faklan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Καλημέρα ένα λαπτοπ φίλου παλεύω μερικές μέρες τώρα .. είναι ένα sony vaio 17' i5 cpu (όταν πάω σπίτι θα γράψω μοντέλο) το οποίο είναι 2 χρονών με 5 ώρες λειτουργία (εγγύηση μόλις έληξε) Μόλις πήγαινε να ανοίξει έκανε μόνο του επισκευή των windows 7 και ποτέ δεν τα κατάφερνε! Έχω δοκιμάσει να κάνω φορματ στο διαμέρισμα των ''παλιών'' windows , με διαγραφή όλου του δίσκου και δημιουργία νέων διαμερισμάτων, άλλο λειτουργικό, αλλά πάντα βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση σε αυτόν το δίσκο! Έβγαλα τον δίσκο τον έβαλα σε άλλο ΠιΣι είναι 100% η υγεία του όλα καλά τα δείχνει το HDSentinel, έπαιξα με τις μνήμες του λαπτοπ, έβαλα τον δίσκο σε BAY ανταπτορα στη θέση του DVD αλλά τίποτα... Με λαιβ σιντι δουλεύει άψογα το λαπτοπ ! Το επόμενο που θα κάνω είναι να βάλω άλλο δίσκο να δω αν μπορεί να κάνει εγκατάσταση... Το μυαλό μου πάει στον σατα κοντρολερ αλλά όχι σε μεγάλο ποσοστό, κάτι σε κούφο άλλο μιαζει αλλα τι; Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το γράψω κάθε ιδέα - βοήθεια ευπρόσδεκτη ευχαριστώ
zapermania Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Όταν έβαλες τον δίσκο στο άλλο μηχάνημα που λες,εκτός από τα τεστ κλπ,δοκίμασες να του περάσεις εκεί λειτουργικό? Πιστεύω πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει εάν κάνεις αυτό που λες,να δοκιμάσεις έναν άλλο σκληρό (που είσαι σίγουρος ότι λειτουργεί άψογα) στο laptop και να δεις τι γίνεται,για να μπορέσεις να καταλάβεις εάν είναι πρόβλημα του laptop ή του σκληρού.
faklan Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Αγοράστηκε νέος δίσκος SSD αλλά μια από τα ίδια δεν μπορώ να κάνω εγκατάστασή σκέφτομαι να δοκιμάσω με εξωτερικό DVD Drive γιατί δισκάκια windows έχω δοκιμάσει 2-3 επίσης το σφάλμα αυτό με τη μνήμη ;
zapermania Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δοκίμασε με ένα bootable usb (να είναι τουλάχιστον 8 gb) που και είναι πιο φθηνό (εάν δεν έχεις ήδη) και είναι πιο εύκολο στη χρήση (απ'ότι ένα εξωτερικό optical).Πάντως το ότι σου κάνει τέτοια νούμερα και στον ssd καλό δεν είναι.. Για την μνήμη κατέβασε το memtest για bootable cd,κάψτο σε ένα cd και κάνε την ίδια διαδικασία που κάνεις με το cd των windows,και άστο να τρέχει.Περισσότερα εδώ -> http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/ Επίσης κάτι άλλο που μόλις μου ήρθε,κάνα bios update έχεις κάνει?
faklan Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου σήμερα έκανα εγκατάσταση windows 7 x32 όλα πήγανε καλά εκτός από την οθόνη που κάνει κάτι κουλά τρεμούλα αλλά ίσως είναι ντραιβερς (αλήθεια υπάρχει ξεχωριστός driver για IPS panel??? γιατί κάτι τέτοιο είδα στο sιτε της sony) τώρα γιατί δεν θέλει x64 .... ότι υποστηρίζει χ64 ο cpu είναι σίγουρο! Βιος φοράει το τελευταίο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα