Προς το περιεχόμενο

Έρευνα: Αύξηση πωλήσεων των smartphones στην Ελλάδα, με εκπλήξεις

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει και ο αλλος κλασικος ελληνας που κραζει ολη την ωρα οτι δεν μπορει να αποκτησει  και οι 2 περιπτωσεις  για γελια ειναι .

Σε αυτό το forum ισχύει άλλο φαινόμενο,είναι πρόβατο ο iphon-ακιας γιατί έσκασε 700 ευρά για iphonη,αλλά ψαγμένος ο Galaxy S-ακιας γιατί έσκασε 680

Το κράζω ότι δεν μπορώ να αποκτήσω δεν συνάδει με την διαφορά τιμής που δίνεις. Και για να μην μπερδεύεστε, όσοι μιλάτε με τιμές επίσημης αντιπροσωπίας στην Ελλάδα απλά δεν μπορείτε να λέτε ότι είστε ψαγμένοι. Η διαφορά σε καινούργια συσκευή μεταξύ iphone και Galaxy SΙΙΙ είναι χαώδης και αυτή η ψαλίδα συνέχεια ανοίγει. Αν νοιώθετε περήφανοι που ακουμπάτε κατ ελάχιστων 650€ στην aple για να κάνετε την ίδια δουλειά που μπορείτε να κάνετε με 390€ στην Samsung με γεια σας με χαρά σας. Εγώ πάλι έχω μάθει ότι τα λεφτά βγαίνουν με κόπο και θέλω το best value for maney που στην περίπτωση μας είναι και best value τι να κάνουμε; Αν έχει απόκριση 1ms αργότερη το android σε σχέση με το ios στο ιντερφέης του το ξέρετε καλύτερα εσείς. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στο κινητό μου μπορώ να αλλάξω τα πάντα μέχρι και το Interface μέχρι και να το κάνω να δήχνει σαν Iphone μπορώ εσείς μπορείτε να κάνετε το ίδιο; Εγώ επέλεξα αυτό και εξηγώ γιατί. Δεν πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει το κινητό μου, αλλά είναι το καλύτερο για μένα. Δεν προσπαθώ να σε πείσω γι αυτό που σου λέω προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτομαι, εσύ προσπαθείς να με πείσεις για κάτι; Δέχομαι ότι σε κάποια πράγματα το iphone είναι εύκλολο για τον χρήστη που δεν ψάχνετε. Αυτές της μέρες έψαξα και αγόρασα δύο 4S για δύο φίλους μου, είχαν ψηθεί για Galaxy αλλά είχαν το iphone3 και μου λένε. Ρε συ θα το βάλω στο Pc θα το συνδέσω και θα έχω κατευθείαν επαφές ρυθμίσεις αρχεία στο καινούργιο. Τι να κάτσω να του εξηγήσω; Ότι το ίδιο κάνω κι εγώ με τα android μου απλά θα κάνει ένα κόπο στην αρχή να τα περάσει από το iphone στο andoid; Ε δεν μπήκα στον κόπο αφού τον βολεύει και γουστάρει καλά κάνει και έχει το iphone δικαίωμα του και γούστο του, όπως και όλων μας εδώ να επιλέγουμε αυτό που μας κάνει.

Φίλε δεν μπορώ να πω πως ξέρω απο linux, μονο το γεγονος οτι το android είναι βασισμένο σε linux. δεν ξερω τι ψαρια πιανει το Linux αλλα το android είναι το σκουπίδι της αγοράς...για να δείς τι εννοω άνοιξε σε οποιοδηποτε android κινητο το γνωστο fruit ninja(ναι ακομα και σε ενα S3) και συρε γρήγορα το δαχυλο σου απο άκρη σε άκρη...δες αμα προλαβαίνει το κινητο να ακολουθήσει..και μετα κάνε το ίδιο σε iOS/WM/Symbian.

Μεγάλε τρομερό επειχήρημα πουλάω το S3 τώρα 10€ οποίος το θέλει και πάω Δευτέρα να κάνω συμβόλαιο με 150€ τον μήνα να πάρω ένα iphone ή ενα WM για symbian δεν το ψάχνω είναι νεκρό πια. Να είσαι καλά μου άνοιξες τα μάτια μεγάλε. Μήπως θα ήταν καλύτερα όμως να πάρω κανένα Laptop να παίζει ακόμα πιο γρήγορα; Ή να φτιάξω κανένα top gamer Pc; Αν είμαι ειρωνικός; Ναι είμαι όταν βλέπω επιχειρήματα επιπέδου νηπιαγωγείου γίνομαι ειρωνικός συγνώμη ε;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε δεν μπορώ να πω πως ξέρω απο linux, μονο το γεγονος οτι το android είναι βασισμένο σε linux. δεν ξερω τι ψαρια πιανει το Linux αλλα το android είναι το σκουπίδι της αγοράς...για να δείς τι εννοω άνοιξε σε οποιοδηποτε android κινητο το γνωστο fruit ninja(ναι ακομα και σε ενα S3) και συρε γρήγορα το δαχυλο σου απο άκρη σε άκρη...δες αμα προλαβαίνει το κινητο να ακολουθήσει..και μετα κάνε το ίδιο σε iOS/WM/Symbian.

Μίλησες με επιχειρήματα όχι αστεία..

• Like 2

Επειδη εθιξαν καποιοι το θεμα της μεταπώλησης και των αγγελιων εδω μεσα, ενα ειναι το βασικο θεμα....

Δεν γινεται καποιος να πουλαει μεταχειρισμενο με την δικαιολογια οτι το αγορασε απο ελληνικο φυσικο καταστημα, και να ζηταει πιο πολλα λεφτα ή στην καλυτερη 30 με 40 ευρω κατω απο οτι πωλειται σε ενα σκρουτζομαγαζο. Η καραμελα με τις παραεισαγωγες πρεπει επιτελους να σταματησει μιας που δινεται 2ετης πανευρωπαικη εγγυηση. Δεν φταιω εγω και κανενας, αν ο αλλος ειναι πανασχετος ή θελει να ενισχυσει οικονομικα τους ληστες (Γερμανοι πλαισια εταιρειες κινητης παμπλικ και ολοι οι υπολοιποι).

Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι αν τους στειλεις και κανενα μυνημα πολλοι βριζουν ή πανε να βγουν και λαδι.....αιωνιοι Ελληναρες!!!

Φίλε τα είπες σχεδόν τέλεια και ειδικά στο σημείο με το βρισίδι,ναι όντως έτσι είναι και εγώ προσωπικά ουκ ολίγες φορές έχω φάει βρίσιμο και ειρωνεία από κάτι κουτοπόνηρους που νομίζουν ότι πουλάνε το κινητό του Μέγα Αλέξανδρου ,(μεταφορικό αυτό)κια όχι ένα κινητό που έχει παλιώσει αρκετά πλέον και έχει ξεπεραστεί από την τεχνολογία.

Έχω την αίσθηση πως πρέπει να μάθεις τι είναι το ios, τι το Android και τι το linux ... Με εξαίρεση τα windows, που έχουν native κώδικα, τα αλλά είναι unixακια με όμορφα γραφικά ... Άσε που από αυτά τα unixακια μόνο μια κομπλεξαρα το κλειδωσε και το πουλάει ... Οι υπόλοιποι κρατούν τουλάχιστον το open source. Γράφω κώδικα τόσα χρόνια κι έχω υποφέρει αλλά και βγάλει και χρήματα από την ms. Κατάρα στις μπλε οθόνες της αλλά είναι η μόνη με @@ που έγραψε τα πάντα από την αρχή ...

Ούτε τι είναι ο native κώδικας ξέρεις, ούτε τι είναι unix ούτε που πάνε τα 4. 

Αφού δεν το έχετε... τι κάθεστε και λέτε απλά και μόνο για να στηρίξετε μία άποψη που μπορεί, κάλλιστα, να στηριχθεί χωρίς να μπείτε σε χωράφια που δεν τα γνωρίζετε; 

Όσο για το εάν έγραψε τα πάντα από την αρχή η MS...  για θύμισέ μου... το net stack που χρησιμοποιεί η MS, πού είναι βασισμένο;  

• Like 1

<p>Μέσα σε τόσο βαθιά κρίση 100.000 Έλληνες αγόρασαν το πανάκριβο iPhone . Είναι απορίας άξιο. </p>

Βρες με απλη μεθοδο των τριων το 1% του αριθμου 11 εκατομυρια...

Βγαινει 100.000 και περισσευουν και 10.000

Για μένα βασικα η Apple καλα να παθει διοτι δεν εχει κάνει καμία κενοτομία τα τελευταία χρόνια! εχει παντρευτεί τον σχέδιασμο του τηλεφώνου αλλα και το ίδιο βαρετό.. πλήν ομως εύχρηστο os εδω και τουλάχιστον 5 χρόνια ενώ οι διαφοροποιήσεις στις εκδόσεις OS είναι αμελητέες..  παραλληλα δεν σεβεται τους πελάτες της διότι τόσο η περιορισμένη εγγυήση του 1 ετους όσο και οι γλώσσες που μιλάει ο siri (το τελευταίο επίτευμα που τόσο προωθεί) δειχνει οτι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό..

• Like 1

Επισκέπτης

Στο εξωτερικό η Apple πηγαίνει καλά γιατί -με δεδομένη την ποιότητα των συσκευών της- τις πουλάει και σε χαμηλές τιμές μετά από την επιδότηση.

Δεν είναι δυνατόν ο Αμερικανός με τον μέσο ετήσιο μισθό των 40.000 δολαρίων να πληρώνει 200$ για ένα iphone 5 και η apple να περιμένει στην Ελλάδα των 7.000 ευρώ το χρόνο να δώσουμε.... 600 ευρώ.

Και το 8% μερίδιο αγοράς, με αυτές τις εξωφρενικές τιμές, πολύ της είναι.

• Super Moderators

Για μένα βασικα η Apple καλα να παθει διοτι δεν εχει κάνει καμία κενοτομία τα τελευταία χρόνια! εχει παντρευτεί τον σχέδιασμο του τηλεφώνου αλλα και το ίδιο βαρετό.. πλήν ομως εύχρηστο os εδω και τουλάχιστον 5 χρόνια ενώ οι διαφοροποιήσεις στις εκδόσεις OS είναι αμελητέες..  παραλληλα δεν σεβεται τους πελάτες της διότι τόσο η περιορισμένη εγγυήση του 1 ετους όσο και οι γλώσσες που μιλάει ο siri (το τελευταίο επίτευμα που τόσο προωθεί) δειχνει οτι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό..

Ενώ το google now ας πούμε υποστηρίζει Ελληνικα;

• Like 1

Αν ολοι θελαμε ενα πραγμα... η ζωη θα ηταν τοσο στασιμη, τοσο βαρετη... που θα αυτοκτονουσαμε πριν φτασουμε στην εφηβεια...

Ξεκολλατε λοιπον, αν δεν σας αρεσει το iOS, το iphone, το android, η samsung και εγω δεν ξερω τι αλλο ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ...

Ζειστε την διαφορετικοτητα και ισως βγειτε απο τη μιζερια σας...

• Like 3

για όλα συμφωνώ σχετικά με την apple εκτός από της γλώσσες........ για ποιο λόγο να διαθέσει πχ ελληνική γλώσσα από την στιγμή που θεωρούμαστε  τριτοκοσμική χώρα (επίσημα πλέων) και αγορά είναι σχετικά μικρή........ το ίδιο κάνουν και άλλες εταιρίες (google, microsoft κλπ η δεν έχουν καθόλου η έχουν ελλιπέστατη υποστήριξη σε αυτόν τον τομέα) , έχουν ελάχιστη υποστήριξη στης τριτοκοσμικές χώρες + ελληνική γλώσσα δεν βασίζετε σε λατινικούς χαρακτήρες κλπ έτσι την κάνει ένα επίπεδο ποιο δύσκολη

Τα high-end δεν ειναι και τα ακριβα κινητα. Απλα αυτο μας εχουν δωσει να καταλαβουμε. Το iphone κανει 600 καινουριο και αμα θες μεγαλη μνημη την εκατσες, ενω αμα βαλεις μια microsd σε αλλες συσκευες καθαριζεις. Το οτι κανει 600 δεν το καθιστα high end (αν και ειναι αρκετα γρηγορο μεσα στην ασφαλια του ios) αλλα αυτο ειναι που θελουν να πιστεψουμε, οτι για να παρεις γρηγορη συσκευη πρεπει να δωσεις 500+€ ενω υπαρχουν πολυ value for money συσκευες εκει εξω (βλ. nexus 4)

Βλέπε και το 4x με 315 ευρώ (το επόμενο κινητό μου κατα πάσα πιθανότητα).

Απίστευτη κάμερα αλλά μέχρι εκεί. Ένα smartphone χωρίς ένα οικοσύστημα απο πίσω του αλλά και χωρίς υποστήριξη είναι καταδικασμένο. Και αν νομίζεις πως το 808 στην ελλάδα με τέτοια τιμή που είχε έκανε πολλές πωλήσεις μαλλον αιθεροβατείς. Η τιμή έπεσε τόσο γρήγορα γιατί απλώς δεν πουλούσε.

συμφωνώ για την "εγκατάληψη", αυτό είπα και κατέκρινα. Στην Ελλαδα το 808 δεν έπεσε. ο γερμανός 600+ το πουλούσε μέχρι που το σταμάτησε. Το ιδιο και το public (630 πριν ενα μηνα). Οι "παραεισαγωγές" το είχαν 350 μετά τα χριστούγενα. Τώρα σχεδόν εχει εξαφανιστεί.

Κατοχος και λάτρης και των android σου λέω ότι το 808 με belle μοιάζει πολύ σε android (οθόνες, σειρώμενα μενού, otg, usb mass storage, bt ελεύθερο). Υστερεί σε κάποια πράγματα όπως η διαχείριση αρχείων των κλήσεων (όχι πολύ όχι καθολικά) αλλά υπερτερεί σε άλλα (εκτός από καμερα η nokia δίνει δωρεάν χάρτες, λεξικά κ.α.). Η δε ποιότητα ήχου (fm, mp3) με τα παρεχόμενα ακουστικά απλά ΔΕΝ παίζεται!! (βαθιά μπάσα, καθαρά μεσαία, γεμάτος ήχος) Εντυπωσιάστηκα σαν παλιός HiFiντελιστής!

Η απόκριση του κινητού είναι υποδειγματική, η οθόνη υπέροχη (φωτεινή, πλούσια χρώματα  άψογο touch, μικρή ανάλυση στα χαρτιά αλλά λόγω χρωμάτων και γωνιάς είναι μια χαρά). Αυτονομία κυρίως ως τηλέφωνο 3+ μέρες. Και βεβαίως έχει YES και NO πλήκτρα!! Τα κλασσικά που ηλιθιοδώς καταργήθηκαν στα android και πρέπει να "σέρνεις" για να απαντήσεις (καν'το με γάντια πχ αν μπορείς).

Δυστυχώς σε εφαρμογές υστερεί (μερα με την νυχτα με το αντοιντ) αλλα κάνεις την δουλειά σου. Οι πιο πολλές που θέλεις υπάρχουν κουτσά στραβά.

Αυτά μέχρι χθες καθώς πλέον δεν πιστεύω να βγει κατι καινούριο για αυτό το λειτουργικό. 

Διάβασα όλα τα posts αλλά κανέναν δεν είδα να σχολιάζει το γεγονός ότι ο Έλληνας αγοράζει ακριβό smart phone με 24μηνο συμβόλαιο.

Αν και μπορώ να βγάλω από αυτό πολλά συμπεράσματα και να γίνω μάντης θα περιοριστώ σε ένα: Μπορεί κάποιος να αγοράζει ακριβή συσκευή αλλά και να βλέπουμε όλα αυτα τα ωραία νούμερα εν καιρό κρίσης και τρόικας αλλά ο ίδιος κόσμος κατα μέσο όρο θα ξαναγοράσει συσκευή σε 2 χρόνια!

Θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε αυτήν την ανάλυση για την ανάγκη του φιγουρατζή Έλληνα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, και να δούμε τα αποτελέσματα της σε ένα χρόνο από τώρα. Η πωλήσεις θα μειωθούν σε όλους. Το θέμα είναι ποιος θα επιβιώσει.

Η Nokia δεν έχει μαγαζί στην Ελλάδα πλέον, η HTC χαροπαλέυει, η LG παραμένει επιδή πουλάει πλυντήρια και τηλεοράσεις.

Το χωρίο μας μικραίνει με έμεσο τρόπο από 12μηνα σε 24μηνα συμπόλαια: Ο χρήστης ξοδεύει πλεόν τα 300 EUR του κάθε 2 χρόνια αντί κάθε 1.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...