Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα με τις θερμοκρασιες στους cpu της Amd εχει συζητηθεί πολλάκις. Ειναι ξεκαθαρο οτι οι θερμοκρασιες που εμφανιζονται στο core-temp δεν ισχυουν. Ειναι τουλαχιστο 10 βαθμους παραπανω..

Sent from my GT-I9300 using Insomnia

Το γραφει λιγο πιο πανω. Ειναι και σε bold. Το αναλυει και στο manual. Δεν ξερω τι ισχυε πριν τους phenom II. Ο μονος τροπος για να σιγουρευτει κανεις ειναι να μπλοκαρει το ανεμιστηρακι και να διαβαζει temps λιγο πριν το shutdown (με την αντιστοιχη επιλογη thermal shutdown ενεργη στο bios). Ο FX 8xxx θα αρχισει να ριχνει βαρυ throttling στα 62-65 core-temp και θα ριξει shutdown λιγο αργοτερα. CORE-TEMP παντα. Συγνωμη, αλλα προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να "ζορισω" το hardware μου με ανουσια temps για να σας το δειξω αυτο. (ουτε και θα προσπαθησω αλλο να σας αλλαξω μυαλα, καντε οπως νομιζετε, γραμμενα ειναι).

Και για την ιστορια παραθετω 2 photos απο το συστημα μου, δυο διαφορετικα runs του Crysis3 (στο ιδιο σημειο του game) και παρακολουθηση temps απο Core-temp πρωτα και μετα απο Hwmonitor με την stock ψυξη. Στην μητρικη μου συμπιπτει η socket-temp με το tmpin2, μπορει να διαφερει σε αλλες.

Συμφωνα με το "60 βαθμους socket-temp=ψησιμο του chip" ευκολα καταλαβαινει κανεις οτι το pc μου στον ελευθερο του χρονο δουλευει σε σουβλατζιδικο.

Edit: Καλος ο χαβαλες και η ειρωνεια (μερος του humor που με διακατεχει) αλλα απ οτι καταλαβαινω τα κανει χειροτερα. Ιδου η αναξιοπιστη πηγη που εγραψε αυτα στα οποια βασιζεται το thread στο OCN.

Source: OCN Thread #931241

- Information from Alex Cromwell, Senior Technology Director, AMD

Και το link για οποιον ενδιαφερεται ακριβως. http://www.overclock.net/t/931241/interesting-information-from-amd-about-1090t

6300 core-temp.bmp

6300 hwmonitor.bmp

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, ο 8350 ειναι καλο να εχει θερμοκρασια πυρηνα τους 62 max και να μην τους ξεπερναει για μεγαλο χρονικο διαστημα για να μη πληγωθει ο εγωισμος του. Σε αυτη τη θερμοκρασια υπολογιζουμε 7-10 βαθμους πανω. Επισης η θερμοκρασια του socket (cpu temp) δε πρεπει να ξεπερναει τους 75. Καταλαβα σωστα??

Στο προγραμμα της asus, δειχνει cpu temp 52 βαθμους σε full load και στο hwmonitor θερμοκρασια πυρηνα max 38. Τι περιθωρια υπαρχουν?

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, ο 8350 ειναι καλο να εχει θερμοκρασια πυρηνα τους 62 max και να μην τους ξεπερναει για μεγαλο χρονικο διαστημα για να μη πληγωθει ο εγωισμος του. Σε αυτη τη θερμοκρασια υπολογιζουμε 7-10 βαθμους πανω. Επισης η θερμοκρασια του socket (cpu temp) δε πρεπει να ξεπερναει τους 75. Καταλαβα σωστα??

Στο προγραμμα της asus, δειχνει cpu temp 52 βαθμους σε full load και στο hwmonitor θερμοκρασια πυρηνα max 38. Τι περιθωρια υπαρχουν?

χμ ουτε καν εφτασες στα 45 για να ξεκινησει ο αλγοριθμος να μετραει σωστα... :P Μην δινεις πολυ εμφαση στο 38 πριν τα 45 (εχει μεσα του offset οποτε το 100% actual core temp ειναι 40-42). Απο το 45 και πανω (οπότε και γινεται η καλυτερη δυνατη προσεγγιση) εχεις θερμικα ορια μεχρι τα 60-62 core-temp ακριβως οπως ειπες. Απαντηση σε αυτο που σημαδεψα με bold ειναι οτι δεν προσθετεις τιποτα. Ή θα μετρας με core-temp ή με socket-temp προσαρμοζοντας τα ορια. Η προσθεση γινεται αν θες να δεις το socket-temp (εγκυκλοπαιδικα ρε παιδι μου).  Εχεις παρα πολυ κρυα temps (γεια σου ρε silver arrow). Εισαι στα στοκ clocks?

Οσο ανεβαινει η θερμοκρασια το core-temp θα ανεβαινει με ιδιο ρυθμο ενω το socket-temp πιο αργα οποτε οι 7-10 βαθμοι ειναι φουλ παραδειγματικοι. Η διαφορα μειωνεται οσο ανεβαινεις. Γιαυτο εχεις διαφορα 52-38=14C. Το ολο κολπο ειναι:

iddle temps= socket-temp (cpu temp το λεει η asus σου και η δικη μου)

load temps= core-temp (μετρηση απο hwmonitor=package, core temp, amd overdrive) 

Πχ ο 6300 μου - 27C iddle, 47-49C load

Edit:

Μιας και εχει γινει λιγο γενικο το θεμα του φιλου, ας γραψω και τα ορια για τους νεους FX. Οτι γραψω δεν ειναι απολυτα εγκυρο, ειναι πληροφοριες που μαζεψα απο δω και απο κει μιας και απο amd δεν εχω βρει ακομα επισημα γραμμενα αυτα τα ορια. (παντα σε core-temp)

FX 6xxx ~ 70C

FX 8xxx ~ 62C

Δυστυχως για την σειρα 4xxx δεν εχω διαβασει ποτε μιας και δεν ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης λογω της τιμης του 6xxx. Υπολογιζω οτι θα κυμαινονται σε κοντινα επιπεδα, εκει γυρω στους 70-75. Εχουν πιο ψηλα ορια γιατι οι πιο μικρες σειρες εχουν λιγοτερα modules. (και αρα αυξημενα θερμικα περιθωρια)

Edit No2:

Τι σας εχω αγαπητοι?? Εχει γραμμενα τα ορια για την σειρα Bulldozer και ισχυουν λιγο πολυ τα ιδια και για τους Piledriver! ;) http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspx

Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες που εγραψα ειναι ιδανικες αλλα οχι καλοκαιριου. Απλα πριν λιγο εβρεχε και εκανα τον κοπο να τραβηξω το πισι σιπλα στο παραθηρο. Φαντασου το σπιτι εγραψε μετα απο 2 ωρες βροχης 5 βαθμους κατω!

Οποτε τα παραπανω ειναι αποτελεσμα της στιγμης. Στοκ ολα ετρεχαν αλλα με απενεργοποιημενο το boost του επεξεργαστη.

Τωρα τον ανεβασα στα 4,5ghz με 1,40 vcore. Αν και δεν ειχε τελειωσει το 8k, να ενα screenshot για το τι γινοταν.

Clipboard01_zpsf74aaf1a.jpg

Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες που εγραψα ειναι ιδανικες αλλα οχι καλοκαιριου. Απλα πριν λιγο εβρεχε και εκανα τον κοπο να τραβηξω το πισι σιπλα στο παραθηρο. Φαντασου το σπιτι εγραψε μετα απο 2 ωρες βροχης 5 βαθμους κατω!

Οποτε τα παραπανω ειναι αποτελεσμα της στιγμης. Στοκ ολα ετρεχαν αλλα με απενεργοποιημενο το boost του επεξεργαστη.

Τωρα τον ανεβασα στα 4,5ghz με 1,40 vcore. Αν και δεν ειχε τελειωσει το 8k, να ενα screenshot για το τι γινοταν.

Clipboard01_zpsf74aaf1a.jpg

Εισαι μια χαρα. Το πιο πιθανο σεναριο του χειμωνα (αν οχι γενικα) ειναι να σε κοβει η ισχυς που τροφοδοτεις, παρα οι θερμοκρασιες.

2 πραγματα θελω απο σενα για να ενισχυσουν αυτα που λεμε. Να προσεχεις για throttling τωρα που εισαι σε stable σταθερο clock 4.5 και να παρεις μετρησεις με πιο ζεστο ambient (οταν θα μπουν οι καλες ζεστες σιγα σιγα). Θελω να επιβεβαιωσω και την αλλη θεωρια που λεει οτι η διαφορα socket-core temp μειωνεται οσο ανεβαινουμε. (εχει μεινει στους 14 στην μητρικη σου).

Α και μολις τελειωσεις τα stress test πετα μου ενα σουβλακι και συνεχισε το "ψησιμο"!

(edit χρωστας και ενα grid2 :P )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο high. Παει very high και extreme.

Btw, βλεπω οτι το gold τροφοδοτικο αξιζει τα λεφτα του. Σε σχεση με το TX750, το HX650 κραταει τα παντα σε σταθερες τιμες.

Edit!

Idle αυτη τη στιγμη, 31-32 βαθμοι. Σα να εφτιαξε ο καιρος...:P

Επεξ/σία από Zapee995
Δημοσ.

εγω δεν εχω ιδεα απο o/c μονο τι καρτα γραφικων εκανα . η cpu δυσκολο ε ?

εχω Cpu Amd 8350 mobo M5A99X EVO Ram 16gb kintson blue x 1600 SSD Agility 3 120gb Hdd Seagate 1Tb Psu Corsair Tx v2 750w bronze Gpu Asus top Dc 2 7970 o/c

Monitor Benq XL2411T 144hz
speakers Logitech Z906 Mouse RaZer Deathader Black edition Keyboard Razer Blackwidow Case Cm Storm Trooper Window

Δημοσ.

Δεν ειναι δυσκολο οχι. Απλα χωρις να γραψεις το mousepad δε γινεται να σου πουμε σιγουρα...:) Φυσικα αστιευομαι. Αν δεν εχεις ξανακανει overclock, καλυτερα να διαβασεις πρωτα αρκετα θεματα στο φορουμ και ας μην ταιριαζουν με τον επεξεργαστη σου, απλα για να μαθεις βασικους ορους και επιλογες που χρησιμοποιει το bios. Οποτε ασχολησου λιγο με τα γυρω και οταν ειναι μιλαμε.

Δημοσ.
  1. Κατέβασε και εγκατέστησε το AMD Overdrive. Οι θερμοκρασίες που σε απασχολούν είναι αυτές των Cores και όχι του CPU. Ο επεξεργαστής μετράει σωστά, μετά τους 40C, σε Idle οι μετρήσεις είναι λάθος.
  2. Απενεργοποιείς οτιδήποτε΄έχει να κάνει με διαχείριση ενέργειας. Να μην ρίχνει ποτέ συχνότητα, τάση κλπ. Το Turbo το κλείνεις και αυτό.
  3. Μετράς με Prime σε Blend και σε OCCT σε Linpack.
  4. Το LLC άσε το στο Auto. Αν δεις στο OCCT ότι η τάση παίζει πολύ, πράγμα που δεν νομίζω, το ανεβάζεις μέχρι να είναι σταθερό. Δεν χρειάζεται να το βάλεις τέρμα.
  5. Τις RAM, το HT LInk και το FSB θα τα βάλεις χειροκίνητα. Δεν θα τα αφήσεις στο Auto.

λεφτά υπάρχουν!

Μην του δίνεις σημασία. Είναι γνωστό Troll του Forum και ασχετούλης.

• Like 2
Δημοσ.

Σε Video; Τι πράγμα; Οι επιλογές του Bios;

Για να σε βοηθήσουμε σε κάθε βήμα, θα πρέπει να βγάλεις φωτογραφία την κάθε καρτέλα του BIOS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...