Προς το περιεχόμενο

Έρευνα: Αύξηση πωλήσεων των smartphones στην Ελλάδα, με εκπλήξεις

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω μια απορία, τώρα που το S3 έχει φτάσει να πουλιέται περίπου στα 400€ δεν είναι πλέων high end κινητό;

Τα high-end δεν ειναι και τα ακριβα κινητα. Απλα αυτο μας εχουν δωσει να καταλαβουμε. Το iphone κανει 600 καινουριο και αμα θες μεγαλη μνημη την εκατσες, ενω αμα βαλεις μια microsd σε αλλες συσκευες καθαριζεις. Το οτι κανει 600 δεν το καθιστα high end (αν και ειναι αρκετα γρηγορο μεσα στην ασφαλια του ios) αλλα αυτο ειναι που θελουν να πιστεψουμε, οτι για να παρεις γρηγορη συσκευη πρεπει να δωσεις 500+€ ενω υπαρχουν πολυ value for money συσκευες εκει εξω (βλ. nexus 4)

• Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα high-end δεν ειναι και τα ακριβα κινητα. Απλα αυτο μας εχουν δωσει να καταλαβουμε. Το iphone κανει 600 καινουριο και αμα θες μεγαλη μνημη την εκατσες, ενω αμα βαλεις μια microsd σε αλλες συσκευες καθαριζεις. Το οτι κανει 600 δεν το καθιστα high end (αν και ειναι αρκετα γρηγορο μεσα στην ασφαλια του ios) αλλα αυτο ειναι που θελουν να πιστεψουμε, οτι για να παρεις γρηγορη συσκευη πρεπει να δωσεις 500+€ ενω υπαρχουν πολυ value for money συσκευες εκει εξω (βλ. nexus 4)

+1

Έχω μια απορία, τώρα που το S3 έχει φτάσει να πουλιέται περίπου στα 400€ δεν είναι πλέων high end κινητό;

Το iphone4 που κανει πανω απο 400 ευρω ειναι high end...?

Αλλα ξεχασα...εκει πληρωνεις το γυαλι του και το ονομα....

• Like 3

'Οπως πολύ σωστά είπε ο φίλος πιο πάνω, το iphone4 (και 4s) επειδη πωλείται ακριβά, δεν το κάνει high end κινητό, τουλάχιστον όχι τόσο σε σχέση με τον υπάρχων ανταγωνισμό. Και το S2 πούλησε πολύ στην Ελλάδα, όπου έφτασε να πωλείται στα 270 καινούριο, το οποίο είναι ανώτερο από το 4s. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Samsung έχει υψηλό ποσοστό από τις "low end" συσκευές.

• Super Moderators

Μέσα σε τόσο βαθιά κρίση 100.000 Έλληνες αγόρασαν το πανάκριβο iPhone . Είναι απορίας άξιο. 

Φαντάζομαι σε απασχολεί ταυτόχρονα και η συνολική αύξηση των πωλήσεων smartphone κατά 20%! :)

• Like 2

Παιδιά μην χαίρεστε που η samsung  η όποια άλλη καλή εταιρεία πουλάει πολλά μοντέλα στην Ελλάδα γιατί αυτά όταν βγουν στην αγορά για να πουληθούν μεταχειρισμένα θα πουληθούν με το κιλό λόγω υπερπροσφοράς,κοιτάξτε να δείτε πόσο πάει τώρα μεταχειρισμένο και σε αρίστη κατάσταση το samsung s3 και μιλάμε να το πουλήσει κάποιος ιδιώτης σε κάποιον  άλλον ιδιώτη γιατί αν πας να το δώσεις σε κατάστημα μεταχειρισμένων που αγοράζει τηλέφωνα για μεταπώληση θα στο πάρουν ακόμα πιο φθηνά οπότε μην χαίρεστε μερικοί που τα έχετε χρυσοπληρώσει αν κάποιο ακριβό μοντέλο έχει μεγάλη ζήτηση γιατί ο νόμος της αγοράς που είναι προσφορά και ζήτηση είναι αμείλικτος και δείτε τι έχουν πάθει λόγω κρίσης αυτοί που αγόραζαν πανάκριβα αυτοκίνητα και δεν μπορούν να τα πουλήσουν(σήμερα βρίσκεις του κουτιού Πόρσεν Καγιέν με 12000 ευρώ.)

Παιδιά μην χαίρεστε που η samsung  η όποια άλλη καλή εταιρεία πουλάει πολλά μοντέλα στην Ελλάδα γιατί αυτά όταν βγουν στην αγορά για να πουληθούν μεταχειρισμένα θα πουληθούν με το κιλό λόγω υπερπροσφοράς,κοιτάξτε να δείτε πόσο πάει τώρα μεταχειρισμένο και σε αρίστη κατάσταση το samsung s3 και μιλάμε να το πουλήσει κάποιος ιδιώτης σε κάποιον  άλλον ιδιώτη γιατί αν πας να το δώσεις σε κατάστημα μεταχειρισμένων που αγοράζει τηλέφωνα για μεταπώληση θα στο πάρουν ακόμα πιο φθηνά οπότε μην χαίρεστε μερικοί που τα έχετε χρυσοπληρώσει αν κάποιο ακριβό μοντέλο έχει μεγάλη ζήτηση γιατί ο νόμος της αγοράς που είναι προσφορά και ζήτηση είναι αμείλικτος και δείτε τι έχουν πάθει λόγω κρίσης αυτοί που αγόραζαν πανάκριβα αυτοκίνητα και δεν μπορούν να τα πουλήσουν(σήμερα βρίσκεις του κουτιού Πόρσεν Καγιέν με 12000 ευρώ.)

Δεν αγοράζεις κινητό με γνώμονα την τιμή μεταπώλησης άλλα με το αν σου κάνει την δουλειά σου. Έτσι κι αλλιώς από την στιγμή που αγοράζεις κάτι, αρχίζεις να μετράς απώλεια είτε είναι αυτό καινούργιο ή μεταχειρισμένο. Το αν κάτι πουλάει πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία από την στιγμή που κάνεις την δουλειά σου. Το iphone πχ κρατάει τιμή, αλλά εγώ δεν θα το πάρω γιατί δεν με εξυπηρετεί στην δουλειά που το θέλω. Το S3 που έχω το αγόρασα μεταχειρισμένο τον Δεκέμβριο 370 και τώρα έχει 400 καινούργιο που σημαίνει μεταχειρισμένο στα 300-320, αλλά δεν με νοιάζει γιατί μια χαρά κάνω την δουλειά μου με αυτό. Κι αν το δώσω τον Δεκέμβριο στα 250 και έχω χάσει 120 δεν τρέχει κάτι, κόστος χρήσης λέγετε αυτό.

• Like 2

Παιδιά μην χαίρεστε που η samsung η όποια άλλη καλή εταιρεία πουλάει πολλά μοντέλα στην Ελλάδα γιατί αυτά όταν βγουν στην αγορά για να πουληθούν μεταχειρισμένα θα πουληθούν με το κιλό λόγω υπερπροσφοράς,κοιτάξτε να δείτε πόσο πάει τώρα μεταχειρισμένο και σε αρίστη κατάσταση το samsung s3 και μιλάμε να το πουλήσει κάποιος ιδιώτης σε κάποιον άλλον ιδιώτη γιατί αν πας να το δώσεις σε κατάστημα μεταχειρισμένων που αγοράζει τηλέφωνα για μεταπώληση θα στο πάρουν ακόμα πιο φθηνά οπότε μην χαίρεστε μερικοί που τα έχετε χρυσοπληρώσει αν κάποιο ακριβό μοντέλο έχει μεγάλη ζήτηση γιατί ο νόμος της αγοράς που είναι προσφορά και ζήτηση είναι αμείλικτος και δείτε τι έχουν πάθει λόγω κρίσης αυτοί που αγόραζαν πανάκριβα αυτοκίνητα και δεν μπορούν να τα πουλήσουν(σήμερα βρίσκεις του κουτιού Πόρσεν Καγιέν με 12000 ευρώ.)

Δηλαδή εσύ όταν αγοράζεις κινητό το μόνο που σε νοιάζει είναι πόσο θα το δώσεις στον επόμενο;

σεβαστό φυσικά να σε ενδιαφέρει και αυτό, αλλά αυτό που γίνεται για παράδειγμα με τα Samsung είναι το πιο φυσιολογικό για όλα τα ήδη της τεχνολογίας πλην apple

και χάρη σε αυτό και τις μειώσεις τιμών των καινούριων μπορεί ο κόσμος να πετυχαίνει καλές τιμές και να αγοράζει καλές συσκευές χωρίς να δίνει ολόκληρους μισθούς

το να μπορείς να πουλάς τη παλιατζουρα σου πανάκριβη επειδή έχει ένα μήλο επάνω, είναι φυσικά μαγκιά σου αλλά δεν είναι ο κανόνας της αγοράς και ευτυχώς που δεν είναι

• Like 8

Επισκέπτης

Τωρα που εχω πλεον γνωστο στη Γερμανια..αν ξανα αγορασω κινητο απο Ελλαδα..εμενα να μου τρυπησεις τη μυτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...