Προς το περιεχόμενο

Έρευνα: Αύξηση πωλήσεων των smartphones στην Ελλάδα, με εκπλήξεις

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φαντάζομαι σε απασχολεί ταυτόχρονα και η συνολική αύξηση των πωλήσεων smartphone κατά 20%! :)

Πλέον είναι δύσκολο να βρεις κινητό που να μην είναι smartphone εκτός και αν ψάχνεις για κινητό κάτω από 70 ευρώ. Άλλο να πληρώσεις 150 ευρώ για smartphone και άλλο 500 ευρώ.   Γενικά από την εμφάνιση των κινητών στην Ελλάδα, ο Έλληνας έχει μια αδικαιολόγητη εμμονή με τα κινητά που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Και γενικά θεωρώ πως  αν κάποιος διαθέσει πάνω από 100 ευρώ, δεν αγοράζει κινητό αλλά υπολογιστή τσέπης με λειτουργία τηλεφωνικών κλήσεων. Γενικά πάντως εκνευρίζομαι όταν βλέπω άνεργους για χρόνια να κουβαλούν iPhone.   

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μην χαίρεστε που η samsung  η όποια άλλη καλή εταιρεία πουλάει πολλά μοντέλα στην Ελλάδα γιατί αυτά όταν βγουν στην αγορά για να πουληθούν μεταχειρισμένα θα πουληθούν με το κιλό λόγω υπερπροσφοράς,κοιτάξτε να δείτε πόσο πάει τώρα μεταχειρισμένο και σε αρίστη κατάσταση το samsung s3 και μιλάμε να το πουλήσει κάποιος ιδιώτης σε κάποιον  άλλον ιδιώτη γιατί αν πας να το δώσεις σε κατάστημα μεταχειρισμένων που αγοράζει τηλέφωνα για μεταπώληση θα στο πάρουν ακόμα πιο φθηνά οπότε μην χαίρεστε μερικοί που τα έχετε χρυσοπληρώσει αν κάποιο ακριβό μοντέλο έχει μεγάλη ζήτηση γιατί ο νόμος της αγοράς που είναι προσφορά και ζήτηση είναι αμείλικτος και δείτε τι έχουν πάθει λόγω κρίσης αυτοί που αγόραζαν πανάκριβα αυτοκίνητα και δεν μπορούν να τα πουλήσουν(σήμερα βρίσκεις του κουτιού Πόρσεν Καγιέν με 12000 ευρώ.)

Ποσο περιπου κοστιζει μεταχειρισμένο? με ενδιαφέρει.

Δεν αγοράζεις κινητό με γνώμονα την τιμή μεταπώλησης άλλα με το αν σου κάνει την δουλειά σου. Έτσι κι αλλιώς από την στιγμή που αγοράζεις κάτι, αρχίζεις να μετράς απώλεια είτε είναι αυτό καινούργιο ή μεταχειρισμένο. Το αν κάτι πουλάει πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία από την στιγμή που κάνεις την δουλειά σου. Το iphone πχ κρατάει τιμή, αλλά εγώ δεν θα το πάρω γιατί δεν με εξυπηρετεί στην δουλειά που το θέλω. Το S3 που έχω το αγόρασα μεταχειρισμένο τον Δεκέμβριο 370 και τώρα έχει 400 καινούργιο που σημαίνει μεταχειρισμένο στα 300-320, αλλά δεν με νοιάζει γιατί μια χαρά κάνω την δουλειά μου με αυτό. Κι αν το δώσω τον Δεκέμβριο στα 250 και έχω χάσει 120 δεν τρέχει κάτι, κόστος χρήσης λέγετε αυτό.

Η αλήθεια είναι πως το iPhone σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κινητά της κλάσης του,  έχει πολύ μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης. Δηλαδή σε ένα χρόνο δεν χάνει πάνω από το 50% της αξίας του και αυτό το θεωρώ σημαντικό λόγο αγοράς

• Like 2

Τα high-end δεν ειναι και τα ακριβα κινητα. Απλα αυτο μας εχουν δωσει να καταλαβουμε. Το iphone κανει 600 καινουριο και αμα θες μεγαλη μνημη την εκατσες, ενω αμα βαλεις μια microsd σε αλλες συσκευες καθαριζεις. Το οτι κανει 600 δεν το καθιστα high end (αν και ειναι αρκετα γρηγορο μεσα στην ασφαλια του ios) αλλα αυτο ειναι που θελουν να πιστεψουμε, οτι για να παρεις γρηγορη συσκευη πρεπει να δωσεις 500+€ ενω υπαρχουν πολυ value for money συσκευες εκει εξω (βλ. nexus 4)

740  εχει το 5αρι,αλλο τα high end αλλο τα vfm  μην μπερδευσαι .

Δεν αγοράζεις κινητό με γνώμονα την τιμή μεταπώλησης άλλα με το αν σου κάνει την δουλειά σου. Έτσι κι αλλιώς από την στιγμή που αγοράζεις κάτι, αρχίζεις να μετράς απώλεια είτε είναι αυτό καινούργιο ή μεταχειρισμένο. Το αν κάτι πουλάει πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία από την στιγμή που κάνεις την δουλειά σου. Το iphone πχ κρατάει τιμή, αλλά εγώ δεν θα το πάρω γιατί δεν με εξυπηρετεί στην δουλειά που το θέλω. Το S3 που έχω το αγόρασα μεταχειρισμένο τον Δεκέμβριο 370 και τώρα έχει 400 καινούργιο που σημαίνει μεταχειρισμένο στα 300-320, αλλά δεν με νοιάζει γιατί μια χαρά κάνω την δουλειά μου με αυτό. Κι αν το δώσω τον Δεκέμβριο στα 250 και έχω χάσει 120 δεν τρέχει κάτι, κόστος χρήσης λέγετε αυτό.

Φίλε fmarkos μην το λες αυτό ότι δεν ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο και ειδικά με την κρίση που έχουμε η αξία μεταπώλησης και άσε μερικοί που πουλάνε ένα ακριβό κινητό όταν το πήραν σε τιμή που δεν συμβαδίζει με τις τιμές τις αγοράς και όταν τους το λες ότι στο κινητό σου φίλε έχει πέσει η τιμή του σήμερα πιο κάτω από αυτή που το πουλάς σου απαντάνε εγώ το πλήρωσα 650 ευρώ και προτιμώ να το έχω σαν δεύτερο κινητό η να το βάλω στο συρτάρι παρά να το δώσω τσάμπα γιατί θεωρεί ότι η τιμή που πουλιέται την συγκεκριμένη στιγμή είναι τσάμπα,έτσι δηλαδή τους λέει το μυαλό τους και η τιμή που το πληρώσανε όταν το πήρανε όταν το πήραν και δεν ξέρουν   η δεν θέλουν να το παραδεχτούν ότι το κάθε μοντέλο έχει την δική του αξία η εμπορικότητα στο κόσμο των μεταχειρισμένων και δεν μετράει πόσο το πληρώσανε όταν το αγόρασαν καινούργιο αλλά τι ζήτηση έχει στην αγορά σαν μοντέλο στα μετασχειρισμένα και κάτσε εσύ τώρα να τους βάλεις μυαλό και αυτό ισχύει και εδώ μέσα που βλέπω στις αγγελίες πώλησης σε κάποια μοντέλα τιμές που είναι για γέλια όταν το ίδιο μοντέλο το βρίσκεις στην χρυσή ευκαιρία και αλλού πολύ φθηνότερο και μιλάμε σε κατάσταση καινούργιου χωρίς καμία γρατζουνιά η ζημιά.

• Like 1

Ποσο περιπου κοστιζει μεταχειρισμένο? με ενδιαφέρει.

Φίλε μου ψάξε στην χρυσή ευκαιρία που έχει τις πιο καλές τιμές γιατί εδώ μέσα στο σάιτ οι τιμές πολλές φορές είναι για να τραβάς τα μαλλιά σου.

• Like 1

Πλέον είναι δύσκολο να βρεις κινητό που να μην είναι smartphone εκτός και αν ψάχνεις για κινητό κάτω από 70 ευρώ. Άλλο να πληρώσεις 150 ευρώ για smartphone και άλλο 500 ευρώ.   Γενικά από την εμφάνιση των κινητών στην Ελλάδα, ο Έλληνας έχει μια αδικαιολόγητη εμμονή με τα κινητά που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Και γενικά θεωρώ πως  αν κάποιος διαθέσει πάνω από 100 ευρώ, δεν αγοράζει κινητό αλλά υπολογιστή τσέπης με λειτουργία τηλεφωνικών κλήσεων. Γενικά πάντως εκνευρίζομαι όταν βλέπω άνεργους για χρόνια να κουβαλούν iPhone.   

Φίλε μου ξεχνάς κάτι βασικό ότι ο Έλληνας είναι ο βασιλιάς της φιγούρας,μπορεί να μην έχει να πληρώσει το ενοίκιο του η το ρεύμα του η το τηλέφωνο του τους λογαριασμούς εννοώ αλλά από μόστρα πρώτος και πως θα κάνουμε την φιγούρα και το κομμάτι μας στις γκόμενες στον καφετέρια,στο κλάμπ η οπουδήποτε αλλού υπάρχουν μωρά αν δεν μοστράρουμε ακριβό κινητό ,καλά αυτό δεν το γνωρίζεις?αλλοδαπός είσαι?

• Like 6

Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και με τι επιδότηση έγιναν οι πωλήσεις αυτές.

Γιατί πάράδειγμα τρεις περιπτώσεις που έχω δει με iPhone 5 και siii , όλοι τα πήραν φθηνά, άλλος έδωσε 150€ άλλος 250€ κλπ κλπ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Το λάθος που το είδες δεν ξέρω,,,,,,

Οι πωλήσεις το υποδεικνύουν ξεκάθαρα, εσύ και η Nokia δεν το βλέπετε. Και το λάθος δεν είναι ότι βγάζει windows Phone αλλά ότι επιμένει να μην μπει στο android.

Με άλλα λόγια το iPhone στην κατηγορία του στα χρήματα αυτά βγαίνει πάλι κορυφαίο σε πωλήσεις στην Ελλάδα όπως και σε παλιότερη αναφορά.

Sent from my iPhone using Insomnia

Διαβάζεις κάτι που δεν διαβάζουμε εμείς;

Samsung και την Apple να κονταροχτυπιούνται (107.000 έναντι 103.000) με το μερίδιο των δύο στη συγκεκριμένη κατηγορία να βρίσκεται στο 76%

107 έναντι 103 περίμενα να τα πάει καλύτερα η Samsung δεν έχουν μεγάλη διάφορα.Sent from my iPhone using Insomnia

Έχω μια απορία, τώρα που το S3 έχει φτάσει να πουλιέται περίπου στα 400€ δεν είναι πλέων high end κινητό;

Η κατηγοριοποίηση γίνεται βάσει των τιμών. Ακόμη και τώρα, το Galaxy S3 έχει επίσημη τιμή αντιπροσωπείας άνω των €500, που νομίζω είναι το όριο για την ανώτερη κατηγορία.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όμωσ είναι γελοίο. Όλοι μιλάμε για ανεργία στους νέους και οι μισοί νέοι έχουν κινητο διετίας κ ακριβό μοντέλο.

Όταν μιλάμε για μισθούς στους κάτω των 25 κάτω του βασικού να μοστραρεις κινητό των 500.

Και όλες αυτές οι λειτουργίες στο 90% δεν χρησιμοποιούνται. Εγώ πήρα πρώτη φορά smartphone πριν τρεις μήνεσ. Και αυτό γιατί ήταν προσφορά 89ευρώ ακριβώς την στιγμή που το παλιό μου ΝΟΚΙΑ των 50ευρώ άρχιζε να παραδίδει όπλα μετά από 3 χρόνια κ πάλι θεώρησα πωσ πέταξα λεφτά.

Εντάξει βέβαια κανα 2 εφαρμογές μου άρεσαν αλλά τισ τρέχει τελεία κινητό των 90ευρώ.

Πάντωσ το επόμενο κινητό όταν και αν θέλω να έχει 2 πράγματα: πολύ καλή κάμερα κ πολύ καλή μπαταρία.

Αμα είναι να κάνω μόστρα στη γκόμενα με το κινητό των 500 αλλά να μην εχω να την κέρασώ 2ο ποτό τότε να το βρασω

Στην ελλάδα αυτή η @#@##@ μόστρα μας έφαγε. Από τη μια διαδηλώνουμε οι νέοι κάθε τρεις κ λίγο για σχετικούς κ άσχετους λόγους κ από την άλλη παμε σα τα πρόβατα να πάρουμε αυτό που το μάρκετινγκ κ η μόδα επιβάλει.

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 4

Μέσα σε τόσο βαθιά κρίση 100.000 Έλληνες αγόρασαν το πανάκριβο iPhone . Είναι απορίας άξιο. 

Απορίας άξιον δεν είναι… εθελοτυφλίας του ΣΔΟΕ κ του κάθε ΣΔΟΕ είναι.  

Για το σχόλιο δε πιο κάτω σχετικά με το +20%.. απλά, μάλλον,  περισσότερα κινητά  πλέων θεωρούνται smartphones.. η για να το πούμε πιο απλά αγοράζεις smartphone με λιγότερα χρήματα..

• Like 1

E ναι σιγουρα, οι 100.000  σε 10,000,000  ειναι 1%  δεν γινεται να μην εχουν οικονομικο προβλημα χωρια εκει μεσα που ειναι  και επιδοτησεις  κτλπ.

Το μυαλο θα το βαλουμε να δουλεψει καμια φορα η' ΔΕΝ?

• Like 3

η χαρά του να έχεις samsung smartphone.

1ος και με στοιχεία παρακαλώ.

Έχει πολύ κόσμος Samsung που διαβάζει το μήνυμα σου αλλά είμαι σίγουρος ότι σχεδόν όλοι βρίσκουν αυτό που έγραψες ανώριμο και ανούσιο. Αν είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή της αγοράς σου δεν σε ενδιαφέρει τι πωλήσεις κάνει η εταιρεία που έχεις επιλέξει.

Εκτός αν έχεις μετοχές στην Samsung οποτε αλλάζει το πράγμα.

Κ εγώ samsung smartphone έχω όπως και καποιες άλλες συσκευές στο σπίτι, πολύ καλή η samsung αλλά εμένα σαν καταναλωτη δεν με συμφέρει να είναι πρώτη.

Σκέψου το λίγο πιο έξυπνα και μην διατυμπανίζεις τις επιλογές σου σαν να είναι οι καλύτερες και των άλλων να είναι οι χειρότερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...