Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ξερω τι ακριβως εννοεις με την λεξη "περιεργο".

Μια εκπληξη περιειχε το μηνυμα μου, αλλα τι να κανουμε ο καθενας πραττει με τον τροπο που καταλαβαινει. Το κακο ειναι οτι μπορει να κανει και σε αλλους ζημια...

• Like 1
  • Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το θέμα ειναι οτι για να το κάνει το amazon θα έχει περιθωριο να το κάνει . αν δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν ,θα έκαναν refund αμεσως.Δεν νομίζω οτι ειναι και χαζοι..

το περίεργο είναι όμως οτι ιδιες καρέκλες σε άλλο χρώμα . Την μια την έχουν για πχ 99 λίρες Free Shipping 

την αλλη 113 λίρες γράφει free shipping αλλα έχει μόνο exrpess αλλες 88 λίρες! 

Ιδιες διαστάσεις και κιλα έχουν ... μάλλον σχεδόν ίδιες αλλά τα μοντέλα αν προσέξετε είναι ίδια με μόνη αλλαγή στον κωδικό χρώματος!

http://www.amazon.co.uk/Eliza-Tinsley-Executive-2008ATG-LBK/dp/B004OEIIAC/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1365340341&sr=8-15&keywords=eliza+tinsley+black+leather

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004OR13KQ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

αν θυμάμαι καλά η καφέ είχε free shipping και τώρα που τσέκαρα δεν έχει πλέον....(μπορεί να κάνω και λάθος να ηταν αλλη καφέ)

η μαύρη είναι πάντως με free shipping ..!

Δημοσ.

χμμ αν και δεν βοηθάει πολύ η φωτό του site φαίνονται ίδιες με άλλη ονομασία... το viking βλέπω έχει και άλλες σε χαμηλές τιμές , αλλα απο μεταφορικά ξέρουμε τι παίζει;

Δημοσ.

Μια εκπληξη περιειχε το μηνυμα μου, αλλα τι να κανουμε ο καθενας πραττει με τον τροπο που καταλαβαινει. Το κακο ειναι οτι μπορει να κανει και σε αλλους ζημια...

Φυσικά!

Υπάρχει περίπτωση νοήμον άνθρωπος σε οποιοδήποτε κατάστημα να μήν έκανε το ίδιο?

για 5 χιλιοστά στο πλάτος ενώ όλες οι άλλες ΚΑΙ τα κιλά είναι κατά ΠΟΛΥ μικρότερα?

Η μόνη "ζημιά" που βλέπω είναι που βλέπω, είναι ο χρόνος που σπαταλάω για να περιγράφω τα αυτονόητα! ;)

Είτε εδώ είτε στο amazon. Εκεί τουλάχιστον με κατάλαβαν!

Δημοσ.

Είσαι της νοοτροπίας μαζί τα φάγαμε; 

Εγώ έχω μάθει να κυνηγάω και όχι να με κυνηγάνε. 

Ξαναγράφω, τα κριτήρια υπερκαλυπταν το αίτημα μου. Οι υπόλοιποι πληρώστε τα λάθος μεταφορικά. 

Εκτός αν πιστεύεις οτι το Amazon μου έκανε δώρο 90 λίρες.... 

Μουαχαχα!  :-D

• Moderators
Δημοσ.

Επειδη κανεις οτι δεν καταλαβαινεις εδω και πολλα ποστ, θα σου γραψω  αλλες 2 γραμμες για την περιπτωση που πραγματι δεν καταλαβες εξ αρχης τι σου ειπα (γιατι υπογραμμισα τη λεξη "μετα"):

Θα σε παραδεχομουν και δεν θα ειχα ενσταση αν πρωτα εκανες την κρουση και σου εδιναν λυση και μετα εριχνες την παραγγελια. Εσυ ομως έριξες μια παραγγελια που εβλεπες οτι εχει μεταφορικα και μετα μπηκες στο τσατ να τους βρισεις (κατα δηλωση σου). Εκμεταλλευτηκες την ελαστικοτητα τους με ασχημο τροπο. Εκβιασες το καταστημα το οποιο καλως η κακως εχει καποιους ορους. Η τους σεβεσαι σε πρωτη φαση και αγοραζεις ή δεν τους σεβεσαι και πας σε αλλο μαγαζι. Ο τροπος σου ηταν "και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο" ή αλλιως "μονος τα εφαγα". Συμπεριφορα "Ελληναρα", "μαζι τα φαγαμε" κλπ  ;)

Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω.

Δημοσ.

Πρώτα έκανα παραγγελία και μπήκα στο τσατ όπου έφαγα ακυρο. Ακύρωσα τη παραγγελία και ξαναμπηκα στο τσατ. 

Δέχτηκαν το αίτημα και ξαναεκανα παραγγελία όπως μου πρότειναν. 

Από τους όρους φαίνεται ότι τα μεταφορικά είναι λαθος με βάση τη λογική.  Απλά το πρόγραμμα τους δε μπορεί να κρίνει με τη λογική και έτσι χρειάζεται παρέμβαση ανθρώπου. 

Και ξαναγράφω οτι το ξεκίνησα αφότου το είχε κάνει άλλο άτομο σε άλλο φόρουμ ΔΥΟ φορές... 

Δημοσ.

Kαπως ετσι ηταν το 'προγραμμα τους' και για τα FBA αντικειμενα, δηλαδη ενω επρεπε να τα συμπεριλαμβανει στο συνολο των 20-25 λιρων για δωρεαν μεταφορικα, εντουτοις αν οι 20-25 λιρες ηταν αναμεικτες απο πωλητη αμαζον και FBA αντικειμενα ΔΕΝ εβγαζε δωρεαν μεταφορικα. Μια-δυο δοκιμασα, μου εκαναν κι εμενα refund την διαφορά και απο τοτε επειδη 'μου την εσπαγε' το συστημα σταματησα να κανω τετοιους συνδιασμους. Οπως διαπιστωσα τωρα καπου 1,5 χρονο μετα το τελευταιο τετοιο περιστατικο μου αντι να φτιαξει το συστημα (τα εγραψα και αλλου) το αμαζον προτιμησε απλα να προσθεσει μια γραμμη κειμενου ακομα για να αποκλεισει εντελως (με βαση πλεον τους ορους του) τα FBA απο το να συνδιαζονται με αντικειμενα με πωλητη το αμαζον εντος των πρωτων 20-25 λιρων. Πλεον αν εχεις κατι απο αμαζον και κατι απο FBA item, πρεπει να ειναι αθροιστικα η καθε ομαδα αντικειμενων απο 20+ λιρες (δηλαδη το συνολο 40+) για δωρεαν μεταφορικα.

Τωρα μπορει απλα να κανω υποθεση αλλα μαλλον σε αυτη την περιπτωση εγινε καταχρηση του chat για refunds σε αντιστοιχες περιπτωσεις (δεν ηταν καν θεμα "λογικης" τυπου "χαριζω 0,5 χιλιοστο για δωρεαν μεταφορικα, μιλαμε για περιπτωση που ηταν τα παντα μα τα παντα εντος προδιαγραφων με βαση τους ορους!).

Μπορει (παλι υποθεση κανω) θεματα σαν το δικο σου να αντιμετωπιστουν τελικα με βαση την "λογικη" πχ αν εχουν ορια Χ, Υ, Ζ για δωρεαν μεταφορικα να βαλουν στο συστημα τους να δεχεται τα δωρεαν μεταφορικα για το γινομενο των διαστασεων (τον συνολικο ογκο δηλαδη), αλλά 1ον το ιστορικο 'συμπεριφορας' του αμαζον δειχνει το αντιθετο και 2ον επειδη το θεμα 'διαστασεις και μεταφορικα' δεν ειναι αποκλειστικοτητα του αμαζον αλλα και του μεταφορεα, και δεν ειναι καθολου σπανιο (για να μην πω οτι ειναι ψιλο-κανονας) η κάθε διασταση οπως προφανως και το γινομενο ολων των διαστασεων θετει ξεχωριστο περιορισμο κατ'αποκλειστικοτητα (ο κανονας του "λογικου ΚΑΙ" για οσους ξερουν) για καθε κατηγορια κοστους. Δηλαδη μπορει σε καποια εταιρια να περναει με χρεωση 50 ευρω κατι που ειναι 1*1*1 = 1 κυβικο μετρο αλλα κατι που ειναι 1,10*0.10*0.10 που ειναι.. καπου 11 λιτρα (!) να σε καπελωνει με καμια 50αρια ευρω εξτρα...!

(οπου μεταφορικες εννοω τυπου ελτα και ταχυμεταφορες, κουριερ κλπ και οχι φυσικα μεταφορες-μετακομισεις οι οποιες ως επι το πλειστον χρεωνουν με τον συνολικο ογκο -και πληθος- των μεταφερομενων).

Δεν μπορω να υποθεσω αν θα παει ακομα παραπερα και πχ θα μειωσει κατα 50% τον μεγιστο ογκο ή την καθε διασταση για να δεχεται το συστημα δωρεαν μεταφορικα, απλα λεω απο την συντομη εμπειρια μου οτι αλλαγη προς το καλυτερο ειναι μαλλον απιθανη.

Δημοσ.

Βλέπω να προτείνετε και να αγοράζετε καρέκλες με σταθερή πλάτη - κάθισμα με μόνο ανάκλιση χωρίς δυνατότητα δοκιμής.

Τέτοιες καρέκλες, χωρίς ρύθμιση της στήριξης στην μέση, καλό είναι να τις αγοράζουμε μόνο αφού τις δοκιμάσουμε και μας κάνουν.

Δεν είναι όλοι οι σωματότυποι ίδιοι και αυτές οι καρέκλες δεν είναι άνετες για όλους.

Αν είναι να πάρετε καρέκλα χωρίς δοκιμή, προτιμήστε μία με ανεξάρτητη ρύθμιση της πλάτης και ρύθμιση της στήριξης της μέσης, ώστε να μπορείτε να την φέρετε στα μέτρα σας.

(όσοι έχουν ελαφρό πρόβλημα μέσης θα το καταλάβουν, οι άλλοι απλά θα το αποφύγουν)

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ημουν αυτος που εκανε αρχικα την παραγγελια για την καρεκλα και μου αφαιρεσαν τα μεταφορικα. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, μπηκα στο chat και απλα ρωτησα γιατι δεν μπορω να εχω Super Saver Delivery για Ελλαδα, αφου ειναι συμφωνω με τα προαπαιτουμενα. Και οι ιδιοι μου προτειναν να προχωρησω και θα εκαναν refund τα μεταφορικα.

Δεν ειναι θεμα εκμεταλλευσης ή τρυπας, ειναι θεμα σωστου customer service. Εχω κανει πολλές αγορες απο το συγκεκριμενο καταστημα (Amazon αυτο καθ' αυτο και οχι αλλους πωλητες) και θα ηταν τουλαχιστον ηλιθιο απο μερους τους να με χασουν απο πελατη για 0.5εκ. Ισως αυτην η λογικη να ισχυει στην Ελλάδα σε καθε μαγαζακι φιρμα που νομιζει οτι η αγορα ειναι το τσιφλικι του. Δεν εντιλεγω οτι και εδω υπαρχουν - μικρα σε μεγεθος - μαγαζια που εχουν εξυπηρετηση και service ανταξιο του Amazon. 

Ας τα βλεπουν αυτα κατι αλυσιδες τεραστιων διαστασεων που νομιζουν οτι επιασαν τον ιερεα απο τις γοναδες

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Συμφωνω με καθε λεξη, αυτη ειναι και η δικη μου αποψη διασπαρτη και στο φορουμ.

(Φυσικα και δεν εκμεταλλευτηκες αφου εκανες την κρουση και συνεννοηθηκες πριν ριξεις την παραγγελια.)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...