Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Το τελευταίο χρόνο έχω πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου καθώς ανεβάζει απότομα θερμοκρασίες κυρίως όταν βλέπω livestreaming αγώνες και σε mkv videos.Παιχνίδια δεν τολμώ να παίξω.Χρησιμοποιώντας το core temp η μόνιμη θερμοκρασία του επεξεργαστή δίχως εργασία ειναι απο 47 εως 60 βαθμούς και oταν ανεβαίνει φτάνει εως και 115 βαθμούς.Πιστευώ ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι η ψύκτρα του επεξεργαστή.Ο επεξεργαστής μου είναι ο amd athlon 64 x2 dual core processor 5200+ 2.7ghz.Ποια ψύκτρα προτείνεται για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?

Δημοσ.

Θεμα παστας ή πατηματος της ψυκτρας ειναι αυτο φιλεμ. Βγαλε, καθαρισε καλα, βαλε παστα, κουμπωσε παλι καλα και ξανατσεκαρε.

Δημοσ.

Καλημερα οι θερμοκρασιες σου ειναι πολυ υψηλες,και μπορει να προκαλεσουν προβλημα στον επεξεργαστη σου.Για αρχη ανοιξε το κουτι και ελενξε αν δουλευει ο ανεμηστηρας της ψυκτρας σου,και αν παταει καλα πανω στον επεξεργαστη.Απο εκει και περα,προτεινω να προμηθευτεις μια θερμοαγωγιμη παστα οπως  αυτη ή αυτη,να βγαλεις τη ψυκτρα να την καθαρισεις απο σκονες και υπολειμματα της παλιας παστας,και να την αντικαταστησεις με καινουργια.

και ενα

για amd επεξεργαστη με παρομοια ψυκτρα με τη δικη σου
Δημοσ.

Εχω  αλλάξει  πάστα  βάζοντας  την  arctic  silver  αλλα  οι  θερμοκρασίες  δεν  άλλαξαν.Επισης  η  ψύκτρα  ειναι  τοποθετημένη  σωστά.Απλά  απο  τότε  που  ανέβηκαν  οι  θερμοκρασίες  ο  ανεμιστήρας  είναι  θορυβώδης  οπότε  θεωρώ  ότι  φταέι  η  ψυκτρα  και  δεν  ψύχει  σωστά  τον  επεξεργαστή

Δημοσ.

Ποιο κουτί έχεις?Cable Managment και ανεμιστήρες κουτιού υπάρχουν και δουλεύουν όπως θα έπρεπε?Έχεις αλλάξει κάτι,είτε από bios είτε από πρόγραμμα στα windows,για energy saving κλπ?

Δημοσ.

Κουτι  εχω  asus  vento  με  δυο  ανεμιστηρακια  τοποθετημένα.Λεω  ότι  φταίει  η  ψύκτρα  διότι  το  καλοκαίρι  ανεβαζει  πιο  εύκολα  θερμοκρασία  δίχως  να  κάνω  κάποια  εφαρμογή.

Δημοσ.

Κουτι  εχω  asus  vento  με  δυο  ανεμιστηρακια  τοποθετημένα.Λεω  ότι  φταίει  η  ψύκτρα  διότι  το  καλοκαίρι  ανεβαζει  πιο  εύκολα  θερμοκρασία  δίχως  να  κάνω  κάποια  εφαρμογή.

Αυτό είναι λογικό,αφού και η θερμοκρασία δωματίου είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι.Γίνεται να έχεις τις ίδιες θερμοκρασίες όταν το χειμώνα στο δωμάτιο έχει 18-23 βαθμούς και το καλοκαίρι αντίστοιχα 30+?Δεν γίνεται.

Άποψή μου άνοιξε το κουτί,καθάρισε το,μάζεψε καλώδια και σιγουρέψου ότι έχεις τοποθετήσει σωστά την ψύκτρα και την θερμοαπαγωγική πάστα.Σε τέτοιο επεξεργαστή δεν θα σου πρότεινα να ρίξεις ούτε ευρώ για άλλες ψύκτρες κλπ.Επίσης δες και αυτά που σου λέω στο προηγούμενο πόστ.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό είναι λογικό,αφού και η θερμοκρασία δωματίου είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι.Γίνεται να έχεις τις ίδιες θερμοκρασίες όταν το χειμώνα στο δωμάτιο έχει 18-23 βαθμούς και το καλοκαίρι αντίστοιχα 30+?Δεν γίνεται.

Άποψή μου άνοιξε το κουτί,καθάρισε το,μάζεψε καλώδια και σιγουρέψου ότι έχεις τοποθετήσει σωστά την ψύκτρα και την θερμοαπαγωγική πάστα.Σε τέτοιο επεξεργαστή δεν θα σου πρότεινα να ρίξεις ούτε ευρώ για άλλες ψύκτρες κλπ.Επίσης δες και αυτά που σου λέω στο προηγούμενο πόστ.

Δημοσ.

Απότομη άνοδος θερμοκρασίας είναι καθαρά θέμα επαφής ψύκτρας με το chip, όπως σου είπε και ο rfc.

Ανεμιστήρες, πάστες, cable management, airflow ή ότι άλλο δεν δικαιολογούν τέτοια συμπεριφορά.

Άλλη ψύκτρα θα σου κάνει τα ίδια αν δεν πατήσει και αυτή σωστά.

Βεβαιώσου ότι backplate, bracket, ψύκτρα είναι βιδωμένα, τοποθετημένα και κουμπωμένα σωστά.

Μια μικρότερη πιθανότητα είναι το software error.

Check αν έχει βγει νεότερο bios για την μητρική σου και τι διορθώνει αυτό.

/sc

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...