Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τιμή με περιορίζει και ή θα πέσω σε GB ή θα πέσω σε ποιότητα; Τον Vertex 4 256 τον ανέφερα καθαρα για να να συγκρίνω τον 840.

Οπότε το δίλλημα (αν υπάρχει) είναι αν θα πάω σε samsung 840 series 250Gb ή samsung 840 pro 128Gb που είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή (διαφορά 20€). Αν επιλέξω τον 840 series θα ρίξω ταχύτητες αλλα θα έχω διπλάσιο χώρο με επιβάρυνση 20€ (επίσης έχει σημαντικά μικρότερη κατανάλωση). Το θέμα είναι κατα πόσο αμελληταία είναι αυτή η πτώση για εμένα.

* Η ταχύτητα διαβάσματος είναι απο τις καλύτερες στον 840 series, αυτή δεν έιναι η ταχύτητα που επηρρεάζει κατα πόσο γρήγορα τρέχουν τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον ssd. Η ταχήτυτα γραψίματος είναι αυτή που ρίχνει τον 840 series, που πρακτικά σημαίνει οτι θα γίνονται πιο αργά τα install;

Θα τον βάλω ΕΔΩ.

δεν είχες αναφέρει πως πρόκειται να εγκατασταθεί σε φορητό, οπότε εσένα προφανώς και σε αφορά η κατανάλωση

(αν και δε γνωρίζω επακριβώς κατά πόσο επιβαρύνουν ποσοστιαία την αυτονομία)...

Πάντως όσον αφορά στην αξιοπιστία (μιας και αυτή μας αφορά όλους), γράφεται πως ένας διπλάσιας χωρητικότητας Samsung 840

ενδεχομένως να υπερτερεί του Samsung 840 Pro (ασχέτως εάν ο δεύτερος χρησιμοποιεί καλύτερου τύπου μνήμες)

Και εγώ στο ψάξιμο είμαι και περιμένω απαντήσεις από κάποιους εμπειρότερους ώστε να λύσω κάποιες απορίες μου...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άντε ρε παιδιά βοηθήστε λίγο... (σόρρυ για το επιτακτικό ύφος)

Παίζει αύριο - μεθάυριο να αγοράσω το Laptop και είμαι σε μεγάλο δίλλημα για τον ssd.

δεν είχες αναφέρει πως πρόκειται να εγκατασταθεί σε φορητό, οπότε εσένα προφανώς και σε αφορά η κατανάλωση

(αν και δε γνωρίζω επακριβώς κατά πόσο επιβαρύνουν ποσοστιαία την αυτονομία)...

Πάντως όσον αφορά στην αξιοπιστία (μιας και αυτή μας αφορά όλους), γράφεται πως ένας διπλάσιας χωρητικότητας Samsung 840

ενδεχομένως να υπερτερεί του Samsung 840 Pro (ασχέτως εάν ο δεύτερος χρησιμοποιεί καλύτερου τύπου μνήμες)

Και εγώ στο ψάξιμο είμαι και περιμένω απαντήσεις από κάποιους εμπειρότερους ώστε να λύσω κάποιες απορίες μου...

O 840 pro έχει 5 χρόνια εγγύηση ΑΡΑ είναι αξιόπιστος γιατι και να πάθει κάτι, έχεις εγγύηση. Εγω τον θέλω για Laptop, δηλαδή ακόμα και να μην έχω υπολογιστή (μέχρι να μου αλλάξουν τον ssd), δεν θα πάθω μεγάλη ζημιά και τα αρχεία εννοείται πως δεν τα έχει ποτέ στον ssd.

Αλλα και τα 3 χρόνια του 840 series δεν είναι και λίγα, έτσι. Σε 3 χρόνια με 130€ θα πέρνεις 500GB ssd (πριν ένα χρόνο πήρα 330€ έναν 128GB)

Δημοσ.

Τελικά πήγα σε Samsung 840 pro 128GB... Με έπεισε ένα review στο οποίο έγραφε οτι το laptop του έμεινε 28 λεπτά παραπάνω αναμένο με το 840 pro απο ότι με τους κλασσικούς ssd. Καλα και τα 5 χρόνια εγγύηση φυσικά.

Δημοσ.

Τελικά πήγα σε Samsung 840 pro 128GB... Με έπεισε ένα review στο οποίο έγραφε οτι το laptop του έμεινε 28 λεπτά παραπάνω αναμένο με το 840 pro απο ότι με τους κλασσικούς ssd. Καλα και τα 5 χρόνια εγγύηση φυσικά.

Νομίζω πως έκανες την πιο ασφαλή επιλογή, ακόμη και αν πλήρωσες κάτι παραπάνω σε σχέση με τους άλλους.

Αν επιτρέπεται από που έγινε η αγορά και σε τι τιμή ?

Δημοσ.

Απο το you.gr γατι και με τα δωρεάν μεταφορικά και την δωράν αντικαταβολή έρχεται και πιο φθηνά απο τα άλλα που τον πουλάνε φθηνότερα. Επίσης θα μου έρθει αύριο, ενω απο κανα VS θα περίμενα καμια βδομάδα στο νερό.

Η αλήθεια είναι οτι είναι πιο ασφαλής επιλογή απο τον 840 ο οποίος είναι μαζί με τα μεταφορικά στα 98€ δλδ 30% φθηνότερος απο τον pro. Τεράστια διαφορά η αλήθεια να λέμε και στην ουσία δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά ο pro. Ίσως αυτό που του δίνει ένα πολυ καλό ατού είναι τα 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση (40% μεγαλύτερη εγγύηση) (το οποίο πρακτικά αυξάνει την αξιοπιστία και ρίχνει το κόστος και κάτω απο τον απλό 840).

Δημοσ.

Απο το you.gr γατι και με τα δωρεάν μεταφορικά και την δωράν αντικαταβολή έρχεται και πιο φθηνά απο τα άλλα που τον πουλάνε φθηνότερα. Επίσης θα μου έρθει αύριο, ενω απο κανα VS θα περίμενα καμια βδομάδα στο νερό.

Η αλήθεια είναι οτι είναι πιο ασφαλής επιλογή απο τον 840 ο οποίος είναι μαζί με τα μεταφορικά στα 98€ δλδ 30% φθηνότερος απο τον pro. Τεράστια διαφορά η αλήθεια να λέμε και στην ουσία δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά ο pro. Ίσως αυτό που του δίνει ένα πολυ καλό ατού είναι τα 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση (40% μεγαλύτερη εγγύηση) (το οποίο πρακτικά αυξάνει την αξιοπιστία και ρίχνει το κόστος και κάτω απο τον απλό 840).

Η ουσία είναι πως πέρα από τις διαφορές στην ταχύτητα, σχεδόν όλοι μας στεκόμαστε στην παρεχόμενη εγγύηση και μάλλον από αυτήν την άποψη έπραξες σωστά, διότι όπως λες η ποσοστιαία αύξηση της εγγύησης είναι σημαντική.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την διάρκεια ζωής του απλού 840, αλλά τουλάχιστον έτσι έχεις το κεφάλι σου (πιο) ήσυχο.

Εγώ να δούμε σε ποιόν θα καταλήξω, διότι για τα 256GB η διαφορά είναι στα 80 ευρά !

Πείτε καμιά γνώμη ρε παιδιά !

Δημοσ.

Αφού προτιμάς 5χρ εγγύηση θα περιμένεις να πέσουν οι τιμές ή για καμμιά προσφορά.

Δεν έχω κάποια εμμονή με την 5ετή εγγύηση, απλά θα την προτιμούσα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Βέβαια αν το προσδόκιμο ζωής ενός σύγχρονου ssd υπερβαίνει το αντίστοιχο των άλλων υποσυστημάτων του υπολογιστή, τότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος επιμονής στην 5ετή εγγύηση...

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και μετά από 3 χρόνια η αξία του υποτιθέμενου δίσκου θα είναι μηδαμινή, οπότε καθίσταται αμφίβολη η αξία της 5ετούς εγγύησης. 

Εάν δεν λαμβάναμε υπ'όψιν την εγγύηση, ποιόν θα πρότεινες βάση της αναλογίας αξίας προς τιμή ?

(κάποιον με τουλάχιστον στοιχειώδη αξιοπιστία, αξιοπρεπή νούμερα, και λογική  υποστήριξη...)

Δημοσ.

Vfm είναι ο 840 ο απλός.Έχει τη τιμή,τα gb,αξιοπρεπή νούμερα,δεν έχει το αξιόπιστο είδος nand αλλά έχει από πίσω τη samsung που τον φτιάχνει ολόκληρο.Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Δημοσ.

οπότε το ζήτημα συνοψίζεται στο εάν η διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός ακριβού και ενός φθηνότερου ssd ανταποκρίνεται στην διαφορά της προσδοκώμενης διάρκειας ζωής...  

Δηλ. υποτίθεται ότι θα πάρω 40% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εάν επιλέξω τον pro έναντι του απλού ?

Vfm είναι ο 840 ο απλός.Έχει τη τιμή,τα gb,αξιοπρεπή νούμερα,δεν έχει το αξιόπιστο είδος nand αλλά έχει από πίσω τη samsung που τον φτιάχνει ολόκληρο.Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Η samsung πως χαρακτηρίζεται όσον αφορά την υποστήριξη και την εγγύηση ?

Δημοσ.

οπότε το ζήτημα συνοψίζεται στο εάν η διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός ακριβού και ενός φθηνότερου ssd ανταποκρίνεται στην διαφορά της προσδοκώμενης διάρκειας ζωής...  

Δηλ. υποτίθεται ότι θα πάρω 40% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εάν επιλέξω τον pro έναντι του απλού ?

Ναι.Και μεγαλύτερη εγγύηση και μεγαλύτερα νούμερα.

Η samsung πως χαρακτηρίζεται όσον αφορά την υποστήριξη και την εγγύηση ?

Όπως σου χα πει ,είναι από τις κορυφαίες στον χώρο σε αυτούς τους τομείς.

Δημοσ.

Ναι.Και μεγαλύτερη εγγύηση και μεγαλύτερα νούμερα.

Αναφέρεσαι σε πρακτικά νούμερα ή σε θεωρητικές προδιαγραφές ?
Διότι αν είναι πραγματικότητα η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, τότε δεν είναι και τόσο άσκοπο να στραφούμε σε κάποιον ακριβότερο...
Δημοσ.

Αναφέρομαι σε νούμερα επιδόσεων που είναι μετρήσιμα μόνο με προγράμματα.Δεν είναι αντιληπτά σε πραγματική χρήση.Κάποιοι τα θέλουν,άλλοι όχι.

Αυτό με την διάρκεια ζωής δεν έχει αποδειχθεί.Είναι νωρίς.

Δημοσ.

Μιας και αναλωθήκαμε μόνο στους samsung, υπάρχει κάποιος σοβαρός ανταγωνιστής άλλης εταιρείας (ίσως intel, sandisk ή οποιαδήποτε άλλη) στην περίπτωση του φθηνότερου 840 (αν θέλει κάποιος να κινηθεί οικονομικά) ?

(το γράφω αυτό διότι απ'ότι κατάλαβα η περίπτωση του 840 Pro, είναι κάτι σαν μονόδρομος)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου ήρθε ο samsung σήμερα και σε λιγάκι έρχεται και το Laptop... Καλα ρε γαμώτο το είχανε σε ένα κουτί 5 φορές το μέγεθος του σκληρού και για να καλύψουν τον κενό χώρο δεν είχαν βάλει τίποτα. Αυτό μιλάμε μέχρι να έρθει εδώ θα έπαιζε όλη την ώρα, ελπίζω να μην έχω θέματα!!! Καλα και η συσκευασία εντελώς σκατά (απο άποψη προστασία εννοώ). Η OCZ τους έχει πολυ πιο προσεγμένους (με τα μαξιλαράκια τους κτλ.).

Επίσης Commendatore, μπορεί σε 3,5 - 4 - 5 χρόνια το μηχάνημα να έχει χάσει την αξία του αλλα σκέψου οτi ένα PC, σπάνια το πετάς άρα η εγγύηση λογικά θα χρησιμοποιηθεί. Εγω πχ. έχω 1 PC που είναι 10 ετών και είναι και μαι χαρά για έκτακτες δουλειές, το οποίο χρησιμοποιούσα για internet και εργασίες, όταν ξαφινκά τα έπαιξε πέρσι ο ssd του κύριου υπολογιστή μου.

Επεξ/σία από RottenLungs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...