο την πρωτη φορα... Επειδη την εχω ηδη ομως την κορνιζα πρεπει να συμβιβαστω. Αν υπηρχε ενα προγραμμα που κανει αυτη τη δουλεια, που λεω,γρηγορα, δεν θα ηταν και τοσο δυσκολο να κανω την διαδικασια της μετονομασιας καθε μηνα ή διμηνο. Το να μπλεξω με προγραμματισμο μου φαινεται λιγο υπερβολικο.Δεν μπορει, καποιο προγραμμα θα υπαρχει ηδη.Θα περιμενω λιγο και αν δεν υπαρχει καμια ιδεα θα ανοιξω ενα θεμα και εκει. Ευχαριστω. Αν θες μπορώ να σου κάνω εγώ ένα. Απλό όμως που να κάνει ίσα ίσα τη δουλειά σου...
anrim27 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ. Αν δε σου ειναι κοπος... ναι, κατι εντελως απλο θελω που να κανει αυτο που λεω παραπανω.
micos000 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Κατέβασε το Renamer από εδώ (http://www.den4b.com/?x=downloads&product=renamer). Διάλεξε τον installer ή το zip (το 2ο δεν έχει εγκατάσταση και είναι portable. Τρέξ' το και πέτα μέσα όλον τον φάκελο με τις φωτογραφίες. Διπλό κλικ στο πάνω μέρος που λέει "Cilck to add rule" και επέλεξε Serialize. Τσεκάρισε/όρισε τα παρακάτω: Random, Length 5 (είναι μέχρι πόσα ψηφία θα έχει το τυχαίο νούμερο), Unique if possible, Pad το length 5 (ότι έβαλες στο length, είναι για να προσθέτει μηδενικά ώστε να είναι το νούμερο πάντα με τον ίδιο αριθμό ψηφίων). Αν βάλεις 5 στο length θα πάρεις νούμερα μέχρι 99.999. Πάτα Add rule και δες το preview για το πως θα είναι το νέο όνομα. Αν σε ικανοποιεί πάτα Rename και περίμενε. Αν θελήσεις να επαναφέρεις την αρχική ονομασία το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ένα rule (delete) και να βάλεις From Position: 1 και Count: 5 και όταν πατήσεις rename θα σου σβήσει τα πρώτα 5 νούμερα. Το πρόγραμμα είναι πανίσχυρο και ταυτόχρονα απλό στην λειτουργία του, ψάξτο λίγο και θα δεις τι μπορεί να κάνει. Μπορείς να παίξεις όσο θέλεις και στο preview θα βλέπεις τα αποτελέσματα πριν τα εφαρμόσεις.
anrim27 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Να σαι καλα ρε micos000. Κανει ακριβως αυτο που θελω και γρηγορα.Ευχαριστω πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα