manaviko123 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 full load στο prime 50 βαθμούς και idle 20-25 περίπου..
Zapee995 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Φανταζομαι τσεκαρεις θερμοκρασιες απο το προγραμμα της μητρικής που διαβαζει απο το bios ετσι; ανεβασε λιγο ακομα το vcore και βαλε το llc τερμα.
manaviko123 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 To μηχανάκι έστρωσε με το LLC στο extreme, το βαλα να κανει πράιμ και έβγαλε μερικά τεστάκια,προχώρησε πάντως πολύ από το πρώτο μόλις τεστ που πέταγε λάθος στον 1 έστω worker..θερμοκρασιές μιλάμε για hwmonitor και σου λέω για το package(full load 52, idle κανα 20-25max και θερμ.TMPIN2->60.).Δοκίμασα και μεγαλύτερο βολτ όπως μου είπες αλλά δεν έκανε σωστά boot..Αυτά!
fallen4ngel Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Λοιπον το θεμα με τις θερμοκρασιες εχει καταντηση βαρετο στην καλυτερη.......οταν λεμε θερμοκρασια λεμε το TMP2. Απο την στιγμη που μου λες 60 να σου πω με 99.9% σιγουρια οτι το CPU κανει throttling εκεινη την στιγμη,αυτο μπορεις να το δεις απο το hwmonitor, στιγμιαια σου κατεβαζει ρευμα 0.8 και MHz 1400. Τωρα εαν θελεις συνεχισε να τον ψηνεις με την ησυχια σου.
Millennium Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Φανταζομαι τσεκαρεις θερμοκρασιες απο το προγραμμα της μητρικής που διαβαζει απο το bios ετσι; ανεβασε λιγο ακομα το vcore και βαλε το llc τερμα. Τσέκαρε αυτό ή μέσω bios.
Ashmadia Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Λοιπον το θεμα με τις θερμοκρασιες εχει καταντηση βαρετο στην καλυτερη.......οταν λεμε θερμοκρασια λεμε το TMP2. Απο την στιγμη που μου λες 60 να σου πω με 99.9% σιγουρια οτι το CPU κανει throttling εκεινη την στιγμη,αυτο μπορεις να το δεις απο το hwmonitor, στιγμιαια σου κατεβαζει ρευμα 0.8 και MHz 1400. Τωρα εαν θελεις συνεχισε να τον ψηνεις με την ησυχια σου. οντως το θεμα με τις θερμοκρασιες το εχω δει πολλες φορες, και αυτο που με παραξενευει ειναι οτι οι περισσοτεροι εδω στο insomnia (οχι μονο εσυ) το κοιτατε αναποδα... δεν λεμε το tmpin2 ή αν πουμε αυτο τοτε το max παει στα +10C. Στους 60 socket-temp δεν ψηνεται τιποτα. Α και μην λετε συνεχεια ρευμα-ρευμα-ρευμα. Ταση ειναι! Ελπιζω η αναφορα σε ξενο φορουμ να μην ειναι καταδικαστεα- και ελπιζω να σας βοηθησα. Site: http://www.overclock.net/t/1128821/amd-temp-information-and-guide">AMD CPU TEMPS
fallen4ngel Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Ashmadia εγω τα λεω λαθος και εσυ τα λες σωστα. Οταν εχουμε 20-25C εξωτερικη το delta παιζει στα - ετσι γιατι μπορει....... Δεν χρειαζομαστε εμεις βοηθεια μαλλον αλλα εσυ. Και τελος αν δεις αυτο που λεω και την θερμοκρασια ΜΕΣΑ στο BIOS θα δαγκωσεις την "εξυπνη" γλωσσουλα σου. Αντε φτανει τωρα.....
Ashmadia Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Ashmadia εγω τα λεω λαθος και εσυ τα λες σωστα. Οταν εχουμε 20-25C εξωτερικη το delta παιζει στα - ετσι γιατι μπορει....... Δεν χρειαζομαστε εμεις βοηθεια μαλλον αλλα εσυ. Και τελος αν δεις αυτο που λεω και την θερμοκρασια ΜΕΣΑ στο BIOS θα δαγκωσεις την "εξυπνη" γλωσσουλα σου. Αντε φτανει τωρα..... Δεν θα μπω στον πειρασμο να χλευασω/κραξω/τσακωθω χωρις λογο. Οταν εισαι πιο ηρεμος και διαβασεις αναλυτικα αυτα που εγραψα και αυτα που περιεχονται στο link (τα παντα, μεχρι και τον τροπο να διαβασεις temps γενικα) θα καταλαβεις οτι δεν εχω τιποτα εξυπνο πανω μου (τουλαχιστον δεν εχω αποδειξει ακομα κατι τετοιο), παρα μονο ορεξη να μαθω και να βοηθησω. Και κατι τελευταιο γιατι βγαινεις εξω απ τα ρουχα σου χωρις λογο. Εγω αυτο που ειπα το υποστηριξα με δεδομενα απο χρηστες που ασχολουνται με το αθλημα του o/c. Δεν λεω οτι κατεχω την εμπειρια τους, το ζητημα των temps με απασχολησε ομως και εψαξα και εμαθα για αυτο. Δεν εβγαλα κατι απ το μυαλο μου... εε απ την εξυπνη γλωσσιτσα μου.
fallen4ngel Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 2 λεξεις μονο θα αναφερω και μετα οτι θελει ας βλεπει ο καθενας. 1.BIOS 2.θερμοκρασια Πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω να δει ο φιλος temp απο το bios ή απο software αλλα ΟΧΙ core temp εκει το χειμωνα και εγω εχω 1-2C idle Οσο για εκνευρισμο μπαααααα με τιποτα απλα διαβαζω πολλες φορες, απαντω σε ελαχιστα και ισως καλυτερα αλλα προσπαθω να βοηθησω οχι να παιξω παιχνιδι γνωσεων με κανεναν εδω μεσα μιας που ακομη και εγω μαθαινω ακομη σε πολλα πραγματα ασχετα εαν ασχολουμε με υπολογιστες περισσοτερα χρονια απο την ηλικια πολλων
hariC11 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Φίλε μπορείς να μου στείλεις μια φωτογραφία απο το BIOS σου; Έχω το ίδιο σύστημα με εσένα και πάω και εγώ για OC..στείλε μου και το ρεύμα.. Ευχαριστώ Sent from my iPhone using Insomnia
Ashmadia Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2013 2 λεξεις μονο θα αναφερω και μετα οτι θελει ας βλεπει ο καθενας. 1.BIOS 2.θερμοκρασια Πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω να δει ο φιλος temp απο το bios ή απο software αλλα ΟΧΙ core temp εκει το χειμωνα και εγω εχω 1-2C idle Οσο για εκνευρισμο μπαααααα με τιποτα απλα διαβαζω πολλες φορες, απαντω σε ελαχιστα και ισως καλυτερα αλλα προσπαθω να βοηθησω οχι να παιξω παιχνιδι γνωσεων με κανεναν εδω μεσα μιας που ακομη και εγω μαθαινω ακομη σε πολλα πραγματα ασχετα εαν ασχολουμε με υπολογιστες περισσοτερα χρονια απο την ηλικια πολλων Δυστυχως για σενα τα πραγματα αλλαζουν. Μπορει να ηταν της μοδας να checkαρεις temps οσο κανεις o/c απο bios τα παλια τα χρονια αλλα η τεχνολογια προχωραει (σιγουρα το ξερεις αυτο). Επειδη ή δεν ξερεις να διαβαζεις αγγλικα ή βαριεσαι να ασχοληθεις θα γινω πολυ αναλυτικος. Και πιστεψε με αυτη την φορα δεν θα αφησω περιθωρια λαθους (ρευμα-ταση-"tmp2"). Και ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του. What is "Core Temp" ? "Core Temp" is what AMD refers to as "TCTL" and is a non-physical temperature on an arbitrary scale measured in degrees. It does not represent an actual physical temperature like die or case temperature. Τι ειναι η "Θερμοκρασια Πυρηνα"? Θερμοκρασια πυρηνα ειναι αυτο στο οποιο η AMD αναφερεται ως "TCTL" ( Site: http://support.amd.com/us/Processor_TechDocs/31116.pdf">further google search point ) και ειναι μια θερμοκρασια τεχνητη, και οχι η πραγματικη θερμοκρασια του ιδιου του chip, στην επιφανεια του. What is "CPU Temp" ? "CPU Temp" is read by a sensor in the socket of the motherboard. It is a physical temperature and therefore will be effected by ambient temps inside the case. Τι ειναι η "Θερμοκρασια CPU"? Ειναι η θερμοκρασια που διαβαζεται απο ενα αισθητηρα επανω στο socket της μητρικης. Ειναι μια μετρηση εξωτερικη, πανω στο ιδιο το socket και γιαυτο επηρεαζεται απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος. (δηλ μεσα στο κουτι) Σημειωσεις δικες μου: Διαφορετικες μητρικες, διαφορετικος τροπος μετρησης. Δεν ειναι παντα το tmpin2 αλλα διαφερει απο μητρικη σε μητρικη και απο προγραμμα σε προγραμμα. ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με την ενδειξη του bios, μονο που μεσα στο bios ο επεξεργαστης δεν ειναι ουτε σε iddle ουτε στα low-power states. Why should I use "Core Temp" and when? AMD designed this equation to accurately read peak (45C+) and load temps. It has an equational offset to determine said temps which equalizes at 45C. Since it's designed for peak temps and is a non-physical temperature it cannot read idle temps or account for ambient temps correctly. Γιατι πρεπει να χρησιμοποιω την "Θερμοκρασια πυρηνα" και ποτε? Η AMD σχεδιασε αυτον τον αλγοριθμο για να διαβαζει με ακριβεια μεγιστες (απο 45C και πανω) και υπο φορτο θερμοκρασιες. Για τον υπολογισμο αυτων χρησιμοποιειται μια μεταβλητη αποκλισης στην συναρτηση του αλγοριθμου η οποια μηδενιζεται στους 45C. (γιαυτο και απο κει και πανω ειναι ακριβης). Ευκολα καταλαβαινουμε οτι λογω αποκλισης οι θερμοκρασιες αδρανειας του συστηματος δεν μπορουν να διαβαστουν απο αυτον τον αλγοριθμο. So what is "CPU Temp" good for then? At peak temps this value is typically 7-10C higher (depending on motherboard) than the actual temp due to it being a physical sensor. At idle it's a little more accurate, but still not dead on, and besides idle temps do not matter near as much as load temps do. Για τι ειναι χρησιμη λοιπον η "Θερμοκρασια CPU"? Σε μεγιστες θερμοκρασιες αυτη η τιμη ειναι συνηθως 7-10C πανω (αναλογα την μητρικη) απο την πραγματικη θερμοκρασια αφου η δευτερη ειναι απο αισθητηρα εξωτερικα-στην επιφανεια. Στην αδρανεια ειναι λιγο πιο ακριβης με την εσωτερικη, αλλα οχι απολυτα, ομως δεν μας ενδιαφερει και τοσο η ακριβεια για τα iddle-temps. AMD says my chip has a [iNSERT SPEC] Celsius limit, what value is this referring to? This limit seems kind of low, why? This is referring to "Core Temp" of course. So for example Phenom IIs have a recommended 62C "Core Temp" limit while not exceeding 60C for extended periods. It has long been argued that the recommended limit is merely a larger safety net. There is a thermal shutdown in the chip at 90C and the silicone is rated for 97C+, so it seems plausable that we could indeed go higher, but this guide (and most in general) will simply *nod* and point you to the recommended limit for your chip. Η AMD λεει οτι το τσιπακι μου εχει [βαλε εδω το δικο σου] βαθμους Κελσιου οριο, που αναφερεται αυτη η τιμη? Φαινεται μικρη τιμη, γιατι? Αυτο το οριο αναφερεται στην "core-temp" φυσικα. Για παραδειγμα οι FX 8xxx εχουν μια προτεινομενη μεγιστη core-temp 62-65 βαθμων, ενω δεν συνισταται να ξεπερνουν τους 60 για μεγαλα χρονικα διαστηματα. Εχουν γινει εντονοι διαπληκτισμοι για το αν αυτο το οριο ειναι απλα μια ευρυτερη δικλειδα ασφαλειας. Στους 90C σβηνει αυτοματα το τσιπακι λογω θερμοκρασιας και το πυριτιο εχει αξιολογηθει για 97C+, αρα ευλογα μπορουμε να ανεβουμε περισσοτερο, αλλα σε αυτον τον οδηγο (οχι αυτον, τον αλλο ετσι, copyrights) υποδεικνυουμε τα συνιστωμενα ορια του cpu. Τα υπολοιπα ειναι περιττα, και στο τελος κατι αναξιοπιστες πηγες. Ξερεις τι εχεις καταλαβει λαθος? Οτι προκειται για τεστ-γνωσεων. Δεν ειναι "ας νικησει ο καλυτερος" ή οτι αλλο. Ειναι αυτο που ειπες: προσπαθουμε να βοηθησουμε, γερο. Μην λες ομως κατι που δεν γνωριζεις και μην επιμενεις στο δικιο σου, οταν το αδικο σου αποδεικνυεται. Δεν θα ξαναερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου, γιατι δεν βοηθαει ουτε το νημα, ουτε και οσους ενδιαφερονται να μαθουν πραγματικα. Οτι πληροφορια χρειαζεται εχει δοθει ηδη. 3
ColdFusion Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Το θεμα με τις θερμοκρασιες στους cpu της Amd εχει συζητηθεί πολλάκις. Ειναι ξεκαθαρο οτι οι θερμοκρασιες που εμφανιζονται στο core-temp δεν ισχυουν. Ειναι τουλαχιστο 10 βαθμους παραπανω.. Sent from my GT-I9300 using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα