Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγουρα αρκετοι εχουν σκεφτει το να φτιαξουν μια,δυο,τρεις κλπ εφαρμογες για iOS,Android,Windows Phone 8 , αυτο που ψαχνω ειναι το κατα ποσο ρεαλιστικο είναι το να θεωρησεις ως δουλεια σου και να ζησεις απο αυτο.

Ας παρουμε ενα τυχαιο παραδειγμα για το iOS:

Εστω οτι φτιαχνεις μια πολυ ωραια εφαρμογη και την πουλας 1.00€ .

Το 30% στο παιρνει κατευεθειαν η apple ως προμηθεια, αρα εσυ ως developer παιρνεις 70 λεπτα σε κάθε πωληση του application.

Ας θεωρήσουμε οτι το εισόδημα που θέλεις να έχεις ειναι 1300 ευρώ (αμα βγαλεις απο αυτα ασφαλεια , εφορια κλπ δεν σου μενουν και πολλα)

Οπότε για να βγάζεις τον μηνα 1300 ευρώ χρειάζεται κατα μέσο όρο να πουλάει η εφαρμογη σου ~1850 φορές το μήνα.

Και ολα αυτα φυσικα στην ιδεατη περίπτωση που τα κανεις ολα μονο σου, (Planning , develop , design , advertise ,etc).

Μήπως ολο αυτό ειναι μια μεγάλη φούσκα? Πολυ πιθανό να έχω χάσει κατι και να κανω λαθος!

Σιγουρα μπορει να χεστεις στο ταληρο αμα βγαλεις κατι τρομερο αλλα τα περισσότερα βρίσκονται στο πάτο του app store.

ΥΓ1: Το ερώτημα ειναι σχετικα ρητορικο αλλα με βασανίζει αρκετό καιρό και ειπα να το μοιραστώ :P

ΥΓ2: Σιγουρα δεν θα φτιαξεις μια μονο εφαρμογη αλλα στην αρχη καλως η κακως θα πρεπει να φας απο την μια και μοναδικη που θα εχεις.

Δημοσ.

Κοιτα, χωρις να εχω ασχοληθει με το ολο θεμα, αν και θα το κανω σιγουρα στο μελλον, θα συμφωνησω καταρχην πως ειναι πολυ δυσκολο να ζεις και να συντηρησε απο εφαρμογες στο android/iOs.

Απο την αλλη εισοδημα 1300€ το μηνα?? Σαν πολλα δεν ζητας αν παρουμε σαν δεδομενο πως δεν εισαι εμπειρος στον χωρο. Γιατι για να φτιαξεις μια εφαρμογη και να την πουλησεις και να βγαλεις και λεφτα απο αυτο πρεπει να ειναι αξιολογη και να εχεις καμια 10 το λιγοτερο απο πισω εφαρμογες, που να τις εχεις διαθεσει δωρεαν για να δεις και πως κινειται το ολο θεμα.

Γνωμη μου ειναι πως σιγουρα μπορεις να βγαλεις χαρτζιλικι αλλα οχι να ζησεις απο αυτο. Τουλαχιστον οχι οσο εισαι μονος σου γιατι δεν μπορεις να αναλαβεις ολους τους τομεις οπως λες μοναχος..

Αυτα απο μενα.. Αν διαφωνει κανεις πιο εμπειρος ας το πει για να δουμε και μια αλλη γνωμη.

Δημοσ.

Την εφαρμογή στην υπογραφή μου την έκανα ολομόναχος, δεν είχα ασχοληθεί με android development (java, XML, "GUI principles" και γενικότερα προγραμματισμό ήξερα). Μου πήρε κάπου 2 Μήνες, σε εργατώρες κάπου 300+. (βέβαια συνεχίζω να ασχολούμαι που-και-που). Την ανέβασα στο google play κάπου το Σεπτέμβρη και έχω βγάλει από διαφημίσεις κανα 500αρι, τώρα έχει 3.5-5 $ / ημέρα revenue...

Πλέον άμα κάτσω να κάνω κάτι παρόμοιο δεν θα κάνω ούτε 100 ώρες. Οπότε κάνε το λογαριασμό

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...