Nimrod7 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Εχω εναν P4 3,06 σε ενα motherboard asus p4t533c. Τον εχω τοποθετήσει σωστά με την θερμομονοτική, ο ανεμηστήρας του φαινεται να δουλέυει καλά. Ακόμη το tower ειναι Lian Li φουλ αλουμίνιο, και εχει πανω 4 ανεμιστήρες (2 βάζουν και 2 βγάζουν). Αλλα ο P4 χτυπάει αν δεν βρίσκεται σε idle τους 62 βαθμούς, και αρχίζει τα warnings. Ειναι φυσιολογικό αυτό; Τι προτείνετε;
Highlander Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Μήπως έχει πρόβλημα ο sensor της μητρικής. Αν θυμάμαι καλά η Gigabyte ή η DFI έβγαλαν μία παρτίδα που έδειχνε τρελές θερμοκρασίες. Με αναβάθμιση του BIOS όλα δούλευαν ρολόι.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Τον εχω τοποθετήσει σωστά με την θερμομονοτική... Δεν ξέρω τι είναι αυτή η θερμομονωτική, αλλά αν έβαζες θερμοαγώγιμη στην θέση της?
lithros Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 To brisko poli fisiologiko o P4 sta 3GHz na thermenetai toso, kai malista perimena kai megaliteres thermoksrasies, einai mithos oti oi P4 den thermenontai. Elpizo bebaia na exeis kanei tipografiko lathos oson afora tin thermomonotiki kai na ennoouses thermoagogimi.
Nimrod7 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 To brisko poli fisiologiko o P4 sta 3GHz na thermenetai toso, kai malista perimena kai megaliteres thermoksrasies, einai mithos oti oi P4 den thermenontai. Elpizo bebaia na exeis kanei tipografiko lathos oson afora tin thermomonotiki kai na ennoouses thermoagogimi. Ναι, τυπογραφικό. αμα δεις τι ωρα εκανα το μυνημα θα καταλάβεις. Β) Ενας φίλος με το ιδιο ακριβώς CPU motherboard και 4 fan και δεν ξεπερναει τους 45 βαθμούς, οπότε κατι δεν παεί καλα σε εμένα. Θα κοιτάξω το BIOS που πρότεινε ο φίλος παραπάνω μπας και ειναι αυτό. Καμια αλλη πρόταση;
akiss Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 παρε Amd μαλλον bios ειναι.βαλε λιγη σιλικονη και στον σενσορα για καλυτερη επαφη με τον επεξεργαστη
steliosdj Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 H θερμοκρασια ειναι φυσιολογικοτατη . Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για μια CPU που καταναλωνει 100 Watt. Ενας AMD 3000+ καταναλωνει 75 Watt. Για τις διαφορες με τον φιλο σου , μπορει να παιζει ρολο η θερμοκρασια δωματιου , καθως και η ροη αερα στο κουτι.
dpolal Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Για τις διαφορες με τον φιλο σου , μπορει να παιζει ρολο η θερμοκρασια δωματιου , καθως και η ροη αερα στο κουτι. Όπως επίσης και αν είναι άλλη μάρκα το board, αν έχει διαφορετική ψύκτρα/ανεμιστήρα από εσένα και ένα σωρό άλλα.
steliosdj Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2003 Για τις διαφορες με τον φιλο σου ' date=' μπορει να παιζει ρολο η θερμοκρασια δωματιου , καθως και η ροη αερα στο κουτι.[/quote'] Όπως επίσης και αν είναι άλλη μάρκα το board, αν έχει διαφορετική ψύκτρα/ανεμιστήρα από εσένα και ένα σωρό άλλα. Board εχουν ιδιο ... οποτε μειων ενα. :idea:
Nimrod7 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2003 Εκανα update το BIOS, και τίποτα, αρα οι ενδείξεις πρέπει να ειναι σωστές. Ο φίλος μου εχει ακριβώς τα ιδια πράγματα, με μοναδικη διαφορά το tower που ειναι χειρότερο (δεν ειναι αλουμίνιο). Οι 60-65 βαθμοί, μου φαινονται πολλοί γιατι αυτό ειναι και το limit που έχει το mobo πρίν αρχίσει τα warnings. Εχει κανείς αλλος τετοια CPU να δούμε τι θερμοκρασίες πιάνει;
DimitrisKTM Δημοσ. 25 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2003 Εγω παντος σου προτεινω να βαλεις εναν ανεμιστηρα στο πλαι του κουτιου να ριχνει αερα πανω στην cpu. Ειδικα το καλοκαιρι επιβαλεται.
Nimrod7 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2003 Μολις μου είπε ο φιλος μου οτι τον έχει και overclocked (!), και δεν πιάνει πάνω απο 55 βαθμούς! :roll:
Nfountou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2003 mhpws o filos sou se psilodouleuei? gia phgaine apo kei na to deis me ta matia sou kalutera....
accipio Δημοσ. 26 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2003 Κι όμως, δεν νομίζω ότι τον δουλεύει. Κι εμένα μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Έχω ίδιο cpu με έναν φίλο μου (P4 2,4Ghz) κι ενώ αυτός έχει με πλήρες φορτίο max γύρω στους 52-53 βαθμούς (Intel mobo χωρίς έξτρα ανεμιστήρες στο κουτί) εγώ έχω 65-67 βαθμούς (MSI mobo, 2 ανεμιστήρες εισσαγωγή-εξαγωγή στο κουτί). Υπάρχει βέβαια διαφορά στη θερμοκρασία δωματίου (πιο δροσερό το δικό του) αλλά δικαιολογεί αυτό τέτοια διαφορά στη θερμοκρασία της cpu; Μιλάμε για 15 περίπου βαθμούς παραπάνω. Και πριν βάλω ανεμιστήρες έφτανε μέχρι και 72 βαθμούς!!!
Nimrod7 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2003 Οχι, δεν με δουλέυει ειναι πολύ αξιόπιστος. Αφού λύση δεν φαίνεται να υπάρχει, και μάλλον δεν μπορούμε να εξηγήσουμε που οφείλετε, να θέσω ενα αλλο ερώτημα: Ασχολούμε με 3d rendering, και ισως χρειαστεί να δουλέυει 100% η cpu για μέρες. Αντέχει να ζορίζεται στους 60-65 βαθμούς, για αρκετό διάστημα; Η θα πάω μια μέρα και θα τον βρώ ψημένο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.