Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω τον επεξεργαστή του τίτλου, μητρική A55M-HVS και μνήμη 4GB....Όπως ξέρετε ο επεξεργαστής αυτός έχει και GPU με 6670-6570-6450.
Καταρχήν, λειτουργούν αυτόματα οι κάρτες ή εγώ τις ρυθμίζω?
Δύετερον, αν όχι μπορώ να επιλέξω εγώ κάποια απο αυτές? (αυτήν την στιγμή το σύστημα λέει πως χρησημοποιώ την AMD Radeon HD 6530D)

Δημοσ.

λοιπον κοιταξε να δεις ...

ο επεξεργαστης αυτος κανει crossfire με μια εκ των καρτων που ανεφερες...

για να το κανεις αυτο ειναι πολυ απλο...

αρχικα κατεβαζεις τους amd catalyst drivers 13.1 και τους περνας..

και καπου λεει performance μολις το ανοιγεις....

εκει πας οπου λεει crossifire και πατας enable... καλο θα ηταν επισης να κατεβασεις και το cap  της  amd...

ta link  στα παραθετω...

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

Catalyst Software Suite

AMD Catalyst Application Profiles

αυτα ειναι που χρειαζεσαι ...

Δημοσ.

O ts πρεπει να εχει καρτα γραφικων (6670-6570-6450) για να κανει hybrid crossfire, απο οτι φαινεται εχει μονο τον Α6.

Δημοσ.

λοιπον κοιταξε να δεις ...

ο επεξεργαστης αυτος κανει crossfire με μια εκ των καρτων που ανεφερες...

για να το κανεις αυτο ειναι πολυ απλο...

αρχικα κατεβαζεις τους amd catalyst drivers 13.1 και τους περνας..

και καπου λεει performance μολις το ανοιγεις....

εκει πας οπου λεει crossifire και πατας enable... καλο θα ηταν επισης να κατεβασεις και το cap  της  amd...

ta link  στα παραθετω...

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

Catalyst Software Suite

AMD Catalyst Application Profiles

αυτα ειναι που χρειαζεσαι ...

τα εγκατέστησα και τα δύο...μετά? που πάω?

Δημοσ.

δεν εχω καταλαβει εχεις καρτα γραφικων για να κανεις cf;;;;

σορρυ αμα δεν καταλαβα καλα

και εγω ετσι οπως το διαβασα δεν ειχα σαφη εικονα :)

Δημοσ.

Ειναι απλο... Μαλλον δεν εχεις καταλαβει καν τι ειναι το crossfire.... Ειναι να εχεις δυο καρτες γραφικων οι οποιες συνεργαζονται και δουλευουν σαν μια με σκοπο τις καλυτερες επιδοσεις.... O cpu σου εχει μια intergrated (ενσωματωμενη) καρτα γραφικων η οποια κανει cf με τις 6670-6570-6450. Δλδ αγοραζεις μια απο αυτες και μετα γινεται το cf

Δημοσ.

εχετε μπερδεψει εντελως τον ts.  :-D

1) Η mobo που εχεις (Α55Μ-HVS) δεν εχει onboard γραφικά ! Βγαζει εξοδους για εικονα (δηλαδή κάποια εκ των dvi, vga, hdmi, diplay port) γιατί αξιοποιεί την κάρτα γραφικών που έχει ενσωματωμένη ο επεξεργαστής σου.Τουτεστιν δεν υφισταται crossfire μεταξυ της καρτας γραφικων του CPU και της καρτας γραφικων της mobo (γιατί η 2η δεν υπάρχει)

2) Εαν θελεις να κανεις crossfire θα πρεπει να αγορασεις κάποια καρτα γραφικών της σειρας 6570

(βάση του http://www.amd.com/us/products/technologies/dual-graphics/pages/dual-graphics.aspx#3) και κατόπιν θα εκτελέσεις τα βήματα που αναφέρθηκαν. Ενδεχομένως θα κάνεις και κάποιες αλλαγές στο BIOS (θα γράφει το manual της mobo)

3)

Καταρχήν, λειτουργούν αυτόματα οι κάρτες ή εγώ τις ρυθμίζω?

Εαν βαλεις καποια αλλη καρτα γραφικων στην pci-express θυρα μπορείς να ρυθμίσεις μέσα από BIOS ποια θα χρησιμοποιήσεις.By default λειτουργεί αυτή που ειναι ρυθμισμένη από το BIOS εργοστασιακα (στο manual της mobo θα γραφει ποια ειναι)

4)

Δύετερον, αν όχι μπορώ να επιλέξω εγώ κάποια απο αυτές? (αυτήν την στιγμή το σύστημα λέει πως χρησημοποιώ την AMD Radeon HD 6530D)

χρησιμοποιείς την καρτα γραφικων που ειναι ενσωματωμενη στην CPU σου.Για το εαν μπορεις να την επιλεξεις απαντησα στο 3)

Σχετικά με το 1)

στα χαρακτηριστικά της mobo σου αναφερει :

(http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=Specifications&Model=A55M-HVS)

*Some of AMD FM1 CPU (i.e AMD Athlon/Sempron family FM1 CPU) does not have integrated graphics processor. When this kind of CPU is installed, a discrete VGA card is required.

Οποτε εαν στο μελλον χρησιμοποιησεις καποια CPU με socket FM1 και δεν εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων θα πρεπει να χρησιμοποιησεις καποια καρτα γραφικων στην pci-express για να λειτουργησει το συστημα σου

• Like 1
Δημοσ.

εχετε μπερδεψει εντελως τον ts.  :-D

1) Η mobo που εχεις (Α55Μ-HVS) δεν εχει onboard γραφικά ! Βγαζει εξοδους για εικονα (δηλαδή κάποια εκ των dvi, vga, hdmi, diplay port) γιατί αξιοποιεί την κάρτα γραφικών που έχει ενσωματωμένη ο επεξεργαστής σου.Τουτεστιν δεν υφισταται crossfire μεταξυ της καρτας γραφικων του CPU και της καρτας γραφικων της mobo (γιατί η 2η δεν υπάρχει)

2) Εαν θελεις να κανεις crossfire θα πρεπει να αγορασεις κάποια καρτα γραφικών της σειρας 6570

(βάση του http://www.amd.com/us/products/technologies/dual-graphics/pages/dual-graphics.aspx#3) και κατόπιν θα εκτελέσεις τα βήματα που αναφέρθηκαν. Ενδεχομένως θα κάνεις και κάποιες αλλαγές στο BIOS (θα γράφει το manual της mobo)

Τωρα εσυ βγηκες για να τους μπερδεψεις ολους ? :)

Δεν θελει crossfire, ρωταει για τα γραφικα που βγαζει ο επεξεργαστης του.

Δημοσ.

Τωρα εσυ βγηκες για να τους μπερδεψεις ολους ? :)

Δεν θελει crossfire, ρωταει για τα γραφικα που βγαζει ο επεξεργαστης του.

ωραια τοτε...εσυ που ξερεις καλητερα πες την αποψη σου για να βοηθισεις τον TS αν θελεις :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...